חלום קטן

חלום קטן

בפעמים שאני חולמת, אני לא זוכרת. מעניין שאת החלומות הגדולים של חיי השארתי איפה שהוא בצד. "על מה חלמת?" היא שאלה, אחרי שנרדמתי לצידה. "לא יודעת, ישנתי חזק מדי" והשנים חולפות, חלומות שחלמתי חלקם עשו את הדרך איתי, רק מחכים להתגשם, חלקם נשארו מאחור, מרחוק, כאילו יש עוד טעם לחלום חדש. "על מה חלמת?" הוא שאל, אחרי שחיבקתי אותו. "לא יודעת, כנראה שהרהרתי רחוק מדי". ויום אחר יום, דרך אחר דרך, כולם נופלים ורק הכוכבים עוד שם למעלה. אני אגדל כנראה, ואפתח את ליבי, ורק החלום יישאר שם. "על מה את חולמת, ילדה קטנה?" "על כלום, אמא, רק חשבתי עלייך."

נדודי שינה

היא תמיד הייתה קמה שעה קודם, חיפשה את עצמה בין השמיכות אחרי שכבר הרימה את הכרית כמה פעמים בלילה. היא הייתה פותחת עיניה, חצי שנה אור היה מלווה אותה, וריח של בוקר היה נוגע בה. חצי שנה החושך. היא הייתה לוקחת את השמיכה ועוטפת עצמה, פותחת את הרדיו, ושומעת שירים שקטים. אתם יודעים... של בוקר. הייתה שרה את הפזמון המוכר לה, של בוקר וצהריים וערב, הייתה מנסה לקום, אך היה לה עוד קר. לא ברור היה לה למה היא קמה מוקדם, הרי השעון תמיד היה מכוון לשעה אחרת, אבל אומרים שזה נדודי שינה, אומרים שזה המחשבות. היא לא חשבה הרבה בבוקר. היא הייתה סתם שוכבת. מנסה לתכנן לה את היום >רק משום מה כל התוכניות השתבשו< היא הייתה אומרת: "טוב, נקום, נאכל ארוחת בוקר" אבל זה היה אור, או היה חושך, והיא המשיכה לשכב. בחלק מהזמן היא תכננה מה תעשה בטיול שככ רוצה לנסוע אליו. בפעמים אחרות חשבה על הרגע הנכון לומר שהיא אוהבת. היו פעמים שהיא עסקה בכעסים. פעמים אחרות היא עסקה בהשלמות. היא לא חשבה, היא רק דמיינה, לפעמים הייתה אחרת, דמות מתוכנית טלוויזיה. לפעמים הייתה היא, עם צבעים של קשת מעליה. היא ידעה מה צריך לעשות, אך בזמן הזה לא עשתה כלום. רק נדדה. היא התנדנה לה, מרגע לרגע, מוסרת לעצמה את כל מה שלא עשתה בלילה. הרגישה ששינה זה בזבוז זמן, אך גם לא הבינה שלשכב זה לא ממלא את הזמן. היא שמעה את הצלילים מהרדיו, וחלמה לה על נדידת הציפורים, ראתה בעיניה את ציפורי הליל מטיילות באור, שטות באוויר לעבר החום. כנראה היא נדדה איתם. אך לעולם לא ניסתה לפתור את בעיית השעה, לא ניסתה להבין למה נדודי השינה. אולי לא הייתה צריכה. אולי רק מה שהפריד בינה לבין השינה, היה אהבה.

אהבה

אהבה של שלוש. אני אתה והלב. חלק מהדברים שאהבתי היו של שלוש, אבל סמכתי על עצמי שאפסיק לאהוב ולא אפגע, שהלב יפסיק לאהוב, ואז נישאר רק אני ואתה. רק אני והם. 2 חלקים מעולם אחד. עולם שמפחיד לפעמים, אוהב תמיד. מתברר שהפסקתי להחליט, והלב לא הפסיק לאהוב. היום היה יום מוזר, כי אמרתי את הדבר שלעולם לא חשבתי שאומר, וצחקת כי לא הסברתי נכון. לא יודעת למה רצית הסבר, למה ביקשת שאתן, אבל דווקא רציתי, ודווקא נתתי. ודווקא חייכנו. כואב לפעמים שאני לא יודעת כבר במה לבחור. אמרתי פעם שכשאגדל אהיה חזקה, ואצליח לעמוד בפני המראה. אבל היא כועסת, ואני לא יכולה. וראיתי את עצמי ועצמתי עיניים. ואמרת: "היא עדיין שם. זו את שבוחרת לא להסתכל" וראיתי בעינייך. וראיתי את המראה. הסתכלתי על עולם שקצת מפחיד, תמיד אוהב. וראיתי שעוד יש איזה שהוא מקום שעוד מתאים לי, והמראה היא לא חלק. רק עיניים מביטות, תרות אחר האמת. יש כנות. יש עולם. יש את היום הנוסף. אם נשברת מראה, 7 שנים רעות. ואם לא מביטים בה? והבטתי בעינייך כמו שרואה אותי, וחשבתי לעצמי שלמראה אין רגשות, אז למה כל כך קשה לי להביט בה. אולי לי חסר הרגש? אולי חסרה ההשלמה, והשלמתי, וביקשתי, ושמחתי שהחלפתי חדר, ובחדר אין מראה, רק שידה שמחביאה מראה. ועד לפני כמה שנים עוד הייתי בלונה פארק, ובין כל המתקנים, היה גם את המתקן של המראות. ונכנסתי וצחקתי, אך כאן כבר אין הרבה מראות, אלא רק אחת. רק אני. ואיפה?

מבחן

אתמול עמדתי מול מבחן, ורציתי לבדוק האם הסערה שבחוץ היא הסערה שבפנים. אז הוצאתי את כל השטויות שהיו בתוכי, והעברתי אותם לנייר. לצערי, מבחן זה היה ללא ציון, כי בחנתי את עצמי, ותמיד רוצה להצטיין. אז כתבתי על ים, ועל חול, ועל אנשים, ועל עצמי. היה הרבה לכתוב על עצמי, וכמעט ולא הספקתי. אז החלטתי על הארכת זמן, ושאכתוב על עצמי גם היום. אז כתבתי. כתבתי על אהבה, ועל נדודי שינה, כתבתי על אהבה, כתבתי על מראה. ובלי ציון, הרצון לכתוב מתחיל לעבור, הרי לא חושבת כרגע, לא חשבתי גם מקודם, ורק הכתיבה גרמה לי להמשיך. ומי יודע מה יהיה מחר. לא תמיד הכל ברור. בדרכ הכל מוזר. אבל המבחן הוא חיי. והציון הוא תמיד עובר. והיום אמא שלי ואני דיברנו, כבר כמה פעמים דיברנו השבוע, וזה באמת חדש לנו. תמיד נהגנו לריב, ולצעוק, והיא לא הייתה מבינה אותי, ואני לא הייתי מבינה אותה. והיינו נלחמות. כנראה בשביל השיחות האלה. אבל משהו הסתדר. מקווה שזה ימשיך. אני צריכה אמא. והיא שוב אמרה לי, אני מקווה שתגורי קרוב. לא בכדי שאתערב בחייך, אבל בכדי שאוכל לעזור. ואמא היא כזו, היא לוקחת יותר מדי אישי הכל, אבל הפעם חייכתי, וחשבתי. ותהיתי. והיא הלכה לה להמשיך להכין את הספגטי, ואני חייכתי, כי לא סיימנו בכעס. מבחן כזה. תוצאה כזו. יפה כזה. ולי יש מבחן ביום חמישי, ואני לא מבינה למה זה כל כך חשוב, כי המבחנים של החיים הם הרבה יותר מורכבים, הרבה יותר תורמים, אבל אני לא מבינה הרבה, לפעמים גם לא את עצמי.

מוקדש..

לך, שמדברת איתי הלילה, ואפילו עכשיו, שכבר כל כך מאוחר, אנחנו מטיילות לנו. ולך, שהסיפור הזה, שקצת קשור אליך, התחיל במשהו אחד ונגמר באחר, זה רק בגלל שלא חושבת וככה יצא, אבל אני כן מבינה, אומנם לא תמיד, אבל כן מבינה, וכן מרגישה. אז רק שתדע:) ככה זה. לילה שמזמן לא היה לי. לילה של נדודים שבו סופרים את הכוכבים, ומחכים לבוקר. לילה מוזר כזה, מלא באופטימיות. מלא באהבה. לילות שכאלה תמיד גורמים לי לחפש מה עבר עליי אז, ולשאול למה החיפוש הזה. למה אני לא יכולה לסלוח לעצמי על שהייתי ככה. אולי כי מרגישה שאיבדתי משהו. אז איבדתי. איבדתי המון אנשים שבהם לא יכולתי לבטוח. איבדתי את עצמי בתהליך. ולקח לי הרבה זמן עד שמצאתי פיסות שעזרו לי למצוא את עצמי. לקח לי הרבה שנים באמת לעמוד מול עצמי, ולומר שאני אוהבת. אבל המראה הזו כנראה מזכירה לי את הימים ההם. הימים בהם לא ידעתי כלום, והרגשתי שאני כלום. כנראה שאצטרך לעבוד על זה. ואני מתחילה לדמוע, וכנראה זה זמן להפסיק, אבל היד מקישה, ואני כמו חיילת מקשיבה. מעולם לא הייתי חיילת, אז אקשיב לה. ואוגרים כאן עושים כאן קולות, ודגים כאן שותקים, ומישהי דיברה איתי על הכלב שלה, ואני דיברתי על מיסטי שלי. והגעגוע לכלבה שהיתה פעם החברה היחידה בא אליי. ועוד כמה דקות, אלך לחדרי, שמסביבי דולפין, ונמר ואריה, ופילים, וצדפים של ים, וריח של ארץ רחוקה ממני יעטוף אותי לפני השינה. ולא כל כך אוהבת ללכת לישון, שלא ממש עייפה, כי המחשבות שבאות מעירות אותי בעצמם. אבל כנראה אעשה זאת, ואחשוב על מי שבחיי, ועל מה שבחיי, והשינויים שעשיתי מאז אותם משחקים מול המראה של סבתא לפני שנים. ומחר נקום, כנראה מאוחר, בגלל ההשראה שתקפה אותי כאן, ואתחיל ללמוד, ואזכור, שגם אם היה רע, עכשיו דווקא טוב. בחיוך, שקצת עייף, שקצת תוהה, שהרבה אני. שני.

יה-יה

New member
חשבתי מה לכתוב

אחרי שקראתי את כל מה שכתבת (ולא רק בשרשור הזה...), רציתי להגיד משהו. לא יודעת מה לומר. אז אומר בפשטות: אני אוהבת מאד את הכתיבה שלך. אני אוהבת את הריקמה המדויקת שאת רוקמת דרך המחשבות, המילים, התחושות, המצבים. הדרך המופלאה שלך לרקוד בעדינות בין המחשבות, ולסַפּר את צעדייך תוך כדי הריקוד... אוחזת בזרועותייך את המילים ומובילה אותן בדיוק למרכז הבמה, לסיום הריקוד. ואולי הן מובילות אותך... בכל מקרה, זה ריקוד מיוחד. הכתיבה שלך היא מוסיקה לנשמה. את נהדרת. יה-יה.

גיל גיל

New member
שני שלנו...

היא אדם מדהים. יש לי את הזכות והעונג (באמת!!!) להכיר אותה פנים אל פנים ולהעיד שהקסם לא נמצא רק בכתיבה שלה. הדבר היחיד שאני מצטער עליו הוא שלא פגשתי אותה מזה זמן רב וזה חסר לי. כן שני... ממני אלייך...

גילגוש יקר ונפלא..

קראתי את מה שכתבת, ונראה לי שהגיע הזמן להתמודד עם הפחדים:) אני אתקשר:) <ודרך אגב- מתי שדיברנו אז, לפני המון המון המון זמן- הייתי במצב לא כל כך טוב, שהוא בהחלט לא מדד< תודה.. תודה.. תודה.. רק אהבה מרגישה. תגובה כתובה גם כן בקרוב:) בחיוך ובחיבוק, ומחשבות צבעוניות.

תודה:).. כרגע קצת ללא מילים ממה

שקראתי היום.. מדהימים אתם. תודה לך. מרגישה שאני רוקדת כשאני כותבת, יותר מזה, מרגישה כמו טיפה בים, אשר נוגעת בכל קצוות תבל. מדהים להיות. מדהים להיכנס לזה כל כך בלי רצון לצאת. אולי כי אין צורך? בחיוך וחיבוק.

למעלה