חלונות ברזל

חלונות ברזל

שבוע טוב, אשמח לשמוע דעות, עצות מניסיון לגבי חלונות ברזל. אנחנו מאד אוהבים את המראה של חלונות ברזל עם החלוקות והבית מתוכנן לחלונות בלגיים. את הבלגי-אלומיניום פחות אוהבים, אך כנראה פרקטי יותר. האלומיניום היחיד שמוכנים לקחת בחשבון של חברת פ.א. כוכב או ויטראז' 2000. בהנחה שמזמינים חלונות אצל מסגר טוב, האם זה מספיק? מה החסרונות / יתרונות? תודה.

avi5199

New member
אנחנו עשינו את כל החלונות מברזל בלגי

המסגרת מאד דקה יחסית לזכוכית ולכן גשרי קור אינם משמעותיים ,הרבה יותר יפה ועדין, וגם חזק מאד. בקשר לגשרי חום\קור אלומיניום מוליך חום הרבה יותר טוב מברזל, מסגרת האלומיניום הרבה יותר עבה, ולכן גורם לגשר קור הרבה יותר ממסגרת ברזל. אפשר לזגג עם זכוכית טריפלקס אפשר עם זכוכית רגילה...יש עוביים שונים ומשונים. חסרונות- בברזל אי אפשר לשים זכוכית "בידודית" (אפשר אבל לא נראה טוב) ואי אפשר לייצר חלונות הזזה . אנחנו התקננו זכוכית טריפלקס אבל לדעתי זכוכית רגילה זה מספיק טוב, והרבה יותר זול. בקשר לצביעה\החלדה וכ"ו- הציפויים שיש היום עמידים שנים רבות בלי שום טיפול. בקשר לאטימות - בבלגי ברזל היום יש גומיות אטימה טובות עדינות ובלתי נראות, שמושחלות בחריץ מסביב למסגרת.

האם הבית מבודד טוב בחורף?

אשמח לשמוע כיצד אתם מחממים, שכן קראתי בכל מיני מקורות שפרופיל ברזל אינו מבודד טוב ולכן צריך להשקיע פי כמה בחימום/קירור הבית. כנראה הכוונה היא גם לעובדה שלא ניתן להתקין בידודית בחלונות. האם יש לכם המלצה על מסגר טוב ?

avi5199

New member
הבית מבודד מצויין בחורף ובקייץ

הבית בזכרון יעקב במקום גבוה חשוף ל 4רוחות השמיים, זכרון יעקב נחשבת מקום יחסית קר בחורף. אנחנו גרים בבית כמעט שנתיים, עברנו חורף קייץ ועכשיו נכנסים לחורף שני. החלונות עשויים עם זכוכית טריפלקס עבה 3X4 אבל בדיעבד זה נראה לי מיותר. מה שתורם לבידוד הוא גם העובדה שמעטפת הבית בנויה מאיטונג , יש שתי קומות ומעל הקומה העליונה תקרת צלעות איטונג שמעליה גג רעפים ( רעפי חרס מרסיי ויריעת פולינום.) החלונות הבלגיים אצלנו עשויים טוב ואוטמים מצויין , לדעתי כל החשיבות של נושא הזגגות "בידודית", ו"טריפלקס" נופח בלי פרופורציה, בכל אזור מישור החוף השמשות הרגילות מספיקות. כמובן שחשוב איזה אחוז מהקירות תופסים החלונות, יש אנשים שכמעט כל הקירות שלהם זה ויטרינות , אז אצלם הנושא יותר קריטי. יש חשיבות גם לתריסים , אצלנו חלק מהתריסים הם תריסי עץ ( זאת היתה הנחיה של הוועדה כי האזור בו אני גר זה אזור תיירותי לשימור) וחלק מהתריסים עשויים מאלומיניום משוך קליל , לתריסים מאלומיניום תכונות גרועות מאד מבחינה זאת, כי הם בקייץ מתלהטים מהשמש ומקרינים את החום פנימה ( שום סוג של זכוכית לא עוצר את זה כי זאת קרינה אינפרא אדומה ) אם היתי יכול היתי מחליף הכל לתריסי עץ - תריסי עץ זה ממש תענוג מבחינת האוירה שהם משרים בבית. לחמום וקרור אנחנו משתמשים במזגן בלבד ( מזגן רגיל 3.0 כוח סוס שממוקם בקומת קרקע ) בחורף זה מספיק לחמם את כל הבית. עשינו הכנה לקמין , (צינור להובלת נפט, וחור לארובה), אבל לא התקנו קמין ולא נראה לנו שיש צורך. יש לנו מזגן קטן בחדר שינה בקומה עליונה אנחנו מפעילים אותו רק לפעמים בקייץ כשמאד חם בלילה. בחורף אין בו צורך, כי החום מקומת קרקע עולה למעלה. יש לנו הכנה למזגנים קטנים בכל חדר, אבל לא מצאנו צורך בנתיים להתקין אותם.

פיטנגו4

New member
איך את מצפה שיענו לך תשובה נכונה?

הרי אי אפשר לקחת את אותו בית ולהשוות כמה שעות המזגן/תנור דולק עם אלומיניום או עם ברזל בלגי... כי אי אפשר להחליף פרופיל באותו בית ... נכון?
אי אפשר להשוות מ"תחושה". אבי ואיריס טוענים שהבתים שלהם מבודדים. הם צודקים. אבל בודאות הבית היה מבודד טוב יותר עם אלומיניום מבודד וזכוכית בידודית... בעקרון: פרופיל ברזל בלגי עם טריפלקס מבודד פחות טוב מאלומיניום עם זכוכית בידודית. אין על זה ויכוח, כי זה ניתן לבדיקה במעבדה. אבל, וזה אבל גדול: האם היית מדמיינת את הבית של איריס עם פרופיל בלגי קליל או פרופלי קלאסי?? אין מחיר ליופי שזה נותן. אז היא מדליקה את המזגן עוד שעה. אז מה?? לעומת זאת, בית שבו החלונות מעוצבים סטנדרטי, בעיקר בית בעיצוב מודרני, הברזל הבלגי לא יתרום משמעותית לעיצוב. רק אז, לדעתי, גובר בהרבה השיקול של בידוד הבית. עשי בעצמך את השיקול מה גובר אצלך בבית שלך. לגבי בידוד אקוסטי של בידודית: קיים הבדל משמעותי של בידוד מרעש. את מוזמנת אלי מחר בבוקר. נשתה קפה
ואח"כ נבקר את השכנים. לי יש בידודית להם אין. בחוץ קודחים יסודות לבית חדש. את תרגישי את ההבדל בקלילות.

תגובה - לגבי הבידוד האקוסטי

אנחנו הולכים לגור באתר בנייה, כך שמה ש'פיטנגו' אומרת, חייה להיכנס אצלנו למכלול השיקולים. בכל מקרה ההתלבטות הינה בין ברזל לבין אלומיניום בלגי של פ.א. כוכב, שמתקרב לברזל, אך אינו 'הדבר האמיתי'. לא פשוט להחליט. נראה לי שההכרעה בפועל הינה בין פרקטי לבין אסתטי-עיצובי. הכיוון שלנו בעיצוב הבית הוא כפרי לייט. תודה על התגובות.

avi5199

New member
בשורה התחתונה כיוון שאת לא הולכת לגור בקוטב

ולא במדבר סהרה, כנראה שאפילו לא בחרמון ולא בסדום... ברוב ארצנו יש מזג אויר נוח רוב השנה, וכל הנושא של הבידוד זה קישקוש שבטל בשישים והחסכון שאולי יהיה לך באנרגיה לעולם לא יתקרב להשקעה הראשונית.. אז בשורה התחתונה .. את צריכה לקבל החלטה אך ורק על בסיס היופי והאסטטיקה. מנסיון מבחינה אקוסטית זכוכית טריפלקס עם מסגרת ברזל בלגי חוסמת רעש מצויין. (יש לי שכן חקלאי עם טרקטורים מצד אחד, וכלביה של חברת שמירה מזורגגת מהצד השני, כשאני סוגר חלונות אני לא שומע כלום.)

איריסג

New member
אם חשבון חשמל הוא אינדיקציה למשהו

אז אני יכולה להגיד לך שבבית הקודם שלנו, יחידת דיור שנבנתה במקור לפני כ 50 שנה (לא באיטונג ולא כלום), עם חלונות ותריסים מהסוג הכי הכי פשוט, ובחלק מהחלונות והתריסים לא היו מנעולים - ככה שאיטום לא ממש היה בהם, וזו היתה יחידת דיור של כ 60 מ"ר, עם מזגן אחד של 2.5 כ"ס וזהו - שילמנו כמעט את אותו חשבון חשמל שאנחנו משלמים עכשיו - על בית של 210 מ"ר, שלושה מזגנים מיני מרכזיים, וכמובן שנוספו במעבר עוד מוצרי חשמל כגון מקרר הרבה יותר גדול, תנור אפיה שעכשיו אני עושה בו הרבה יותר שימוש מאשר בבית הקודם (והוא גם גדול יותר) , מדיח וכיוב'. ובנוסף - עד החשבון האחרון שילמנו לפי תחשיב של חשמל זמני - שהוא ב 12 אחוזים בערך יקר יותר מעלות החשמל הקבוע. ועברנו פה כבר את החמסינים של אוגוסט וספטמבר. וגם את הסופות של דצמבר - והבית מאד מאד נעים (את הקמין אנחנו מפעילים לעיתים יחסית רחוקות ולא להרבה זמן) ושוב - אולי במעבדה יש נתונים חד משמעיים לגבי ההבדל בין בידודית לטריפלקס. במציאות - הטריפלקס לטעמי מספיק ועושה את העבודה. אז אולי אפשר "יותר בידוד" ו"יותר שקט" אבל השאלה היא האם צריך? (כי גם בעניין השקט - יותר דממה ממה שיש לי בבית, ואני חיה צמוד לשני אתרי בניה, ולשיכון.....) - אני לא חושבת שאפשר להשיג.

פיטנגו4

New member
החשבון לא אינדיקציה

כי יש כל כך הרבה גורמים אחרים מתערבים, למשל דירוג חסכון באנרגיה של המזגן התקרות הגבוהות שלכם האיטונג וגם הבדלי לחות וטמפרטורה. שוב, אני חושבת שאצלכם הבחירה היא 100% נכונה שווה את המחיר ללא כל ספק. גם אצלי הבחירה נכונה, אצלי היה נכון לעשות אלומיניום ובידודית, וטעות לעשות ברזל בלגי עם טריפלקס. לגבי מה נכון לשירשירונת2, לבית הספציפי שלה ולסגנון שלה - את זה היא יודעת יותר טוב מכולנו.

איריסג

New member
שירשירונת העלתה שאלת לגבי תוספת בעלויות

החימום - ולכן חשבתי שיש רלוונטיות לעובדה שחשבון החשמל שלנו, למרות הקפיצה בגודל של הבית וכו' - נשאר כמעט אותו דבר - משמע - העובדה שאנחנו עם חלונות בלגים לא גורמת לנו לפשיטת רגל בגלל חשבונות חשמל מנופחים....

יתרונות וחסרונות בחלונות פלדה- בלגי

הבלגי הוא יפה, ואם נעשה חכם (חלוקות פנימיות, פתיחות וגמרים) הוא נותן נופך מדהים. חסרונות- קשה לתחזוקה, כבד, יוצר גשרי קור. האלומניום דמוי בלגי מומלץ הרבה יותר מכיוון שהוא עמיד הרבה יותר, לא עושה גשרי קור (מבודד יחסית) וקל לתחזוקה.

איריסג

New member
תגדיר בבקשה "קשה לתחזוקה"

כל הזמן אני שומעת את ההפחדות האלה ש"חלונות ברזל קשה לתחזק". זו אגדה אורבנית.

tomshpil

New member
איריס

עם כל הכבוד - ובאמת שיש כבוד בלי טיפת ציניות - לעבודה המצויינת של סמיר על החלונות שלך, ברזל צבוע זה לא אלומיניום. נכון שעבודה איכותית תתן לך מרווח נשימה הרבה יותר גדול מבחינה תחזוקתית, אבל הצביעה של האלומיניום זה "לתמיד" ואת תראי שגם עם עבודה מושלמת אז גם עוד שבע שנים (אולי פחות ואולי קצת יותר) פה ושם יתחילו התקבעויות, אולי טיפה קילופים, כמ הפינות עם חלודה וכו' וכו'. אז נכון, אפשר להחליט שעושים חלונות ברזל איכותיים אבל מבחינה טכנית ההבדל בתחזוקה הוא משהו שאי אפשר להכחיש אותו, זה עובדה טכנית, ולא משנה כמה הברזל נעשה במקצועיות. מדובר בחומרים שוניםוטכניקות צביעה שונות לחלוטין. את צריכה להפנים את זה.

איריסג

New member
מעולם לא אמרתי שאין תחזוקה בברזל בלגי

אבל יש הבדל בין צורך פה ושם לעשות תיקון צבע קל (עם מכחול דק וצבע שסמיר השאיר לנו) לבין ההגדרה " קשה לתחזוקה . תאמין לי שראיתי את שני הקצוות של הסקאלה - אצל בת דודה של דרור היה חלון ברזל בלגי, שאלוהים יעזור לי איך שהוא נראה - חלוד, מתפורר, הם עשו עליו תיקונים בהמרייט
- זה כמעט הוריד אותנו מיידית מהרעיון של ברזל בלגי. ואז ראינו מה קורה כשיש מישהוא שיודע מה הוא עושה - ראינו ויטרינה של ארטפרו שהיתה מותקנת בבית של חברים שלנו - ויטרינה בת 5 - שלא נגעו בה מעולם, כי לא היה צורך. אין טיפת חלודה , גם לא בנקודות כשל פוטנציאליות. אז שוב - אני לא חיה בלה לה לנד מוחלטת - אני יודעת שיש תחזוקה מסויימת שאולי תידרש לחלונות. אבל מכאן ועד "קשה לתחזוקה" , "זה יחליד" , "זה לא יחזיק מעמד" - הדרך עוד ארוכה. זה קצת כמו האגדות האורבניות על פרקט אמיתי בבית....

פנסטרה

New member
האלומיניום לא עושה גשרי קור??? נו.....

אם אתה נוגע בצד הפנימי של הפרופיל שחשוף מבחוץ לשמש, האם הפרופיל חם או נעים? האלומיניום זה גשר תרמי שאין לו מתחרה לא בבטון ולא בקורות פלדה. רק הנחושת מוליכה טוב יותר מאלומיניום. זה לא אומר שפלדה עדיפה, היא גם כן מוליכה והחיסרון הבולט של הפרופיל הלא-מתועש הוא האטמים. אסתטית הפלדה זה האמיתי והאלומיניום הוא חיקוי שמנסה לדמות את הפלדה לא בהצלחה יתרה. ושניהם מהווים גשר תרמי נוראי ובזבוז אנרגיה משווע שאין עוד מדינה בעולם המתקדם שמתירה גשרים תרמיים כאלה בבניה. אין דבר כזה בניה ירוקה עם חלונות אלומיניום, ודאי לא אלומיניום שאינו תרמי. אי אפשר לעמוד בתקן 5282 עם אלומיניום וגם ב1045 במשרדים ובתי מלון חלונות האלומיניום מונעים עמידה בתקן בפרשנות הכי מקלה שלו. הייתי יושב בשקט אבל המשפט שכתבת מופרך מיסודו ומטעה. סליחה על ההתפרצות מהבטן.

תודה על ההתפרצות העדינה...

אכן, פרופילי אלומניום כשלעצמם אינם במבודדים ויוצרים גשרי קור אבל באלומיניום יש את האופציה לבודד (מספר פרופילים שעושים את זה), שאיננה בפרופיל בלגי בקשר לתחזוקה- הברזל מועד לפורענות בגלל חלודה, דבר שאין באלומניום. האלומניום כשהוא מתחמצן יוצר שכבת הגנה המפסיקה את החמצון של פנים החומר, וברזל הולך ומחליד. זה אומר שאם יעשו ברזל, יהיה צורך לצבוע טוב טוב כי לא ניתן לבצע ללא שום ריתוכים באתר, אפילו אם מגלוונים (וגם בגלוון יש בעיה- החומר מתעוות בגלוון). כלומר שיש לצשוע בצבע יסוד, ואח"כ צביעה של צבע שמן, וכל תיקון צריך לשייף, לצבוע בצבע יסוד ושוב בצבע שמן שלא יהיה אותו גוון (בדר"כ), וזה אומר שעות תחזוקה רבות ביחוד בפרופילים שמטבעם אינם קלים לשייוף/צביעה וכו'. אנחנו לא מדברים כאן על משטח שיכול להתנקז כולו ולא יעמדו בו מים- אנחנו מדברים על פרופילי חלונות שחלקם נפתחים, ותמיד יעמדו מים במסגרות, דבר שבהכרח יביא חלודה- השאלה היא תוך כמה זמן.

רשר

Well-known member
מנהל
הגיע הזמן שגם אדריכל יתעדכן

יש כמה טכניקות שלא הגיעו לידיעתך ולכן אתה כותב שלא לעניין, "צבע שמן" זה מושג מלפני 50 שנה! גלוון חם באבץ עלול ליצור עיוות צורה למוצר עם נפח כמו דלת סגורה עם פח דו-צדדי אך בשום מקרה לא יצור עיוות על פרופיל!! רוב יצרני ה"בלגי" מגלוונים גלוון חשמלי קר שנותן הגנה מצוינת מחלודה, כמעת ואינו מוסיף עובי, אחרי הגלוון מבצעים שפכטל, ליטוש, וצבע, צבע זה לא המרייט או שאר מיני צבעי החובבים אלא צבע מקצועי שנראה מצוין גם אחרי 15 שנים ואפשר בעזרת המשווק לקבל את אותו הגוון בדיוק, צבע מקצועי בביצוע נכון שומר על הגוון לאורך זמן כך שבאים לתיקון הוא אינו מורגש, את רוב תיקוני הצבע מבצעים עם "צמרון אוזניים" ולא עם מכחול כי האזורים שנפגעים מאוד קטנים, ריתוך בשטח נדיר מאוד ומבוצע בעיקר בגלל דרישת שינויים של הלקוח, בכל מקרה של ריתוך הוא מלוטש, מקבל טיפול נגד חלודה עם מח"ט וכצובן השלמת צבע מקורי,

tomshpil

New member
אתה מטעה

ראשית יש פרופילים מבודדים של קליל. שנית מה שאמרת לגבי 1045 לא נכון ולמיטב ידיעתי גם לא לגבי 5282. בכל מקרה אי אפשר להשוות את זה לאלומיניום ואל תשכח שבבלגי ברזל אי אפשר להכניס בידודית !

למעלה