חלום שמגשים חלום :)

Dam Right

New member
חלום שמגשים חלום :)

היי! קודם כל שמחתי לגלות שיש בתפוז פורום שמוקדש כולו לחלומות הצלולים. כבר כמה שנים אני מודע לנושא הזה, וחלומות צלולים באו ונעלמו לי בשנתי דיי הרבה. רציתי לחלוק אתכם כמה מהחוויות שלי בעולם המיוחד והמסתורי הזה, כי זה באמת משהו מדהים! לפני המון שנים, הייתי בחטיבת הביניים אז, חלמתי שאני עף. זה לא היה סתם עוד חלום שהיה לי עד אז. זה היה חלום שונה כל כך שהרבה זמן אחר כך פשוט לא הצלחתי לשכוח. חלמתי שאני מרחף בשמיים כלפי מעלה, ואז במהירות עפתי באלכסון כלפי מטה כשהדיים שלי מושטות קדימה. הרגשתי כמו גיבור על עם כוחות מיוחדים ועפתי מעל כל הבניינים ברחוב שאני גר בו. בחלום היה לילה, חושך, וזה הרגיש נפלא. הצלחתי לחוש באופן מדויק את האנדרנלין בגוף, את פעימות הלב המואצות, את ההנאה שבפעולה. זו היתה תחושה כל כך עצמתית ושונה ממה שהרגשתי עד אז בזמן חלום, שברגע שהתעוררתי הכתה בי סוג של תדהמה שבאמת ובתמים עברתי את החוויה הזאת. החלום היה קצר מאוד ולא ממש הבנתי מה הוא היה בכלל, אבל היום אני יודע שזה היה החלום הצלול הראשון שלי, או לפחות הראשון שזכרתי בבירור. הרבה זמן עבר מאז, והחלומות הצלולים נדחקו איי שם לפינה אפלה בדמיוני. עד שיום אחד הם חזרו ועלו שוב לתודעה שלי. התחלתי להתעניין בהם מחדש בעקבות חלומות ברורים שהיו לי. הנושא סקרן אותי מחדש והחלטתי לנסות לכתוב יומן, רעיון שוויתרתי עליו דיי מהר
אבל לפני שנה או שנתיים בערך חלמתי את אחד החלומות הכי צלולים שאיי פעם היו לי. במציאות זה היה יום שבת, שהוא תמיד הזמן המושלם כדי להשלים שעות שינה מכל השבוע העמוס. קראתי ספר במיטה, התריס בחלון היה סגור למחצה כך שלא הרבה אור חדר לתוך החדר. אני זוכר שבשלב מסוים מאסתי בספר ופשוט נשארתי שוכב במיטה כשהראש על הכר מונח בזווית כזאת שיכולתי לראות את אחותי יושבת מול המחשב בחדר שלה שנמצא ממש מול חדרי. ואז נרדמתי, וברגע שזה קרה הגבול בין החלום למציאות הטשטש. שכחתי לגמרי מהעובדה שנרדמתי והייתי בדיוק באותה נקודה כמו לפני דקה או שתיים - כשאני שוכב עם הראש על הכר ומביט באחותי. קמתי מהמיטה והלכתי לכיוון החדר שלה. עברו שתי שניות והיא טיפסה כמו עכביש על הקיר ואז עברה אל התקרה. אז זה הכה בי - בתוך החלום - הבנתי שאני חולם! אני רק זוכר שקראתי בקול "לא מאמין! זה חלום צלול! אני חייב לראות את _____ (שם של מישהו שאני מכיר)". באותה שנייה, כנראה בגלל ההתלהבות וההתרגשות העצומה שאחזה בי, התעוררתי. מצאתי את עצמי שוב במיטה, באותה התנוחה עם הראש על הכר, ואחותי ממול מקלידה משהו במחשב. זה היה הזוי, ואני זוכר שפשוט התבאסתי עד עמקי נשמתי שבכלל העזתי להתרגש ככה. אבל זה קרה, ומאז רק ניסיתי לחלום שוב ושוב. החלומות באו והלכו אבל לא היו צלולים עד כדי כך כמו זה האחרון. באחת הפעמים חלמתי חלום צלול שהיה סוג של סיוט אימה. התעוררתי בבוקר עם תחושת חרדה איומה ואחי אמר לי שדיברתי מתוך שינה. זה הגיוני לדבר מתוך שינה גם בתוך חלום צלול?? בכל אופן מיד רשמתי את כל פרטי החלום והם שמורים אצלי עד היום במחברת. בחלום אחר דמיינתי שאני נמצא ב.. מן חדר סגור כשבתוכו מכונה עתידנית שברגע שלחצו בה על איזה כפתור היא ירתה בועות סבון ענקיות שטסו לעברי במהירות ועברו דרכי. הכל היה שם מוזר ומוחשי כאחד. בחלום אחר הבטתי מהחלון וראיתי מלא חלליות מציפות את השמיים, וחייזירים מקפצים מאחת לשנייה ויורדים ארצה. מה שלא יהיה, באף אחד מהחלומות האלו לא ידעתי שאני חולם כמו שידעתי באותו חלום למעלה. זה היה מדהים, מדהים, מדהים! יש לי המון שיתוקי שינה. בחלקם אני סתם רואה את מה שאני תמיד רואה כשאני פוקח עיניים באמצע הלילה ושוכב במיטה - את הארון, את הרצפה, הטלוויזיה. בחלקם קורים דברים מוזרים כמו אמא שלי שפתאום מתהלכת בחדר ומדברת על דברים מוזרים, קולות של דפים מתעופפים, פיצוצים עמומים במרחק וצעדים מוזרים בשאר חלקי הבית. מה שלא יהיה, מעולם לא הצלחתי לפרוץ מתוך שיתוק השינה לחלום צלול אמיתי. הייתי מודע לכך שאני עכשיו משותק ואני ער אבל הגוף עצמו ישן, וכמה שלא ניסיתי מעולם לא הובלתי מתוכו לחלום צלול. ברוב הפעמים פשוט נרדמתי בחזרה מתוך ייאוש או שנאבקתי להתעורר ולהזיז שוב את הגוף מתוך לחץ (זה בדרך כלל מתבטא בכך שאני מנסה להרים יד בכח או להזיז את כפות הרגליים, אבל במיוחד נאבק כדי להמשיך לנשום כרגיל, כי משום מה בשיתוק הנשימה שלי נעשית איטית להחריד) עד שהתעוררתי לבסוף, ווידאתי שאני ער ושהכל בסדר, שיניתי תנוחה וחזרתי לישון. אם יש דבר אחד שאני יכול להעיד על עצמי, זה שיש לי נדודי שינה (או שינה קלה, אם תרצו). מאוד קשה לי להירדם מצד אחד, ומנגד כל דבר קטן יכול להעיר אותי. זה מוביל למצב שחצי מהלילה אני ער ובחציו הנותר אני ישן ממש חזק, ואז, אם אני לא מתעורר, החלומות נעשים מוחשיים יותר. במיוחד בימי חופש ושבת. מה אתם חושבים על זה? שמחתי לחלוק אתכם כמה מהתחושות והחלומות שלי, אשמח לתגובות בנושא ועצות לשימור החלומות והעצמתם! :)

Volldemort

New member
מגניב ומעניין

אני לא מומחה גדול בחלומות צלולים, אז רק אומר שנהניתי לקרוא את ההודעה

ravehor

New member
ברוך הבא

נשמע שיש לך כישרון טבעי לנושא, וזה ללא ספק נובע מהשינה הקלה שלך. המשחקים האלה של לישון ולהתעורר ולישון ולהתעורר שוב (אפילו אם זה נובע מנדודים) גורמים לך גם לחלומות יותר מורכבים ואיכותיים, וגם לכך שתזכור אותם טוב כי אתה מתעורר ישר מהם. ואלה גם תנאי גידול טובים לשיתוקי שינה. אני חושב שאתה צריך לנצל זאת ודווקא להשתמש בWILD ובשיטות הדומות כדי להיכנס לחצלולים - זו אמנם שיטה קשה שלא הרבה מצליחים בה (כולל אני), אבל במקרה שלך הנטייה הטבעית תעזור לך. חוץ מזה תמיד תמיד מומלץ לכתוב את היומן ולבצע ב''מ, הם ישפרו את הצלילות גם אם אתה משתמש בווילד! ודבר נוסף - עלייך לזכור שאתה צריך להירגע מיד כשאתה מגלה שאתה בחלום צלול ( או שתתעורר) ולהשתמש בשיטות להגברת הצלילות. שיטה שהרבה מעידים פה בפורום שעובדת טוב, היא להכניס את השיטות להגברת הצלילות לבדיקות המציאות, באופן הבא: כשאתה במהלך היום עושה בדיקות מציאות, תנסה בכמה מן הפעמים לדמיין שהבדיקה יוצאת שלילית ושזה חלום. תסתכל מסביבך על החפצים, מה אתה רואה, שומע ומרגיש - ודמיין שזה חלום ושאתה בעצם במיטה. ועכשיו חשוב לעצמך - מה תבצע עכשיו? איך תייצב את החלום ותמנע את ההתעוררות? באילו שיטות תשתמש? ברגע שתעשה את זה, זה יקרה בחלום גם. אהבתי גם את ההתעוררות הכוזבת שתיארת, פשוט קלאסי

Dam Right

New member
שאלה של טירון - מה זה ווילד?

תודה על כל הטיפים והעצות. לאחרונה האמת פחות יצא לי לחשוב על הנושא אבל אני מתכוון להמשיך להשקיע כדי להגיע לתוצאה ולחלום צלול באופן תדיר יותר. בעבר, במיוחד בזמן שבו יותר חשבתי על חלומות צלולים, השקעתי בזה המון ולא היה לילה שהלכתי לישון מבלי לשנן משפטי בדיקת מציאות וכל מיני כאלו חח כמו שכתבתי - שיתוקי שינה הם דבר שבשגרה אצלי, קורה לפחות פעם בשני לילות, ולפעמים 3 פעמים בלילה אחד. הבעיה היא שבזמן השיתוק תמיד הייתי באותו מצב - ישן במיטה, בין אם זה היה חלום און מציאות - מעולם לא הצלחתי להקים את עצמי. משהו מוזר שקרה לי בזמן תקופה מסוימת זה שכל פעם לפני ובתחילת השיתוק - היה מן רעש מוזר, ממש כמו אפשקט קולי שליווה את השיתוק, כאילו המוח שלי מודיעה על בואו\תחילתו. זה זכור לי במיוחד, הרעש הזה, אפשר אולי לתאר אותו כמו רעש עמוס של רכבת מהירה על פסים ועם אפקט של הד חלוש כזה. משהו ממש מוזר שהופך אותו למסתורי יותר. היו פעמים שבזמן השיתוק ותוך כדי הרעש הזה גם שמעתי קולות לא ברורים של אנשים, שכמובן היו הזיות. אני באמת צריך רעיונות איך לא להתעורר מהר מדי כי זה האויב מספר 1 של חלום צלול, ההתעוררות הכוזבת שנובעת מהתרגשות. הייתי רוצה לקחת מאותו החלום את המסקנה של לא להתרגש מהר מדי ולהישאר רגוע בחלום, הבעיה שמאז אותו אחד לא היו כמוהו, אני עדיין מחכה לחלום צלול שייתעלה עליו בתחושות העצמתיות שהוא העביר!

yoni12454

New member
סוג של תשובה

דבר ראשון אחרי שאתה שוכב 5-10 דקות במיטה בד"כ אתה מתחיל להרגיש כבד וזה אחלה שיטה לווילד וגם סתם להירדם אבל זה לא שיתוק שינה השיתוק עצמו זה מצב שאצלי לפחות עד שאני ממש קולט שאני משותק ומנסה לראות אם הגוף שלי מגיב אני כבר בחלום ולגבי ההזיות שוב ממה שקרה לי וממה שדיברתי על אנשים ההזיות הם סוג של מראה לרגשות שלך אנשים שלומדים להירגע שומעים דברים רגועים לחוצים שומעים דברים מלחיצים פחדנים שומעים דברים מפחידים הפיתרון לסיפור הזה הוא לעבוד על הלחץ או הפחד אבל לא רק להגיד לעצמך שאתה לא מפחד כי זה משהו שקשה לשנות במקום זה תנסה לחשוב על הסיפור הזה קצת זמן וברגע שבאמת יחלחל לך לראש שמה שלא אמיתי לא יכול להיות מפחיד יהיה לך ממש כיף

ravehor

New member
מה שאתה מתאר זה בדיוק ווילד

ללמוד להרגיע את עצמך זה משהו שלומדים מניסיון :). תתחיל עם מה שאמרתי לך - לדמיין במציאות את השיטות להארכת צלילות והלרגעה, ולאט לאט תלמד גם להכניס את זה לחלומות ולשיתוקים. גם אני התחלתי כמוך, ואחרי כמה פעמים הגעתי למצב שאני מרגיע את עצמי אוטומטית עם ההבנה שזה חלום

romikili

New member
כמה דברים

דבר ראשון, נהנתי לקרוא מה שכתבת
בדרך כלל אנשים כותבים וקשה לי להזדהות. פה ממש התחברתי כשסיפרת על התעופה! ,הופתעתי לשמוע שיש לך נדודי שינה.. אני אחד שהשינה שלו עמוקה מאוד. מסתבר שכל מי שרוצה יכול לחוות חלום צלול
עוד משהו חשוב, שיתוקי שינה הם לא האוייב של החלומות הצלולים, אלא הם חלומות צלולים בעצמם!!! זה פשוט משהו אדיר שצריך להבין אותו. תחשוב כמה חלומות צלולים פיספסת בגלל שחשבת שזה שיתוקים? בשיתוק שינה אתה לא ער והוזה הזיות, אתה פשוט כבר בתוך חלום! בצורה כזו או אחרת! בהצלחה בהמשך!!!

Dam Right

New member
תודה :)

אז רגע, אם שיתוקי השינה - או מה שזה לא היה - הם בעצם חלום צלול, למה אני אף פעם לא מצליח לקום מהמיטה? למה אני תמיד נשאר מרותק למיטה באותה תנוחת שינה כשהעיניים כביכול פקוחות? זה אכן נשמע יותר הגיוני שההזיות הן בעצם חלק מחלום (צלול) אבל זה עדיין לא מאפשר לי לקום מהמיטה בזמן החלום, להתחיל להתהלך בבית או בכל מקום אחר ופשוט לחוות את החלום כמו שצריך. בקשר לנדודי השינה: כמו שכתבתי, בגלל שאני מתעורר כמה פעמים בחלק הראשון של הלילה נוצר מצב שקשה לי לחזור לישון מהר כל כך, ואני נרדם שוב רק אחרי מספר שעות. אז בחלק השני של הלילה אני ישן מאוד מאוד חזק, הודות לאוובר עייפות שנוחתת עליי בהדרגה חח... בימים שבהם יש חופש ואני מרשה לעצמי להתעורר מאוחר יותר אז גם מופיעים החלומות (גם הצלולים) במלוא הדרם. בימים רגילים אני סתם ישן רק חצי לילה ואז מתעורר לעוד יום עבודה עמוס, מה שמונע מרוב החלומות להופיע, ודווקא לא מונע ממני להרגיש עייף בעבודה. אבל זה כבר סיפור אחר

romikili

New member
מה שמונע ממך לקום

זה עצם זה שאתה כביכול "יודע" שאתה לא יכול לקום. תקרא את אחת ההודעות שכתבתי למטה, למה אני בטוח ב100% שזה חלום, ושאנשים כתבו שכמה פעמים היו לידם אנשים בזמן "שיתוק" והעיניים שלהם היו סגורות והם לא זזו בכלל. זה היה כל הרעיון במה שעשיתי היום להבין שאני כן יכול לקום- ואז לקום! או שאולי בעצם חלמתי שיש לי שיתוק שינה...:p לא יודע. הכל יכול להיות

למעלה