חלומות

אורן1313

New member
חלומות

לאחר חודשים של אבטלה (בלי סימן חיובי באופק) ולאחר שנים של חיפוש אישי ועסקי הגעתי לכאן כי אני כבר מיואש (לא שמעתם את זה אף פעם,אה?). אני באמצע שנות ה-30, נשוי לאשת חלומותיי וכאמור- מובטל. לא רק עבודה חסרה לי, גם שאיפות. כשאני נתקל בשאלות שמפנים לאנשים במצבי,לדג'- "מהם החלומות שלך?", אז אני חושב ארוכות ולא מוצא תשובה. אני לא יודע במה אני ממש טוב ובמה זה יעזור לי, אני גם לא מצליח לאתר שאיפות שיביאו אותי לקבוע מטרות ויעדים. אני אקדמאי ועבדתי כל חיי אך אף פעם לא הייתי במקום/תחום שהייתי מסופק ממנו. אני אדם די מופנם שלא אוהב לקבל סיוע, אבל אני מרגיש שהגעתי למקום שאני פשוט לא מסוגל לצאת ממנו בכוחות עצמי. בעבר שללתי את הרעיון של לפנות לאימון, כפי ששללתי את העניין של טיפול פסיכולוגי. כיום אני מקבל את זה שאימון יכול להיות פתרון מתאים יותר עבורי. אני עדיין לא בשלב של ליצור קשר עם מאמן כלשהו, אולי כי אני עדיין מעט סקפטי לגבי התהליך אבל אני רוצה להשתכנע ולהגיע לכך. שאלתי למאמנים: האם יכול להיות מצב שאין לי חלומות? חלום? אני כל כך מקנא באלו שיש להם כי אני יודע שאם היה לי אז הייתי מתחיל מהבסיס של הבסיס ופועל להשיגו. מה יכול לגרום לכך שאני לא מצליח לאתר חלום או שאיפה בחיי? מודה מראש על כל התייחסות (איתי לא צריך לחשוש מלהיות כנים ב-100%) אורן

bridges

New member
יש לך חלום אחד שהגשמת...

...אתה נשוי לאשת חלומותיך, כפי שאתה כותב. כלומר היה לך חלום של זוגיות והגשמת אותו! אני מאמין שלכל אחד יש חלומות, השאלה היא האם הם נגישים למודעות שלך. כלומר, יש לך חלומות ואתה רק צריך לחשוף אותם. זה עבודה של מספר פגישות מועט באימון. לצערי, זו לא עבודה שאני יכול לעשות עמך בפורום משום שזה דורש שיחה הרבה יותר אינטראקטיבית. אני מזמין אותך ללכת לשיחות הכרות עם מאמנים שחלק גדול מהן ניתנות ללא תשלום או במחיר סמלי. זה יאפשר לך לדעת הרבה יותר על אימון ולהחליט אם זהו התהליך שמתאים לך. בהצלחה, רונן

coachingyou

New member
הגשמת חלומות

אורן בוקר טוב, לכל אחד יש חלומות ובכל אחד טמונה היכולת להגשים את החלומות שלו. השאלה היא באמת - איך 'מאתרים' את החלום, איך מוצאים את אותו נושא/תחום עבודה שייתן לך את הסיפוק הגדול ביותר. אחת הדרכים היא לשאול את עצמך ולבדוק את חלומות הילדות שלך. חלומות אלה מספרים לנו הרבה על התכונות/האהבות/הרצונות וכיוונים עוד לפני שהן עברו את 'מסננת הביקורת' במוח. אתה כותב על עצמך שאתה: מופנם, סקפטי, מקנא באחרים, לא אוהב לקבל סיוע, שולל מראש דברים שאתה לא מכיר (אימון, פסיכולוג). קח את כל כל מה שכתבת על עצמך והפנה את אותן תשובות לגבי החלום שלך ותמצא שאתה: מפנים את החלום ולא מאפשר לו להיראות, סקפטי לגבי יכולת שלך להוציאו לפועל ולכן מראש שולל אפשרות לקבל סיוע או אפשרות להגשים חלום שלא ידוע לך . מכאן הדרך קצרה להישאר 'תקוע' במקום שאתה נמצא בו. אם בכל זאת חפצה נפשך לצאת מהמקום הזה - אתה חייב לעשות צעד נוסף לפנייתך למדור זה ולהרים טלפון להתייעצות מקצועית. אגב, שיחת היכרות וייעוץ ראשוני היא בדר"כ חינם. קפוץ למים ותגלה שאתה מסוגל לשחות. בהצלחה, דורית גן-מור

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
האם יש אדם בלי חלומות?

חלק גדול מעבודתי הוא באימון קריירה - למצוא עם אנשים מה הכיוון התעסוקתי שלהם. פעמים רבות אנשים מגיעים לתהליך תשושים, מרוקנים מחלומות. בתהליך אנו בדרך כלל מוצאים דברים שאדם אוהב. לעיתים הוא מרוקן מכוח רצון ואמונה שאפשר להגשים את הדברים האילו. לכל אחד יש דברים שהוא היה רוצה לעשות בעולם אידאלי - הוא רק תופס אותם כבלתי אפשריים ושם הוא תקוע. לא היית רוצה להיות חוקר ארצות, טייס, צלם, מדען. חקלאי? או משהו אחר? בדרך כלל יש משהו שנתפס כמאוד בלתי אפשרי, ולכן הוא נמחק מהרשימה והרשימה מתרוקנת. העבודה שאנו עושים היא לחפש אילו איכויות יש בעיסוקי החלומות, ולראות האם יש עיסוק מעשי שיכול להכיל אותם. למשל - האם אני רוצה להיות טייס של מטוס קרב ולא פחות, או שעצם העיסוק במטוסים מרתק אותי? האם אני רוצה להיות מדען מומחה בכימיה אורגנית, לשבת כל היום במעבדה, או שלמידה של נושאים חדשים היא העיקר עבורי? מתוך הבנת האיכויות החשובות ניתן למצוא עיסוק, לעיתים לא שגרתי או כזה שצריך לבנות אשר יכיל אותן. עדיין, זה תהליך שאפשר לעשות רק חלק ממנו דרך הפורום, אבל אתה מוזמן להתחיל - מה אהבת בתור ילד? מה תמיד רצית?

אורן1313

New member
תודה רבה לכל המגיבים

אני רוצה עוד לעבוד על עצמי ולהכין את עצמי לקראת התהליך וכנראה שאני ארים את הטלפון הזה למאמן שאני מקווה שיתאים לי. שוב המון תודות

יודה ב

New member
אורן היקר,

ראשית ברכות על היציאה מאזור הנוחות שלך (אני אדם מופנם שלא אוהב לקבל עזרה) והשיתוף שלך ברגשות. לכל אדם יש חלום רק שלעתים הוא מוסתר ע"י אותם רגשות קשים שאתה מציין בפנייתך. למה הדבר דומה? השמש זורחת גם בימים סגריריים אלא שהעננים מסתירים את השמש. כדי לראות את החלום נדרשת מידה רבה של בהירות וניקיון התודעה. לגבי היכולת שלך להיפתח לעזרה: תסתכל על זה כעל מחיר שאתה עומד לשלם כדי להשיג הישגים. מה הרווח שלך מהמופנמות ומה ההפסד שלך מכך? מה יהיה הרווח שלך מהיפתחות ומה המחיר שתצטרך לשלם על כך. ועל תשכח שהסגירות או פתיחות אינם ממש תכונה מולדת אלא התנהגות הניתנת לשינוי שכיש רצון (רווח צפוי) מכך.

למעלה