חלוקה לפרקים של סרט DivX

amitinok

New member
חלוקה לפרקים של סרט DivX

שלום לכולם, רציתי לדעת אם יש תוכנה שמאפשרת יצירת פרקים לסרטי DivX, ואני מתכוון רק סרטים מסוג AVI.. (אני יודע שבנרו אפשר ליצור קובץ MP4 עם יצירת פרקים אך זה לא שווה כי כמעט כל מכשירי ה- DVD לא קוראים את זה...). כולם יודעים איזה מבאס זה להריץ את כל הסרט קדימה כשרק רוצים להגיע לנקודה ספציפית.. בכל מקרה, אשמח לשמוע אם יש דרך לעשות את זה, תודה, עמי

royel

New member
איזה מכשיר DVD יש לך?

קרוב לודאי שיש שם אפשרות לקפוץ לנקודה מסוימת בזמן. האם בדקת את האשפרות הזאת?

amitinok

New member
אין לי מכשיר אבל השאלה היא עקרונית

אני מתכנן לקנות השבוע פיוניר 470 או 575. אגב, אתה שווה לשלם יותר בשביל ה- 575?? בכל מקרה, הבנתי מה שאמרת אבל השאלה שלי היא די עקרונית: האם אפשר להגדיר פרקים על קובץ וידאו הנמצא בקונטיינר AVI ?? האם יש תוכנה שיודעת לעשות את זה ?? תודה מראש, עמי

Y. Welis

New member
יש מכשירים (כמו ה-ITT שלי) שיכולים

לעשות fast forward במהירות של עד X20, כך שתוך דקה או 2 אתה כבר באמצע הסרט.

Ncoder

New member
אני חושב שיש תוכנות שיכולות ...

לעשות את זה אבל רק במחשב (ולא רק בקבצי DivX). למיטב ידיעתי אין מכשיר DVD-DIVX שמאפשר את זה, כמו שציינת יש מכשירים עם תמיכה ב-MP4 כמו למשל ה-Xoro 415 רק שאני לא בטוח ב-100 אחוז שיש בו תמיכה מלאה בפורמט, אם אכן יש בו תמיכה מלאה אז זה אומר לא רק פרקים אלא גם תפריטים, פסי קול וכתוביות משניות..

כבר לא שמים לב

לבודעות ש Reborn שם פה? הוא שם קישור למקודד דיויקס שעושה תפריטים!

Ncoder

New member
אני לא ראיתי הודעה שלו ...

עם קישור לזה אבל דיי בטוח שהוא התכוון לתוכנה שעובדת במחשב ולא בנגן סלוני .

Reborn1

New member
היי נקודר

לא התכוונתי לנגן במחשב בלבד אלא גם לנגן dvd אבל כנראה שידרש שדרוג של מקודד divx בעתיד את מה שאני כותב כעת כנראה אתה יודע טוב אבל אני אחזור על כך שוב
מקודד divx בטא נבנה בקונטיינר חדש לא סיומת avi אל divx באפשרות מקודד זה ניתן ליצור סרט המכיל תפריט דינאמי פרקים מספר פסי קול מספר כתוביות ההודעה המקורית בעמוד 3 להיום יש מספר קונטיינרים טובים לדוגמת mkv אבל מכוון ש divx הינו המקודד הנפוץ ביותר שיש , הסיכוי שימצא שדרוג למקודד זה בעתיד הוא טוב יותר מפחות נפוצים הצעתי קישורים להתרשמות -סרטון המכיל פסי קול, פרקים , כתוביות ועוד ממש נחמד ,לראות את כל אלו במחשב נדרש נגן divx חדש לכל אלו ציינתי קישורים בהודעה הקודמת בכדי להתרשם לצערי אני לא בטוח כלל כי ללא שדרוג המקודד במכשיר dvd תתאפשר צפייה בכל אפשרויות אלו כלל אבל התפתחות חיובית ששווה לשים לב אליה חבר אמר לי שישנה אפשרות שכזו בתוכנת my sonic dvd 6.1 deluxe אבל לא בדקתי כי אין לי dvd-divx אחד שכזה בינתיים

amitinok

New member
ואם כבר מזכירים את ה-MP4...

האם לפיוניר יהיה מה להציע בעתיד הקרוב? הם מתכננים לעדכן את המכשירים שלהם כך שיקראו MP4 או שזה לא הולך לקרות? בכל מקרה Ncoder, תודה על התגובה.. ולמאיירס, חיפשתי במודעות של Reborn ולא מצאתי את הקישור שדיברת עליו... איזה מקודד Divx זה בדיוק ?? איפה מורידים אותו ?? אשמח אם תוכל להעלות כאן שוב את הקישור.. תודה, עמי

Ncoder

New member
אין לי מושג מה יהיה לפיוניר ...

להציע בקרוב אבל ייתכן שהם יעדכנו את המכשיר שלהם שיקרא קבצי MP4 כמו שעשו ב-Xoro (את העדכון ל-MP4 עושים ב-Firmware החדש שלהם), השאלה היא האם באמת יש תמיכה מלאה בפורמט MP4 או סתם תמיכה בניגון סרטים כרגיל (מאחר והפורמט מבוסס על MPEG4 כמו Divx\Xvid) . אגב אין שום הבדל בין 470 ל-575 חוץ מזה שב-575 אפשר לנגן גם DVDA ו-SACD, עבור הפרש של כ-300 ש"ח (אם אני לא טועה) בין שני המכשירים אני חושב שאני הייתי הולך על 575 (אולי מתישהוא יזדמן לידי דיסק DVDA\SACD) . מבחינת תמיכה ב-Divx אני הבנתי שבשני המכשירים הוא אותו הדבר . לפי מה שעוד הבנתי בפיוניר אתה תקבל את התמיכה הטובה ביותר לקבצי Divx\Xvid, יותר טובה מ-Xoro ואפילו מ-Kiss, זאת מאחר ולפיוניר יש תמיכה ב-GMC ו-Qpel בעוד של-Xoro ו-Kiss (וכנראה שאר המכשירים בשוק) אין את התמיכה הזאת. אמנם בניסויים שנערכו אין תמיכה טובה לקבצי Xvid עם GMC יחד עם Qpel (איכות לא טובה) אבל לפחות יש תמיכה טובה ב-XviD עם Qpel שזה יותר טוב מכלום ואולי בעתיד ישפרו את התמיכה באמצעות Firmware. אני יכול להגיד לך שאני בעצמי חשבתי לרכוש את ה-575 אבל בגלל הבעייה הקטנה של Xvid עם Qpel ו-GMC אני אמשיך להשתמש ב-Tv-Out במחשב .

amitinok

New member
מה הסיפור עם ה- Qpel..

Ncoder, תודה על ההסבר המפורט.. ואגב, בדיוק חיפשתי בפורום מידע לגבי DVD Audio ו- SACD והאמת היא שלא כ"כ הצלחתי להבין במה מדובר... DVD Audio זה פשוט דיסק של DVD עם שירים בפורמט WAV עליו או שאני טועה ??.. בכל מקרה, מה מיוחד בו? לגבי ה- GMC/Qpel אני חייב לציין שאין לי מושג על מה דיברת.. בכל מקרה, הבעייה באיכות כזאת משמעותית?? אפילו במחיר של לא לקנות את המכשיר?? תודה מראש, עמי

Ncoder

New member
בקשר ל-DVDA אתה לא טועה ...

רק שה-WAV אמור להיות משופר יותר ולאפשר בין השאר גם תמיכה בעד 6 ערוצי קול נפרדים, בין השאר התמיכה היא גם ב-AC3, DTS, SDDS, LPCM, MP2, MP3 ו-MPEG2 Multichannel... וובכן זה מה שמיוחד בו, שיש שימוש בסטנדרט DVD עם יכולות לאכסן מידע בקיבולת של עד 16 גיגה . SACD הוא פורמט של Sony והוא מתחרה ב-DVDA . לגבי Qpel ו-Gmc אתה יכול לחפש את המושגים בגוגל ולהבין מה התפקיד שלהם אבל בגדול הם פשוט נועדו לקידוד מדוייק יותר ובכך איכותי יותר, יש תוכנה בשם GSPOT שתוכל לתת לך מידע על קידודי הקבצים שלך, אני חושב שאם רוב הקבצים שלך מקודדים רק עם Qpel או אפילו ללא Qpel או GMC אז תיהיה לך תמיכה טובה מאוד גם בפיוניר וגם ב-Xoro ובעצם בכל מכשיר אחר . אם יש לך קבצים שמקודדים עם Qpel ו-GMC אז הפיוניר כנראה ינגן אותם אבל באיכות לא כל כך טובה (האמת אני לא יודע מה זה "באיכות כל כך טובה" אבל לפחות תוכל לנגן אותם).

MickName

New member
GMC וQPEL מביאים קידוד מדוייק?

QPEL בכלל "גונב" ביטים כדי לעשות חישוב מדוייק יותר ככה שלפעמים הוא גם יכול להרוס לך את הקידוד אולי QPEL סתם יגנוב לך ביטים? אל תשתמש בשום דבר עד שתנסה עם ובלי זה ותבדוק מה נראה יותר טוב

Ncoder

New member
נכון, "גונב" זאת מילה קשה מידי ...

אבל זה נכון שהחישוב המדוייק יותר דורש ביטים נוספים לפעולה, לפעמים זה שווה ומקבלים קובץ איכותי יותר ולפעמים זה לא שווה ורק מפסידים ביטים שהיו יכולים לשמש לקידוד איכותי יותר, אכן אם מישהו מעוניין ב-Qpel עדיף שיבצע פעמיים קידוד עם ובלי ויבדוק את התוצאה הטובה ביותר . בכלל רוב הקבצים באינטרנט לא מגיעים עם Qpel ו-GMC אבל לא בגלל שהשימוש בהם (או באחד מהם) עלול לתת תוצאה רעה אלא דווקא בגלל שהמכשירים הנמכרים לא תומכים בזה כמו שצריך (זאת גם הסיבה שהבחור צריך לבדוק טוב את הקבצים שלו ואם שווה לו ללכת בכלל על מכשיר שעולה 1000\1300 ש"ח או להסתפק במשהו שעולה 800 ש"ח ופחות). כמובן שאני מניח שבקבצים שדווקא יש בהם Qpel כבר עשו קידוד פעמיים ובחרו בתוצאה הטובה ביותר .

MickName

New member
אני אף פעם לא משתמש בהם במילא

qpel or gmc+anime=shitty encode אבל תמיד...אז אף פעם לא יוצא לי להשתמש בהם

Y. Welis

New member
DVD-אודיו אמור לכלול סאונד בדגימה

של 120-150 קילוהרץ (=אלף דגימות לשניה) לעומת 44.1 שבתקליטור ממוצע כיום. אחרי שנים רבות של הכחשות, הודו המומחים שאיכות הקול בתקליטורים רגילים אינה משתווה למקור, או אפילו לתקליטים (כמו שכל אודיופיל רציני יגיד לכם). היום טוענים שהאיכות העתידית של DVD אודיו תהיה הדבר הקרוב ביותר להקלטה המקורית.

למעלה