חלום צלול מותנה מצב.

TAleader

New member
חלום צלול מותנה מצב.

טוב... חזרתי אחרי שבועיים של ניתוק מעורקי האינטרנט, עכשיו אני יכול להתחבר רק בסופי שבוע ואני מבואס... עכשיו אני שוב כותב בפורום, לא שזה משנה הרבה כי בין כה לא ממש שמתם לב אלי כשכתבתי כאן קודם, אבל לא נורא... עוד כשיכולתי לעלות לכאן יום יום, הצעתי רעיון שלא קיבל מי יודע מה תגובות, וגרס שניתן להגיע לחלומות צלולים בלי ווילדים-מילדים-אילדים וכולי, אלא אך ורק ומספיק להיות במצב כלשהו שיחייב את הגוף להיכנס לחלום צלול. קרי, חלום צלול מותנה מצב. עכשיו אני יכול לספק גם כמה הוכחות מנסיון שנצבר בשבועות האחרונים ואולי הפעם אצליח לסחוף עדת מעריצים גדלה יותר שתנסה גם כן את הרעיון. אז ככה... אני טוען שלמעשה ישנם מצבים מסויימים בהם הגוף חייב להיכנס לחלום צלול, ואם נכין את עצמנו מראש אז ללא כל מאמץ נוכל לחלום חלומות צלולים. הרעיון עצמו אינו מופרח, כי ידוע שטקסים דתיים מסויימים (כמו הטקס האינדיאני בו אדם נתלה מפטמותיו באויר למשך כמה שעות) נועדו בעצם "לזרוק" את הנשמה מהגוף ו"להטיל" את עצמנו אל עולם גבוה יותר וחזק יותר מבחינה רוחנית. בטקסים כאלו למשל, אדם נכנס לטראנס עמוק מאוד ללא כל תרגול מוקדם, אולי במקרים האלה רק הרבה הכנה נפשית. להשוואה, אני יכול להעיד כי כל פעם שישנתי על היד או עם הרגל מעוקמת היה לי חלום צלול. הגוף, כאשר נמצא במצב לא טבעי, לא נרדם במלואו וכך אנו מודעים לחלום. בכל אופן, בלי הרבה קשקושים, נגיע לזמננו אנו. בשבוע האחרון התאמנתי על חלומות צלולים מותנים בעייפות... כן כן, עייפות. הסיבה שממליצים כאן בפורום כל כך הרבה על לקום אחרי 5 שעות ולישון שוב היא פשוט מאוד שכאשר אתם עייפים הגוף שלכם נרדם במהירות וקל יותר לעשות ווילדים. אני פשוט הבנתי שעייפות רבה מקצרת את הזמן שלוקח לנו להירדם (מובן מאליו) ואם הגוף נרדם במהירות אז יותר קל לנו להישאר ממוקדים אפילו על דברים פשוטים כמו ספירה וכו´... בכל מקרה, הלכתי לישון רק כשהרגשתי ממש עייף אחרי יום מתיש, והתוצאות לא אחרו לבוא... אני, עומר, ללא תרגול רב וללא יומן חלומות, צללתי תוך דקות ספורות לתוך ווילד מלא ועשיר... ניצלתי את היותי שם לתרגל מיומנות בסיסית בחלומות (אחרי הכל, לא היו לי הרבה ווילדים) והלכתי ממקום למקום, שיניתי אורות ברמזורים, כיתוב בשלטים ודיברתי קצת עם אנשים... עד שקבוצת נערים תקפה אותי בחלום ומההלם התעוררתי... מנייאקים! פעם הבאה אני אהפוך אותם לצפרדעים! היה אז בוקר וכבר לא הצלחתי להירדם שוב. אז זה הכל... לא צריך לקום באמצע הלילה ולא צריך תרגול של שנים. צריך למצוא את הדברים שמשפיעים על גופנו לחלום חלומות צלולים! אני יודע גם שצלילים מסויימים מקלים עלינו בכך. צלילים בתדירות גבוהה הדומה לזו שאתם שומעים כשהגוף משתתק יכולים להקפיץ אתכם לחצלול ממש בקלות. אני שם לפעמים בטלוויזיה ערוץ שהפסיק לשדר ויש בו רק צפצוף, אני מגביר כמה שאפשר (לא חזק מדי - אבל לא חלש) ואז זה מצליח גם. אני מדמיין את קולו של חבר שלי מדבר אלי ומשום מה הקול שלו גורם לי להיכנס לחלום צלול מהר מאוד... בכל מקרה - תנסו גם אתם לחשוב ולנסות מצבים שבהם הגוף מוכרח (מלשון להכריח) להיכנס לחלום צלול. תאמינו לי שזה עובד. ואם מישהו הצליח לקרוא עד כאן בלי להתבלבל אז הוא בטח עייף מספיק כדי לנסות את אחת ההתניות כבר עכשיו...
תודה רבה!

oren_b35

New member
אני דווקא מסכים איתך...

דברים כאלה קרו לי הרבה, רק שהם הכניסו אותי לתך חלומות רגילים ולא צלולים...במקרים נדירים קורה שזה מכניס אותי לחלומות צלולים.. כשאני ישן על מיטה שאני לא רגיל אליה או שיש משהו במשך הלילה שמפריע לי לישון אני חווה לילה שכל הלילה חלום אחד ארוך...לפעמים יש לי בו כמה קטעים צלולים. אבל בס´כ אני חושב שמצאת את השיטה שמתאימה לך, רק שאני לא רוצה לבסס את החלומות הצלולים שלי על ווילדים, אני רוצה שהם יבואו לי בטבעיות.. וזה די הולך לי עד עכשיו, אני כותב יומן חלומות וחולם 3-4 חלומות בלילה, ולפעמים במהלך החלום אני מבין שאני חולם, בזמן האחרון זה קורה לי לעיתים יותר תכופות, אני מקווה להמשיך ככה עד שאני אחלום חלומות צלולים בטבעיות...הבעיה שלי שלפעמים שאני מבין שאני חולם ואומר לעצמי.."לא, זה לא חלום" וממשיך לעשות את מה שעשיתי בחלום, או למשל קרה לי כמה פעמים שהבנתי ב-100 אחוז שאני חולם והתעוררתי, הפעמים האלה ממש מתסכלות... יש לך רעיון?

TAleader

New member
היי, נחמד לראות שאתה ער... ../images/Emo13.gif

יש אינספור שיטות, אני מאמין, שבהן הגוף מאולץ לחלום צלול. יש התנייה של עייפות, יש התנייה של קולות, יש התנייה של אור, יש התנייה של כאב ועוד ועוד... בגלל זה אני חושב שכולם צריכים להציע ולנסות מצבים אפשריים ושכל אחד ינסה בעצמו ויווכח... כדי להשאר ער בחלום צלול עוזר רק תרגול... גם לי קרו לא מעט פעמים שהתעוררתי מיד כשהבנתי שאני בחלום, אבל עם הזמן אתה לומד לא להתרגש ולא לקפוץ משמחה בחלום (דבר שהוציא אותי מחלומות כמה פעמים...) צריך פשוט להירגע ולהתרגל למצב...

LucidGuess

New member
סליחה, אבל מה שאמרת ממש לא מדוייק

דווקא כשהולכים לישון מאד עייפים אז הרבה יותר קשה לישמור על מודעות עצמית ( כן, גם ניסיתי ) אתה באמת נירדם הרבה יותר מהר אבל בגלל העיפות שלך אתה מאבד מהר מאד את המודעות העצמית ונרדם בצורה לא מודעת. הסיבה שממליצים לעשות את השיטות אחרי 5-6 שעות שינה היא לא בגלל עייפות אלא בגלל שאחרי 5-6 שעות שינה תקופות החלימה הופכות להיות הרבה יותר ארוכות ויציבות והרבה יותר קל אז להיכנס למצב של חלימה ( וחלימה צלולה ) מיד כשנירדמים, לעומת זאת במצב שרק הלכת לישון בפעם הראשונה הרבה יותר קשה להיכנס לחלום צלול כי תקופת החלימה מתחילה רק אחרי אחרי שעה וחצי בעיקרון. דבר נוסף זה שבזמן שאתה מצליח להיכנס לחלום צלול מיד כשאתה נירדם בערב אז העייפות לרוב תוביל לרמת צלילות נמוכה וגם כמעט בטוח שלא תיזכור את החלום הצלול ותמשיך לישון ובבוקר לא תיזכור כלום. אם ישנת 5-6 שעות קודם ואז היית ער כמה זמן וחזרת לישון אז החלום הצלול שלך יהיה הרבה יותר צלול כי אתה הרבה פחות עייף והמוח שלך במצב הרבה יותר עירני וצלול = רמת צלילות גבוהה. בקיצור - מאד לא מומלץ לנסות את השיטות לחלומות צלולים ישר כשהולכים לישון, תאמין לי שהעניין ניבדק ונחקר הרבה במכון לחקר חלומות צלולים ( קראתי! ) וכל הבדיקות מראות כי אחרי 5-6 שעות שינה עולים בצורה דראסטית הסיכויים שלך לחלום צלול ( יש באתר שלהם אפילו גרפים יפים שמדגימים את זה ומוכיחים כמה זה נכון ). לא מאמין - תשאל גם את גיא. LucidGuess

TAleader

New member
אז תקום אחרי 5 שעות...

אבל הכי חשוב שכשתירדם תהיה במצב שמחייב את הגוף שלך לחלום חלומות צלולים. כמו שאמרתי, יש יותר מהתנייה אחת...

LucidGuess

New member
אז זהו שאני לא מצליח ...

כבר חודשיים בערך אני מכוון כל יום שעון מעורר ל 5:00 בבוקר, ותמיד אני מכבה אותו וחוזר לישון, ובבוקר אני אפילו לא זוכר שכיביתי אותו!
למישהו יש עיצה? LucidGuess

TAleader

New member
ואגב...

דווקא הווילדים הם השיטה היותר "טבעית" לחלומות צלולים... כלומר, במקום לחלום חלום רגיל ולהפוך אותו לצלול - אתה חולם חלומות צלולים מחילתם ועד סופם כאילו היו חלומות רגילים טבעיים...

דנה^^

New member
מצב

ואיך אפשר לגלות מהו המצב הזה? היו עד עכשיו 6 חלומות צלולים אם אני זוכרת נכון. 3 היו מכוונים, (תכנות וכו´), 3 הפכו לצלולים מחלום רגיל אני לא מוצאת אף מכנה משותף למצב שבו הייתי בחלומות האלה (חוץ מאלו שהיו מכוונים, שאז זה היה כי הם היו מכוונים, ושבתקופות האלה אני כתבתי ביומן החלומות או שזכרתי יותר חלומות וכו´)..

למעלה