חלומות

חלומות

שלום לכולם.
אני אספר כמה חלומות שאני חולם שמציקים לי, ורוצים לטפל בי בגלל אותם חלומות ולהחזיר אותי לעבר כדאי להבין איך אפשר לעזור לי להתמודד.
ולהבין את הנפש שלי, אני לא רוצה אבל אלו הם שלושת החלומות:

ראשון: חולם של פגיעה מינית בי
כמו שיודע אני נפגעתי ביותר, ילד ואני כיום לא זוכר כלום, אבל זה היה מוגדר כפעיה מינית קשה או התעללות אני לא בטוח, החולם הולך ככה.
אני פתאום הולך, אני נמצא בתוך המסדרון, ממשיך ללכת, אני לא שומע כלום כאלו אני בתוך עצמי, אני הולך ואני מגיע לשירותים, שם אני
רואה אדם, הוא לא רואים לו את הפנים, הוא מביט עלי ורואה אותי ואני לא רואה אותו, כאלו אני נראה והוא בלתי נראה, הוא מתקרב עלי
אומר לי דבר לא מובן, ואז הכל מתחיל להשתבש, אני רואה אותו, מתחיל לצחקק, ואומר לי שב שב ילד שב עלי , אני לא עושה כלום,
לא חושב לברוח. אני עומד שם, הוא לוקח אותי כאלו מרים אותי, ואז בא קטע עוד יותר מוזר, כראלו שני מקרים התערבבו, באים חברות
של ילדים, חבורת, וצוחקים, ונוגעים בי, ומציצים ואומרים מילים לא ברורות, אני כולי רועד, ובמציאות הךלב שלי דופק, ואז אני מנסה להנסתכל לו
בפנים, להם לכולם, ואז אני רואה אותו ואז אני קם בהלה, כך זה לא רואה את פניו, זה נשמע כמו סרט אבל זה חוזר על עצמו, ספרתי את זה פעם
וזה נשמע להם מעניין

2. התעללות באחותי:
יש לי שברירי זיכרון, ואז בחלום אני רואה אותי ואת אחי במיטה ליד, ואת אבי מחתל את אחותי, היא מתחילה לצועק, והוא מתחיל להגכות אותה
שוב ושוב, מתעצבן לעליה היא נהיית אדומה, והוא ממשיך וממשיך ,אני ואחי מסתכלים על זה ומדברים אחד עם השני, אני לא שומע כלום מה השיחה, והזיכרון הזה אני כן רואה אותו לא בחלום
אלה במציאות כמו בזק, שאלתי את אמי היא לא ענתה לי, היא כעסה עלי, ולא רוצה לדבר על זה.

אלו שני החלומות חוץ מעל אחותי שאני חוזר על אותו יום, ורואה שוב את המוות שלה ושדהיא גוססת ,או להפך שהיא נצלת ואז אני רואה אותה אבל היא שונה
ולא מדברת, ואז היא מתה, יש לי מלא מלא חלומות על אחותי בסגנון של מוות וחיים, אבל אלו הם שני חלומות לא פותריםו ולא געגוגעים, אז מה אני יעשה? אני חייב
ללכת לטיפול הזה? מה אתם אומרים?

מה לעשות עם החלומות?

מצד אחד רוצים שיעזרו לי בזה, ואני לא רוצה מצד שני לפעמים זה נורא נורא מפחיד ולחיץ אני ממש בבבורך.
כי אני לא מאמין שזה יעזור אלה ילחץ אאותי יותר אבל גם שזה ישאר זה הורג אותי, אני לא יודע מה לעשות.

ימימה

New member
אני לא אשת מקצוע

אבל אני חושבת שהחלומות עולים לך כי יש כנראה דברים קשים בעבר שלך, שכמה שאתה מנסה להדחיק אותם, הם מסרבים להשאר מתחת לפני השטח. הפגיעות שחווית לא נעלמו, הן עדיין בתוכך גם אם ניסית להתעלם מהן, לשכוח אותן, הן משפיעות על מי שאתה ועל הדברים שאתה עושה ביום-יום. יכול להיות שאתה חולם על כך עכשיו, כי אתה כרגע נמצא בתקופה של לחץ או קושי, ובתקופות כאלו אנחנו יותר רגישים, יותר חשופים וההגנות שאנחנו שמים על עצמנו בדרך כלל נגד הכאב - נחלשות, וכל הכאבים עולים ומבקשים לפרוץ החוצה.
לכן אני חושבת שזה כן רעיון טוב לנסות לדבר על הדברים שקרו לך ועל מה שגורם לך לחלום עליהם, וגם לחשוב למה דוקא עכשיו הם עולים כל כך בעוצמה. אני מאד מאמינה בחשיפה והוצאה של דברים לאור. זה לא מרפא את הכאב, אבל לפעמים זה עוזר לנו להבין למה אנחנו פועלים בדרך מסוימת ולא בדרך אחרת, ולפעמים עצם ה"אוורור" של הרגשות מביא הקלה.
מה שכן, חשוב מאד שמי שמטפל יהיה מישהו שאתה יכול לסמוך עליו ולהאמין בו, מישהו שיבין שאתה חושש מאד מההתמודדות עם הכאב ויבין ויקבל את הקצב שלך, את הקצב שבו אתה מוכן להחשף לפניו ולפני עצמך. שלא ילחץ עליך להתקדם בקצב שלא מתאים לך ושיכול לגרום יותר נזק מתועלת.
אני מאמינה שמטפל טוב ורגיש, אמור להבין את זה בעצמו וינהג כך בכל מקרה, אבל אם תלך לטיפול, אתה יכול גם פשוט להגיד לו כבר בהתחלה את מה שכתבת כאן - שאתה חושש מהטיפול, שאתה חושש לדבר על דברים מסוימים, שזה מלחיץ אותך. מטפל טוב ילך איתך בקצב שלא יגרום לך להתפרק

תודה רבה.

אני באופן כללי לא סומך על מטפלים, לכן זה היה קשה לי. אבל אני מאוד מודה לך על התשובה, אכן כנראה זה עולה בי
מתי שאני חושב על זה, לפעמים אבל לפעמים גם לא. אני יחשוב מה לעשות, כי אני באופן כללי לא אדם פתוח בכלל, אני לא
מספר מה אני מרגיש, מאוד מאוד קשה לי לדבר על רגשות, זה תחום שדי זר לי, אני מרגיש הרבה אבל קשה לי לסמוך על
אדם אחר. במיוחד בדברים כל כך רגישים וכאובים, אני אחשוב על זה היטיב,ואז יגע למסקנה ומשם אני יגע כבר לביצוע
או שאני אולי ינסה ואם לא יתאם אני אפסיק זה גם רעיון טוב כולל להסביר לו את המצב. תודה רבה לך.

ימימה

New member
אם קשה לך לדבר

אולי אתה יכול ללכת למישהו שמטפל בשיטה אחרת. אולי טיפול באומנות אם זה כיוון שמדבר אליך, אולי טיפול בעזרת מוזיקה, בעלי חיים או דרמה.
לפעמים לאנשים סגורים, או שקשה להם רק לשבת ולדבר, העבודה על הרגש דרך משהו אחר - דרך עשייה - יכולה לעזור לעבד את הכאב ולתת לרגשות הסוערים והמציפים מוצא אחר.

יש לי בעיה לגשת לכל טיפול שהוא.

יש לי בעיה רגשית בכל טיפול שהוא. אני לא כל כך סומך על בני אדם אם בכלל. אבל אני יודע שאני חייב להתמודד מול
המכשול הזה. ולהתגבר על פחדי ועל חוסר רצוני להיות בחברת בני אדם. אני לא יודע מה אני אעשה אבל אני יחשוב
היטיב. כי כל מפגש עם בני אדם לא מטיב לי ביחוד כאלו שאיני מכיר. אני צריך להכיר בני אדם שאני מבין אותם והם אותי
זהו סוד קשר אמיתי, וכך אני יכול גם להיות פחות לבד, לא שלי זה כל כך מפריע....

RTAM

New member
לא כולם כאן כדי לפגוע בך

יש מטפלים נהדרים בחוץ - כאלו שרק כאן כדי לעזור ולתת ובגלל הסיבה הזו הם נהיו מטפלים.
יש גם סוג אחר שאתה מכיר... אני מקווה שלפחות למדת מהניסיון שלך איך להיזהר מהם.
יש גבול לכמה אפשר לעזור לך דרך האינטרנט. עם כל הסיפורים שלך כאן וכל מה שעברת אתה צריך מישהו שיעזור לך, מישהו שיודע מה הוא עושה ואתה צריך לבחור את המטפל שלך כי רק אתה יודע מה טוב בשבילך.

הכרתי אחלה מטפלים

היה לי מטפל נשמה הינו ביחד שהייתי במרכז " לנוער במצוקה" או כמו שמכנים את זה נוער עבריין מסוכן.
הוא היה גבר גבר, הינו משחקים ביחד קלפים, היה אחלה שיחות, והכרתי עוד כמה טובים. אבל בסופו של
דבר. אני הופסקתי ללכת עליו. גם כי עברתי כבר לקבוצה אחרת בטיפול בסוסים - ורכיבה הפעם לאנשים בעלי
נטיות -פסכופתיות ומחלות נפש, שם גם היה נחמד, אין לי רק זכרונות רעים מהם. חלקם היו טובים עלי. אבל
ברגע שאני חציתי את הגובל שהם שמו לי הם זרקו אותי בלי לחשוב פעמים. הגישה עצמה חולה הם לא אשמים.
כי הם יקבלו אותך בתור מטופל לא יותר מזה. רק מקרה בודד אחד היה לי עם המטפלת הראשונה שלי. שבאמת
אהבה אותי, ויודעת מה היא עשתה? זרקה אותי לאישפו בגיל 10 ברגע שנהייתי אלים ומסוכן. ואחר כך עוד פעם
בגיל 20 והיא כן אההבה אותי, ואני יודע את זה, הייתי הולך נותנת לי לדבר, אמרה הרבה דברים טובים. אבל בסוף
של דבר הם לא חברים, הם מטפלים ויש כאלו בסדר. והכרתי כאלו, אני איש שלא סומך על איש ו לא על הורי, לא על
מטפלי. על אף אחד. זה קשה אומנם לשמוע אבל אני לא מאמין באף בן אדם לגמרי. לכן אני כל כך פאסימי, אני
לא רואה את גן הווראדים שאתם רואים את הטיפה טוב ,לא רואה מה אני יעשה, בעני יש הרבה רע יותר מאשר טב.
ובמילא לא רוצים לעזור לי דרך הקופה, אומרים שלא ניתן לעזור מה שאת אומרת אני בקשתי לפני שנתיים שיחות
על טראומה יודעת מה ענו לי " במקרה שלך שיחות לא יעזרו, אנחנו לא נוכל לסדר מטפל שכן יתמודד מולך" זה
התשובה. לפני האישפןז ואחריו ,אני בקשתי, אמרתי אנ ני רוצה שיקום, רוצה להשתנות לא להיות כזה פסיכי ואךלחם.
הם לא עשו כלום. השאירו אריה משוטט בחוץ. אז הםפתרון שלי להסתגר, אני כבר ארכבע שנים לא יוצא מהבית כמעת.
הם לא רוצים לטפל בי. אנחנו בקשנו הם אומרים שזה לא מגיע לי. אז הנה זה הת'ובה שלי.

למעלה