חלום

ramramle

New member
חלום

שלום לכולם קוראים לי רם וזאת הפעם הראשונה שאני כותב כאן מאז ומעולם היה לי חלום שיהיה לי תוכי הבעיה היא שאני לא מבין כלום בגידול תוכים (ולכן חשבתי שזה המקום לקבל את התשובות) יש לי כלב (לברדור) שאני אוהב מאוד אני מקווה שתוכלו לענות לי על השאלות - אלו תוכים נפוצים בארץ? יש כאלה שאסורים לגידול על פי החוק? - מהי האכלת יד ? - מהו תוכי מוחתם ? - מה היתרונות והחסרונות בגידול תוכים ? (כל אחד על פי דעתו האישית כמובן) - אפשר לגדל תוכי בתוך בית ? - מהו אורך החיים הממוצע של תוכי ? - מהן המחלות הנפוצות לתוכים ? אני מקווה שתוכלו לתת לי עוד טיפים ונושאים לחשיבה מניסיונכם האישי תודה רם

לוי אסף

New member
הייתי ממליץ לך לקרוא קצת מהעמודים

בארכיון הפורום, וגם להיכנס לארכיון

גאי23

New member
כמה תשובות

האכלת יד = מוחתם יתרונות? תוכי חיה חכמה אינטליגנטית שמחקה מילים ואוהבת לשחק, החסרון הוא שתוכי(רוב הסוגים) זקוקים לתשומת לב מרובה, וחלקן במידה ולא מקבלים את זה, מורטים את עצמם ואז זה ממש טרגי לראות תוכי כזה. השאלה אם אפשר לגדל תוכי בבית קצת קשה, עובדה שאנשים מגדלים תוכים בבתים, ואפילו חלק מהתוכים נהנים, אבל תמיד יש את הצד השני של המטבע, שבו חלק מהתוכים לא נהנים... ואז אתה אומר שאי אפשר לגדל תוכים בבית.. כך שהתשובה לשאלה תלויה בבעלים, אם הבעלים עושה טוב לתוכי, אז כן, אפשר לגדל תוכי בבית, ואם הוא לא עושה טוב לתוכי אז.. תוכים חיים בין 10 שנים עד 70 שנה בהתאם לסוג התוכי. לחלק מהתוכים יש קלמידיה, מחלה שיכולה להיות מסוכנת מאוד לבני אדם, למעשה נדמה לי שלכל התוכים יש את המחלה הזאתי אבל היא רדומה, ובמקרים מסויימים היא עשויה להתפרץ.

רן בראל

New member
תשובות:

1. התוכי היחיד שגדל בטבע בארצנו הקטנה הוא דררה. אני אישית צופה בעתיד גם קוואקרים אבל בינתיים יש רק להקה אחת באזור גני יהושוע. 2. אין תוכים אסורים לגידול אבל בהחלט יש ציפורים אחרות שאסורות בארץ לדוגמא חוחיות ובזים. 3. האכלת יד - תוכי שגודל מגיל צעיר מאוד ע"י אדם ולא על ידי ציפורים. מה שבעצם גורם לו להבין שאין צורך לפחד מבני אדם ובמקרים מסוימים אף לחשוב שהוא אדם בדיוק כמונו. 4. מוחתם = האכלת יד. בדיוק אותו דבר. 5. יתרונות - חכמים בצורה מדהימה, משעשעים מאוד, היופי, אך היופי, כל אחד והאישיות שלו. יודעים להחזיר אהבה למי שנותן להם. חסרונות - בהיותם חיות כ"כ חכמות וחיות חברתיות בטבע, הם דורשים המון תשומת לב. לדעתי, כל מי שיכול תמיד עדיף שיחזיק לפחות זוג. ככה נבטיח שבחסרוננו יהיה לתוכי עם מי לשחק.\ בקיצור, לגדל תוכי זה כמו לגדל ילד בן 4-5 רק שהוא לא גדל! 6. אפשר לגדל תוכי בבית אבל שוב, מי שיכול, אין כמו כלוב תעופה גדול בחוץ. 7.אורך חיים - בין 3 שנים ועד קרוב ל 100. תלוי בסוג התוכי והמון תלוי בתזונה ותנאי המחיה שלו. 8. לגבי מחלות ישנם כמה מחלות שצריך לבדוק לפני שקונים תוכי בעיקר קלמידיה ו-beak & feather. אבל כמעט ואין מקרים של מעבר מחלה מתוכי לאדם. החשש הוא בעיקר במעבר המחלות לתוכים אחרים. מקווה שזה קצת עזר.

ramramle

New member
רן , האם סנגל יתאים למטפל מתחיל?

לפי כל החומר שקראתי, סנגל הוא תוכי קטן מימדים, חברותי, לא מרעיש ודיי מתאים למשפחות. אתה חושב שהוא יתאים לי בתור אחד שאין לו ניסיון בגידול ציפורים( אבל אני לומד מהר) תודה

רן בראל

New member
בהחלט

לעניות דעתי, כמעט כל תוכי יכול להתאים למתחילים, חוץ מארות וקקאדו. בתנאי אחד, שיהיה מספיק זמן וסבלנות! בנוסף, אני תמיד ממליץ למי שיכול להחזיק לפחות זוג, ככה הם יכולים להעסיק אחד את השני בזמן פנוי.

ישראל2004

New member
לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מוחתם=הכוונה לתוכי ששמו לו מאין חישוק (בד"כ ממתכת) על הרגל בו מצווין תאריך הלידה שלו. האכלת יד=תוכי שנגנב באכזריות רבה ע"י אנשים חסרי לב מהוריו בהיותו גוזל ובכך בניגוד מוחלט לדרכי הטבע ולרצונו הורגל לבני אדם.

רן בראל

New member
ישראל...

אני מתחיל לאבד סבלנות איתך. אני מתחנן לא להגיד דברים שלא יודעים. מוחתם=האכלת יד. אותו דבר בדיוק. נקודה!!!

ישראל !!!!

מספיק לבלבל את המוח, (יש פורום של צער בעלי חיים ,שמה אתה מוזמן לכתוב שטויות) מוכתם= תוכי שלקחו אותו מההורים בגיל צעיר ופשוט החתימו אותו (הרגילו אותו לאנשים והאכילו אותו). האכלת יד= מלה אחת למוכתם. נ.ב. אין קשר לטבעת (יש מוחתמים עם תבעת טיש בלי)

גאי23

New member
תגידו את האמת

הדברים שהוא אומר נכונים אבל שלא יגיד אותם בפורום ויעכיר את האווירה.. ואני לא מדבר על מוחתם = האכלת יד, כי זה נכון

רן בראל

New member
ממש ממש לא נכון!

לא פעם ולא פעמיים מר ישראל אמר כאן דברים חסרי כל בסיס שנובעים מבורות רבה בנושא גידול תוכים. מי שיקרא את הודעותיו הקודמות בפורום יבחין מיד שמדובר באדם חסר השכלה בנושא ואין בעיה גם לתת לזה דוגמאות!

למעלה