חלומות צלולים

esperansa

New member
חלומות צלולים

לאחר שקראתי מעט על חלום צלול. יש לי תחושה, שאני חווה חלומות צלולים לעיתים קרובות. אך לא ידעתי שקיימת תופעה כזאת עד שנכנסתי לפורום הנ"ל, והשכלתי במעט בעניין זה. אך עיקר הבעיה היא כשאני במצב של חלום צלול, ושאני מנסה להתעורר ממצב זה, אני עוברת רגע של ענוי נוראי. אני מרגישה מעין שיתוק בכל חלקי הגוף, ואז אני מעבירה הוראות למוח, למשל "תחילה עליי לנסות להוזיז את היד". המעבר ממצב של חלום צלול להתעוררות היא קשה מאוד ואפילו מענה. האם יש אחרים שיודעים על מה אני מדברת. אשמח לשמוע. תודה.

Real Dream

New member
זו בהחלט תופעה מוכרת

שנקראת "שיתוק שינה". הגוף משתק את עצמו כדי שלא תעשי במציאות את הדברים עליהם את חולמת. זה נחווה גם בשימוש בשיטת הווילד. אני אישית לא חוויתי את זה, אבל לא שמעתי מאף אחד שזה קשה או מענה. תוכלי לספר מה את מרגישה בזמן שזה קורה, ומדוע זה מענה?

Chav

New member
למרות שזה לא קרה לי

אני רק יכול לייעץ לך להרגע ולזרום עם זה. אני חושב שגם אפשר לחזור לחלום צלול משם אבל אם התעוררת בשביל לצאת ממנו אז זה לא פרקטי כל כך.

וויסקרס

New member
אני כל-כך מבינה אותך....

אני זוכרת שהתחלתי להתעסק עם חלומות כבר מגיל ארבע, אבל כמוך לא הבנתי בכלל שזה מיוחד. למעשה רק בגיל ארבע עשרה הבנתי שלא כולם עושים את זה... בגלל שאני כבר רגילה לזה, אני מרגישה את עצמי מאוד רגועה ונינוחה בחלומות ובדרך כלל ההתעוררות היא טבעית (שעון מעורר מקולל, או סתם איבוד האחיזה בחלום), אבל לפעמים שיש לי חלום שהוא ממממממממממממממממממממאש מפחיד ואני מנסה להתעורר, אני נתקלת בדיוק באותה בעיה כמוך. מה שאפילו יותר מפחיד, כי אני לא מסוגלת לחשוב בצלילות ולא יכולה להגיע למסקנה שהמצב הזה יגמר בסוף. לפעמים אני ממש משתכנעת שאני עומדת להישאר משותקת לכל החיים, ואז בניגוד עצום לציפיות, בדיוק שאני באמצע הפאניקה, אני גולשת בחזרה לחלום!!! זה נורא ולפעמים זה חוזר על עצמו (פעם אחת זה חזר על עצמו חמש פעמים רצוף! חשבתי שאני עומדת למות!). אם זה עוזר לך, שמתי לב שזה קורה בעיקר כשאני ישנה הרבה מידי או פחות מידי. וויסקרס

esperansa

New member
למעשה, אני לא יודעת אם להגדיר

את זה חלום צלול, או למעשה תופעה אחרת. כשאני נמצאת במצב כזה. אני חשה שכל האיברים בגוף נמצאים במצב של שינה, מלבד המוח. המוח למעשה לא רדום, ואני מסוגלת לחשוב ולהעביר הוראות מהמוח לכל האברים בגוף. אני למעשה יודעת שאני במצב של שינה. ומודעת טוב מאוד למציאות שבו אני נמצאת, שכרגע אני ישנה במיטה, והשמיכה מכסה אותי, או דווקא לא מכסה. אני מודעת למה שקורה סביבי. אך בכל זאת הגוף שלי ישן, וכנראה ברגע זה אני נכנסת לחלום, ושם אני פוגשת דמויות. שבעבר נורא חששתי מהם, והייתי מקימה כל של צעקה, שאני לא מודעת לזה אם הצעקה נשמעת רק בחלום, או גם במציאות עצמה. רק מתוך מטרה לברוח מהדמויות הנ"ל ולהתעורר. וזה השלב הקשה ביותר להתעורר. הצעקה היתה במטרה להביא לגורם מבחוץ לבוא ולהעיר אותי, אך משלא הייתי זוכה להיענות מבחוץ. הייתי צריכה להתעורר בכוחות עצמי, ולכן הייתי מעבירה הוראות מהמוח לאברים בגוף, כמו להזיז תחילה את היידים ואז את הרגלים כדי להתעורר. אך שלב זה הוא קשה מאוד לביצוע. ואני מרגישה חסרת אונים, כמו משותקת, וזקוקה נואשות לעזרה מבחוץ, בכדי שמשהו יוזיז אותי, בכדי שאצא ממצב של שיתוק נוראי כזה. לעיתים יש לי תחושה, שזה המצב שנמצא אדם שהוא בין החיים למוות. מצב של "קומה" והוא מנסה להתעורר, אך עובר יסורים נוראים. באמת קשה לי לתאר לכם את התחושה הנ"ל. אך אם הבנתם אותי ואם אתם חווים אותו אז מי כמוכם יכול להבין אותי יותר טוב. זה הרבה מעבר למילים. מודה לכם על התגובות.

קובי ש.

New member
אני הייתי חווה את התופעה המון פעמים

היתה תקופה שהייתי אוכל צהרים בשעה אחד בצהריים, אחרי זה הייתי אוהב ללכת לישון כשאני מלא מהאוכל, בגלל שאז הייתי נרדם חזק ביותר וחולם חלומות כאילו מציאותיים וגם מעניינים ביותר, אם כי לפעמים כשהייתי מתעורר הייתי אומר טוב שזה לא קרה במציאות, למשל ריב עם ההורים או תאונה כל שהיא או משהו כזה. בתקופה הזאת הרבה הרבה פעמים, הייתי כביכול מתעורר - אבל לא - . זאת אומרת, אני יודע שהתעוררתי אבל אני לא מסוגל להזיז כלום! ותמיד הייתי משוכנע, שהנה ,ככה נראה המוות, אתה יכול להמשיך לחשוב, כי הנשמה לא יכולה למות, אבל הגוף שלך מת, הנה הוא לא יכול לזוז. ואני בגלל שלא רציתי למות הייתי אומר לעצמי "תזיז את היד! בכח!" ,אבל לא הייתי מצליח, הייתי מנסה להזיז את הרגל, או לדבר, אבל כלום. וככה הייתי חווה פשוט מאוד "פחד מוות" אבל אמיתי, כי ממש פחדתי שהנה אני מת. לפעמים לפעמים הייתי מצליח לפתוח רק את העיניים ואז זה היה עוד יותר מפחיד, כי הייתי יכול לראות ראיה חדה של עצם מסוים, אבל לא להבין באיזה מצב אני, חי או מת. למעשה, אחרי הרבה פעמים שזה קרה לי, כשזה קרה לי שוב ידעתי שעוד דקה שתיים זה יעבור, ואז הייתי אומר לעצמי לחכות בסבלנות עד שאני יתעורר לגמרי, ואז אפילו לא הייתי מנסה להזיז יד או רגל, וגם לא ניסיתי לפתוח את העיניים - עד שהייתי מתעורר. תמיד זה היה להתעורר משינה עמוקה ביותר. אני לא זוכר כרגע, אבל נראה לי שלתופעה יש שם.

Variety

New member
תגובה

היי esperansa, ממה שאת מתארת, לפי מה שהבנתי, את מודעת בתהליך ההרדמות וההתעוררות ובחלומות. השיתוק שאת חווה הוא דבר טבעי. אין מה לפחד ממנו. את יכולה לנצל את המצב הזה לחזור לחלום, ולהמשיך לחלום חלום צלול. אם את רוצה להתעורר, תנסי להתמקד באצבע ביד, אז לאט לאט על יותר אצבעות, ואז על כף היד, ככה עד שאת יכולה לזוז לגמרי. אם תהיי רגועה - את תראי כמה אפשר להנות מהמצב הזה, ההרגשות המוזרות האלה מאוד מהנות לפי דעתי. תכולי לספר יותר על כך? חלומות פז, Variety-

למעלה