חלונות מוכנים

אטיוד5

Active member
חלונות מוכנים

קליל ומיפרומאל וכו' מיצרים פרופילים לחלונות אך לא מייצרים חלונות. האם יש חברות שמייצרות חלונות מוכנים מראש בגדלים שטאנציים? הרעיון שלי הוא לחסוך בעלות איש האלומיניום ע"י שאתאים את גודל פתחי הבניה שלי לגדלים של חלונות מוכנים מראש. האם הרעיון הזה תקף?

fireman

New member
אני לא מכיר דבר כזה

בכל בכל מקרה אתה מחפש לחסוך עכשיו כסף שאחר כך יעלה לך פי כמה וכמה.... אתה לא איש אלומיניום....אתה יודע להתקין חלון כמו שצריך? אתה יודע לאטום אותו כמו שצריך? יש לך כלים? ציוד? אתה תתן לעצמך אחריות? מה תעשה אם בגשם הראשון כל המים יכנסו לך לתוך הבית בחיבורים של החלונות? תצבע את הבית מחדש? לפעמים כדאי לשלם עוד קצת כסף בכדי לקנות את האחריות הזאת, את העבודה המקצועית ואת השקט הנפשי שלך שהעבודה מתבצעת טוב יותר. כשאני בניתי את הבית שלי מאבן ירושלמית השכן שלי צחק עלינו שאנחנו משקיעים כמעט 300 שקל למטר כשהוא עושה טייח ב30..... היום הוא גר בבית כבר 6 שנים ושילם כבר 12 אלף שקל בשביל לצבוע אותו 3 פעמים. היום אני צוחק והוא בוכה. מסקנה....תחשוב לטווח ארוך אם ההרפתקאה הזאת באמת משתלמת.

אטיוד5

Active member
חה

קודם בענין הטיח. הבית שלי מטויח בשפריץ כבר 35 שנים ועדיין לא צצה אף בעית תחזוקה איתו. גם לא טרחתי לצבוע מחדש. אז הנה - אפשר גם בלי אבן ירושלמית. לענין החלונות - כמובן שצריך איש מקצוע בשביל להתקין את החלונות במקומם. מישהו אמר שלא? אבל לפחות לא צריך לייצר אותם אצל איש האלומינים. הם יבואו מוכנים מייצור תעשייתי.

fireman

New member
אני כתבתי שפריץ?

אני כתבתי טייח רגיל וצבע. אם לא טרחת לצבוע מחדש אני מתאר לעצמי איך הבית שלך נראה. לגבי עניין החלונות, שטויות במיץ.

אלבה

New member
אי אפשר להבין אותך

אתה בונה בית במאות אלפי שקלים, אבל רוצה לעשות פרטץ' ולבנות אותו לא כפי שאתה רוצה אלא לפי החלונות, בשביל לחסוך כמה לירות? למה אתה לא ממקם את השירותים בתוך המטבח כדי לחסוך באינסטלציה?

אטיוד5

Active member
ההיפך מפרטץ'

כשאתה עובד עם איש אלומיניום יש לך סיכוי הרבה יותר גדול ליפול מאשר אם תזמין חלונות מוכנים מראש מייצור תעשייתי. זה בערך כמו ההבדל בין קיר טרומי שתמיד יוצא ישר לבין קיר שבונה הבנאי שלך בשטח שלפעמים יוצא ישר ולפעמים עקום. במקרה השבוע יצא לי לדבר עם מישהו שהטייח שלו נזקק לטייח עד 7 ס"מ עובי!

fireman

New member
אתה יודע....

אתה צריך להתאים את החלונות לבית שלך ולא את הבית לחלונות. לגבי נפילות.....אני מכיר מאות בתים שאף אחד לא נפל בהם עם האלומיניום. אם זה באמת היה ורוד כמו שאתה מתאר אני בטוח שקבלני האלומיניום היו נעלמים לפני 30 שנה...ומפעלי החלונות המתועשים היו היום אימפריות.... אבל זה לא המצב...תסיק את המסקנות בעצמך. אגב, אתה מוזמן אליי הביתה...ממש לפני ששמים את הטייח.....אתה תראה 550 מ"ר קירות ומחיצות ישרים כמו פלס.

efratizv

New member
הרעיון לעבוד עם חלונות ודלתות

בגדלים סטנדרטיים קיים ןמיושם בחו"ל בעיקר בארצות הברית ומוריד את עלויות הבניה בצורה משמעותית. עדיין יש צורך בהתקנה ע"י בעלי מקצוע בצורה מקצועית. למיטב ידיעתי חברת אל-ים תכננה להקים בארץ מרכז מכירה לחלונות ודלתות במידות סטנדרטיות של חברת אנדרסון האמריקאית. אני מציע לבדוק עמם דבר עם מנהל השיווק יוסי. בהצלחה ודווח לפורם על ממצאיך. צביקה

אלבה

New member
איך זה יכול להוריד את עלויות הבניה?

אם אתה מתכוון שייצור המוני במידה אחת יגרום למוצר להיות יותר זול, אולי אתה צודק, אבל הדלתות מהוות אחוז קטן מאוד מהשיפוץ/בניה. מצד שני, כל מי שמשפץ בית קיים לא יוכל לקנות אותם, כי בכל בית החלונות והדלתות הם במידה שונה, ואם הוא יצטרך לשנות את הפתחים לא רק שהוא לא יחסוך אלא ישלם כפול. ומי שבונה בית לא מתכנן את הפתחים לפי מה שקיים בשוק אלא לפי הצרכים שלו.

אטיוד5

Active member
באמת?

אז איך זה שרוב רובם פתחי הבניה בארץ הם 210 גובה? ואיך זה שפתחי בניה לדלתות פנים הם תמיד 70 או 80?

fireman

New member
למה הם בגובה 210? אני אסביר לך

כשבונים קיר מבלוקים יש צורך ליצוק עליו קורת בטון.. המצב האופטימלי הוא ליצוק חגורת בטון במרכז הקיר בכדי שהקיר יהיה בנוי בצורה הטובה והחזקה ביותר.... היות וגובה קומה הוא בערך 2.80 מ' ז"א שאם נשים את הקורה בגובה של 1.40 מעניין אותי מאוד איך אתה תעבור בדלת ואיך תקבע את החלון שלך בגובה הגיוני מבלי שקורת בטון תעבור לך במרכז החלון. היות ולגובה של דלת יש סטנדרט מסויים נוצר הכרח שכל הקורה הזאת בקיר הבלוקים תעלה לגובה של 2.10 ומתחתיה יהיה מפתח הדלת והחלונות כאשר הקורה הזאת מחזיקה את הבלוקים שנמצאים מעל החלון\דלת כי עדיין לא המציאו בלוקים שניתן לשים אותם על האויר. לגבי רוחב של דלת פנימית....יש 70 יש 80 ויש 90 ואם אתה רוצה ירכיבו לך גם דלת עם 2 כנפיים, רק תשלם ויביאו לך גם את מוחמד.

אטיוד5

Active member
זהו ...

שאני לא רוצה לשלם, ואני לא רוצה את מוחמד. פעם עשו הכל בעבודת יד. אח"כ הגיעה המהפכה התעשייתית. שמעת עליה? מה שעושים בבית חרושת יותר טוב, יותר מדויק, יותר אמין, יותר זול. לרוב. אין שום סיבה שדווקא חלונות יהיו יוצאים מהכלל. בכל העולם המערבי כבר עברו מזמן לגדלים סטנדרטים. רק במדינות עולם שלישי ממשיכים את המאה ה-18. כמו שיש דלתות פנים 70-80-90, דהיינו בגדלים קבועים, ככה גם יכולים להיות חלונות בייצור תעשייתי בגדלים קבועים. ואמנם יש. אבל לא בארץ. תאמין לי שהצורך התכנוני שלי לא מחייב שחלון יהיה דווקא 78.6 ס"מ רוחב ולא 80.

efratizv

New member
זו דעתך, ובמדינה קטנה ולא מפותחת

כמו ארצות הברית עובדים רק עם מידות סטנדרטיות ועלות הדלתות והחלונות יורדת לשליש מחיר. אין שום בעיה לא בשיפוץ ובטח לא בבניה חדשה להתאים את גודלי הפתחים למידות הסטנדרטיות. המדובר לא במידה אחת אלא במיספר מידות הנבדלות האחת מהשניה בסנטימטרים בודדים. אני מציע לך, ולשאר החברים להכנס לאתר של חברת אנדרסון או חברת מרווין ותראה בעצמך את מגוון המידות הסטנדרטיות. ייצור סטנדרטי של מאות ואלפי חלונות או דלתות במפעל מתועש מקטין את העלויות ומעלה את האכות. ועןד לא דיברנו על התחזוקתיות ואפשרות ההחלפה. הלוואי שנגיע בארצנו הקטנטונת למצב כזה.

אטיוד5

Active member
דווח ראשוני

אל-ים מייצרים רק לפי מידות שאתה מגיש להם. הם פשוט איש אלומיניום, אבל בגדול. מצאתי אחד שמיבא חלונות אנדרסן ומרוין. אנדרסן באים רק במידות קבועות. מרוין יכולים לבוא במידות קבועות או לפי הזמנה (בתוספת מחיר כמובן).

אלבה

New member
אם זה כ"כ טוב, למה הם לא עשו את זה?

לא יודע מה קורה בארה"ב, אולי שם בונים בשטנצים, עובדה שבארה"ב כולם גרים בבתים מוכנים מעץ ובארץ לא. הגובה של 210 הוא גובה מינימלי של דלת, ובגלל שאף אחד לא צריך דלת יותר גבוהה זה הגובה שכולם עושים. אבל בכל בית יש חלונות במידה שונה, גם בבתים החדשים.

fireman

New member
עזוב אותך....

לצערנו יש אנשים שחושבים שמה שטוב לאמריקאים טוב גם לנו..... כבר ראיתי לא מעט אנשים עם "שגעונות" עם מטרות לחסוך כסף....ה100 שקל שיחסכו היום יעלו להם 500 שקל מחר.

אטיוד5

Active member
עדיין לא ענית

מדוע כל הדלתות הם בפתח בניה 70 או 80 ואם 210 הוא רק מינימלי, למה לא בונים בגובה 213.6? כמו שיש צנורות צול, שני צול וכו',צנורות 10, 16, 20, 25, 32 וכו' כולם בגדלים קבועים, כך גם דלתות הפנים. ואפשר לעשות אותו דבר עם חלונות. אם "הצרכים התכנוניים" מכתיבים חלון בגודל 117.2, אז תאמין לי שגם 115 או 120 יהיה בסדר, ואם לא אז תזרוק את האדריכל. כ"כ קשה להבין את זה? וברגע שיהיו חלונות בגדלים סטנדרטים לא נצטרך לסמוך על יצרן החלונות השכונתי שמייצר חלונות מפרופילים מעולים אבל בסטנדרטים נמוכים. וכבר לא מדבר על המחיר.

אלבה

New member
לא כל הדלתות הם בפתח 70 או 80

בקשר לצינורות- חייב להיות מידות קבועות! ולא רק בארץ אלא בכל העולם (שיטה מטרית ושיטה אינצ'ית). וזה למה? כי מה לעשות שהצינורות מתחברים אחד לשני ולברזים, ואם כל מפעל יעשה צנרת באיזה קוטר שבא לו, הוא גם יצטרך לייצר את הברזים, ואם פעם הברז יתקלקל- בחיים לא תמצא ברז חלופי, ותצטרך להחליף את כל הצנרת בבית. לכן גם כל המנעולים בעולם הם סטנדרטיים, וכל הקלטות והדיסקים בעולם, כל הרדיוטייפים לאוטו, כל הברגים וכו'. אבל לא בכל דבר צריך להיות סטנדרט, גם לא כל המכוניות הם סטנדרטיות, למרות שזה היה יכול להיות הרבה יותר זול אם יהיה רק מודל אחד של מכונית. אם לבן אדם יש בבית פתח חלון של 117.2, והוא נאלץ לקנות חלון של 115, איך הוא יסתום את הרווח, ויותר נכון- למה שהוא יצטרך להתמודד עם זה?

למעלה