חלומות

אני זורם איתך

והמסקנה הפשוטה מכל מה שאתה כתבת, שאני כתבתי, ושאחרים כתבו, אמורה להיות: רימון מצא תוכו אכל קליפתו זרק.

במילים פשוטות: גם לפי דבריך התורה היא בעצם סופרמרקט, שיש בו טוב ורע (לדבריך ה"כללים" טובים וב"פרטים" יש דברים רעים. אם כי לא ברור לפי מה מחליטים מהם כללים ומהם פרטים, אבל לא משנה) -
אם יש טוב ורע, למה לנו להיצמד לתורה כולה ולקבל אותה כעסקת חבילה?
ניקח את מה שטוב (= שנראה לנו טוב), ונפנה עורף למה שרע.

זיגי13

New member
לא הבנת

לא התכוונתי שהתורה היא סופרמרקט ותקנה מה שבא לך, התכוונתי לומר שישנה מציאות משתנה,
כשסבא שלי למד בישיבה שור שנגח את הפרה, הוא לא הכיר מעולם מקרה כזה. כי בעיירה שממנה בא החיה הכי גדולה שיהודי גידל הייתה עז.ואם הייתה פרה ליהודי או שתיים שור לא היה לו כי לא חרשו בשור בשטאטל. גם הרב שלו לא ראה כנראה מציאות כזו.
אני מניח שככה כמה דורות על גבי דורות. אתה ראית פעם שור נוגח פרה?
אז זה נחמד כסוגיא, אבל לא רלוונטי למציאות שלנו כי אין לנו פרות בעיר ולא שוורים. ואם תרצה לראות שור נוגח תיסע לספרד לראות מלחמת שוורים...
גם הלכות עבדים כבר לא רלוונטי, כי כבר אין עבדים, גם האיסור לחרוש בשור וחמור לא תוכל לראות כי חורשים כבר מאה שנה בטרקטור...

טעות בידך הבעיה היא לא אנשים אלה התורה

הגהות מימוניות
בהלכות דעות פרק ו' הלכה ג': "מצוה על כל אדם לאהוב כל אחד ואחד מישראל (ולא מן הגויים) כגופו
שנאמר ואהבת לרעך כמוך ודוקא שהוא רעך בתורה ובמצוות אבל אדם רשע שאינו מקבל תוכחה מצוה
לשנאותו שנאמר יראת ה' שנאת רע ואומר הלא משנאיך ה' אשנא וגו'".

פרוש רש"י בראשית יב יא
הגיע השעה שיש לדאוג על יפיך ידעתי זה ימים רבים כי יפת מראה את ועכשיו אנו באים בין אנשים שחורים ומכוערים אחיהם של כושים
אך אפשר לצפות ממנהל בית ספר לקבל ילד כהה עור אם גדול פרשני ישראל רושם דברים כאלה מכוערים נדמה לי שכבר
כתבתי פה שכול הסיפר של נח וחם נועד להצדיק את היחס לאנשים כהה עור
וכדי להשלים את ערכי התורה הנשגבים בחרתי להביא פסקי הלכה ממשנה תורה להרמב"ם הלכות רוצח ושמירת נפש פרק ד

[י] המינים, והם עובדי עבודה זרה מישראל, או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילה או לבש שעטנז להכעיס, הרי זה מין, והאפיקורוסין, והן שכופרין בתורה ובנבואה מישראל--מצוה להורגן: אם יש בידו כוח להורגן בסיף בפרהסיה, הורג; ואם לאו, יבוא עליהן בעלילות עד שיסבב הריגתן.
כיצד: ראה אחד מהן שנפל לבאר, והסולם בבאר--קודם ומסלק הסולם, ואומר לו הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך. וכיוצא בדברים אלו.
כלומר מה צריך לעשות איש דתי כשהוא רואה חלוני נופל לבאר לקחת את הסולם לשקר ולהגיד שהוא יחזיר אותו אבל בעצם לתת לו למות
[יא] אבל הגויים שאין בינינו וביניהם מלחמה, ורועי בהמה דקה מישראל וכיוצא בהן--אין מסבבים להן המיתה. ואסור להצילן; אם נטו למות, כגון שראה אחד מהן שנפל לים--אינו מעלהו: שנאמר "לא תעמוד על דם ריעך" (ויקרא יט,טז), ואין זה ריעך
[יב] במה דברים אמורים, בישראל בעל עבירות העומד ברשעו ושונה בו תמיד, כגון הרועים בהמה דקה שפקרו בגזל, והם הולכים באיוולתן. אבל ישראל בעל עבירות שאינו עומד ברשעו תמיד, אלא עושה עבירות להנית עצמו, כגון אוכל נבילות לתיאבון--מצוה להצילו, ואסור לעמוד על דמו.

כלומר אסור לציל גויים וכופרים אבל מותר להציל אנשים חלונים אבל לא כופרים

תנוח דעתך

כאחת שחיה מרבית שנותיה בעולם הדתי ובכמה שנים האחרונות בעולם החילוני ראיתי שם (אצל הדתיים-חרדים) אינטרסנטיים הרבה יותר מאשר בעולם החילוני.

הדת יכולה להוציא דברים טובים מאנשים

שלא ייצאו מהם בהעדרה.
מצד שני, היא יכולה להוציא מהם גם דברים אכזריים ורעים.

אוי באמת

מה זה "העולם החילוני"? זה פשוט העולם של בני האדם.
יש טובים, יש רעים.
יש כאלה שהם לפעמים טובים ולפעמים רעים.
יש הכל.

ברור שהוא לא מלא בכייף גדול והגשמת חלומות. זה בסך הכל העולם הזה, על כל מגרעותיו.

אבל זה מאוד רחוק מהאמת לומר שכולם מנצלים בגלל הכסף וכד'. ברור שיש כאלה, אבל גם יש חברים אמיתיים.

חוץ מזה - אם את/ה רוצה להיות דתי, אז תפד'ל. תהיי/ה דתי/ה. אין מצווה להיות חילוני. אם אתה מאמין ששם כולם טובים וכולם יעזרו לך - תעשה מה שאתה רוצה.
אני באופן אישי מתקשה להתפלל ולקיים מצוות שאין להן בעיניי כל משמעות, גם אם ארוויח מכך רווח חומרי כלשהו. אבל אם לך נוח אם זה - אז תעשה מה שאתה רוצה.

^^ נכון,

אופי של אנשים והתנהגות לא מושפע מדת בכלל.
אפשר להיות לגמרי מושחט ובכל זאת לקום כל בוקר בנץ בשביל להתפלל, ואפשר כל היום לעשות מעשים טובים ולאכול חזיר. זה פשוט לא קשור.
להאמין בישות בשמים, ממש לא משפיע על המוסריות של כל אחד

למעלה