חלומות....

DOLPHINREEF

New member
חלומות.... ../images/Emo19.gif

בשבוע האחרון... מאז שהפכתי את המיטה למקום המומלץ... יש לי חלומות...לא נעימים... פתאום צצים לי אנשים מהעבר, או כל מיני סיוטים כשאני מתעוררת אני לא זוכרת אותם , אבל אני זוכרת שהם היו לא נעימים... יש, אני לא יודעת עם אני מזמנת את האנשים מהעבר לי.. לחלום,,, לא יודעת מה לחשוב מה אני עושה? הא םיש משהו שיכול למנוע זאת, את החלומות... בעבר לא הייתי חולמת של כך הרבה... ובטח לא חלומות כאלה לא נעימים...

שבוע טוב לך ולכולם

חוץ מלברך אותך בחלומות פז- אין לי משהו שמונע... אני מהאנשים שחושבים שהם לא חולמים בכלל(אמרו לי שאני סתם לא זוכרת..) אני יודעת שיש כל מיני שיטות של "זימון" חלומות טובים, כתיבת החלום מייד אחרי שהתעוררת ממנו אבל לא יודעת לאמר לך מנסיון..... בטוחה שיבואו הרבה תגובות שמהן תשכילי להוציא לך את הפתרונות הכי טובים!! חפשי גם בקהילות תפוז יש שם איזה פורום חלומות עם הרבה קישורים.. בהצלחה ושיהיה שבוע טוב וחלימה מעולה

מנסיון

שלי בכל אופן כשמופיעים לי אנשים מעברי בחלום אני יודעת שיש פה את אלמנט הגעגוע וגם יכול שיהיה מצב של אי סגירת מעגלים עם האנשים שמופיעים וזה בא לומר לי שאני צריכה לסגור מעגלים. לגבי הלא נעים בחלום מאז שהעברת את המיטה - אני הייתי הולכת על ניסוי ותהיה - זאת אומרת תחזירי את המיטה למקומה הקודם ותראי מה קורה. שינה טובה מאוד חשובה כמובן.

dusa

New member
הי דולפינה......../images/Emo24.gif

מה שעולה לי מקריאת הודעתך היא הדרך שלי שמתאימה לי ומבקשת שתקחי את זה בחשבון עם קריאתה. מה שעולה לי זה דווקא לא לברוח מזה. לתת לזה להיות, להתחיל לרשום חלומות כדי שלאט לאט תוכלי לזכור את מי/מה שרודף אותך. אולי אלה דברים שאנחנו לא רוצים לזכור אבל הם חלק מאיתנו וחלק מהחיים שלנו ומשפיעים עלינו. הניסיון שלי אומר שאם שמים ליד המיטה מחברת ועט ורושמים את החלום ברגע שמתעוררים ממנו, גם אם זה באמצע הלילה, אז לאט לאט אנחנו מתחילים לזכור יותר ויותר חלומות ויותר ויותר פרטים. החלומות באים להגיד לנו משהו מהנפש שלנו. אני אוהבת לנסות ולהקשיב להם. וחוץ מזה אמרו לי פעם שאבן אמטיסט ליד המיטה או מתחת לכרית עוזרת לשינה רגועה. שיהיה בהצלחה ולילות טובים ורגועים מלאים חלומות נפלאים!!!

hayapollak

New member
שלום DOLPH../images/Emo19.gif

אני לא מקצועית אבל אני אגיד לך מה אני מרגישה. אם יש לך תחושה לא נעימה מחלומות שאת לא זוכרת יש אפשרות להמשיך לשכב במיטה לאחר ח לום מספר דקות ולנסות הכל זאת לשחזר את החלום או קטעים ממנו..... ואז לבדוק במצב ערות מה היה לא נעים בחלום. יש גם אפשרות נוספת (אפשרות זו וגם הקודמת זה מנסיון)היא לפני ההירדמות לבקש שהחלום יהיה יותר מובן ולבקש הסבר מדוע יש לך תחושות לא טובות. ההסבר מגיע לפעמים במימנים הרבה יותר ברורים בתוך החלום. בנוסף את צריכה לבקש לפני השינה שתקומי בבוקר ותזכרי את החלום ותבקשי חלומות טובים. אגב כאשר אנחנו חולמים חלום לא טוב - הגוף והנפש דואגים לנו - ומוחקים את החלום מהזכרון....זה מן מערך הגנה ששומר עלינו. דברים נוספים - את יכולה לתלות מעל המיטה לוכד חלומות אינדיאני. ארת יכולה להשתמש באבנים - ולשים מתחת לכר - יש אבנים שמגבירים זכרון, יש אבנים מרגיעות וכו - אני לא זוכרת שמות - אביבה בטח יכולה לעזור. יש כאן גם היבט פסיכולוגי שאת יכולה לבדוק עם עצמך - יתכן ויש לך התנגדות פימית להחלפת מיקום המיטה והגובה מתבטאת בחלומות רעים.... אז אם זה ממש לא נוח לך - תשארי במיקום הקודם - מה שאומר להתקע שם בעבר - או להלחם על זכותך לשינוי - להשאר בצד החדש ולגרש את הפחדים בדרכים שהזכרתי ובדרכים אחרות - שבוודאי אביבה תוכל לעזור.בהצלחה.

כל הכבוד על התגובות! ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אתן חושבות נהדר... ועוד כמה מילים חלומות מבטאים את כל מה שאנחנו לא מרשים לעצמנו להרגיש/לחשוב במשך היום... אז המוח שלנו עושה עיקוף משמאל בזמן שינה ומאותת... כדאי להתיחס לזה כאל מסר מהמקומות הכי פנימיים שלנו ולהקשיב... וגם... אין חלום לא טוב... יש רק חלום...אנחנו מפרשים אותו תוך כדי חלימה ואומרים לעצמנו שהתחושה היא לא טובה... אם היו מלמדים אותנו כשהיינו קטנים/ילדים רכים שלפחד זה טוב...הכל היה נראה אחרת וגם זה לא אומר שזה היה יותר טוב...
לילה טוב (בכל זאת)

חנץ

New member
../images/Emo32.gifאגב חלומות אני רוצה לספר לכם

סיפור, על חלומות, אם כי לא קשור לפנג שואי. יש לי שני חברים שאיבדתי בחיי.
חברה שלמדה איתי בתואר הראשון ובתקופת המבחנים האחרונה של השנה האחרונה התגלה אצלה סרטן בגזע המוח. אחרי שנה היא נפטרה. במהלך השנה הזו לא היינו כלל בקשר כי הבנתי שהיא לא רוצה שיתקשרו אליה יותר מדי והנחתי לה, אם כי חשבתי עליה המון והתעניינתי בשלומה אצל מכרים. כמה חודשים אחרי שהיא נפטרה חלמתי שאני ועוד חברות עורכות לה מסיבת פרידה והיא אמרה לי שם כמה דברים מאוד מרגשים.
חבר שעבד איתי תקופה מסוימת ולמד שנה מתחתי בתואר הראשון נהרג בתאונת אופנוע. היינו ידידים מעולים בעבודה אבל אחרי שסיימתי את התואר הראשון כבר לא יצא לנו להתראות והיינו בעיקר בקשר דו"אלי. כמה חודשים אחרי שנהרג חלמתי שהוא מגיע לבקר אותי בבי"ס (?) עם חבר שלו.ברגע הראשון שראיתי אותו קפצתי עליו בחיבוקים ונשיקות. אני לא אכנס לנסיבות המדויקות של מותו אבל באופן שמאוד קשור לזה ראיתי בחלום שיש לו סביב הצוואר סימן של לחות כמו אחרי פלסטר. שאלתי אותו מה זה והוא ענה שזה סתם, סימן שנשאר לו מסוודר שלבש. ואז אמרתי לו שאני חייבת ללכת אבל שישבע לי שהוא יבוא לבקר אותי שוב. ואז התעוררתי כי הטלפון צלצל. אתם מבינים, שמעתי את הטלפון מצלצל אבל לפני שנפרדתי מהחלום השבעתי אותו שיחזור. התעוררתי מאוד עצובה ומאז כל לילה אני מחכה לשובו. החברה שהיתה בטלפון המעורר היתה הראשונה לשמוע את זה והיא מיד אמרה לי שיש אמונה שמתים באים להיפרד מאיתנו בחלומות. ואני כל כך רוצה שישוב....

אגב חלומות ../images/Emo29.gif

פעם פעם חלמתי על עיירת נופש באזור הים התיכון שמתכסה בגלי ענק. לאחר כשבועיים בערך קראתי על זה בעיתון.... עיירת נופש (נדמה לי שבצרפת) לחופי הים התיכון נשטפה בגלי ענק והיו שם אבידות בנפש. הצטמררתי...

ג'ינג'ית בוקר טוב...

הרבה פעמים אנחנו "יודעים" דברים, הרבה מאוווד דברים... לפעמים אני חושבת שאם היו מלמדים אותנו בבית ספר איך להקשיב לעצמנו... ולא רק לכולם סביבנו... היה הרבה פחות אלים ולוחץ מסביב בוקר טוב

למעלה