חלום שהלך מבלי לשוב...

חלום שהלך מבלי לשוב...

חלום שהלך מבלי לשוב... קרה לכם פעם שחלמתם את אותו חלום נפלא פעם, פעמיים, שלוש...עד שהבנתם כי לא יתגשם...ואז הוא אבד במעמקי נפשכם, בין מחשבות, אהבות, תקוות וגעגועים מבלי שיוכל למצוא את דרכו חזרה?...... זה היה מפחיד עד כמה הוא ידע לדבר לעניין, היו לו דעות מוצקות ויכולת מדהימה להקסים את בן שיחה...גם כשבעצמו היה מבולבל- העביר מסרים ברורים, ידע להסביר, מצא את הלא ברור שבנזקק והצליח להבהירו... גם כשכאב- ידע להרגיע ולתת תקווה...גם כשהיה זקוק לליטוף, ידע לגרש את בדידות הסובב...גם כשנזקק לכתף, היה מוציא ממחטה מכיסו לנגב לסובל את הדמעות...גם כששקע ברחמים עצמיים, ניסה להראות לעולם עד כמה ורוד..........התגשמות כולו... תיארתי לי אותו יושב על מיטתי, וכל החדר פתאום נראה קסום...כשראיתי את התמונה- נאלמתי דום, הסתנוורתי עד שהייתי חייבת לעצום את העיניים... היה משהו מהפנט באופן שבו החלום הזה גרם לי בהדרגה לאבד כל שיפוט הגיוני... לא יכלתי לאחל לעצמי חלום רצוי יותר, לא יכלתי לוותר על לחלום עליו... חלום שפתאום הפך את חיי להשתוקקות אחת ממושכת...השתוקקות אליו... למדתי להכיר את החלום מפעם לפעם, למדתי לאהוב אותו עוד יותר... כמו לכוס קריסטל בקרני השמש, היו לחלומי צבעי הקשת מבהיקים... וכמו כוס קריסטל ביד לא זהירה- כך חלומי נשבר לרסיסים...התנפץ לחלקיקים אשר אין לאסוף... ראיתי אותו בדרך למטה ולא הבנתי עד כמה שביר... עד שלא היה יותר- לא ידעתי שיש לו סוף... העולם סביבי איבד פתאום את צבעיו... ורק הרגשת עיוורון, ורק תקווה לזמניותו... ואילו רק יכלתי לחזור לחלום עליו...

Mאיה

New member
שאלת אם קרה שחלמת את אותו חלום...

יותר מפעם פעמיים. קרה לי-אבל זה לא היה חלום טוב.וכן,גם אני למדתי להכיר את החלום מכל צדדיו. אני חושבת שאת צריכה לשמוח על שזכית לחלום שכזה-שוב ושוב. נכון,זה עצוב כשחלום כזה נפלא(כמו שתיארת)נגמר,כי עצוב לנו כשדברים טובים נגמרים. אבל,נסי לראות את החיוב...חלמת על חלום קסום,והוא מילא לך את הלב באופטימיות. ומישהו פעם אמר:``חלומות מתגשמים``. ואולי ביכולתך להגשימו? זכית! ...החלום שאני חלמתי היה סיוטי,חלמתי אותו בגיל מאוד צעיר,וחלמתי אותו שוב מס` פעמים בשלבי חיי(גילאים שונים). Mאיה.

faceless

New member
אכן זכיתי...

וחלמתי אותו...מה שלא הבנת , כנראה, שהחלום היה אמיתי...קצר מועד, אבל קסום... אך זה לא ממלא אותי באופטימיות- ואיך יוכל??? הרי השכלתי להבין כי אשליה הוא, כי לא יתגשם, כי הלך לתמיד??? זה לא סתם סיפור על חלום!!! זו זעקה של מישהי שחולה סופנית ויודעת שלא תבריא!!! אינני חולמת עוד!!!

faceless

New member
למען להבהיר...

``חולה סופנית`` כאן היא מטפורה...וסליחה אם מוגזמת...

Mאיה

New member
את אומרת...

ש``חולנ סופנית`` היא מטאפורה כאן... מצטערת אם לא הבנתי את החלום. האם אין דרך להגשימו? Mאיה(מנסה להבין...)

החלום הספציפי הזה...

אשר עליו דיברתי, רק הציץ לחיי ולא התגשם...והוא כבר לא יתגשם לעולם... ומה שהתכוונתי אליו כשדיברתי על חולה סופנית אשר יודע שסופו קרב- זה לכך, שאני יודעת שלא אוכל לחלום שוב...לא עליו לפחות, לא כך בטוח... חולה בפסימיות ושחורות- ללא תקווה לתקווה...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
משהו לך

כשאת חולמת, זה אוחז את ההוויה שלך בתוך איזו ציפייה למשהו נפלא שיגיע. ולפעמים זה באמת מתנפץ, כמו שתיארת. עד שלא נשאר דבר. כשאת לא חולמת, את מוגנת במידת מה, כי אין תקוות ואין כימיהות, מקבלים כל יום כפי שהוא. אלא מה, אנשים בנויים כך שהם לא יכולים שלא לחלום. בסופו של דבר, אחרי תקופה של מנוחה והחלמה מהכאב, את תחזרי לחלום. ונראה שאת יודעת לעשות את זה טוב!

למעלה