חלוץ ירה לעצמו בכנף

חלוץ ירה לעצמו בכנף

חלוץ ירה לעצמו בכנף ביום בו נכנס דן חלוץ ללשכת הרמטכ"ל, עמדתי בין פעילי גוש שלום ויש גבול במשמרת מחאה בחוץ. העפנו אז אל מעבר לחומת משרד הבטחון מטוסי נייר ובהם ציטוט דבריו של חלוץ, אשר ישן בשקט בלילה לאחר שטייסיו הרגו חמישה עשר אזרחים, תשעה מהם ילדים, בדקה אחת של הפצצה על העיר עזה. מאז עברו שנתיים ובתפקידו כרמטכ"ל היה דן חלוץ אחראי לשפיכת דמם של אלפים, ישראלים, פלסטינים ולבנונים. האיש היהיר שנעדר צער על מותם של אזרחים פלסטינים הוביל את גם חייליו שלו למלחמה מיותרת, קשה ואכזרית, בפזיזות וללא הכנה, וסיים במפלה מבישה עליה הוא משלם היום את המחיר. דן חלוץ עף מהלשכה אליה לא היה צריך מעולם להכנס, ואני אינני מרגיש אפילו מכה קלה בכנף. ליורשו של חלוץ כדאי ללמוד את הלקח ולזכור שגם מפקד הצבא החזק היותר במזרח התיכון רחוק מלהיות כל יכול.

antreprize

New member
אתה רואה אזרחים,

מסקנה:אתה עיוור. אתה חושב שהפלסטינים בוכים כשהם רוצחים ילדים וחפים מפשע ?לא,הם לא בוכים!אז תפסיק להתכחש לעובדה שהפלסטינים התחילו את המלחמה הזאת ולכך שהם אחראים לכל הנזקים שנגרמו ויגרמו להם מאז שהם בחרו בדרך המלחמה.

Fleddermaus

New member
אלה אזרחים

כמו שכל אזרח ישראלי שרוצה לחסל את כל הפלסטינים מכאן (לצערי יש הרבה כאלה) לא אשם בכלום. "הם התחילו" לא רלוונטי במזרח התיכון, זה לא משנה לאף אחד, לאף אחד לא איכפת מי התחיל.

antreprize

New member
זה ש"מי התחיל" לא משנה לאף אחד

לא הופך את זה לגורם חסר משמעות.

Fleddermaus

New member
זה גורם חסר משמעות

כי אתה יכול לקחת את זה לכל מיני כיוונים. אנחנו חזרנו אחרי 2000 שנות גלות, אבל כשכאן היה רוב פלסטיני מבוסס שחי כאן דורות רבים. מצד שני, אנחנו היינו כאן עוד בימי התנ"ך, או לפחות אבות אבותיו של מה שהוא היום "העם היהודי". במזרח התיכון מסתכלים על המציאות ולא על העבר הרחוק.

antreprize

New member
לא חייבים להסתכל על העבר הרחוק

לפני 60 שנה הייתה לפלסטינים זכות למדינה,הם ויתרו עליה והתחילו מלחמה.

niv1990

New member
זה כלל לא רלוונטי מה היה

מה שרלוונטי זה מה שיש ומה שרוצים להשיג.

antreprize

New member
העבר הוא כן רלוונטי.

אם היינו מתעלמים מהעבר היינו במקום הרבה יותר גרוע.

niv1990

New member
לא דיברתי על התעלמות

כמובן שאפשר ללמוד ממנו, אבל מה שיש הוא המצב היום, הדרך בא הוא הגיע לכך לא רלוונטית (מלבד המידע עצמו, שהוא בעצמו הסקה ממה שיש עכשיו - אבל לא משנה). אם אתה טוען שזה משנה אתה צריך להוכיח את זה, לא אני :)

antreprize

New member
אי אפשר לשאול מי מתחיל עכשיו

בגלל שאותו אדם התחיל בגלל מישהו אחר,צריך להגיע לשורש של כל ההתחלות ועל פי זה להחליט החלטות מושכלות.

רוני13

New member
אני...

בעד להגיע לשורש-אבל היום השמאל פשוט מתעלם מזה. אני פשוט הבאתי שאלה שמציגה את ההווה-מזה השמאל לא יכול להתעלם כי זה בעצם השאלה שהם שואלים!

Fleddermaus

New member
מי מתחיל?

שאלה קשה, וגם לא מאוד רלוונטית. הנקודה היא שאנחנו במלחמה שעולה לשני הצדדים בדם. ניתן להתווכח על "איזה צד מוסרי יותר" אבל זה שוב ויכוח מיותר שלא מוביל לאף פיתרון.

רוני13

New member
אז מה ההצעה שלכם?

לסבול ואז לוותר...? מה עם הצד שלנו? אנחנו יותר מדי מוסריים-למרות שלעולם זה אל משנה אם אנחנו מוסריים או לא הם תמיד יהיו נגדנו!

Fleddermaus

New member
הם תמיד יהיו נגדנו...

ואנחנו תמיד נהיה נגדם... לפחות לא נמות בדרך. אף אחד לא מבקש ממך לאהוב פלסטינים, או מהם לאהוב אותך. השגנו שלום עם מצרים, תוך כדי ויתורים, אפשר להשיג גם שלום עם הפלסטינים. זה קשה יותר, אבל לא בלתי אפשרי.

רוני13

New member
הויתורים אצלם הם בלתי אפשריים...

גוש קטיף-חבל משגשג עם אנשים ערכיים שאיבדו הכל ותראה אותם היום,בחראווילות בתקווה שיעבירו אותם למקום טוב יותר... ועכשיו מדברים על רמת הגולן-המקום היפה ביותר בישראל,המקום היחיד שאני ועוד המון אחרים מתחברים אליו...(אחרי הכותל כמובן
) זה בלתי אפשר לעשות איתם שלום-הם דורשים יותר מדי...גם אחרי שנוותר הם יירצו עוד ואני יודע שייקרה מה שקרה בגוש קטיף-הטרור ייקח את השלטה על המקום ואופה(!) יש להם עוד גישה לתקוף את ישראל. אני לא יודע אם השמאל בוחר להתעלם מהעובדות או שהוא פשוט עיוור לסביבה? בזמן הקרוב אני לא רואה שלום או משהו כזה שכל מדינה מוסלמית שולחת לעברינו איומים!

עם ההיסטוריה חסרת משמעות

וזכויות לאומיות הן חסרות משמעות, מה כן בעל משמעות בסכסוך? אתה איזה ריאליסט פוליטי משהו? נכון שעם מצרים יש שלום, ואזרחי מצריים שונאים אותנו, אך כל זה קיים רק בזכות רודנות הברזל של מובארק, הניסיון של מרצ והעבודה בממשלת רבין להקים רודנות כזאת הראה, שבמקרה הפלסטיני המשטר יפנה גם הוא נגדנו, ואינו יכול להתבסס מספיק אז בסדר, הבנו שאתה חובב דיקטטורות, זה בסדר, אבל מה הפתרון שלך, דמוקרטיה, הלוא הדמוקרטיה הערבית מעלה דיקטטורים אסאלמיים גרועים פי כמה

למעלה