כבר נכנסתי בשעות הצהרים המוקדמות
האתר בהחלט מסביר פנים, עמוס במידע ונתונים בעיקר בנוגע למידות הפיזיות. אבל הייתה חסרה לי הדינמיות, הרצון לעצב את החלון ולהתאים אותו איך שאני רוצה ולא איך שמכתיבים לי אותו.... כל החלונות שם הם סטנדרטיים פשוטו כמשמעו, חלונות שרצים על מסילות או חלונות כנף (בגדול סדרות 7000 ו 4000 של קליל בלי יותר מידי פונקציונליות) חלונות פנורמיים נעדרו לחלוטין מהאתר. חסרה לי הדינמיות לתחום את פנים החלון באמצעות פרופילי אלומיניום או לחלק אותם בצורה שאני רוצה ולא עפ"י חלוקה מוכתבת מראש. מעבר לביקור באתר הזה ובאתר נוסף שצורף מוקדם יותר כולל עיון בלא מעט קובצי pdf בהחלט החלונות הללו יכולים לתת פתרון הולם להמון בתים ולהמון אפשרויות אבל זה עדיין לא להתאים את החלון לבית אלא את הבית לחלון.... לדעתי היצור המתועש והסדרתי מיועד לבניה הסדרתית, אני לא מוצא שום היגיון שבונה בית במסגרת "בנה ביתך" יזמין חלונות כאלו מוכנים אלא אם קבלן שבונה בניין מרובה קומות ששם לרוב הבניה כולה היא "סטנדרטית" וחוזרת על עצמה הרעיון הזה יכול אולי לחסוך כסף (אינני בקיא בעלויות, סליחתכם). לקבלן הגדול אולי זה כדאי ואולי זה משתלם, אני לא מוצא שום סיבה הגיונית\כדאית לבנות בית פרטי צמוד קרקע או לא יודע מה עם חלונות כאלו... אחרי הכל במסגרת בנה ביתך הרעיון הוא לבנות את הבית כפי שאתה רוצה שהוא יהיה ולא עפ"י תכתיב של גודל חלון, ארון,דלת, שער או לא יודע מה שעולה לכם בראש.... מבחינת בידוד, היום אתה יכול להכנס לכל מפעל של כל קבלן אלומיניום ולרכוש איזה זכוכית שתרצה, בידודית רגילה או בידודית עם ואקום בין הזכוכיות, אתה יכול לבחור באיזה צבע שתרצה, תריסים מאיזה חומר וצבע שתרצה, כאלה שמבודדים מרעש, שמור חום שמש, איזה צבע של זכוכית שתרצה, איזה חלוקה פנימית שתרצה איזה גודל שתרצה ובלי שום מגבלות, ביקשת - שילמת - קיבלת....עם הרכבה מקצועית ועם אחריות..... אני שואל את עצמי איזה קבלן אלומיניום שלא מייבא את החלונות הללו ירכיב לך חלונות כאלה ויתן לך עליהם אחריות? ממי תקבל אחריות אם ישבר בריח? ממי תקבל אחריות אם תהרס המסילה? תזמין נציג שירות מארה"ב? אני בשנתיים האחרונות עבדתי מול שני קבלני אלומיניום וכעת עם השלישי, השניים הראשונים עשו עבודה מצויינת, אחד מהם אף התקין להורים שלי בבית עוד בימים שאני הייתי בגן חלונות אלומיניום שעד היום נראים כאילו הורכבו אתמול.... שניהם עשו עבודה מצויינת, ביצעו מדידות כפי שצריך ולא נעשו שום אילתורים, קבלן אלומיניום שצריך לאלתר זה קבלן שלא יודע לעבוד, קבלן שלא יודע למדוד חלון זה לא קבלן אלומיניום וכאן אנחנו כבר נכנסים לנושא אחר שקשור באיכות העבודה של הקבלן, קבלן טוב שיעשה עבודה טובה אני בטוח לא במאה אלא באלף אחוזים שהעבודה לא תיפול באיכותה מרמת הביצוע של מפעל מתועש ואף מעבר לה. לסיכום, חלון מתועש יכול להיות טוב, לא בכל מקום ולא בכל מצב. שיהיה לילה מצויין.