חלום

חלום

בלילה חלמתי חלום. ואפשר היה זה סיוט? סיוט אמור לצאת ולעלות מהלא-מודע אל המודע, נושא באמתחתו בהלה ואי-נעימות, על-מנת להעניש או להפחיד אותי. ואילו עלי נקרה בלילה חיזיון שסחף אותי בתזזית של אושר. אם אני חושב על כך כעל סיוט, הרי זה משום שבשונה מחלומות רגילים, המופיעים ונעלמים כצל עובר, זה האחד חרת בי רישומים עזים וברורים, ועודנו רוחש בתוכי, ואינו נמוג. בחלומי, ראיתי כי נפלה מצודתו האחרונה של האויב. והוא, האוייב – שמדי יום מאז ילדותי (ואולי אף לפני כן) הציק לי כל כך – מת. כן, נשבע לכם, במו-עיני חזיתי בו ספון בתיבת-עץ, מוטל לחפירה ומכוסה באדמה בוצית המהולה בסיד. נכחתי בבית העלמין יחד עם חבורה של אבלים לבושי-שחורים, שאת פני איש מהם – להוציא את עצמי, החבוק על ידי אני – לא ראיתי בבירור. מבית העלמין עברנו אני ועצמי, כך בחלום, למכונית שהובילה אותנו הביתה (איה אותו בית, נותר לי רק לתהות). במשך כל הנסיעה הארוכה, לא נאמרה, ולו מילה אחת, ביני לבין עצמי. ישבנו כנוסים זה בזה, מניחים לשנות התוהו, חסרות הפשר, שהשחית לנו האוייב העריץ בנוכחותו, להתמוסס עד ליסודותיהן הכימיים. איני יודע במדוייק כיצד חש עצמי, אך אני חשתי כדרך שהאדמה ודאי חשה בעת שבוץ החורף מפנה מקום למחזור חדש של צמחייה וירק. לבי מתכווץ בציפייה לבאות. אותה חמימות שהציפה אותי מן הסתם הציפה את עצמי גם כן. כרגיל בחלומות, כך שיערתי, על סמך זרמת-רגש שאיננה מופנית במפורש כבחיים עצמם, אך ממשית לא-פחות. במבט גנוב אחד ששלחתי בחשאי אל פני עצמי, הצוננות כמעה, וצדתי בזווית פיו חיוך רפה, שטיפס ועלה במהירות לעבר עיניו הקורנות. אלמלא נוכחותו של הנהג (מטושטש-פנים כשאר המשתתפים בלוויה), אפשר והייתי מנסה, אודה ולא אבוש, לחבק את עצמי משמחה. מבולבלים משנכנסו.

גריני

New member
חלום יפהפה ../images/Emo45.gif

למרות שלא ביקשת, יש לי מין הרגל משונה שכזה, לנסות ולפרש כמעט כל חלום שאני נתקלת בו...
בכללי, לדעתי אתה אכן עשית "מסע הביתה" בחלום, זאת עפ"י הדמויות המטושטשות שראית, שהיו כנראה ישויות גבוהות (הפנים הלא ברורות משום שמדובר באנרגיות חזקות, בתדר שלא מתאים לך כרגע, כל עוד הינך בגוף פיסי - לראות את פניהם). אויב, אותו אויב שסוף סוף מת בחלומך, עפ"י ספר הסמלים שלי הוא: "היבטים לא מוכרים של העצמי, אלה שאתה פוחד מהם בגלל שאינך מבין אותם". ובכן, החלק הזה בתוכך מת, משמע: אתה יוצר היכרות עם חלק מהעצמי שלך, חלק שעד היום התכחשת אליו, לא הכרת בו ואותו. בכך אתה יוצר שלמות נפלאה בתוכך. הרבה אנרגיות אהבה הבאת איתך מהמסע הזה, כל-כך הרבה - עד שאתה מרגיש צורך להעביר חלק מהן לפורום הזה
ועל כך
לך

יקירתי - גם אני מעביר סמינרים

למודעות עצמית, מטפל, מתקשר עם "תמורה" (עבור עצמי) ישות נהדרת ומקסימה, ואת ספרי הראשון "אתה - תהיה אשר תהיה" כתבתי בסיועה האדיב והנדיב. החלום הוא משהו קטן מתוך מכלול גדול, שמכיל ספרי השני שעדיין אין לו שם ונמצא בתהליך יצירה ושאותו החלטתי לכתוב ב"אני" על מנת לשתף את הקורא בחוויות אישיות, שאני בטוח שכל אחת ואחת חווים אך לא מעיזים לפרוש זאת בפני עצמם. והערה או הארה - למרות כל זה אני נמנע מלכתוב בכרטיס הביקור תארים כאלה ואחרים - זה פשוט הפך להיות מכת-מדינה. אחת השאלות שנשאלתי על ידי מישהו בפורום אחר היתה: כיצד היא מוצאת מתקשר\ת אמין\ה, בדוק\ה ולא שרלטן\ית - תשובתי היתה - שכאשר תגלה את הנוסחה לכך אשמח לקבל אותה גם כן! תודה על היותך

גריני

New member
איש איש בדרכו....

ואם דרכך היא "להרביץ" נאום חוצב להבות, כשהמילה "להרביץ" - מופיעה בהודעתי ולא בכדי.... ולסיים נאום שכזה, ב"תודה על היותך"....
ואם נדמה לך שאחרי שתקעת את המסמר בגדר - מין משפט שכזה יצליח להסתיר את החור שנוצר בעץ... אז.... מה אגיד לך? תהיה לי בריא ותמשיך בדרכך, ואני - בדרכי.... (רק שים לב שזו לא פעם ראשונה שישנה תוקפנות כלשהי בתגובתך להודעה די "תמימה"...).

גריני

New member
בוא ונרד קצת לעומקה של התמימות...

בנאדם א': חלם חלום מיוחד. בידו האפשרות לשמור את החלום לעצמו (שהרי חלום הוא עניין מאוד אישי, ובדר"כ אין הציבור יודע את סיפורי החלומות), אבל א' יקירנו בחר לכתוב את חלומו בפורום, ולשתף בכך את באי הפורום השונים. בנאדם ב': קרא את החלום, די התרגש ממנו, מצא בו משהו שחשב שייתכן שנעלם מעיניו של א' (או אחרים שמבקרים בפורום), החליט להגיב על החלום וגם בחר לשתף בהגיגיו את קוראי הפורום... בא א' - לא מצא לנכון להתייחס כלל לכתוב, בהמשך להודעת חלומו, במקום זה בחר להעיר/להאיר לב' משהו על "חתימתו" - הערה/הארה שלא נתבקש כלל, ושאם היא רלוונטית או לא - גם זה נושא לוויכוח נפרד ועוד הגדיל א' לעשות - אחרי ש"שטף" את ב' "בתמימות" רבה, נזכר לפתע שבני אדם - אחים אנחנו, ולמה לסיים הודעה בטון לא ערב לאוזן?.... אז הוסיף משפט .... סליחה על הבוטות שלי - אבל בנסיבות המתוארות - המשפט הזה ריק מתוכן, מילים נבובות! ולכל הסיפור הזה קורא א' "תמימות"......
אולי כדאי שיתייעץ באינטימיות ובכנות רבה עם מוריו הרוחניים, שיסבירו לו אי-אילו דברים על יחסי אנוש וכאלה....

גריני

New member
אני עוד לא סיימתי....../images/Emo2.gif

לאחר שלקחתי לעצמי הפסקה, וחזרתי לקרוא כאן את השתלשלות העניינים, קלטתי פתאום שאת ה"תמימות" אתה ייחסת להודעה שלי - הפירוש שהצעתי לחלום שלך... ואתה יודע מה? יש לך הרבה עזות-מצח - לחשוד במניעי "הנסתרים"
שעות על גבי שעות אני משקיעה בפורום חלומות, מציעה פירושים ותמיכה לאנשים, בפורום, במסרים אישיים ולעיתים אף בשיחות טלפוניות... אגורה אחת אינני מקבלת על השירות הזה - שנעשה מכל הלב, בהמון אהבה. ברוח זו בדיוק נכתבה גם תגובתי לחלום שלך, וכל מה שנותר לי הוא לשלוח אותך לבדוק היטב את עצמך בראי, ולוא משום: "הפוסל באחרים - במומו פוסל"
(וואלה, זה ממש נדיר שמישהו בפורום מצליח ככה לגרום לי לצאת מאיזון... כל הכבוד לך, אפריים ....
).

מתערבת לשניה (אני עם שחפ"צ../images/Emo9.gif)

אישית לא הבנתי בכלל את הלך הדברים שרצים פה ביניכם, אבל נזכרתי במשהו אחר, שקשור אליי, ואני מנתבת אותו גם אלייך גריני, מצהירה מראש שמתוך אכפתיות מלאה והבנה לתחושה שנראלי שאפריים הפיק אצלך... בתור בת מזל בתולה (כן גילי עם הקליפה, העקרביות והכל, החלק הזה נכון) שיש בה גם ביקורתיות ומתוכה גם נובע המון צורך לעזור ולתת, לפרש ולייעץ, בתור אחת כזו למדתי משהו על מצבים שבהם אני או כל אדם אחר מעניק בלי שיתבקש - לעולם אין לדעת איך יגיב הצד המקבל ויש המון המון תגובות שכולן לגיטימיות, גם אם לא נעימות לצד הנותן, וחלקן אפילו לא יהיו קשורות במישרין לנותן עצמו. לעיתים אנחנו נתקלים בכאלה שיודעים ורוצים לקבל לעיתים בכאלה שברגע שאתה נותן להם משהו לא יישבעו לעולם לעיתים הצד השני לא יודע לקבל ונבוך מן הנתינה לעיתים ממש מתנגד לקבל ואפילו כועס או מתנשא כשנותנים לו. יש כמה דרכים להתמודד עם מצב כזה, אפשרות ראשונה היא לשאול לפני שנותנים, "האם אתה רוצה ש..."? אפשרות שניה היא להמתין שיבקשו ממך לתת, כי חלק מהידיעה לקבל היא גם הידיעה לבקש. ואפשרות שלישית (וודאי לא אחרונה) היא לתת ככל העולה על הדעת ולכולם, בלי להתייחס לסוג הפידבק שמקבלים. מקווה שהצלחתי לתת לך משהו גריני

גריני

New member
../images/Emo51.gif כתומישמיש ../images/Emo24.gif

את יכולה להוריד את השכפ"צ, הסכנה חלפה
... אחרי שהוצאתי את הכעס, עברתי ל"שלב ב'" - שהוא הבנת עצמי, לעומק. כי אחד מכלי הלמידה העצמית שלי אומר שאם מישהו דרך לי על יבלת, עד כדי כך שאני צועקת - אז יש שם, מתחת ליבלת איזשהו שיעור בשבילי, שיעור שיש בו
. הדברים שלך נפלו בדיוק למקום הזה - של להבין מה גרם לי לאבד את שיווי המשקל, במובן של איזה מקום "חשוך" בתוכי - המקרה הזה נועד להאיר
ובהחלט, אחד הדברים איתם אני מתמודדת זה הנתינה שלי מול - אי קבלה, או חוסר נתינה של הצד השני. אין ספק ש"שיעור" אחד כבר למדתי היום: לתת למי שמבקש, ולא להתפרץ לי ככה... גם אם יש לי מה להגיד, ואני בטוחה שאני באה מהמקום הכי נקי, מאהבה/חמלה וכל השאר - עדיין זה לא אומר שהשני באמת פתוח ורוצה לקבל... ("להגנתי" אומר רק שלתומי סברתי שאם מופיע חלום בפורום אז הוא מחפש פירוש.... אבל זו כבר כמובן ה"שריטה" שלי
) אבל הנושא הולך למקום עוד יותר עמוק, וכאן נדרשת כמובן עבודה עצמית שלי, שקשורה בתסכול-מה שקיים בקטעים שונים של חיי, ומתבטא בין היתר - בפעילותי הרבה בפורומים - על איזון בין קבלה לנתינה/ על הצורך שלי ב"אישורים" ובחיזוקים חיצוניים/ על תיסכול שלי כאשר המילה הטובה לא מגיעה, ולפעמים - כשאני מצפה לאיזו
ובמקומה באה סטירה...
אני פשוט לא עומדת בזה.... הבאת אותי כאן לחשיפה די גדולה, ג'ינג'ומישמית
... הרבה חומר למחשבה... ושוב, תודה
,

ואני תוהה..........

למה בכל ספר יש פירוש אחר לחלום ולמה כל אחד מפרש בצורה אחרת.. אז מה נכון ומה לא נכון ?

גריני

New member
הרי לך הסבר אחד אפשרי...

המאמר הזה מציע הסבר לתהייה שלך. ישנם בוודאי הסברים נוספים.

תודה לגריני וכתומישמש

על הדיון החשוב, שהזכיר גם לי ובי דברים כל כך חשובים, על עד איפה הדברים נוגעים ועד כמה ניתן לתת להם, לדברים שמבחוץ באמת לגעת. הייתי עד עכשיו בארוח בפורום (בשרשור העליון) ובין כל ההודעות היפות והאמיתיות והחשובות, היתה שם גם הודעה צינית אחת, של מישהו שבטח הגיע מ"תמימות" ברמז לא כל כך תמים. לא עניתי עליה, תהיתי מה לעשות איתה, קיבלתי את התשובה ואת התזכורת מכן. תודה לכן בנות, וסליחה שדילגתי לך על התשובה בארוח החבר אפרים

לגריני ומיכל - פשוט ../images/Emo24.gif

ועכשיו סופסופ אלך לישון מיכל, היה מקסים לקרוא את תשובותייך המושקעות והסובלנות - מאוד נדיר בעיניי
.

למעלה