חלון ממד

חלון ממד

אני לא אספר את כל הסיפור כדי לא ליאש את הקוראים הנאמנים... תכלס, יש לנו בחזית הבית חלון ממד צמוד לחלון שירותים. שניהם היו אמורים להתחיל בגובה מטר עשרים ולהיות באורך מטר. הקבלן בטעות ביצע את חלון הממד נמוך מדי - בגובה מטר בלבד. עכשיו יש לנו שני חלונות צמודים כל אחד בגובה אחר וזה מכוער סוף הדרך. השאלה שלי מתחלקת לשניים - 1. כמה פיצוי הגיוני לדרוש מהקבלן? ההנחה היא הוא לא יכול לתקן את זה כי אז הוא יצטרך לפרק את כל קיר הממד וזה נזק רציני מבחינתו 2. איך אני יכולה לסדר שזה יראה סביר. יש 2 אפשרויות כרגע: א. הקטנת חלון השירותים ל80 סמ כך שהם יהיו באותו גובה (מלמעלה) - זה קצת מכוער כי שאר החלונות בקומה נגמרים בגובה אחר, אבל זה לא נורא ב. ממלא אנחנו עושים חיפוי אבן, אז איכשהו לטשטש את הכיעור באמצעות החיפוי. תודה!

בינא

Member
חלון ממ"ד חייב להיות בגובה תקן !!!

אחרת לא יעבור ביקורת הג"א, בדיקות מכון בדיקות ובדיקת מפקח ועדת בנין ערים. הבעיה אינה של יופי לא בעיה אמיתית ופרקטית. אין מה לבקש פיצוי כי שום פיצוי לא יתן לכם טופס 4. חובה על הקבלן לפרק את חלון הממ"ד, להרים אותו לגובה המתאים על-פי התכנון והתקנות ולבצע יציקה משלימה וכל זאת על-פי הנחיות המהנדס של המבנה, אשר היה אמור לאשר את היציקה הזו, כולל וידוא גובה החלון כי הוא חותם על טופס מיוחד לממ"ד שמחתימה אותו הועדה שאומנם עשה ביקורת כזאת ושהוא אחראי שבוצע לפי התקנות ואם לא הוא יודע שהוא עשוי להיתבע על רשלנות... גם הקבלן הרשום לא יוכל לצאת מהעניין בקלות ואתם גם עלולים למצוא את עצמכם מסורבים ע"י הבנק מהמשך קידום תשלומי המשכנתא (באם לקחתם כזאת) אם השמאי של הבנק יעלה על הבעיה (ירידת ערך למבנה מבחינת הבנק). סיכום: חובה עליכם לדרוש בכתב מהקבלן שיפרק את חלון הממ"ד ויבצע אותו בגובה הנכון על-פי התוכניות ועל-פי דרישות הג"א, גם אם זה אומר שהוא חייב לקבל הנחיות מדוייקות מהמהנדס שלכם, כיצד לבצע זאת.

רשר

Well-known member
מנהל
זה גם לא סיפור כל-כך יקר

יומים חציבה וחצי יום טפסנות ויציקה ידנית או שימוש בבטון מהיציקה הבאה, אצלי הזיזו את כל דלת הממ"ד ביום אחד עם שני קונגו,

esr124

New member
שאלות

א. האם מותר לחצוב בממ"ד? ב. האם אין חובה לצקת את כל הממ"ד בפעם אחת?

רשר

Well-known member
מנהל
עקרונית אסור לחצוב - אבל

כמו לכל חוק/עקרון גם כאן יש סעיף ג/1 המתיר, לדוגמה אצלי המשקוף של הדלת זז ביציקה (יחד עם הקיר) כך שהדלת לא תוכל להפתח, להשאיר כך בשם העקרון זה אומר לבנות בית אחר! לפרק ממ"ד שלם אין הצדקה מספיק לצקת מחדש את הקטע ברמה גבוה ובמחיר סביר,

זה לא המקרה

המון תודה על תגובתך אך זה לא המקרה. הוא עשה את החלון בגובה תקן - מטר מהרצפה. בתכניות רצינו שזה יהיה בגובה מטר עשרים שגם זה בתקן (יש לנו אישור ממהנדס הגא) כדי להתאים לשאר החלונות. כך שהבעיה היא כן יופי. אתה בטוח שזה לא סיפור? יומיים עבודה? האדריכל נתן שלוש אופציות להסתרה. אני מצרפת אותן. אשמח לדעתכם. כמובן שהאופציה שהוא יוריד את הקיר ויתקן, גם היא באה בחשבון.

וזאת האופציה השלישית

כמובן שאני מתייחסת לחלונות בצד שמאל למטה של הבית.

fireman

New member
אני מציע

להתעסק עם חלון השירותים ולא להתעסק עם חלון הממ"ד. אם חלון הממ"ד נמצא בגובה תקני אין שום סיבה הגיונית להרוס ולהזיז, על אחת כמה וכמה אם מדובר בחלון עם כנפי פלדה שנכנסות לתוך כיס. אני מניח שקיר חלון השירותים הוא קיר בלוק כלשהו, תיקון קיר בלוק קל יותר, זול יותר ובעייתי הרבה פחות מביצוע תיקון בקיר הממ"ד. חשוב לזכור שהקיר החיצוני של הממ"ד הוא הקיר העבה ביותר מבין קירות הממ"ד ועוביו כ30 ס"מ. מעבר לכך, החציבות יהיו ארוכות מאוד, זה לא כמו להזיז משקוף של דלת (אגב, גם אצלי הייתה בעיה עם הדלת - הרכיבו את המשקוף הפוך) והיה צריך לשבור ולהחליף. להימנע מחציבות במבנה עד כמה שאפשר, הויברציות והחבטות לא יעשו טוב לשאר חלקי הבית ומדובר בעבודת הריסה מאוד גדולה באופן יחסי....קחו בחשבון גם את התגובה של הקבלן לדרישה להרוס קיר ממ"ד.....זה יגרום לכל האוירה להתכער לגמרי וזה יבוא לידי ביטוי בהמשך העבודה שלו בבית שלכם. לכו על הפתרון הזול והקל ביותר שניתן לעשות בו שימוש בכדי להגיע לתוצאות שגם אם לא יהיו מושלמות, הן יהיו סבירות. בהצלחה!

למעלה