חלונות מוכנים

אטיוד5

Active member
נכון ...

וככה גם נראית השכונה הישראלית הטיפוסית - כל בית בצורה שונה, בגודל שונה, בסגנון שונה, עם חלונות בגדלים משתנים. פרטץ' וברדק. ועוד משהו נכון שכתבת - אתה לא יודע מה קורה בעולם המערבי. יופי. ועכשיו נקשיב לכל הדברים החכמים שיש לך לומר. אתה, הישראלי החכם, תראה לעולם המערבי מה-זה ואיך בונים חלונות.

fireman

New member
מה רע בבתים שונים אחד מהשני?

כשאתה כותב דבר כזה הדבר הראשון שעולה לי בראש אלה בנייני הרכבת המכוערים שכולם נראים אותו דבר.... פתחו מפעל לבניה מתועשת, הם הרכיבו איזה דגם של בניין והתחילו להקים מאות כאלו בכל מקום בארץ, התוצאה: גועל נפש אחד גדול. שגרה זה רע וכשמדובר בבניה זה מכוער.... תאר לעצמך שכל הוילות היו נראות אותו הדבר וכל הבניינים היו נראים אותו הדבר....פשוט מגעיל. כשאתה מדבר על מידות "סטנדרטיות" ישנן מדרגות מסויימות של חלונות בגדלים מאוד מסויימים שכן, לא עונים תמיד על הצורך התכנוני. אני לצורך העניין כרגע סטודנט להנדסה אזרחית והנושא של התאמה תכנונית מאוד נוגע לי במיוחד בתקופה זו..... השאלה כאן היא לא למה 80 ולא 76.8 אלא למה 80 ולא 1.20? למה 80 ולא 1.40? למה 80 ולא 2.40? למה חלון צריך להיות מרובע ושגרתי? ואם אני רוצה אותו פנורמי? חלון פנורמי אי אפשר לתת במידות קבועות כי כשמדובר במעגל....השמים הם הגבול. אז אתה תלך תתכנן את החדר שינה שלך עם חלון של 120X80 כי זה מה שיש בסטנדרט במקום לעשות חלון של 1.20X1.40 שאתה יכול לעשות רק כי אין את זה אצל היצרן? אני לא הולך ללמד אף אחד איך בונים חלונות אבל אני יודע שבבית שאני אגור בו או אתכנן אותו....אני לא אכבול את עצמי ל"סטנדרטים" מסויימים.... אלא לסטנדרטים האישיים שלי. לגבי דלתות אני מסכים איתך במאת האחוזים אך קח בחשבון שעבודה בעץ (ממנו עשויות רוב הדלתות) היא הרבה יותר פשוטה מעבודה עם אלומיניום. העובדה שמידי שנה אותם קבלני אלומיניום מייצרים מאות אלפי מטרים מרובעים של חלונות ודלתות מאלומיניום צריך להדליק אצלך איזושהי מנורה....שכאן לא ארה"ב וגם לא הולנד.... מבחינתי זה דיון סרק כי אתה מקובע בדעתך שהיא בצורה מסויימת נוגדת את הלך הרוחות בענף הבניה במדינת ישראל. אני לא אתפלא אם היבוא של החלונות במידות הסטנדרטיות הללו יעלו לך יותר מחלונות ביצור מקומי ע"י קבלן אלומיניום. בכל מקרה... שיהיה לך בהצלחה

efratizv

New member
כסטודנט להנדסה אזרחית כפי שאתה

מעיד על עצמך, תעשה לעצמך טובה ותכנס לאתר של חברת מרווין ותראה על איזו איכות מוצר ומגוון עיצובים ומידות מדובר ואז אולי תשתחרר מהקיבעון של חלון אלומיניום המיוצר לפי הזמנה, במידה לא סטנדרטית (ושברוב המיקרים יש לאלתר על מנת להתאימו למקומו). ותבין את התועלת שבקניית מוצר שאתה יודע ובוחר את התכונות שלו מבחינת איכות, אורך חיים, בידוד טרמי והתאמה לסביבה ועוד ועוד. באמת, תעשה טובה לעצמך ותשקיע חצי שעה בשיטוט באתר. צביקה. גילוי נאות, אין לי שום קשר מסחרי או אחר לחברת מרווין.

fireman

New member
כבר נכנסתי בשעות הצהרים המוקדמות

האתר בהחלט מסביר פנים, עמוס במידע ונתונים בעיקר בנוגע למידות הפיזיות. אבל הייתה חסרה לי הדינמיות, הרצון לעצב את החלון ולהתאים אותו איך שאני רוצה ולא איך שמכתיבים לי אותו.... כל החלונות שם הם סטנדרטיים פשוטו כמשמעו, חלונות שרצים על מסילות או חלונות כנף (בגדול סדרות 7000 ו 4000 של קליל בלי יותר מידי פונקציונליות) חלונות פנורמיים נעדרו לחלוטין מהאתר. חסרה לי הדינמיות לתחום את פנים החלון באמצעות פרופילי אלומיניום או לחלק אותם בצורה שאני רוצה ולא עפ"י חלוקה מוכתבת מראש. מעבר לביקור באתר הזה ובאתר נוסף שצורף מוקדם יותר כולל עיון בלא מעט קובצי pdf בהחלט החלונות הללו יכולים לתת פתרון הולם להמון בתים ולהמון אפשרויות אבל זה עדיין לא להתאים את החלון לבית אלא את הבית לחלון.... לדעתי היצור המתועש והסדרתי מיועד לבניה הסדרתית, אני לא מוצא שום היגיון שבונה בית במסגרת "בנה ביתך" יזמין חלונות כאלו מוכנים אלא אם קבלן שבונה בניין מרובה קומות ששם לרוב הבניה כולה היא "סטנדרטית" וחוזרת על עצמה הרעיון הזה יכול אולי לחסוך כסף (אינני בקיא בעלויות, סליחתכם). לקבלן הגדול אולי זה כדאי ואולי זה משתלם, אני לא מוצא שום סיבה הגיונית\כדאית לבנות בית פרטי צמוד קרקע או לא יודע מה עם חלונות כאלו... אחרי הכל במסגרת בנה ביתך הרעיון הוא לבנות את הבית כפי שאתה רוצה שהוא יהיה ולא עפ"י תכתיב של גודל חלון, ארון,דלת, שער או לא יודע מה שעולה לכם בראש.... מבחינת בידוד, היום אתה יכול להכנס לכל מפעל של כל קבלן אלומיניום ולרכוש איזה זכוכית שתרצה, בידודית רגילה או בידודית עם ואקום בין הזכוכיות, אתה יכול לבחור באיזה צבע שתרצה, תריסים מאיזה חומר וצבע שתרצה, כאלה שמבודדים מרעש, שמור חום שמש, איזה צבע של זכוכית שתרצה, איזה חלוקה פנימית שתרצה איזה גודל שתרצה ובלי שום מגבלות, ביקשת - שילמת - קיבלת....עם הרכבה מקצועית ועם אחריות..... אני שואל את עצמי איזה קבלן אלומיניום שלא מייבא את החלונות הללו ירכיב לך חלונות כאלה ויתן לך עליהם אחריות? ממי תקבל אחריות אם ישבר בריח? ממי תקבל אחריות אם תהרס המסילה? תזמין נציג שירות מארה"ב? אני בשנתיים האחרונות עבדתי מול שני קבלני אלומיניום וכעת עם השלישי, השניים הראשונים עשו עבודה מצויינת, אחד מהם אף התקין להורים שלי בבית עוד בימים שאני הייתי בגן חלונות אלומיניום שעד היום נראים כאילו הורכבו אתמול.... שניהם עשו עבודה מצויינת, ביצעו מדידות כפי שצריך ולא נעשו שום אילתורים, קבלן אלומיניום שצריך לאלתר זה קבלן שלא יודע לעבוד, קבלן שלא יודע למדוד חלון זה לא קבלן אלומיניום וכאן אנחנו כבר נכנסים לנושא אחר שקשור באיכות העבודה של הקבלן, קבלן טוב שיעשה עבודה טובה אני בטוח לא במאה אלא באלף אחוזים שהעבודה לא תיפול באיכותה מרמת הביצוע של מפעל מתועש ואף מעבר לה. לסיכום, חלון מתועש יכול להיות טוב, לא בכל מקום ולא בכל מצב. שיהיה לילה מצויין.

efratizv

New member
נסחפת מר בחור, נסחפת.

כנראה שלא הסתכלת טוב באתרים כי בנוסף לחלונות שציינת (הזזה וציר) קיימים חלונות קיפ ודריי-קיפ, גליוטינה וכן, מה לעשות גם חלונות פנורמיים. אמנם לא כאלו העשויים מזכוכית מעוגלת, אלא רבי צלעות המאפשרים פתיחה יותר נורמלית, התקנת רשתות ותריסים ועולים הרבה פחות. ואיזה עוד סוגי חלונות אתה מכיר ? איני בא לטעון שחייבים להיות רק חלונות תעשיתיים אבל לדעתי 80-90% מהחלונות בקלות יכולים להיות מייצור תעשייתי והשאר מייצור מיוחד ומחירם יהיה בהתאם. בנוסף, מגוון הדוגמאות ופריסת המידות בהחלט אינם יוצרים מצב של בניית בית מסביב לחלון אלא מציאת מידת ודוגמת החלון הקרוב ביותר לדרישה. סטנדרטיזציה אינה אומרת כל המוצרים במידה אחת, אלא מידות במירווחים קבועים ומוסכמים. מפתח בגודל 112.5 ס"מ בהחלט ניתן להתאים למידה 110 או 115 (לפי הענין) ומי שחשוב לו 112.5 שישלם. (מעניין לראות כמה אנשים ישלמו פי 2 על חלון על מנת שיהיה גדול/קטן ב- 2.5 ס"מ). צביקה.

efratizv

New member
ראשית לא לדעת זה טוב, כי מתוך

אי הידיעה יבוא הידע. וכמו בהרבה תחומים אחרים ניתן ורצוי ללמוד מאחרים, בוודאי לא צריך לקחת את הכל אלא רק את מה שמועיל, אבל בוודאי שאין לשלול מראש. בייצור תעשייתי של חלונות ודלתות למשל, חלון שיוצר במיניאפוליס שבמדינת מינסוטה בצפון ארצות הברית יורכב בסאן דיאגו בדרום מערב ארה"ב מרחק של אלפי קילומטרים מבלי שהיצרן יגיע להרכבה ויצטרך להכניס שינויים והתאמות במוצר ומבלי שיצטרך לבוא ולמדוד את הפתחים לפני ייצור החלון. (בשיפוץ שביצעתי בביתי ושכלל החלפת חלונות ודלתות אלומיניום הגיעו אנשי הספק לפחות 10 פעמים, וזו חברה גדולה ומסודרת עם ניירת ותוכניות ייצור) לדעתי הסיבה העיקרית שנושא הסטנדרטיזציה עדיין לא תפס היא גודל השוק והצורך לייבא מוצרים כאלו מחו"ל דבר שלא מאפשר להנות ממלוא פער המחירים. אני מניח שגם נקודה זו תיפתר בדרך זו או אחרת. צביקה

fireman

New member
הסטנדרטיזציה לא מקובלת

בסגנון החיים הישראלי, תגיד מה שתגיד....מר ישראלי יבנה היום בית עם חלונות בגודל 2 מטר על 2 מטר, השכן שלו מר ישראלי ב' ירצה יותר גדול יותר מרשים יותר יפה....ככה זה היה ככה זה היום וככה זה יהיה גם בעוד 30 שנה.... הישראלי לא אוהב להיות כמו השכן, הוא רוצה יותר גדול, יותר מרשים, יותר מנקר עיניים.... תגיד לו "סטנדרט" הוא זורק אותך מהבית בבעיטה ואתה יודע מה אני מעיד גם על עצמי כאחד כזה.... כל אחד מחפש את המקוריות שלו, את היחודיות שלו, את האטרקציה בבית שלו, את היחוד, משהו שיעשה את הבית שלו לקצת יותר מסתם "עוד בית" גם אם זה יעלה יותר, הרבה יותר.....וכל זה בשביל שכשהוא ירצה לכוון חבר אל הבית החדש שלו, הוא לא יגיד לו את הכתובת הוא יגיד לו "הבית הצהוב" או "הבית עם החלון מסך" "הבית עם החניה התת קרקעית והכניסה מהרחוב" "הבית עם הגג בצבעי לוח שח-מט" וכולי.... זאת התרבות הארצישראלית, זה סגנון החיים ויהיה קשה לשנות אותו. אם תנסה לקדם את רעיון החלונות ביצור סדרתי\מתועש לקבלנים גדולים בהפחתה משמעותית של עלויות המוצר הסופי ותצליח בכך....אתה תהיה איש עשיר מהר מאוד. בבנה ביתך....תשכח מזה.

efratizv

New member
תרשה לי לחלוק עליך

גם בבנה ביתך נמצאים אנשים שצריכים לתמרן במסגרת תקציב שאינו אינסופי ואינו ניתן למתיחה כמו גומי. וכפי שכבר הסברתי מגוון המידות והדוגמאות בחלונות המתועשים מאפשר להם את אותה בדלנות שציינת או קרוב אליה, ולדעתי יעדיפו להשקיע את עודף התקציב בהשבחת נושאים אחרים (ולא חסר). ואין לזה שום קשר לסגנון ולתרבות החיים הישראלית אלא, לשכל הישר. אין לי התנגדות להיות איש עשיר מאוד אבל מסחר זה לא התחום המעניין אותי, ולכן אין לי שום כוונה בנושא. צביקה

אטיוד5

Active member
צודק

מרוב מקוריות שכונות בנה ביתך הישראליות אכן נראות רע מאוד. שום אחידות, שום מנוחה רגעית לעין, שום קו מנחה. כל אחד מתפרע לו. זוועה. אתה לא חושב שהגיע הזמן לשנות קצת את התרבות הזאת? מישהו הזכיר קודם את הולנד. גם שם יש שיכונים, והם נראים לא רע בכלל. להיפך. אני בונה בית עכשיו, ואתה יודע מה אני עושה? אני חושב ברצינות על התמזגות עם הבתים שכבר ניבנו סביבי ולא על התבלטות נואלת.

azaria

New member
רק לי זה נראה כמו מסע פרסום?

כל השירשור הזה נראה כמו מסע פירסום או שיווק. רעיון הייצור ההמוני לכשעצמו נשמע הגיוני ומעשי. אם יש מישהו בארץ שמייצר או מייבא מוצרים סטנדרטיים ואתה מרוצה ממנו ומהמבחר שלו - תעבוד איתו. מי שמעדיף עבודת יד והתאמה יחידנית של כל משקוף וכל פתח - שיעבוד כך. אין מה להתווכח על האם זה טוב ונכון, כי לכל אחד יש שיקולים שונים. אחד רוצה את החופש לצורה מיוחדת וגדלים משונים ומוכן לשלם על זה. אחר מוכן לשלם הרבה פחות ולקבל איכות ידועה מראש - ומוכן לחיות בגבולות הסטנדרטים. שניהם צודקים. תיכף תתווכחו על "איזה גוון הכי מתאים לקירות חוץ". ולמה צריך לדחוף בכל הודעה שניה את שמות היבואן ושל החברות האמריקאיות? ומניין לסתם משיב מזדמן שמו של מנהל השיווק?

למעלה