חלוצי החלל

הפלואו של חמי ומירו

הוא מהfאנקיים ביותר שיש ,אז מה אם הוא מיוחד ולא שיגרתי ? ומה עם המוסיקה שלהם ? כמה לחנים/סימפולים מבריקים יש באלבום שלהם שחפים מכל קלישאה וחותרים למקוריות ? התשובה : המון

baduist

New member
ובכל זאת

שמעתי המון אלבומים (לא ישראלים אמנם) שיש להם כל היתרונות שמניתם (וגם אני מניתי!!) מבלי לוותר על פלואו *טוב*. וכן, גם הפלואו שלהם היה מיוחד, לא שגרתי, פאנקי. אבל נאמן למילה "פלואו". אני מסכים אם זה שהפלואו שלהם עולה בהרבה על הרבה ראפרים - והם מוכיחים את זה בשב"ק ס´. אין ספק שהם מסוגלים. פה היתה או התעצלות, או בחירה מכוונת - שהיא מבורכת, אבל הייתי נהנה יותר, אם היתה שונה. סה"כ אני בא מההיפ-הופ, וההיפ-הופ ברובו מבוסס על קטעים עם פלואו. הם לוקחים את ההיפ-הופ כ"כ רחוק שזה כבר לא היפ-הופ. (לא שזה רע). ואגב - לגביי סאבלימנל - אני מוכרח לציין שהוא מהווה לדעתי את ההיפך - פלואו מצויין אבל מונוטוני מידי, ובא על חשבון דברים אחרים. אז מי יביא את האמצע?

BIGO-G

New member
הפלואו של חלוצי החלל

בשבילי שאנשים אומרים "פלואו גרוע, לא יודעים לזרום" אני אומר שזה הסיגנון, זה הסטייל, זה הכיף במוזיקה. חוסר הפלואו שלהם כיביכול הוא חלק גדול מהמוזיקה. ותקשיבו למילים! יש מחאה ומסר.

DJ$upreme

New member
ביגו צודק בריבוע

יש טקסטים בוגרים, מאתגרים, מרתקים, מחאתיים...בדיוק הדבר שעובר מעל הראש של המאזין הממוצע. אז ב-ב-ק-שה, תקחו טיפה אוויר ותקשיבו טוב למה שהם אומרים. "הם סוגדים לזה, אתה סוגד לזה".

Wakizashi

New member
תזכרו מאיפה *בא* ההיפ-הופ מלכתחילה!

מאיפה הוא בא באמת, אם לא מג´מאייקה? --> הרי אלה היו אותם דיג´יים במועדונים שנתנו ל-MCים מיקרופון והזדמנות להתבטא באופן פומבי על רחשי ליבם לקצב הרגאיי והדאב (מה שקוואמי כל הזמן צורח "דאב פלייטס?" - יא-קוואם, תקן אותי אם אני טועה, בבקשה). כאשר חבר´ה שכאלה הגירו למקומות כמו LA וניו-יורק, הכושים שם התלהבו אלא שביקשו להגביר את הטמפו ולהוסיף יותר "סטייל" אקסהביציוניסטי. בקיצור, הפלואו של הג´מאייקנים לא היה ממש מתאים למה שהייתם קוראים היפ-הופ כיום, אבל זו הבראשית. אז אולי הייתם מעדיפים לקרוא למה שמירו וחמי עושים "MCing", על מנת להבדיל בין ההיפ-הופ שלהם להיפ-הופ של סאבלימינל, נאמר? מי איתי? מי לה´ אלי? האם לירון יגיב לדברי? עד מתי אזיין ת´שכל בחרוזי? [הופה, עוד בית לצל!] (; Wakizashi

baduist

New member
אני אחזור שוב על הטיעון

הם היו יכולים לדבר את אותן המילים, בדיוק כמו בשיר ההוא עם הסאן-סקרין, ולקבל את כל אותן מחמאות בלי להכנס בכלל להגדרה של היפ-הופ. וזה לא שאני לא אוהב אותם, כאמור, להיפך. בכלל, אבל הייתי רוצה להכנס לעניין הזה של ´היפ-הופ ישראלי´. אנשים כל-כך לחוצים לא להשמע אמריקאים שהם מעדיפים מסר על פלואו, תוכן על מוסיקה. אז למה אתם אומרים ´היפ-הופ´? תגידו ´ראפ´. אני אוהב היפ-הופ. יעני פאף דאדי, יעני טימברלנד. תגידו לי שאם אני אעשה מוסיקה כמו שלהם בעברית זה לא ישראלי? אז מה ישראלי בדנה ברגר? או אפילו אחינועם ניני?

G-Ruff

New member
מסכים איתך

נגיד ככה, אם החלוצים היו משקיעים עוד קצת בפרייזינג ובדיקציה, כדי שהמילים ייכנסו ביותר עוצמתיות לתוך הביט, האפקט הכללי מהמוזיקה שלהם היה יותר חזק. זה מה שהבחור פה מנסה להגיד, או לפחות מה שאני חושב שהוא מנסה להגיד. זה שלחלוצים יש מסר חזק זה יפה וחשוב מאוד. אבל עם יותר השקעה הכל היה נשמע פשוט יותר טוב! וקצת חבל שהם השקיעו בתחום הזה קצת פחות מכל התחומים האחרים. שבהם הם מצטיינים. ואל תתרצו את זה סתם בסוג חדש של היפ הופ ומהפכנות, אומנם זה נחמד, אבל לדעתי זאת קצת נפילה. בהחלט אחרי תקופת שבק, ובעיקר כנען 2000, שם יש להם באמת פלואו ענק, גם למוקי שנפל יחסית ברמה של הפלואו באלבום שלו(אבל פחות מהחלוצים). ושוב, שתבינו, המסר הוא מאוד חשוב לדעתי, יותר מהפלואו, אבל אני פשוט מרגיש אכזבה קלה כי ידעתי שהחלוצים מסוגלים ליותר מהבחינה הזאת, ויכלו להישמע יותר טוב, וחבל. מקווה שהבנתם את הנקודה שלי.

שמעתי קודם

את הדיסק בפעם הראשונה ולו בכדי להבין סופסוף על מה כולם מדברים ... הבנתי, אין פלואו, אפילו לא פעם אחת, אבל מי סופר ? :)) סגנון מוסיקלי חדש ? doesnt work for me... מלבד זאת, ההפקות באמת באמת מעניינות, חבל שלא נעשה איתן משהו מעניין באותה רמה, יש מין תחושה של פספוס, גרג צודק, עם מעט מאמץ, הם יכלו להישמע הרבה יותר טוב, אולי בפעם הבאה
(אני אנצל את ההזדמנות הזו כדי להודות לאלוהים שוב, על טרייסי צ´פמן,ולא, זה לא אמור להיות קשור למה שכתבתי למעלה :)

ראםJarasMan

New member
כולם צודקים!

אם אתם לא אוהבים את הפלואו של החלוצים- זכותכם. אני דווקא אוהב את הפלואו ברוב הדיסק, תשמעו את הבית של חמי בשיר- "הבלוז והיין" פשוט בית מושלם לדעתי מבחינת מילים, פלואו, מקוריות, רעיון- פשוט הוקסמתי! ובכלל לאורך כל הדיסק אני חושב שלמירו אין נפילות בפלואו, לחמי יש קצת- אבל זאת רק דעתי.

DJ$upreme

New member
די מסכים אתך

אם כי מירו נופל קצת ב"כוח". הבלוז והיין - פשוט מבריק. ומי שדיבר על "עוצמה" - לפעמים דברים עוברים הרבה יותר טוב בלי עוצמה ועם מידתיות. זה תקליט של אנרגיות משתנות. ועוד, אני חושב שיש אנשים שכותבים כאן על פלואו בלי לדעת בכלל מה זה.

da^Lord

New member
עדיין לא שמעתי את הדיסק

אבל נראה לי שאני בקרוב אשיג אותו. למען האמת.. באמת ממה ששמעתי הפלואו הוא מה שגרם לי לא להתעניין בדיסק, מה ששמעתי ממש לא משך אותי, הפריסטייל שלהם בעסק- היה מקצועי אבל לא אהבתי אותו, למרות זאת אני יודע שלחמי למשל יש ראיה מיוחדת על העולם, את מירו אני לא מכיר אישית מספיק בשביל לדעת.. שניהם מסוגלים לתת פלואו מצוין ואם זה ככה בדיסק אז זה רק מתוך בחירה. וסיכון. תמיד מסוכן להתחיל סגנון חדש, לא בטוח שיאהבו, אבל אם הטקסטים טובים כמו שאתם אומרים, אני אשיג את הדיסק בקרוב (אקנה אותו) וסופרים-נראה לי אתה קצת מושפע הלבהלבהלבההה חדל ברברת.

BIGO-G

New member
כמוני כמוך.

גם אותי הם ממש לא משכו בהתחלה, ולא חשבתי שהם באמת יוציאו דיסק. אבל הם הוציאו, ועוד דיסק ממש ממש טוב.

TIK TAK

New member
אם אתה רוצה לשמוע את הדיסק

תוכל לשמוע פה ואני חושב שהפריסטייל שלהם בעסק שחור ממש לא מייצג את הדיסק

2PAC4EVER

New member
אז למה שלא תסביר?../images/Emo13.gif

גם לי יש את ההרגשה הזאת, אבל אני בטוח שאני לא יהיה מובן...

DJ$upreme

New member
FLOW

הוא האופן שבו המילים זורמות על רקע הטמפו, המקצב. למשל על 1-2-3-4: אני כזה מגניב כי יש לי פלואו מרהיב גם גר בתל אביב פשוט בחור חביב זה פלואו הכי מפגר בעולם, 8 הברות בכל שורה. משעמם, מונוטוני. ואיך עושים את זה מעניין? חריזה פנימית, שבירת התבנית ההברתית, שינוי חריזה. אבל מי אמר שהשבירה צריכה תמיד להיות בשטאנץ שהכרתם בעברית - של חרוז אחד - ליריקאלי-לוקאלי-אנאלי-פאטאלי (BOOOORING!!)? ב"האור והצל" סאב מביא חידושים בפלואו בעיקר בשני שירים, הראשון והאחרון, וזה באמת מעולה. אבל חמי ומירו נותנים בראש בכל שיר ושיר באלבום שלהם, בלי שהם מנסים יותר מדי להרשים בפלואו - יש דברים יותר חשובים מלהשוויץ ביכולת שלך ללהטטץ וחוצמזה, העברית של חלוצי החלל היא מהטובות והמתוקנות יותר שנשמעו עד היום על תקליטי ראפ - בוגרת, עשירה, ועשכנית, והעיקר כמעט בלי טעויות מביכות או מטאפורות עלובות רק כדי לסגור שורה.

double M

New member
מה?

מישהו אמר "יוצא לי אש מהעט"? האם הזכרת את "מסע מפורך"? או הדימוי הנפלא "קנגרו הידראולי".......

sceptic

New member
והטופ של הטופ

"אני מהבית ספר הישן" אני את הבגרות שלי בלשון כבר עברתי, ואתה מר סאבלימינל?

למעלה