חלוץ ירה לעצמו בכנף

חלוץ ירה לעצמו בכנף

חלוץ ירה לעצמו בכנף ביום בו נכנס דן חלוץ ללשכת הרמטכ"ל, עמדתי בין פעילי גוש שלום ויש גבול במשמרת מחאה בחוץ. העפנו אז אל מעבר לחומת משרד הבטחון מטוסי נייר ובהם ציטוט דבריו של חלוץ, אשר ישן בשקט בלילה לאחר שטייסיו הרגו חמישה עשר אזרחים, תשעה מהם ילדים, בדקה אחת של הפצצה על העיר עזה. מאז עברו שנתיים ובתפקידו כרמטכ"ל היה דן חלוץ אחראי לשפיכת דמם של אלפים, ישראלים, פלסטינים ולבנונים. האיש היהיר שנעדר צער על מותם של אזרחים פלסטינים הוביל את גם חייליו שלו למלחמה מיותרת, קשה ואכזרית, בפזיזות וללא הכנה, וסיים במפלה מבישה עליה הוא משלם היום את המחיר. דן חלוץ עף מהלשכה אליה לא היה צריך מעולם להכנס, ואני אינני מרגיש אפילו מכה קלה בכנף. ליורשו של חלוץ כדאי ללמוד את הלקח ולזכור שגם מפקד הצבא החזק היותר במזרח התיכון רחוק מלהיות כל יכול.

אישלום

New member
ואתם יריתם לעצמכם ברגל...

הפגינים נגד מלחמת לבנון השנייה, לא הפגינו נגד הרמטכ"ל על ביצועים כושלים, אלא על זכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה, אין לכם במה להתפאר. אנשי גוש שלום הצטרפו לכל מי ששולל את עצם זכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה, ובכך למעשה על זכותה להתקיים. הייתה הצדקה לקרא לצהל לצאת מלבנון, הייתה הצדקה לקרא לסיום הכיבוש בעזה, יש הצדקה לקרא לסיום הכיבוש בשטחים, אין שום הצדקה לשלול את זכותה של ישראל להגנה עצמית. הגנה לא נעשית באמצעוח נשים סוטות בחברון שמבזות את מדינת ישראל ואת העם היהודי כולול, הגנה לא נעשית גם ע"י ירי ללא אבחנה באזרחים, אבל הגנה כן נעשית ע"י פגיעה בארגוני טרור שמסרבים להכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים, הגנה כן נעשית באמצעות פגיעה במי שיורה קאסמים מרצועת עזה שפונתה כולה עד לגבול הבינלאומי, הגנה כן נעשית ע"י מלחמה בחזבאללה ששם לא למטרה להשמיד את ישראל, בלי קשר לגבולותיה. אתם שעמדתם שם מול משרד הביטחון שללתם באמצעות ההפגנה שלכם את הדו-קיום, והוכחתם שעבורכם קיים רק חד קיום - הקיום האסלמי, וככל שהוא קיצוני יותר כך אתם נכונים יותר לשרת אותו ואת מטרותיו. חלוץ לא מעניין אותי, זכותה של מדינת ישראל להתקיים כמדינתו של העם היהודי, היא שמעניינת אותי. אותכם מעניין רק העם הפלסטינאי. ליבי עם הסובלים שם. החמס יכול לסיים את הסבל - עליו להפסיק את הטרור ולהכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים. כולנו יודעים שבסופו של דבר הפיתרון הוא שתי מדינות לשני עמים. החאמס לא מקבל את הפיתרון הזה, כך גם אתם בגוש שלום.. בכך אתם והחמס שומרים על 'הגחלת' - גחלת שפיכות הדמים, גוש שלום שבמעשיו מטיף למלחמה.

NorthernStar

New member
קולו של הפסאודו שמאל

אלה שתמכו בהפגזות והפצצות מן האויר של שיירות פליטים, בשימוש בנשק להשמדה המונית, במחיקה של מדינה שלמה. אנשי שלום, עאלק. אתם הם אלו שתומכים בהנצחת האלימות. אתם אלו שסייעתם להקמת התנחלויות, להנצחת הכיבוש. אתם אלו שתומכים בהמשך קיום משטר האפרטהייד. אתם אלו שאשמים בגזל האדמות על ידי התנועה הקיבוצית, שמתנגדים לזכות השיבה ועל כן דואגים להנציח ולהחמיר את המצב הקיים.

אישלום

New member
קרקורה של הפסאודו אנטלקטואלית

שכשנגמרים לה הטיעונים, נאחזת בתארים, או בסיפוריים על תארים. את כמובן תומכת רק בהפצצות על יהודים, בהאדרת האסלם 'המתקדם' נוסח איראן וחזבאללה. מאבקו של השמאל השפוי במדינה הזאת הביא להסתלקות מלבנון ומעזה. בתמורה קיבלנו הפגזות בלתי פוסקות של קאסמים בדרום ולפחות 4000 קטיושות בצפון. כמובן שלטעמך זה לא נחשב, קטיושות 'אסלמיות' הן נשק צודק, ביחוד כשהן מכוונות נגד יהודים. זכות השיבה היא זכות השמדתה של ישראל, זה החלום שלך ושל כמותך. לא תזכי לראות את זה. אחרים לפניך חלמו על כך, ותראי איפה הם היום. בנתיים את ושכמותך מריעים לכל מנהיג אסלמי שמטיף לשנאה והשמדת ישראל. אתם שדואגים לסבלו של העם הפלסטינאי, דואגים שהסבל הזה לא יגמר, כי בלי זה אין לחאמס, לחזבאללה, לג'יהאד לך ולשכמותך במה להיאחז. השמאל השפוי יצליח, בקואליציה או באופוזיציה להביא לסיום הכיבוש ולמצב של שלום עם העם הפלסטינאי. הוא עשה את זה במתן התמיכה בבגין כדי להגיע לשלום עם מצרים, הוא עשה את זה בחוזה השלום עם ירדן, הוא אפשר את ההסתלקות מעזה. יהודים כמותך יוכלו להמשיך לקלל את עמם וארצם מקנדה וארה"ב לירוק לכל באר ממנה הם שותים, וולגרד את עורם המוכה בשחין של שנאה לעם היהודי. אנחנו כאן נדאג שבבא יום פקודה, יהיה לכם לאן לברוח.

לנדסמן

New member
לפעמים אני ממש משועשע מתגובותייך

לקרוא לאיש שמאל, "איש כך"..
אולי יש גם דברים טובים אצל השמאל הקיצוני, הם מצליחים לפעמים להעלות אצלי חיוך.

אז ככה

אני בתור מתנגדת למלחמה לא התנגדתי לזכות של מדינת ישראל להגן על עצמה פשוט אחרי אין סוף מלחמות ולחמה אחת מתמשכת של 40 שנה אני מטילה ספק ביכולת של מדינת ישראל להגן על עצמה באמצעות מלחמות. הכיבוש גם הוא מלחמה ואם אתה שולל את הזכות של צה"ל לפגוע בתושבי עזה אתה נותן לגיטימציה לתושבי עזה לפגוע בת"א וכך גם לגבי חיזבאללה ההגנה לא נעשית ע"י פגיעה במי שיורה קאסמים כמו שההגנה על פלסטין לא נעישת ע"י חטיפת חילים (כמו שראינו בעבר ישראל לא משו בלמקד את החיסולים הממוקדים שלה ואין שום דרך לדעת מתי תפגע בחפים מפשע ומתי לא) וכמו שאני לא אצפה מתושבי שדרות להיות מבינים ואיכפתים וקשובים למצוקות הפלסטינים ולהיות שוחרי שלום המתנגדים לכ צורה של אלימת כך גם לא אצפה מפלסטינים בשטחים האלימות מגיעה ממצוקה והדרך לפתור אלימות היא לפתור את המצוקה וז הדרך הכי קשה ומסוכנת ורווית מכשולים אבל הדרך היחידה אף חומה ואף מלחמה לא יביאו שלום והמלחמה האחרונה רק הוכיה את זה נכשלנו בכל המטרות שלנו ואם כל הכבוד לגוש שלום אני לא מניחה שהפסיקו את המלחמה בגלל אורי אבנרי כנראה שגם לאנשים מלמעלה היתה הארה בנידון.

אישלום

New member
הבנתי שאת נגד מלחמה, ושאת רוצה

שלום. ומי ילא רוצה? האם מה שאת אומרת הוא שהמצוקה הכלכלית, היא הסיבה לאלימות, וכשתעלם המצוקה שוב לא תהיה אלימות?

למעלה