חלום צלול ?

חלום צלול ?

הלילה היה לי חלום שהרגשתי שאני בשליטה מלאה בתוך החלום. למעשה עשיתי מה שאני רוצה מתוך בחירה ואני זוכר את זה בצורה ברורה מאוד. מה שכן - שתי נקודות מוזרות נקודת המיקוד של המבט היתה מעט שונה מהרגיל - כלומר היה איזה מתג אור שרציתי להדליק ואם הזיזתי את היד לאן שאני רואה את המתג הוא לא היה שם - הוא היה קרוב מאוד לשם אבל לא בדיוק היכן שראיתי אותו. בנוסף, אני זוכר שלא היה לי חוש טעם בחלום. ממש, לחלוטין, לא היה חוש טעם. אז איך בעצם אפשר לדעת אם זה היה חלום צלול ? וגם, מה עם חוש הטעם ?

Bluescale

New member
ידעת שאתה בחלום כאשר היית בחלום?

הדבר מצביע על מודעות ולכן זה חלום צלול. חוש טעם כן קיים בחלומות עם זאת, בד"כ הוא לא מופיע. האם יש / היו לך בעיות ראיה (משקפיים / עדשות / ניתוח לייזר לשעבר) ?

אז ככה :

קודם כל, כן, היה לי ברור שאני בחלום. ולגבי משקפיים - כן, יש :) אני לא זוכר אגב אם היו לי משקפיים בחלום.

Bluescale

New member
בד"כ אנחנו לא חולמים על מה שאנחנו ממש לא מודע

יכול להתקשר לזה שאתה בעל משקפיים [זה גם קורה לי לעיתים רחוקות]. שים-לב שיש טיפ מוחבא בתגובה - תעשה בדיקת מציאות כל פעם שאתה בלי משקפיים. או שפשוט תהיה מודע למצב הזה "היי... אני בלי משקפיים!"

makron2

New member
תוספת קלה..

אני חושב לפי התאור שלך שיש אפשרות שזה אכן היה חלום צלול. "אז איך בעצם אפשר לדעת אם זה היה חלום צלול ?" - בישביל זה קיימות בדיקות המציאות(בעיקר ע"מ לוודא),בחר אחת שנוח לך לבצע ובצע אותה פעם הבאה שאתה חושד שזה חלום. "מה עם חוש הטעם ?" - כמו שבלו ציין הדברים לא תמיד מדוייקים ב100 אחוז,למרות שאתה אוכל משהו,אתה טועם עם הדמיון ולא עם חוש הטעם,כמו שהאנשים והנופים בחלומות לא זהים למקור,אלא דומים. "נקודת המיקוד של המבט" - יכולים להיות מספר גורמים,רציתי להוסיף אחד למשוואה,ישנם מצבים שיש מעיין "נדידה" קלה של ה"תודעה" שבאה לביטוי לפעמים ע"י נקודות מבט שונות,כל זאת בעיקר בגלל שבעולם החלום אנחנו לא רק ה"דמות חלום" אלא החלום עצמו. בגדול סתאם רציתי להדגיש את זה,למרות שהתשובה של בלו נשמעת יותר הגיונית. עוד טיפ למרכיבי משקפיים - תנסה בחצלול להוריד משקפיים(למרות שהם לא שם)אתה תקבל זוג שונה,ואז תוכל לזרוק אותו כי אתה לא צריך אותם בכלל
....כל זה כמובן רק בשביל הבאסה לשם את המשקפיים באמת בבוקר,

למעלה