חלוצי הרוק

female drummer

New member
חלוצי הרוק

מי לדעתכם היו חלוצי הרוק בסגנונות השונים? כמו למשל- הסקס פיסטולס חלוצי הפאנק, לדעתי:)

exterior

New member
תיקון:

חלוצי הפאנק היו הראמונס, הסטוג'ז, MC5.... ממש לא הסקס פיסטולס.

female drummer

New member
התכוונתי

לאו דווקא האנשים שהמציאו או משהו כזה, אלא אנשים שקידמו את המוזיקה, שינו אותה ופיתחו אותה.... אני לא טובה בלהסביר את עצמי....

Tommy The Cat

New member
אוקיי

פינק פלויד כמובן - פסיכדלי ומאוחר יותר פרוג. לד זפלין - חלוצי הרוקבד. אלויס פרסלי כמובן - חלוץ הרוקנרול ביטלז - חלוצי הסימפול!
ולא עולים לי עוד

itoosh2

New member
הרוק אנד רול ממש לא התחיל אצל אלביס

כל מה שמספרים על זה שהוא נכנס למועדון בלוז והגביר את הקצב זה נכון... אבל הרבה לפני זה הכושים עשו גם בלוז וגם רוק אנד רול... בכלל כמעט כל המוזיקה האמת באה מהכושים... ורק בנו עליה דברים חדשים

itoosh2

New member
חחחח מצטער...

פשוט הייתה לי שיחה על זה עם המורה שלי למוזיקה והוא גם קרא להם כושים... אז חשבתי שזה לא נורא...

kittycatbone

New member
חחח..

גם המורה שלי לתולדות הג'אז אומר כושים... וכשאני אומרת שצריך להגיד שחורים, או אפרו אמריקאים כולם צוחקים עליי >< עזבו, זה גם קטע בילדים של המגמת מוזיקה שלי:-#

Sum41xGiRL

New member
אני לא חושב שאפשר לקבוע

מי חלוץ בכל דבר.. למשל, מישהו פה אמר "פינק פלויד היו חלוצי הפסיכודלי" שזה אחד הדברים הכי לא נכונים! או למשל הפיסטולז כחלוצי הפאנק, שזה גם לא נכון. הרי הראמונז היו הראשונים שנקראו "להקת פאנק" לא הסטוג'ס, לא הסקס פיסטולז ולא אמ.סי5

ita89

New member
פינק פלויד ממש לא בפסיכדליה

וגם בפרוג! בפסיכדליה האמריקאית היו הגרייטפול דד ובפסיכדליה הבריטית אלה היו קרים. בפרוג אלה היו בכלל קינג קרימזון ואחריהם ג'נסיס.. בFאנק זה היה הסנדק, ג'יימס בראון ואחריו funkadeilc עם ג'ורג' קלינטון. והשיר rock around the clock הוא השיר רוקנרול הראשון שהיה והוא של ביל היילי משנת 54. והביטלס הם חלוצי להקות הבנים!

wish i was here

New member
כמה תיקונים

הפסיכדליה האמריקאית הונהגה ע"י הדורס.הקרים הצטרפו לסצנה הפסיכדלית רק בעיצומה....היארדבירדס הקדימו כל להקה בפסיכדליה.בפרוג-איירון באטרפליי אם אני לא טועה היו הראשונים שיצרו פרוג בהגדרה..למרות שהביטלס התעסקו כמה פעמים בחומר שנשמע מאד דומה לפרוג.chic וג'יימס בראון אכן היו חלוצי הfאנק....והביטלס הם לא להקת בנים! זהו מושג שמתייחס ללהקות של 3 זמרים ומעלה שכל מה שהם עושים זה לא מנגנים\יוצרים אלא רק שרים טיפה מוזיקה פופית ביותר ומחכים שילדות בנות 14 יקפצו עליהם.....הביטלס היו7 להקת רוק שניגנו ויצרו והיו גאונים בתחומם....וםפשוט נהנו מהמאפיין האחרון...וגם זה רק בתקופה המוקדמת שלהם

ita89

New member
הפסיכדליה האמריקאית לא הונהגה ע"י

הדורס.. ממש לא, הם היו חלק נבדל מהפסיכדליה האמריקאית.. תקשיב לג'פרסון אירפליין או קאנטרי ג'ו אנד דה פיש או גרייטפול דד תראה שרוב המוסיקה שלהם היא שמחה והיפית למדי! והדורס הם פסיכדליה מנולכולית עצובה. ו in the court of crimson king זה אלבום הפרוג הראשון אני חושב.. וברור שהביטלס הם גאונים בתחומם, אבל בתחילת דרכם הם היו מוצר שיווקי שהותאם לקהל הלבן (תראה על העטיפה של התקליט הראשון שהם לבושים בחליפות מגוחכות ותספורות משונות והם נראים נעימים ושאר השיט). הם אחת הלהקות הראשונות שבנו אותם לפי הקהל, אבל לאחר מכן הם השתנו(למזלנו).

למעלה