חלוצי החלל

double M

New member
יש עוד כמה הברקות.....

ובזאת אני פותח שירשור משפטים דביליים בהיפ הופ הישראלי, לא קשה למצוא: "שוב פעם מסקינטייפ בלה בלה בלה..." נראה לי שאמורים להגיד עוד פעם ולא שוב פעם. "אם נרטבתי בחיים אני לא מחליד" קודם כל יש כאן כשל בבניית משפט הגיוני. וגם ממתי בני אדם רגילים מחלידים כשהם נרטבים? סאב אתה לא כזה מיוחד... "אני קורא אותך לסדר, אתה לא רוצה חורים בסוודר" (עכשיו אני מפוחד) "באים אליכם מארבע פינות כמו ריבוע" (כלא שש, להקה המונה שלושה חברים מצליחה להכניס דימוי נוראי וכשל מתמטי בשש מילים) "אל תהיה חתול ותעבור את הגבול" (סחטין על הדימוי, צ´ולו) "עד מתי נראה את התמונה של משטרה בשכונה" (סאבלימינל מספר לנו על החיים בגטאות של צפון ת"א) "אני ני ני ני אני סמל מיני" (פישי מחובר למציאות...) "הליקון עם ריטה, לחם בפיתה" (סגול 59 ביציאה קולינרית משהו) "אני בא בסערה כמו אל-ניניו" (נימי, אם לא ידעת אל-ניניו זה לא סערה) "ואינפלציה כבר מיפלציה מכאיבה כמו אפילציה" (הצל פותח מילון לועזי וזורק מילים) "בסאבלימינל יש א´ בין הס´ אל הב´ (סאבליני מה?) לך בן זונה, תביא עט" (סאב מתקשה למצוא חרוז ל-ב´ ומזלזל במאזינים)

Gershenman

New member
אוקיי...

"כי בט´ זה הסתיים ובא´ זה התחיל" האוווווווווווווו "

2PAC4EVER

New member
אמרת משפטים דביליים אמרת קוטג´

בכל ההיפ הופ הישראלי לא הצליחו להתעלות על הליריקס האלו "בעצמי השתניתי , להתפנק להתנייק איתך לרקוד בדיסקוטק ולהכין לך ספגטי" אין חרוז טוב...אז מביאים אותה ביציאה מפגרת "אני תמים אני, אני זכאי אני, אנ´לא מתכוון ולא זוכר תאריכים אני" שזה אומר????????ממה?????? קודם כל יש לו תסביך דרעי... אח"כ הוא מספר שהוא לא זוכר תאריכים... ח "עובר תהליכים שנמשכים ונמשכים ובנוסף אנ´לא שולט בצרכים!!" WHAT THE FUCK??????זה הקקי ששבר את גב הטקסט מה הוא חשב כשהוא כתב את זה???- וסיוון מביאה אותה - "לא נתתם לי להתבטאות"....

2PAC4EVER

New member
סאבלימינילירקלי

אנלוג או דיגיטלי, הצל התקשה להחליט איזה שיטת שידור הוא מעדיף...

BIGO-G

New member
לדעתי אתה מבלבל בין סגנון לכישרון.

זה שהסיגנון שלהם אחרת, שונה מהראפ הרגיל וכיביכול לא טוב ולא עומד בביט, לא אומר שהם לא השקיעו... שאני רואה ראפר שעושה במקוריות עם פלואו אחר ועם מילים חכמות אני אוהב את זה.. אפילו אם זה לא תמיד יושב על הביט כמו כל השאר.

baduist

New member
אוי ויי, התייאשתי.

בשביל מה אתם מחפשים היפ-הופ ישראלי בכלל?

da^Lord

New member
חלולי החצץ

שמעתי את הדיסק דרך רדיו וואלה, תודה למי שנתן את הלינק. אני מבין על מה אתם מדברים, באמת ליריקס מיוחדים. אבל הפלואו .. מייאש , זה כל כך הור וחבל. יש להם קטעים שהביצוע גם טוב, אבל הרוב חלש.. ולמרות שזה סגנון "חדש" , זה יותר נשמע כמו ראפ של אחד שהתחיל אתמול לשיר ולא יודע לחלק את ההברות שלו בצורה נכונה על הביט. אבל באמת.. הליריקה מפצה במעט על הביצוע, מה שמציב את הדיסק בציון ממוצע בלבד ולא כלהיט שמגיע לרמה של מוקי או סאב למשל.

TIK TAK

New member
בבקשה על הלינק

ושוב בקשר לדיסק ככול שאני שומע אותו יותר אני מרגיש שהם יכלו יותר אבל בכול זאת זה דיסק מצויין לדעתי

Wakizashi

New member
אם נשווה זאת לרגע לספרות ישראלית-

הרי שסופרים באו וסופרים הלכו, ולפתע הגיח אדם קטן וביישן בשם אתגר קרת, ושינה לחלוטין את כיוון וריח הבריזה: באיזו חוצפה בא בנאדם וכותב סיפור באותה צורה שהוא היה מספר קטעים לחבר´ה? איפה העברית התקנית?! ויותר חמור- הסיפורים הללו מגיעים לעתים ללא פואנטה בסוף, או שנגמרים באמצע, או שהם בנויים משתיים וחצי פסקאות ותו לא. איך הוא יכול לפרסם דבר כזה?! והנה, כיום אתגר קרת הוא סופר מפורסם ומוכר, שהוציא מס´ קובצי סיפורים תחת אמתחתו (נכון לעכשיו, אני חושב, ספרו הרביעי והאחרון "אניהו" מככב ברשימת רבי המכר), למרות שהוא שבר הרבה כללים בדרך. רק תיכנסו לאתר "במה חדשה" (www.stage.co.il), ותבינו לבד כמה כותבים צעירים מנסים לחקות את סגנון כתיבתו. אותו הדבר במקרה החלוצים. אנחנו היינו רגילים לקבל היפ-הופ בצורה אמריקאית מסויימת, שאפילו סאבלימינל המבורך לא יכול היה לצאת ממנה, כך שהוא *עיברת* את ההיפ-הופ לנוסח ישראלי עם ארומה אמריקאית. החלוצים יצרו אלבום חדשני ומקורי, שקשה לומר עליו כי הוא מזכיר במשהו את הראפ האמריקאי (וזו רק לזכותו יאמר!); אולי קשה לכם לקרוא סיפור בלי פואנטה, ואולי קשה לכם לקבל שיר ללא פלואו צמוד היטב שגורם לכם לביאת הקשיח... כולי תקווה שבז´אנר ההיפ-הופ יימצאו עוד אנשים שיוצרים ללא השפעות מכוונות מראש ממקורות ידועים מראש, אלא יימצאו משהו חדש לומר ולהשמיע להמונים! ולסיכום, גם אני לא קניתי את הדיסק של החלוצים, בעיקר מכיוון שהיה חסר לי הפלואו הרגיל אותו כולם חיפשו באלבום זה... מודה באשמה, כבודו. אולי אם ייצא לי להקשיב מספיק פעמים לקלטת של העסק בו היה הספיישל שלהם, המוזיקה "תגדל עלי" ואני אתחיל לאהוב אותה באמת.

baduist

New member
אבל אתגר קרת לא ניסה להגדיר את עצמו

כג´ון גרישם, ולא מוזכר לעולם באותו משפט עם עמוס עוז או אפילו רם אורן (דוגמא לא טובה כי רם נחות:). ואגב, גם אתגר לא המציא כלום, ואם תקרא את סלינג´ר, ועוד כמה וכמה סופרים אמריקאים תראה שאתגר רק תרגם סגנון. והחלוצים עושים אחלה מוסיקה, חדשה, מקורית, מיוחדת ואף מדהימה לעיתים, אבל זה לא מוסיקה שחורה. בקושי היפ-הופ.

למעלה