חלומות

חלומות

למה נדמה לכם שהעולם החילוני מלא בכייף גדול והגשמת חלומות ? זה בדיוק ההייפך החלומות מתנפצים עוד לפני שהם נולדים , תמיד יש אווירה צינית בכל מקום, לאף אחד אין סבלנות לשמוע אותך עד הסוף וכולם מנצלים אותך או בגלל הכסף או בגלל היופי או בגלל המעמד

טעות בידך

אתה טועה ! מה שאתה מפרש כטוב לבם של אנשים הוא בעצם ניצול ציני וקר שלך ... אם תהיה כנה ותבדוק את מעגל החברים שלך אתה תגלה שאף אחד לא באמת מעוניין בחברתך בגלל האישיות שלך אלא בגלל אינטרס כזה או אחר

לפני שבוע פרסמתי הודעה בפייסבוק

אמא למספר ילדים שלא ציינתי את שמה וממילא לא מוכרת למרבית החברים שלי, עזבה את ביתה והייתה צריכה סיוע בקבלת רהיטים והעברתם.
תוך יומיים קיבלתי עשרות הצעות סיוע במתן רהיטים, הובלתם, סיוע בסחיבה ועוד ועוד.
כמעט אף אחד מהמציעים לא הכיר את האשה וחלקם גם לא הכירו אותי.
איזה אינטרס יכל להיות להם?

יהודים טובים

יש יהודים טובים בכל מקום שלא תטעה !
אני מתכוון שהחברה בתור חברה היא צינית וקרה ונצלנית , כנראה שעדיין לא הגעת לבשלות בעולם החילוני כדי לגלות הבחנה דקה זו ואני לא מציע שתגיע גם

בסך הכל לעזור רציתי

אני בסך הכל מנסה למנוע מאנשים לעשות מהלכים שיפגעו בהם בעולם החילוני שלא יחשבו שהכל פה חופשי ומאושר שיש איזה מישהו שמחבק אותך ודואג לך ,אז לפני שעושים צעד מאוד מומלץ להתייעץ עם מישהו שיש לו נסיון .
והנה אגב דוגמא לציניות .. אני בכלל לא התכוונתי לבקר פה מישהו וכבר קיבלתי בומרנג בצורת איום על עתידי בפורום , תודה לך כבשה .

אני לא מעוניין בריב או מדון איתך יקירה

יש לי קצת ניסיון בעולם החילוני , ואני שמתי לב לכמה אנשים שמתלבטים האם לעשות צעד כזה או אחר בעולם החילוני אבל חוששים שמא הדבר יפגע בהם בעתיד ראי ערך " רוצה הכל " אני הייתי שמח אם מישהו היה מדריך אותי בכניסתי לעולם חדש זה תמיד נחמד שיש שכם ידיד לא ?
אגב אני מתנצל אם לא הבנת אותי נכון או שלא הייתי ברור מספיק אבל אני לא מחפש לקנטר אז אולי נפתח דף חדש ?

זו ההתרשמות שלך

הניסיון שלי שונה וטוב שכך.

לא מוצא טעם להיכנס לדיון במידת הבשלות שלי בעולם חילוני (מה שזה לא אומר), אבל אני מציע לך לשקול את האפשרות שאתה הוא זה שטועה.

אל תכעס

ידידי אני לא התכוונתי להעליב אותך , אני באמת חושב שיש איזה חלום כזה לפני שעוזבים את הישיבה שבחוץ מחכים לך עם זרי פרחים וכולם שמחים שבאת , שסוף סוף השתחררת אבל זה לא ככה נכון ? ואני חושב שזה דבר שכדאי לדעת לפני שעוזבים לא ?

לא יודע על איזה חלום אתה מדבר

בכל מקרה - כבר הבהרתי לך שאת המסר הזה כבר העברת, ואני לא רואה סיבה לחזור עליו שוב ושוב.

אם אתה רוצה להתאקלם בפורום, אתה מוזמן להציג את עצמך בצורה מכובדת ולנסות להשתלב. אם לא - יש מקומות אחרים שיתאימו לך יותר.

Sonic hedgehog

New member
אני לא חושבת שמישהו חושב שיחכו לו עם זר פרחים

להיפך אנשים בדרך כלל נוטים לחשוב שיהיה יותר קשה ממה שבאמת (למרות שלפעמים באמת קורה ההפך)

sceptic1

New member
איך אתה יודע?

אתה מכיר את כל החברים שלו? את כל החברים שלי?

boten d

New member
מצטער לשמוע שזה מה שחווית

מבטיח לך שיש מקומות בהם דברים נראים אחרת.

אז אני מבין שבעולם הדתי אין אווירה צינית בכל

בכל מקום לכולם(כמו לדוגמה אנשים שאומרים כול יום בבוקר הירני מקבל מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך והריני אוהב כול אחד מישראל כנפשי ומאודי ואח"כ מסרבים לקבל ילדים ספרדים לבתי הספר שלהם)יש סבלנות לשמוע אותך עד הסוף (רק אם אתה אומר את מה שהם רוצים לשמוע)ואף אחד לא מנצל אותך בגלל הכסף(כי לקחת כסף מאנשים על מקום בבית כנסת
זה בשביל אלוהים) או היופי או המעמד(כי בעולם החרדי כולם שווים אין מעמדות)
איזה טפשים אנחנו שעזבנו את העולם המופלא הזה

אמת

איש האמת אם אתה באמת תר אחרי האמת , אז בוא נודה שהערכים שהתורה מלמדת אליהם הם ערכים גבוהים מאוד שקשה מאוד לעמוד בהם ולכן רוב האנשים משתמטים מהם בתואנה כזו או אחרת , הסטנדרטים שהתורה מציבה הם גבוהים מאוד ראה ערך" ואהבת לרעך כמוך" , אם אתה מבין באמת את המשמעות של ערך זה ואתה יכול ליישם את "ואהבת .." אני חושב שחייך וחיי סובבייך יהיו נפלאים לא ?
נכון שיש הרבה רפש בחברה החרדית ובעולם החרדי , אבל זה לא אומר שצריך לפסול את התורה , זה שקשה לאנשים לעמוד בדרישות זה לא אומר שהדרישות לא טובות ... אז הלוואי והייתי יכול לשנות משהו בעולם החרדי הייתי עושה שם מהפך גדול כן , הייתי מחנך לדרך התורה שכן ערכי התורה נשגבים לא ועל זה אין חולק ...

למעלה