חלומות מציאותיים

• פותח הנושא tau13
  • פורסם בתאריך

tau13

New member
חלומות מציאותיים

שלום, רציתי להתייעץ איתכם על משהו. יש לי חלומות מציאותים מאוד, שמקשים עלי מאוד לנוח. החלומות כל-כך מציאותיים, שאפילו כמעט ואין מעברים חדים, גם מעבר ממקום למקום מתבצע פיזית, תוך כדי הליכה בחלום, נסיעה, הזמן חולף כרגיל, יש צבעים (למרות ששמעתי שרוב החולמים חולמים בשחור לבן), שיחות ארוכות, הרהורים, יש כאב, קשי נשימה, כל מה שקיים בחיים האמיתיים. לפעמים אני אפילו חולמת שאני מתעוררת מחלום וחושבת עליו או מדברת עליו עם מישהו, אבל בעצם עדין ישנה. הלילות לפעמים מאוד מתישים אותי, שכן כל מה שאני חווה במציאות עובר לחלום ואני ממשיכה אותו שם, אילו אם אני לומדת במשך היום, אני יכולה לפתור תרגילים לילה שלם. אני יודעת שנפוץ לעיתים לחלום על משהו שרק התחלנו בחיים, למשל לימודים או עבודה חדשה, אבל אצלי זה נמשך תקופות אורוכות ולא עוזב אותי. אני סטודנטית כבר שנתיים, ועדיין חולמת בלי סוף על הלימודים. כל בעיה בחיים ממשיכה להתקיים גם בחלום ואין מנוחה אמיתית, וכשהדבר מגיע לסיוטים זה נורא עוד יותר. כל נוש חלומות צלולים לא ממש עובד כי כל בדיקת מציאות נכשלת בחלום, שכן זה מציאותי לחלוטין. האם יש הסבר לזה או פיתרון? לעיתים אני מתעוררת בבכי או בהתקפי בהלה, ומתקשה להבדיל בין מציאות לחלום. אשמח לעצה.

silverhawk

New member
לצערי קצת קשה לי לסייע לך כאן

אבל האם החלומות הללו מתייחסים לנושא ספציפי או שמדובר, באופן קבוע, בחלומות דומים על כל דבר שמתרחש בחייך? והאם רצף השינה שלך נפגע מכך (יקיצות תכופות, אינסומניה וכו')?

tau13

New member
ובכן כמעט כל מחשבה שעוברת

לי בראש מתבטאת בחלום , אם זה לימודים, משפחה או אפילו תוכנית טלויזיה שראיתי. ויש גם דברים שחוזרים על עצמם למשל ריב עם החבר שמאוד מקשים עלי כי אני וחבר שלי מאוד אוהבים והחלומות האלה מאוד קשים לי ומעיקים עלי כי מאוד מציאותיים ולפרטי פרטים, וספציפית בריבים איתו בחלום יש המון המון כעס. אנחנו מדברים על זה המון מנסים לפתור את זה, לראות אם יש כעס ביננו, נושאים פתוחים אבל אין, ואתמול היה לי סופסוף חלום צלול, כי חלמתי שוב שאני מדברת איתו בטלפון ואנחנו רבים ואז הבנתי שזה חלום כי אין לו טלפון בדירה, ואז בחלום התחלתי לבדוק את הפרטים והם היו מציאותיים להפליא, פרטים כמו הודעה שקיבלתי בפלאפון, כולל הצליל שלה, הסמיילים, הכתב, הכל. (לא באמת קיבלתי הודעה במציאות כך שהרעש לא בא משם). לאחר הבדיקה חייכתי לעצמי עד כמה זה אמיתי ואז התחלתי לעוף
אחת מבין הפעמים הבודדות שזיהיתי שזה חלום...

tau13

New member
דרך אגב לגבי החצלול

אני חייבת לציין שזו הרגשה פיזית לא נעימה. זה לא חצלול ראשון שלי, וברוב הפעמים אני מרגישה את גוף הפיזי תוך כדי בעיקר אם זו שינת צהריים קלה. אני יכולה להרגיש את שיתוק השינה, או לחץ בראש ובחזה, ואתמול גם מאוד פחדתי, לא שלא יכולתי להתעורר אם רציתי, אבל פתאום להיות מודעת לזה שאני במיטה חולמת, פחדתי שמישהו יכנס לחדר, או יקפוץ עלי, או אפילו סתם יגע בי וזה ירגיש לא נעים, כמו שאנחנו לא רוצים שמישהו יגע לנו ביד שנרדמה... הרגשתי נורא פגיעה פתאום, אבל נשארתי בחלום בכל זאת

hugothehand

New member
דרך אגב

בתאריך ה-7/8 את טענת שמעולם לא חווית את אפקט המכשפה, אולם החרדה שעליה את מדברת, אותו פחד מנוכחות של זר, זו-זו- התופעה. אצל אנשים שונים ישנה גם צללית מדומינת שנלווית, אך הפחד הוא המהות של החוויה הזו - אותו פחד שאת מתארת כאן.

silverhawk

New member
ההרגשה הראשונה שלי היא שכן מדובר במשקע כלשהו

את בטוחה שאין משהו כזה (אני מתייחס כאן ספציפית לנושא החבר, מאחר וזה חלום שחוזר על עצמו, לדברייך)? באופן כללי, העובדה שאירועים מהחיים צצים בחלומות אינה בהכרח שלילית או בעייתית (גם אם מדובר במשהו תכוף). אבל לא ענית לשאלה - האם זה פוגע גם באיכות השינה? במידה וכן, אולי רצוי לבדוק את הנושא במעבדת שינה (או עם פסיכולוג, להבדיל).

למעלה