חלום שרודף אותי

ענתי44

New member
חלום שרודף אותי

עברתי תקופה לא טובה של לחץ של עבודה ובבית ובעיות בריאות. ביום רביעי שעבר היה לי יום הולדת. בבוקר האישה הנערצת עלי שהעניקה לי חיים- אמא שלי לא רק שלא זכרה לברך אותי כהרגלה אלא גם לא זכרה מי אני. והרגשתי הר געש שעומד להתפרץ. ובכל זאת חגגו לי וברכו וגיליתי שעשירה אנוכי באנשים שאני יקרה לליבם. וכשחזרתי מהעבודה אמא כבר התאוששה חייכה וכמובן שזכרה אותי. באותו לילה לפנות בוקר חלמתי שאני מקבלת מאישה לא מוכרת מתנה וכשפתחתי את האריזה מצאתי שם צדף מיוחד ( אבי ז"ל היה איש חיל הים וירשתי ממנו אהבה לים. אנחנו גם נוהגים להניח על מצבתו צדפים ) זה היה צדף גדול במיוחד והיה לו צורה של מניפה כזו והוא נצבע בצבע טורקיז ונכרך לו סרט עור בצבע הטורקיז ונאמר לי שהתכשיט ישמור עליי ועל בריאותי. התעוררתי וציוויתי על עצמי לזכור את החלום. האם רותי לחפש צדף דומה ולהכין ממנו את התכשיט כמו בחלום? האם יש משמעות לחלום? או שהוא סתם חלום נעים? אני מרבה לחשוב על אותו תכשיט. זה מוזר לי. חג עצמאות שמח לכולם.

silverS

New member
חג שמח ענתי ../images/Emo104.gif

מאחל לך יום הולדת שמח. אני אשתף אותך במה אני ראיתי בחלום שלך...זה חלום חזק לדעתי הוא קשור לריפוי רגשי אי אפשר להתעלם מהביטוי שכתבת "הרגשתי הר געש..." ההתעלמות של אמא שלך היא בבחינת מתנה עבורך שיש בכוחה לעורר אותך להשלים את ריפוי של רגשות צדפים מטבעם הם סגורים ובשבילי הם מסמלים חוזק עוצמה אבל גם סגירות... או אז את מתבקשת להיפתח רגשית להוציא לשחרר את הר הגעש ואז גם תוכלי לראות את המתנה הרוחנית(התכשיט) שמתלווה לעבודת הריפוי. בכל פצע חבויה מתנה והכל לטובה.

ענתי44

New member
silverS רוב תודות וחג שמח../images/Emo104.gif

אז קודם תודה על התשובה המחכימה. ורק הבהרה. ההתעלמות של אמא היא מפאת אלצהיימר. היא פשוט לא ידעה מי היא איפה היא ומי אני. אמא ואני תמיד היינו קרובות מאוד וחשנו אחת את השנייה טלפאתית אני מטפלת בה במחלתה ולרוב היא זוכרת אותי. רק כי זה חריג זה כל כך כאב.ובעיני צדף זה משהו עם עוצמה כי אנחנו מניחים על מצבת אבי ז"ל צדפים במקום אבנים כי היה איש ים. לא חשבתי על הצדף באופן סגור אלא כקשר לאבא שלי. שאני חשה ששומר עליי. מה שעוד מסקרן אותי האם יש משמעות לצבי הטורקיז ( כאוהדת הפועל חיפה אני אוהבת צבע אדום למשל ) האם להכין לי תכשיט כזה כדי ש"יעזור " לי להחלים גופנית, וכן רגשית כי הפצע של פרדתי מאהבת חיי מדמם עדין. וגם ההתמודדות עם אלצהיימר לא מקלה על הנפש שלי. או האם להניח לזה ולהורות לנשמה שלי למצוא בתוכה את הכוחות להחלים כי יש לי עוד ייעוד בעולם ויש לי, אני בטוחה גם אהבה חדשה שתגיע. אגב אחותי שאינה מאמינה חושבת שחלומות כאלה אני עם יכולת הדימיון והתפיסה האופטימית שבי מזמינה חלומות עם מסר חיובי. כך אמרה לגבי חלום לפני כמה שנים שעמדתי לפני ניתוח לא פשוט. חלמתי שאני הולכת במין ערפל כזה ומולי ממתין אבא שלי לבוש לבן כשאני מתקרבת בשמחה אל האזור המואר שלו הוא מסמן לי עם כף היד כמו בתמרור לעצור אומר לי שעוד לא הגיע הזמן. אני מאמינה שזה חלום אמיתי. גם אז וגם השבוע. מודה לך מאוד על תשובתך

silverS

New member
בבקשה

אם את שואבת כוח מצדפים אז נראה לי רעיון מצוין להכין תכשיט טורקיזי מצדפים. זה בהחלט יכול לתת כוח ביומיום מעצם החיבור לאביך ז"ל כסמל של עוצמה. אני יודע שיש אנשים שמשתמשים בדימויים מחלומות ליצירה אמנותית אפילו יונג נהג לעשות כך...יש בזה מן התרפיה. אם כי אני התכוונתי בריפוי רגשי יותר על קטע של לדבר ולשתף במה שעובר עליך... אני בעצמי ליויתי את אבא שלי שחווה אירוע מוחי לפני מספר חודשים ואני מטפל בו ותודה לאל הוא חוזר לעצמו... אני יודע כמה שקשה לטפל בהורה מבוגר זה סוג של משבר בפני עצמו לכן חשוב לשתף לדבר כדי לשחרר את המועקה. עד כמה שזכור לי טורקיז הוא צבע שמשייכים לצ'קרת הלב ולנושאים של ריפוי רגשי. מה זאת אומרת מזמינה חלום? אני מאמין שכל דבר בחיינו אפשר לומר שאנחנו מזמינים ומזמנים לנו...חלומות משקפים את המחשבות והרגשות שלנו לטוב ולרע וממילא אנחנו חווים את מה שאנחנו מאמינים בו אז איש באמונתו יחיה.

זה נשמע לי

שהצדף הוא מתנה מההדרכה שלך (האישה הלא מוכרת- איזו תחושה הייתה לך בחלום? איך הרגשת כלפי האישה?) כמו סמל שישמור עלייך. לדעתי את לא חייבת להכין את התכשיט (אבל זה בהחלט אפשרי אם את רוצה) אלא בכל פעם שאת מרגישה צורך את יכולה להעלות אותו בראשך, לדמיין אותו לפרטי פרטים ולראות איך את מרגישה בעקבות כך... אפשר אם את מתחברת לציור לצייר את אותו הצדף ולתלות מעל מיטתך או במקום אחר שמרגיש לך מתאים. בקיצור נדמה לי שזה סמל מנטלי שבא לחזק אותך ולאו דווקא מעודד אותך לחפש צדף כזה במציאות

רותי 11

New member
ענתי מתוקה

אותה אישה שאת חולמת עליה זאת בעצם את נשמתך שבאה להעניק לך משהו ניסיתי לבדוק מה מסמלת הצדפה בחלום וקיבלתי משהו שמאוד יכול להתאים למצב שלך והנה הפרוש של צדפה בחלום לפי האמונה הרווחת סמל חיובי מאוד: מצב רוח טוב, חיים טובים, בית חם, חיי משפחה. טורקיז זה צבע שמשולב עם ירוק וכחול בהירים ירוק מעיד על צבע הרגש וכחול על התקשורת שלנו. את עדיין לא ממש מתמודדת עם ההשלכות של המחלה שלה עד הסוף, ולכן מאוד "נפגעת" אני בהחלט יכולה להבין את זה משום שהמחלה של אמא שלי לפעמים גם התבטאה בדרכים כאלה, והיה לנו קשה עם זה למרות שידענו בתוכנו שאלה תסמינים של המחלה ושאין לה שליטה על זה לצערנו.

ענתי44

New member
תודה מכל הלב../images/Emo23.gif

אכן את צודקת ומאוד קשה לי לקבל את זה שאמא לידי ורחוקה ממני מאוד. אבל זה אלצהיימר. אני מודה לכולם, ושמחה על הפירוש החיובי של החלום. והאמת שאחרי שחלמתי אותו היו לי יומיים לא שקטים של בכי לא נשלט ואחריו מין רגיעה ללב.

למעלה