חלונות ברזל

פנסטרה

New member
הכותרת חצופה מאוד

מה זה "אתה מטעה"? לא אמרתי שאין פרופילים כאלה אבל בכלל לא התייחסתי אליהם כי הם תיאורטיים. אני התייחסתי לדמוי בלגי. זה לא פרופיל עם שבר תרמי. לקליל ולאלובין יש פרופילים עם שבר תרמי בקטלוג שלהם. אבל אני לא נתקלתי בהם בשוק בפועל. האם מישהו מכיר פרוייקט שמיוצר עם פרופילים אלה בארץ? מה שאמרתי על 1045 הוא סופר נכון. יש בתקן חלק שמתייחס למבני משרדים ויש חלק שמתייחס לבתי מלון ובשניהם יש דרישות מוגדרות למקדם בידוד של קיר חיצוני כולל חלון. אין יותר מפורש מזה. האם לפני ההשמצות עיינת בתקן? חוץ מזה שהתקן דורש בכל סוגי המבנים הימנעות מגשרים תרמיים וכאן יש שאלה של פרשנות האם הגדרת מעטפת כולל חלונות או לא. לשיטתו של מר ששון, יו"ר הועדה ולשיטתו של חבר ועדה נוסף הימנעות מגשרי קור במעטפת כוללת חלונות, אבל כאן תיתכן פרשנות מקלה כי זה לא מפורש. בתקן 5282 לא עיינת. נכון? אז מיטב ידיעתך לא רלוונטי. בכל מקרה לא נקטתי שום עמדה חיובית על בלגי ברזל וחוץ מזה שאפשר לשים בידודית עם מרווח קטן בו, רק שזה לא מועיל במיוחד.

avi5199

New member
בעדינות- אתה לא אוביקטיבי ! כי אתה אינטרסנט.

וכבר היו ויכוחים בעד ונגד חלונות הפלסטיק שאתה מוכר. אני לא נכנס לויכוח הזה שוב, כי אני שונא פלסטיק, ויש לי יש חררה מכל דבר שעשוי מפלסטיק, ולכן אני גם לא אוביקטיבי ...

avi5199

New member
אלומיניום הרבה יותר גרוע מבחינת גשרי חום\קור

משתי סיבות : 1 פרופיל אלומיניום הוא רחב פי 2 או יותר מפרופיל ברזל ולכן תופס יותר שטח משטח החלון. 2. אלומיניום מתכת שמוליכה חום הרבה יותר טוב מברזל . יש פרופיל אלומיניום עם מחברים מפלסטיק שמפחיתים את הולכת החום\קור אבל הוא יקר יותרוצריך להזמין אותו במיוחד. מבחינה אסטטית: פרופיל אלומיניום דמוי בלגי הוא עבה ומגושם בדיוק כמו הפרופיל האלומיניום הרגיל רק שיש לו צורת חתך דומה לפרופיל בלגי. האבסורד הוא שפרופיל בלגי בוחרים בגלל הדקות והעדינות, ולא דווקא בגלל צורת החתך שלו. מבחינת תחזוקה : הפרופילים שיש היום שעשויים מברזל מצופים בסיס אפוקסי ו\או גלוון ועמידים נגד חלודה להרבה שנים . גם פרופיל אלומינום אחרי מספר שנים בשמש ובפגעי מזג אויר מתבלה ונראה לא טוב. פרפיל אלומיניום עובר טיפול נגד קורוזיה שנקרא אנודיזד,ושמצפה אותו בשכבת מגן, אבל ללא שכבת המגן גם לאלומיניום יש קורוזיה (חלודה בצבע לבן) שמתחילה בנקודות בהן האלומיניום חתוך או משופשף, חודרת בין הגבישים והופכת אותו לפריך. אלומיניום הוא חומר חלש יותר מברזל, הוא פחות עמיד במאמצים שמופעלים עליו ולכן מתבלה מבחינה מכאנית, במיוחד בנקודות שיש מאמצים ,ושחיקה, חיבורים, צירים, מסילות, בריחים...

avi5199

New member
נב: לא נכון לאמר "גשרי קור", אלא "גשרי חום"

קור זה משהו סוביקטיבי ולא משהו פיזיקלי. חום זו אנרגיה מוגדרת פיזיקלית, וקור זו הרגשה סוביקטיבית כשיש חוסר בחום. לכן נכון יותר לאמר "גשרי חום".

פנסטרה

New member
המונח המקצועי הוא גשר תרמי

ולא לקחת בחשבון שבפרופיל פלדה אין חללים ובאלומיניום יש, כלומר עובי החתך של החומר נטו קטן יותר. מה המוליכות של כל אלטרנטיבה זו השאלה החשובה ואני לא משוכנע מי מוליך יותר. אני גם לא מבין מה הויכוח מי מוליך יותר כי שניהם מוליכים מצויינים וחבל להתווכח.

רשר

Well-known member
מנהל
חלונות "ברזל בלגי"

מסגר טוב לחלונות חייב להציג לכם עבודות קודמות לאורך זמן כדי שתתרשמו מהמצב האמיתי, גלוון וצבע ברמה ואיכות לאורך זמן, הוא חייב לתת שרות גם אחרי האחריות (בתשלום), שרות - כולל אביזרים מתאימים, צבע זהה למקור!! כל זה לא אומר שיש קושי באחזקה לעומת אלומיניום, הפרופיל אינו יוצר גשרי קור יותר מאלומיניום במיוחד לא עם זכוכית "טריפלקס" שביחד הם גשר קור אחד גדול, בתנאים מסוימים (פרופיל, חלוקה מועטה) ניתן להרכיב זכוכית בידודית אך התוצאה אינה נראית יפה כמו עם טריפלקס בגלל עובי הזכוכית ופס המתכת הפנימי, הכותב נותן שרות בתחום ופוגש את המוצרים גם אחרי הרבה שנים של שימוש,

avi5199

New member
אני בדקתי את סמיר פרח ארטפרו שהיו טובים

ועוד כמה שלא נראו לי טובים והחלטתי על סמיר פרח . www.samirfarah.com

למעלה