חלומות רטובים....

אוריא

New member
נצל"ש - ואם כבר אתרים.

הנה 2 אתרים שרלוונטים לנושאים שדיברנו בם בעבר. תודה למי ששלח לי. 1. כתבה על נחל אלכסנדר. 2. שמות דגים במים מתוקים באנגלית.

איש אש

New member
אגב, כמה דברים מעניינים במפרטים -

אם תכנסו למפרט של הרולרים, תראו למטה טבלה של הדגמים ויכולותיהם. שימו לב, למשל, לפיצ'רים הבאים: fw \ sw - מים מתוקים ומים מלוחים: HARD, EXTRA HARD וכו', המציין את עמידות הרולר בכל אחד מהתנאים. דגמים גדולים ומסיביים יותר עמידים יותר בתנאי ים קשים - מלח וחול. BB - מספר המיסבים בראשי + 1 של הרוורס: לא כל רולר "4 מיסבים" הוא אכן 4, יש 3 במרכז על הציר, ואחד ברוורס. DRAG TYPE - אם הקלאצ' מקדימה או אחורה. בקיצור, תענוג לראות מידע נורמלי על רולר, ולא חצי או כאילו או לתת למראה היפה שלו לקבוע. יש כאלה העלי גוף מוקשה במיוחד לעמידות בקורוזיה, יש ספולות הטלה רגילות או מיוחדות, יש ויש ויש...רק אין כסף לקנות...

אוריא

New member
תודה על ההודעה הזאת.

אתה בדיוק מכוון למה שהזהרתי בפעם הקודמת שדברנו בנושא הזה. להזכיר, בפעם הקודמת הזהרתי מרולרים שנבנו למים מתוקים ויש להם rating למים מלוחים. לדעתי הרולרים הללו לא בנויים כלל למים מלוחים, לפחות לא בישראל. אני אומר פה רק את דעתי ואני אנסה להסביר את זה מהכתוב באתר של Daiwa. ניקח לדוגמא את שני הרולרים הבאים: 1.capricon ca4000. 2. Black Gold. כתוב ב- capricorn, ואני מעתיק: Five ball and roller bearings אין זכר לחומר שממנו עשוי הציר המרכזי, אבל כתוב בכל זאת שהוא MH במים מלוחים. לעומת זאת ב- Black Gold: Three stainless steel ball bearings Rugged, precision gearing and stainless steel mainshaft Corrosion-proof hard anodized finish אני חושב שברור איזה רולר בנוי יותר למים מלוחים. די ברור לאילו תנאים עמדו לנגד עיני המתכננים שתכננו את ה-Black Gold. לדעתי ה-capricorn הוא רולר למים מתוקים שכדי להרחיב את השוק שלו נבדק גם במים מלוחים. בשיטוט מהיר באתר אפשר לראות גם רולרים מסדרות נחותות יותר בלי לגרים ממתכת שאינה מחלידה ושמיועדים למים מלוחים (סדרות נחותות).. המסקנה שלי, לבדוק טוב טוב טוב. בטח ובטח לא לקנות רולר רק בגלל שכתבו שהוא MH למים מלוחים - גם אם כתוב עליו Daiwa. שוב, אלה המסקנות האישיות שלי, על סמך הנסיון והבדיקות שלי. זאת רק דוגמא, וכל אחד מוזמן לעשות כרצונו.

איש אש

New member
../images/Emo127.gif זו הכוונה.

וכמו שנאמר קודם, לכל יצרן היו הפשלות שלו. השם בלבד הוא לא ערובה לטיב, ושוב אני חוזר על דברים מקודם, שנלמדו מנסיון מר... - עדיף לבדוק גם יצרן מוכר ולא לזנק על כל דגם יפה בחנות אלא לברר קודם, או לראות מפרט טכני מלא. הוא יהיה שם גם מחר...

daviel

New member
דעתי

ברולרים במחירים נמוכים-בינוניים ההבדל בין saltwater לfreshwater הוא יותר בקטע של גודל הדג שאתה הולך לתפוס. החומרים הם אותם חומרים ולגרים... טוב, אם CAPRICIRN עם 5 לגרים עולה יותר מLAGUNA עם 8 לגרים אז אולי ורק אולי באמת יש הבדל בלגרים, אבל אני באמת לא בטוח. במה שאני כן בטוח, זה שלLAGUNA יש OSCILLATION SYSTEM מסוג שונה, זול יותר, וזה באמת מספיק בשביל להוריד את המחיר שלה כמעט בחצי. כשבאתר אמריקאקי של DAIWA כותבים שרולר מתאים לים והוא גם EXTRA HEAVY, הם מסתמכים יותר על הDRAG POWER שלו ועל קיבולת של השפולה. מה שבאמת מבדיל בין רולר טוב לים לרולר רגיל זה אטימות למים, כל מים, מלוחים או מתוקים... ורולרים כאלה מתחילים מ 200$+ והם נקראים WASHABLE, שאפשר לשתוף אותם אחרי דיג בים. זוהי טעות נפוצה לשתוף את הרולר תחת זרם אחרי כל דיג, המים חודרים פנימה ושותפים-מדללים את הגריז, חוץ מזה גם מלח עלול להכנס פנימה אם הזרם חזק מדי... וזה הרבה יותר מסוכן! ואני מדבר מניסיון. בנוסף SALTWATER בארה''ב וSALTWATER בארץ שונים לגמרי, כשאמריקאים מתכוונים לדגים כמו STRIPER וTARPON ולישראלי ממוצע זה גם בומחית, טרולוס ובורי... הקני מידה הם שונים, וכשקיבלתי קטלוג של CABELAS SALTWATER מצאתי שם רק ציוד כבד לסירות וSURF... וזהו. באירופה הקני מידה גם שונים, וגם ביפן-אסיה. לאנגלים יש חלוקה מוצלחת יותר - GAME למשל, שזה הרבה יותר מוגדר מSALTWATER. את הנתונים של DRAG POWER אפשר לבדוק באתרים יפניים של DAIWA וSHIMANO. בקצרה - DAIWA 1000 -2000 יש לו DRAG שמחזיק 2קג, 2500 מחזיק 4קג, 3500-4000 מחזיק 6קג. לSHIMANO הנתונים קצת שונים גם לרולרים יקרים של DAIWA כמו TOURNAMENT הנתונים הם גבוהים בהרבה, רולר 2500 למשל, מחזיק 7קג.

Hovev

New member
תוספת

היית גם מוסיף על AR-B. בקשר למחירים , לפעמים גם SURF רולר אפשר להשיג בפחות מ 100$

איש אש

New member
ואו. תמשיך, לא מספיק פירוט.

עוד על רולרים, בבקשה. ושאלת מיליון הדולר - ההמלצה שלך לרולר חופי טוב, עמיד בתנאי חוף וחול בצורה סבירה, להטלה ארוכה מהחוף, עם תג מחיר של עד 350 ש"ח, בארץ או בחו"ל?

Hovev

New member
תשובה

בשביל המלצה כזו אני צריך להשתמש ברולר כזה לפחות שנה. וגם חייבים לקחת את המילים שלי בערבון מוגבל. חוץ מזה מה הכוונה "בצורה סבירה"? האם רק SURF או תרצה רק לז'רז'ר?

איש אש

New member
surf long casting בלבד. ז'רז'ור זה

אופרה אחרת. בכל מקרה, אם אצטרך לז'רז'ר סביר שאשתמש באותו ציוד. אני מעדיף רולר קל יחסית, אבל עמיד. ראיתי היום רולרים עם 17 מיסבים, במחיר 100 ש"ח למיסב בערך... יש דגמים כגון המיטצ'ל ריפטייד שנראים בסדר, בסביבות ה- 100$: לעומתו הדאיוה ג'ופיטר 5500 עולה חצי, על פניו יש הבדל באיכות.

Hovev

New member
תשובה

לא קיים רולר SURF עד 100$ קל וטוב מבחינתי. הדבר היחיד שאתה יכול למצוא זה רולר SURF במשקל יותר מ 550 גרם אצל SHIMANO בחורף. וגם לא בארץ. עם כזה רולר אתה לא תוכל לז'רז'ר. אני מסתכל רק על DAIWA ו SHIMANO ב SPINNING SURF מבחינת הרולרים.

daviel

New member
נכון...

AR-B של SHIMANO כמו הCRBB של DAIWA עמידים יותר במים מלוחים ולקורוזיה בכלל. ההבדל הוא, שבינתיים רק SHIMANO תוקעת אותם ברולרים די זולים וDAIWA חוסכת אותם לרולרים יקרים יותר. ומה קשור רולר SURF בפחות מ100$? אכן יש, אבל רולרים שאפשר לשתוף לא נראה לי שתמצא במחיר כזה...

איש אש

New member
אחד מבעלי החנויות טען לפני היום

שחוסר מיסבים זה הדבר הכי טוב - "רק על בוקסות, כמו הרולרים של פעם". ?

למעלה