חלום צלול (?)

*mishel

New member
חלום צלול (?)

יש לי חלום ואני לא בטוחה אם הוא צלול או לא. זה חלום שאני חולמת מגיל 4. בחלום, מפלצת ענקית עם נקודות ירוקות רודפת אחרי ואחרי המשפחה שלי (החלום מאוד כהה). פתאום אני מבינה שאני בתוך חלום והוא נהיה כל כך ברור עד שאני בטוחה שאני מתעוררת. החלום מפחיד ואני לא מצליחה לשלוט עליו, לכן אני מנסה לצאת ממנו, אבל לא מצליחה, משהו מחזיק אותי בתוכו. תמיד אני מתעוררת כשהמפלצת מתחילה לאכול את אבא שלי. החלום ממש מפחיד אותי, ואני חולמת אותו כל שבוע כמעט, רציתי את דעתכם לגביי אם חלמתי חלום צלול או לא. תודה, תהל

הוא צלול מהשניה שאת מבינה שאת חולמת

כמו שכבר הבנת, חלום צלול בהגדרה הכי פשוטה הוא חלום שבו את יודעת שאת חולמת. אמרת שבשלב מסויים את מבינה פתאום שאתה חולמת נכון ? אז מהשניה הזאת הוא הופך להיות חלום צלול, מה שאת מספרת זה דבר מוכר שמתרחש בדרך כלל ברגע שמבינים שזה חלום, הכל פתאום נהיה הרבה יותר ברור וצלול והכל מתגבש פתאום והופך להיות מוצק ומאד מציאותי. השאלה כמה זמן זה נימשך, לפי מה שאת מספרת אני מבין שאת מתעוררת מיד כשאת מבינה שזה חלום זאת אומרת שאת לא מספיקה כל כך להנות ממנו, חבל, הרי בשניה שאת יודעת שזה חלום אז למה לך לפחד ? הרי את יודעת שזה רק חלום וששום דבר לא יכול לפגוע בך ! אז פשוט תמשיכי ! אל תתעוררי ! תסתכלי למיפלצת המכוערת ישר בעיניים ותגידי לה "עכשיו את הופכת להיות חברה שלי !!" תגידי את זה כמה פעמים בקול רם עד שהיא תעזוב את אבא שלך ותהיה חברה שלך. תנסי

*mishel

New member
לא ממש הבנת איך החלום שלי הולך....

המפלצת רודפת אחרי, אחרי שאני מבינה שזה חלום ואני לא מצליחה לעצור אותה, אני גם לא מצליחה להתעורר, אפילו שאני מנסה. זה נמשך ככה לפחות עשר דקות. עכשיו, כשאני מבינה שזה כן חלום צלול, אני לא מצליחה להבין למה אני לא שולטת בשום דבר בחלום, דבר שהופך את החוויה למפחידה במיוחד. אני כאילו לא יכולה להתערב במהלך החלום, אפילו שאני רוצה. אני אנסה פעם את מה שהצעת, אולי זה יעבוד. תודה

Variety

New member
אל תנסי להתעורר...

...באמת במקום להתעורר, תתמודדי עם הפחדים שלך. או שתעשי את הצעד הבא שלדעתי מאוד מאוד חכם: תגידי למפלצת בפקודה קולית "עצרי!!!" וממש תתכוני לזה. ותשאלי אותה "למה את כאן? למה את רודפת אותי ואת משפחתי?" כל דבר בחלום הוא סמל עם פירוש, גם המפלצת. המפלצת בחלום זה באמת חלק ממך במוח, חלק שמייצג משהו שאת לא פותרת, לכן החלום חוזר על עצמו. הכל מהתת מודע. ואם תפני למפלצת, ולא תפחדי, ותשאלי אותה למה היא שם, את בעצם שואלת את התת-מודע. ויש סיכוי שהמפלצת תעצור ותגיד לך. אם היא לא מדברת, תנסי להזמין מדריך חלומות. פשוט תקראי לו בחלום. ותשאלי אותו בקשר למפלצת. תקשיבי לתשובה ותזכרי אותה כשאת מתעוררת. אפילו בחלום, תחזרי על מה שאמרו לך בראש ותגידי, "כשאני אתעורר, אני אזכור את כל זה" או משהו בסגנון. בעזרת חלומות צלולים אפשר לפרש ולפתור את החלומות בצורה מאוד יעילה ומדוייקת. הגישה לתת-מודע ישירה וזה מאפשר לך יכולות ממש מדהימות. התת-מודע מכיל את הזכרונות שלנו מכל החיים ואפשר לגשת לאוצר הזה בקלות דרך חלומות צלולים. חלומות פז, Variety-

Variety

New member
עוד דבר...

כדי לזכור יותר טוב, לפני השינה, כשאת במיטה תגידי "כשאני אראה את המפלצת, אני אזכור לשאול אותה" או משהו בסגנון. תחזרי על זה כמה פעמים ותלכי לישון. זה מאוד יעזור לזכור. אני ככה נזכר בהמון דברים שאני רוצה לעשות בחלומות הצלולים שלי. וזה אפילו לפעמימים מספיק בשבילי כדי לחלום חלום צלול. חלומות פז, Variety-

*mishel

New member
תודה, אבל....

אתם לא מצליחים כל כך להבין את הדבר המוזר בחלום הצלול הזה.... אני לא מצליחה לשלוט בכלום, אפילו לא בעצמי... החלום זה סיוט והלכתי לפרשן חלומות (שהוא במקרה, גם אבא שלי) והוא הסביר לי מה כל דבר מייצג. רק לאחרונה נהייתי מודעת לעובדה שזה בעצם חלום צלול אני לא יודעת מה להגיד לכם, יכול להיות שאין פתרון....? פירוש החלום לא עזר, וגם השיטות שאתם נותנות לי כנראה לא יעזרו לי, אפילו שאני אנסה.... תודה, תהל

Variety

New member
אז תנסי...

אז תנסי את מה שאמרתי בקשר ללהגיד דברים לפני השינה. תנסי להגיד גם "כשאדע שאני חולמת, אוכל לשלוט בחלום". זה רק עניין של זמן. אני גם בהתחלה לא שלטתי בחלומות הצלולים שלי, ועם הזמן לומדים. חלומות פז, Variety-

Dazed&Confused

New member
היי מישל

ברוכה באה לפורום! אם את חושבת שעצות שנתנו לך פה לא יעבדו, אז הן באמת לא יעבדו! זאת נקודה שצריך לזכור הכול קשור ישירות למה שמאמינים בו במודע או בתת מודע. גם בתחומים אחרים הכול קשור למחשבות, שיכולות לשנות הכול, ובחלומות פי כמה וכמה. אז את צריכה לחשוב שזה בטוח יעבוד ותאמיני בזה וכך זה באמת יעבוד. לילה טוב, וכבר נדבר ביי

למעלה