חלומות

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
חלומות

על מה אתם חולמים בלילות?
אתם זוכרים חלומות?
אם אתם במיטה וברור לכם שבן/בת הזוג חולמים חלום רע, מה אתם עושים?
החלומות שלהם "מציאותיים" עד שאתם מתבלבלים ולא בטוחים אם זה קרה באמת (לי כן
)?
אתם מאמינים שלחלומות יש משמעויות וסמלים על חייכם? מישהו פעם פירש פה חלום?
יש לכם סיפור מעניין שקשור לחלומות?

j a s t i n

New member
יש לי חלום

שחוזר על עצמו , סיוט ליתר דיוק ,והוא מבאס אותי כל פעם מחדש ..
אני נמצא על אי אקזוטי , מוקף בבחורות שקסיות ונועזות , בדיוק ברגע בו הן מעוניינת לבצע בי את זממן , ....
השעון המעורר מצלצל בכל פעם מחדש.
וזה עוד כלום לעומת חלום הבובה צ'אקי שרודפת אחריי כבר שנים ... על מנת להימלט ממנה אני קופץ מהגג, ושוב רגע לפני שאני מתחיל לעוף ... ונוחת על הקרקע מתעורר ....

למה , למההההה כל הכיף הזה נגדע ?

dify

New member
השורה האחרונה שלך

היא השורה החשובה בעיני...
אין לי שום הכשרה בענייני חלומות, אפילו לא ידע כללי בתחום
אני יכולה לנדב רק מהניסיון הפרטי שלי, שהיתה לי תקופה שהיו לי חלומות חוזרים שכאלו שתמיד נגמרו בתחושה של פספוס, אחרי שעברתי משהו בחיים בתחום שבו הרגשתי ככה קצת מפוספסת וגיליתי שלא הפסדתי כלום, פתאום החלומות נעלמו ולא חזרו יותר..
כלומר לדעתי, מה שהחלום מבטא זה את תחושת הפספוס.

חשוב לי לציין שהחלומות והמציאות לא היו באותו תחום בכלל! אבל התחושה של הפספוס היתה נכונה לשניהם. יתכן שאתה מרגיש בתחום אחר שמשהו נגדע?

אני עמוק בחלום העשירי כשהבעל מגיע לישון

אז מודה שאני לא ממש בפוקוס, אלא אם מתעוררת פתאום. שמתי לב שהוא חורק שיניים כשהוא חולם חלום רע או כשמשהו מציק לו.
בד"כ פשוט מחבקים או שמים יד להרגיע

אצלי האמת כבר לא זוכרת חלומות כמו בעבר, פעם הייתי ממש זוכרת...

nate2000

New member
חולמת הרבה על סבתא שלי ז"ל

היא נפטרה ממלנומה כמעט לפני 11 שנה ומאז לפחות פעם בשנה היא מופיעה לי בחלום. החלומות עליה דווקא הכי ברורים מבחינת הפרטים ואני זוכרת אותם עוד תקופה ארוכה.

אם כי היו גם כמה חלומות משעשעים: אחד שזכור לי במיוחד היה על זה שהייתי עם השכן שלי ובעלי חזר הביתה בדיוק כשהעניינים הגיעו לשיא...

היו לי גם חלומות שנראו כמו איזה סרט פעולה זול רווי בקטשופ והרבה ירי...
וכמה סיוטים שכמעט התעוררתי עם צרחות וכבר לא זוכרת מה ועל מה.

nate2000

New member
דווקא סיפרתי לו על החלום

ועל כמה הוא "קילקל" לי אותו

dify

New member
כבוד!

מנצלש"ת לשאלה- רק אצלי מהבוקר יש בעיות קשות עם האתר של תפוז??

dify

New member
אצלי זה בתקופות

עד לא מזמן הייתי חולמת חלומות מרתקים, ממש כמו לצפות בסדרת טלוויזיה משובחת, כזו שמתחשק לחזור לישון כדי לראות מה יקרה

לאחרונה הם הפסיקו ויותר מופיעים לי חלומות שבהם אני רבה, ממש ממש רבה, עם אנשים שקרובים אלי, החלומות מאד אמיתיים, כאלו שאני מתעוררת בבוקר ולא בטוחה אם זה קרה או חלמתי את זה. גם היום התעוררתי עם אחד שכזה (שלהפתעתי הספקתי לשכוח את התוכן נשאר רק זיכרון של ריב). נורא מוזר כל העסק הזה.

אצל הזוגה שלי, בעבר אצל האקסית, הייתי יודעת מיד כשהן חולמות חלומות רעים, יש לגוף תגובות שלומדים לזהות כשישנים עם מישהו קבוע
אני נוהגת להגיב או בדיבור/ליטוף מרגיע, או אם אני רואה שזה לא עוזר, אני מעירה את החולם. לא יודעת אם אני נוהגת נכון (דווקא כשמעירים זה גורם לאדם לזכור את החלום).

שכחתי לשאול אם אתם מדברים מתוך שינה

יש לי חלומות מידי פעם שבהם אני מרגישה חסרת אונים ואני מנסה לצעוק ומנסה לצעוק ולא יכולה, ולבסוף כשאני מצליחה לצעוק מתברר שצעקתי מחוץ לחלום והערתי/הדאגתי את הזוגה עם הצעקה
. אלו לא חלומות מפחידים דווקא, החלק המפחיד בהם הוא זה שאני לא מצליחה לצעוק

maybesure

New member
בדרך כלל

מתעוררת באמצע וזוכרת חלומות רעים, כאלו מפחידים. היו כמה על תאונות, על מחבלים - בעיקר דברים כמו שקוראים/שומעים בחדשות.
חלומות טובים לפעמים זוכרת לכמה שעות ואז הם מתפוגגים
אבל זכור לי חלום אחד שהצחיק את המשפחה:
האישלי העיר אותי מתנשפת כולי כמו כלבלב - חלמתי שאני כלב קולי שרץ בשדות בהרי אירלנד. (לאסי כזה..), הוא הפסיק לי את הטיול באמצע

maybesure

New member
נקודה למחשבה

לפני די הרבה שנים קראתי על מחקר שעשו והתברר שעד איפשהו בשנות ה 60 אנשים חלמו בעיקר בשחור לבן. כך הם תיארו את החלומות שלהם כששאלו אותם לגבי צבעים בחלום. כשנכנסה הטלויזיה בצבע, אנשים הצליחו לזכיור הרבה יותר פרטים בצבע.
לדעתי למדיה המשודרת יש השפעה חזקה על חלומות, ויום יבוא ונוכל לשדר ולהקליט את החלומות שלנו ולצפות בהם כשנתעורר

dify

New member
וואו

נורא מוזר לחשוב שחלמו בשחור לבן, אחרי הכל העולם סביבנו הוא כן צבעוני, ואנחנו חולמים לפעמים על עולמנו, לא? אז מה, הם חלמו את עצמם בשחור לבן? ממש מסקרן, עושה חשק לברר עם הסבא-סבתא

לגבי האפשרות "להקליט" חלומות ולשדר אותם, הרעיון סופר מגניב, אצלי אישית הוא היה פתח לסטארט אפ כי באמת שיש לי חלומות שמושפעים קשות מעולם הטלוויזיה ונראית כמו סדרות משובחות.
א ב ל
ממש קשה לי להאמין שנגיע לטכנולוגיה שכזו (אם כי מי יודע)
אחרי הכל חלימה זה סוג של חשיבה, לא? זה אומר שבאותה מידה אפשר יהיה להקליט מחשבות? זה אומר שאפשר יהיה להקליט מחשבות של מישהו אחר? זה אומר שבעצם לא תהיה פרטיות וכל המחשבות שלנו יהיו זמינות למי שיהיה לו את הטכנולוגיה? איזה עולם מחריד, לא?
(בטח יש איזה ספר מדע בדיוני הנושא
)

אם באמת החלימה שלנו מושפעת מהטכנולגיה, מאד מסקרן לחשוב איך יחלמו הצאצאים שלנו

אגב, ראיתי פעם ניסוי שמוכיח שבשלב החלימה (REM) המוח מעבד את המידע שהוא נחשף אליו במשך היום, לכן יותר טוב ללמוד בערב לפני ואז לישון ולגשת למחרת למבחן מאשר לקום בבוקר של המבחן כדי ללמוד שוב. :)

maybesure

New member
אוהבת לחשוב למרחקים ארוכים

לפני כמה זמן שמעתי הקלטה מאי שם בשנות ה 70, שיחה שהוקלטה לרדיו בין רה"מ דאז גולדה מאיר לברברה סטרייסנד. שיחה טרנסאנטלטית בטלויזיה האמריקאית ובטלפון חוגה של פעם, כשהקווים לא היו משהו.
וגולדה אומרת לברברה "חבל שאני לא יכולה לראות אותך..
וההמשך כאן

מי היה מאמין? זה נראה אז כמו מדע בדיוני, כמו משהו בלתי אפשרי.

מאז מתקדם חזון "האח הגדול" של אורוול בצעדי ענק: החל מאיכון טלפונים, למציאת מחשבים אישיים נישאים אבודים, תקשורת בינלאומית און ליין בריל-טיים, השגת מידע בנגיעת מסך (על זה אפילו אורוול לא חשב..)
ומדפסות תלת מידמד שאוטוטו מדפיסות לנו מזון (אולי תיפתר בעיית הרעב?), ואיברים להשתלה.
ומחשבים שישדרו לנו ריחות ואח"כ כנראה גם טעמים.
וכבר מי שרוצה לדעת איך מתקשרים אלינו והיכן אנו גרים - מגגל ומוצא..
אז כן - לדעתי גם המחשבות שלנו יהיו חשופות. נלמד לחיות עם זה.

אגב.. כבר עכשיו הרבה אנשים חופשים מרצון את המחשבות ואת הגיגיהם הלפעמים כ"כ משעממים
ע"ע פייסבוק

dify

New member
1984

מי היה מאמין שהאח הגדול יצליח לגרום לכל אחד ואחת מאיתנו לרצות, ממש לרצות לקחת על עצמו מכשיר מעקב! (ואפילו לשלם עליו
לא יאמן
) מי שרוצה יכול לדעת על כל אחד מאיתנו איפה היינו בכל שעה משעות היום בשנים האחרונות...

בנוסף אנחנו מתנדבים, מתנדבים לנדב עלינו מידע, בשמחה ובששון, וכדי שאף אחד לא יתבלבל אנחנו מוסיפים שם מלא, תמונה, לפעמים גם כתובת וטלפון, מדווחים עם מי אנחנו חיים, מי חברינו, מה אנחנו עושים, מה דעותינו ועמדתינו, ופה ושם גם הגיגים משעמים. אבל מי שרוצה עם מנוע חיפוש מספיק טוב יכול לחלק אותנו לקבוצות לפי האינטרסים שלו (היום זה מכירות מחר זה התגייסות פוליטית). ואנחנו מרצוננו לא שוכחים לדווח מידי יום בדיוק, שהמידע יהיה זמין לאח הגדול למעלה

אני צוחקת, אבל זה בעצם עובדתית המצב, זה פשוט לא נראית לנו המטרה ולא השימוש בזה, כיום, לא שאנחנו יודעים, אבל תכלס, זה בדוק זה. יחד עם זיהוי תמונה וזיהוי קול, שתי טכנולוגיות שכבר משולבות היום בחיינו ביומיום, אין לנו בעצם שום פרטיות, כלום, 1984? עולה על כל דמיון!

מה שמדהים אותי זה שהצליחו למכור לנו את זה בתור משהו שאנחנו רוצים ואנחנו רצים אחריו. הלא אם היו מחייבים אותנו לשאת מכשיר מעקב, לדווח על הקשרים שלנו ולקשר בין כל מערכות חיינו כך שאפשר יהיה בקלות להגיע לכל המידע היינו מתנגדים עד לב השמים. מי צריך בכלל מאגר ביומטרי לשם כך?...

maybesure

New member
וכל זה מביא אותי לחשוב

מתי יתחילו להשתיל שבבים בבני אדם שאפשר יהיה לנטר דרכם מקום הימצאו של אדם שנאבד? או נחטף, לצורך העניין.
למשל כמו במקרה המטוס המלזי האבוד, או שלשת הנערים החטופים.
יכל להיות לחזון הזה גם שימוש מועיל..
במיוחד בימים סוערים אלו.

maybesure

New member
זה כי אורוול לא ראה את היתרונות

יש גם יתרונות בכל הקדמה הזו,
למשל תקשורת בינ"ל מהירה. לא הכל זה מעקב, וגם החזון שלו לא באמת מתקיים כפי שחזה אותו. אפאחד לא באמת מגביל את צעדינו עד כדי כך.

dify

New member
מסכימה איתך

אמנם לטכנולוגיה יש יתרונות, אין ספק, ואני נהנית מהם בכל רגע.

אבל,

אני חושבת שהיה אפשר לשמור על גבולות הפרטיות ועל זכויות האדם לו רק רצו בכך, ולא לגלוש ל"1984", זה לא שחייבים לחיות במערה כדי להימנע מהמצבים הללו של האח הגדול. ולא רק שלא שמרו על זכויות האדם שלנו, אלא להיפך, נוח לשלטון זה שאנחנו מצייטים ומשתפים פעולה כאחרון החיילים ונוח להפוך אותנו לתלויים וניזקקים (ראו העידוד לצרכנות והלוואות כך ש"נבלה" את חיינו בלעבוד כדי לממן את האח הגדול). ועוד יותר נוח זה שאנחנו תורמים על עצמנו את המידע ולוקחים באדיקות לכל מקום את מכשיר המעקב

כתבתי על זה פעם סיפור בבלוג שלי, צעד אחד קדימה מהמציאות שלנו היום, אבל משום מה החיפוש לא מוצא לי אותו
אם אמצא אצרף

LOLI152

New member
"בדידותו של קורא המחשבות"

האמת, לא ספר מוצלח מדי....... הרעיון מצוין. הביצוע פחות אהבתי..

למעלה