חלון מיושר לימין ב MFC

mag net

New member
חלון מיושר לימין ב MFC

אני מחפש בנרות איך ניתן למקם את הכפתורים של סגירת חלון, שינוי גודל חלון, מזעור חלון מהצד השמאלי העליון לצד הימני העליון. בתודה מראש לכל מומחי ה MFC.

galh

New member
תחפש ב- MSDN במקום בנרות. ../images/Emo6.gif

תוסיף לפונקציה PreCreateWindow את השורה הבאה:
cs.dwExStyle |= WS_EX_LAYOUTRTL​
למידע נוסף תסתכל באפשריות השונות של הפונקציה CreateWindowEx.

mag net

New member
galh תודה אבל..

הקבוע WS_EX_LAYOUTRTL לא מזוהה ע"י הקומפילר האם צריך להוסיף include כלשהוא. חיפוש ב MSDN לא הניב תוצאות. בתודה מראש.

mag net

New member
גל מצאתי את ה include המתאים

אבל השורה שנתת לי משנה את ישור התפריט וה TOOLBAR ולא את בפתורי הקונטרול של החלון.

voguemaster

New member
לדעתי..

האוריינטציה של הכפתורים קשורה קשר ישיר לשפה של מערכת ההפעלה. במערכות מבוססות אנגלית הכפתורים נמצאים בצד ימין. בעברית הם בצד שמאל. לא נראה לי שאפשר לשנות את זה אבל לך תדע..

mag net

New member
מוזר

ניתן באמצאות הקוד הבא להעביר את לחצני הסיסטם לימין
cs.dwExStyle &= ~(WS_EX_RIGHTSCROLLBAR | WS_EX_LEFT | WS_EX_LTRREADING); // make sure no LtoR cs.dwExStyle |= (WS_EX_LEFTSCROLLBAR | WS_EX_RIGHT | WS_EX_RTLREADING);​
אך הקוד לא מעביר את התפריט לימין, אם מוסיפים את השורה הבאה:
cs.dwExStyle |= WS_EX_LAYOUTRTL;​
התפריט וה TOOLBAR מתישרים לימין אך כפתורי הסיסטם (סגור, מזער ושחזר) חוזרים לשמאל. יש כמובן את האפשרות להשתמש ב bidiex.dll אך ברצוני להמנע מזה מסיבות שונות.

galh

New member
אני תמיד שוכח להזכיר...

תמיד מומלץ להתקין את ה- Platform SDK המעודכן בשביל כל ה- define-ים וה- include-ים החדשים.
מוזר, השורה אצלי (XP/Enabled) העבירה את רק את הכפתורים (מיזעור/הגדלה/סגירה) לצד השני. לבדיקה השתמשתי ב- MFC Single-Document. איזה תוכנית אתה משתמש? יכול להיות שאם אתה עובד עם Doc/View אז צריך להוסיף את השורה הזו גם ב- PreCreateWindow של כל View (אם קיים).

למעלה