חלום שחלמתי...

Maurey

New member
חלום שחלמתי...

סבתא שלי נפטרה לפני 11 חודשים, זו הייתה סבתא שהיינו מאוד קשורים אליה... לפני כמה ימים חלמתי שאני, אחותי ועוד 2 חברות באות אלינו הביתה, פתאום אנחנו רואות שאת שביל הכניסה לבניין חוסם טנדר (זה גם קרה באמת) אחותי אומרת שאנחנו צריכות לצלם את זה ולהגיש תלונה במשטרה, אני מוציאה את הפלאפון, אבל אז אני מחליטה לעלות הביתה ולהביא את המצלמה כדי שיראו את המס' של הרכב יותר טוב. כשאנחנו נכנסות הביתה אני רואה ששני גורי החתולים שלנו משחקים זה עם זה וקופצים באויר. אני מביאה את המצלמה ומחליטה לצלם את הגורים לפני שאני יוצאת החוצה. כשאני מסתכלת במסך של המצלמה, אני רואה שהגורים לא משחקים לבד, אלא, סבתא שלי עומדת שם, מחזיקה ביד צרור של חוטים והגורים קופצים ומנסים לתפוס את החוטים, אפשר לראות אותה טוב רק בזוית מסוימת ואם מזיזים קצת את המצלמה רואים רק תנועות של אוויר. אני מסתכלת על כל המראה כמה דקות ואז מראה לאחותי ושתינו מתפלאות... ואז נגמר החלום. אני חוויתי את זה כחלום טוב, כי סבתא נראתה בריאה ושמחה ממש כמו בימים שלפני המחלה. והיא תמיד אהבה חתולים אבל לא יכלה לגדל כי סבא שלי שונא בע"ח, ובחלום היא כאילו קיבלה את מה שהיא תמיד רצתה וראו שהיא לגמרי מרוכזת בגורים וכנראה לא יכולה לראות אותנו. היום סיפרתי את זה לאחותי, והיא ממש נבהלה ואמרה שאם היא הייתה חולמת דבר כזה היא הייתה מתעוררת בבהלה, וממש ביקשה שאני לא אמשיך לספר לה על זה... אני לא מצליחה להבין מה מרתיע אותה, כל האווירה בחלום הייתה נעימה ושמחתי לראות שוב את סבתא שמחה... ומשהו קשור, מאז שסבתא נפתרה סבא שלי ממש בדיכאון, כל היום בוכה ואומר שהוא עומד למות, למרות שפיזית הוא בריא
אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות, חוץ מלבקר אותו כמה שיותר. כל פעם שאנחנו מציעים לו ללכת איתנו לאנשהו הוא מסרב. אם אנחנו מציעים לו להתחבר עם השכנים שלו (שהם כולם פנסיונרים) הוא טוען שהוא לא טיפוס חברתי. על לאמץ חיה הוא בכלל לא מוכן לשמוע, למרות שזה יכול ממש לעזור לו... לפני שבועיים בערך התקשרתי לארגון שאמור לעזור לניצולי שואה וביקשתי שמישהו מטעמם ידבר איתו ואולי ישכנע אותו ללכת לטיפול. מי שענתה לי אמרה שהיום אין להם מטפל דובר רוסית, אבל שיתקשרו אליו עוד כמה ימים. בסופו של דבר אף אחד לא התקשר אליו. אני לא יודעת אם כדאי להתקשר אליהם עוד פעם. הרי הם רק עמותה ולא כאילו הם חייבים לי משהו. ובכלל לא בטוח שהוא ירצה ללכת להפגש איתם
למישהו יש רעיון מה לעשות...?
על האורך

Shazi

New member
סבא באבל

נשמע שסבא שלך עדיין באבל על מותה של סבתך האהובה.
אז קודם כל, משהו מרגיע- אבל "נורמלי" על אובדן של אדם מאוד קרוב נמשך בדרך כלל בין שנה לשנתיים, כך שלעת עתה, אין סיבה להיות בלחץ. יפה שאתם דואגים לו כך, לא לכל אחד יש משפחה כל כך תומכת ועוזרת... פעילות ופגישות עם אנשים אכן יכולים לסייע לו להתמודד עם האבל ולהתאושש, ולכן, אם הוא לא רוצה לצאת מהבית ולפגוש אנשים- אולי כדאי שתבואו אליו הביתה כמה שיותר- לארח לו לחברה, ואולי להביא אנשים נוספים- שכנים וחברים. שיחות טלפון גם הן מאוד עוזרות. וכן, מומלץ לפנות שוב לעמותה- לפעמים צריך להפעיל קצת לחץ על גופים ציבוריים עד שמקבלים עזרה של ממש. וחוץ מזה, גם אני מאוד שמחה לחלום על הסבים שלי, שנפטרו לפני מספר שנים- במיוחד אם זה חלום שמח
בהצלחה

לא קל, עברנו משהו דומה עם סבתא של הבחור

פשוט להיות כמה שיותר לצד סבך, לעודד אותו, להראות לו הרבה סיבות לחיות.

למעלה