חלום צלול

qwer69

New member
חלום צלול

איך מרגיש חצלול? זה ממש נראה כמו במציאות ? זה נראה אמיתי עד כדי כך שאפשר להתבלבל בין חלום למציאות? איך בחלום מקבלים/מגיעים למה שרוצים? למשל אני רוצה להיות במקום כלשהו/לפגוש מישהו אני פשוט חושב על זה? או נותן פקודה בקול רם?

makron2

New member
הסברים העברית...

http://www.planetnana.co.il/lucidity/ אתר טוב עם הסברים מפורטים,יש גם הרבה מידע פה בפורום בהודעות האחרונות. אולי
הלילה יהיה לך חלום צלול. בהצלחה.

qwer69

New member
תודה...

אבל האמת שקראתי את כל האתר הזה כבר (אחלה אתר), אני אשמח אם בכל זאת תענו על השאלות :)

silverhawk

New member
ביקשת, קיבלת

אכן כן, חלום צלול איכותי מרגיש בדיוק כמו במציאות ואף יותר - החושים יכולים להיות חדים יותר והתחושות עשויות להיות אף יותר מהמציאות. להתבלבל בין חלום למציאות? השאלה היא על איזה עולם אתה מדבר - בעולם החלומות הצלולים, כמובן. זה למעשה האויב הגדול של החלום הצלול, ולכן קיימות בדיקות המציאות. בעולם המציאות, הסיכוי אפסי (אתה יכול לראות את התגובה שלי למטה ל'מישוהית' שעסקה גם בזה, בין השאר). ובכל מקרה, גם בשביל זה קיימות בדיקות המציאות. איך מקבלים מה שרוצים? יש הרבה שיטות, כאשר פק' קוליות היא אחת מהן (אם כי סיכויי ההצלחה שלה לא גבוהים בד"כ). שיטות נוספות הן ללכת לדלת ולהאמין שהדבר המצוי נמצא מאחוריה, להשתמש בחפץ לו מאצילים כוחות, לבקש מאחת הדמויות בחלום ועוד כהנה וכהנה. וכמובן, אפשר תמיד פשוט לעוף לאותו מקום/דבר רצוי - מעין 2 ציפורים במכה אחת. :)

אצלי זה היה קצת שונה ממה שנכתב למעלה..

חלמתי כמה פעמים בצורה צלולה באופן טבעי, זה קרה לי סמוך לזמן שהתעוררתי ותוך כדי נהייתי מודעת שזה היה חלום. אני מניחה שמה היה אצלי נחשב "צלילות נמוכה" וצריך לסייג את הדברים, כי לפי מה שהבנתי בקריאה כאן, כדי להגיע למשהו ברמה יותר גבוהה צריך להשקיע עבודה... בכל אופן אצלי זה לא הרגיש כמו במציאות אלא כמו החושים שבחלום רק עם שליטה על ההתרחשות פחות או יותר. זה בהחלט לא הגיע למצב של התבלבלות עם מציאות [זה בדיוק העניין, שהייתי מודעת שזה *חלום*...] כשרציתי שמשהו מולי ישתנה פשוט חשבתי על זה [כמו כשמדמיינים משהו]- זה לא תמיד עבד ב 100%

makron2

New member
תוספת לדבריך...

"לפי מה שהבנתי בקריאה כאן, כדי להגיע למשהו ברמה יותר גבוהה צריך להשקיע עבודה..." - עיקר העבודה היא בשימור הצלילות לאורך החלום ושמירה על רוגע\מיקוד,מעבר לזה הכול עניין של התרגלות למצב החלום. "כשרציתי שמשהו מולי ישתנה פשוט חשבתי על זה [כמו כשמדמיינים משהו]" - כל הדרכים להתנהלות בחלום קשורות באופן ישיר לשימוש בדמיון.

ב"השקעת עבודה" התכוונתי לשיטות השונות

שעליהן קראתי כאן... [יומן חלומות, בדיקת מציאות וכו'...] אצלי הייתה הרגשה שאין לי שליטה על הזמן שזה ימשך, כי זה רק עד שאני אתעורר. אני מניחה שעם השקעת עבודה הייתי מגיעה לתוצאה יותר טובה..

הו זו כבר שאלה גדולה. הרבה סיבות..

בגדול כי לא כזה משנה לי אם "אחצלל" או לא. אם זה מגיע מעצמו אז זה מאוד נחמד, וגם התחום מעניין אותי אבל אני לא להוטה ליישם שיטות. זה ככה בכללי... הסיבה שעניתי לשואל היא כי מהתשובה שלפני התקבלה תמונה מסויימת מאוד של "מה זה חלום צלול", היה חשוב לי להדגיש שיש גם צד אחר...

silverhawk

New member
זה נכון

מצד שני, הבסיס (בדיקות מציאות ושליטה בשיטות להגברת הצלילות) הוא פשוט ביותר ולא דורש כמעט שום השקעה. שליטה בו יכולה לשפר את הסיכוי לחצלל ואת החלום הצלול עצמו עשרות מונים.

למעלה