חלונות

• פותח הנושא msvnk
  • פורסם בתאריך

msvnk

New member
חלונות

יש לי שאלה. בזמן האחרון מאוד באופנה לעשות מקבצים כאלו של שניים שלושה ולפעמים יותר חלונות צרים וגבוהים צמודים אחד לשני. מישהו יודע להסביר לי מאיפה הגיעה האופנה הזו ? רוב האופנות שמתנחלות אצלנו הן בד"כ כל מיני אלמנטים שהגיעו מארצות אחרות ששם היה להם איזשהו הגיון פרקטי כלשהו או איזו מסורת של בנייה שעמדה מאחוריהם מהמקום שממנו הם באו. אבל כמה שלא חשבתי ניסתי לחשוב על יתרון שיש לזה (אני אישית חושב שזה גם מכוער אבל זה ממש לא הנקודה פה) ופשוט לא מצאתי בזה שום תועלת. מישהו יודע להגיד מאיפה זה הגיע ?

מסכים בכל מילה

כפי הנראה מישהו ראה בז'ורנל והעתיק וזה תפס אצל הרבה בתים. גם אני אישית חושב שזה מכוער ודומה לחרכי ירי אבל כל אחד והטעם שלו. בלי להכליל הרבה אדריכלים פשוט רואים אלמנט ומעתיקים אותו.

vrache

New member
עניין של טעם,עיצוב

במקום למרוח את הקיר בחלונות ענקיים, החלונות האלו מעניקים הצצה החוצה , ואי אפשר כמעט לראות פנימה. זה מתאים לפינות אוכל ולפינות מתות לדעתי... בכל מקרה אופנות בבניה תמיד היו. האופנות הן כ"כ חזקות שאפשר לדעת באיזה שנה נבנה כל בית. האופנה כיום היא חלונות בלגים, משרביות, גם החלונות האלו, openspace - מטבח פתוח לסלון. ואגב היום יש מגמה לרדת מהחלוקות הבלגיות ולהשאיר חלונות גדולים ונקיים. ואגב איזה מסורת בניה יש לחלונות בלגים? סתם מייקר את החלון, ולא פרקטי, ופרקט שנהיה "חובה" בזמן האחרון? התחזוקה שלו גדולה מאוד ומידי פעם גם בפרקטים היקרים ביותר צריך לחדש אותו... (טוב זה הגיע מאירופה) האם זה חובה פה כדי לחמם את כפות רגלינו בחורף הישראלי המושלג והקפוא? ממש לא - סתם עניין של עיצוב וטעם.

פיטנגו4

New member
המקור הוא אירופי

שם קירות עבים מאבן וחלונות פנימיים צרים, בד"כ כפולים (לא בידודית אלא ממש 2 חלונות). הסיבה לדבר כזה היא קור. שם קר ומושלג, ושם זה פרקטי מאד. אם אתה רוצה לחפש מה מתאים כאן בישראל מבחינה פרקטית, פנה לבניה הערבית המסורתית.

למעלה