חלום צלול בחלום?

scofflaw

New member
חלום צלול בחלום?

אוקיי, קודם כל כמה דברים על עצמי. אז אני כאן בפורום כבר כמה שבועות.. פאסיבי (כתבתי פה פעם אחת הודעה אבל בעקרון אני רק קורא) ניסיתי לאחרונה כמה וכמה פעמים ווילד (רק פעם אחת אחרי שישנתי 6 שעות) ללא הצלחה. הלילה היה לי חלום מגניב שאני רוצה לשתף אתכם. הייתי הולך לפורום חלומות ומספר להם, בסך הכל מדובר בחלום רגיל (?) ולא צלול אבל הוא קשור מאוד לחלומות צלולים. והרי הוא: החלום מתחיל (או לפחות מאיפה שאני זוכר שהוא התחיל) כשאני מנסה לחלום חלום צלול. אבל מה? אני לא מנסה בעזרת השיטות הידועות. מה שאני עושה בחלום זה ככה: שם מן חומר על כף הרגל (על החלק העליון שלה), נראה לי על שתיהם, ומתחת לזה מגבת (ככה שהחלק עם החומר נוגע במגבת). תוך ממש כמה שניות אני מרגיש וויברציות חזקות ברגל והיא ממש קופצת קצת. אחרי כמה רגעים אני מאבד את ההכרה ומוצא את עצמי בחלום צלול! (יש שתי דברים שאני רוצה לציין בנקודה זו: א. כל החלום לא הייתי מודע באמת שאני בחלום צלול, אולי הייתי מודע בחלום בתוך החלום, אבל אני חושב שזה לא מספיק מודע כדי לנסות לעשות מה שעושים בחלומות צלולים. ב. לכל אורך החלום לא הוזכר המילים "חלום צלול" אפילו פעם אחת אבל ידעתי שבזה מדובר, בטוח!) בחלום מצאתי את חבר שלי(!) שכנראה גם הוא עשה את הדבר הזה, בחלום הצלול (שבתוך החלום) לא בדיוק זוכר מה היה שם, אני זוכר שדיי התלהבנו ואולי עפנו, ראינו כל מיני יצורים. אולי כמו סרטי הפנטזיה בקולנוע (שר הטבעות וכדו´). כמו שאמרתי, את פרטי החלום הזה אני לא זוכר אבל אני זוכר את ההמשך: החלום ממשיך כאילו "אחרי יום", אני נפגש עם החבר שהייתי איתו בחלום בבית ספר או במקום אחר ושנינו ממש נלהבים מהקטע.. מאוחר יותר אני מנסה שוב (כל הזמן בחלום) לעשות את אותו דבר, עם אותה פעולה. הפעם אני מנסה להגיע למקום אחר באמצעות השיטה הזאת.. נראה לי שאיזה הופעה של זמר מסוים או משהו. אז שוב לקחתי את החומר, שמתי על הרגל ועל זה מגבת. ועוד פעם: וויברציות ברגל, איבוד הכרה, כניסה ל "חלום צלול" (או מה שזה לא יהיה..) הפעם אני נמצא בתוך הבית שלי, איפה שהייתי לפני שנייה, אבל הכל קצת שונה, אני מנסה לדבר עם ההורים שלי שהיו שם, אבל הם לא עונים לי. כאן בערך החלום מסתיים. (גם הצלול וגם הרגיל) לא יכולתי להמשיך לישון והלכתי לכתוב את זה.. מה אתם חושבים? מה זה היה? לסיום, חג שמח ושקט לכל חברי הפורום!

efrat120

New member
היי גם לי

קרה לי פעם שחשבתי שהיה לי חלום צלול, אולי זה באמת היה אבל זה נראה יותר כמו חללום צלול בתוך חלום. זאת אומרת שחלמתי חלום ובתוכו חלמתי שאני חולמת חלום צלול. בקושי הייתה צלילות. ישבתי במיטה פתחתי סטריאו וקפצתי מהחלון ואז הכל הטשטש וחזר לרגיל.

wee man

New member
קריטריון אחד:

אם בחלון ידעת שאתה חולם זה היה חלום צלול. חוץ מזה כלום, השליטה בחלום זה משהו אחר. ינון

Dreamweaver

New member
אני לא מסכים...

חלום צלול הוא חלום שבו החולם מודע לעובדה שהוא חולם. כתוצאה מכך, יש לו שליטה על החלום. איך אפשר להיות מודע לעובדה שאתה חולם, בלי שום שליטה מינימלית על עצמך???? אישית, כל חלום צלול שהיה לי, ידעתי בו שאני חולם, והידיעה הזו הקנתה (להקנות) לי שליטה מודעת על עצמי, ולפעמים גם על עולם החלום. גלעד Dreamweaver

wee man

New member
לא בדיוק.

"אישית כל חלום צלול שהיה לי.... אכן אישית. אתה לא יכול לשפוט לפי זה. חלום צלול- חלום בו החולם מודע לזה שהוא חולם. זהו. לא כתוב שום דבר על שליטה. כמובן שברגע שאתה נעשה צלול יש לך שליטה, אבל מינימלית, אם אתה לדוגמא מתחיל והחצלול שלך הוא אחרי שעה וחצי שנה הצלילות תיהיה נמוכה ויהיה הרבה יותר קשה לשלוט על החלום וגם בגלל שאתה מתחיל. ינון

Variety

New member
תגובה

דווקא כשיש צלילות יחסית נמוכה, יותר קל לעשות דברים מאוד קיצוניים ולא הגיוניים, כי פחות חושבים על כך. אני שמתי לב שאם יורדת לי הצלילות, יותר קל לי לעוף, וככל שאני צלול יותר, התעופה מסובכת יותר, כי אני יותר מודע וחושב לפי העולם שבמציאות, ולכן תעופה לא הגיונית ולכן קשה יותר. למרות שזה דורש אימון להיפטר מהמוגבלות הזאת לחוקי הפיסיקה. חלומות פז, Variety-

Dreamweaver

New member
יש צלילות בלי שליטה?

יש צלילות בלי שליטה כלשהי על החלום? נראה לי קצת פרדוקסלי- חלום צלול בו אתה רק יודע שזה חלום אבל בלי שום יכולת פעולה או מחשבה עצמאית? (בחלום, ההבדל בין פעולה למחשבה הוא מאוד דק..) אם יש כאן מישהו שחלם חלום צלול בלי שליטה כלשהיא.. שיספר איך זה , זה מעניין גלעד Dreamweaver

wee man

New member
סורי שלקח זמן לענות פשוט

שוב הלכתי לישון באיזה 8 והתעוררתי רק ב4 וחצי. קיצר, בטח שקרה. לא רק לי, אני מכיר די הרבה אנשים שידעו שהם חולמים אבל בקושי יכלו לשלוט בחלום. איך זה, לא משהו מיוחד, פשוט הבנתי שאני חולם אבל כאילו לא השתלטתי ממש על החלום, הוא המשיך במסלול רגיל ואחרי כמה זמן איבדתי מודעות, לא משהו מיוחד... ינון- שהרס לעצמו את כל סדר שעות השינה שלו.

Variety

New member
תגובה

היי scofflaw, ברוך הבא לפורום! החלום שאתה מתאר נשמע לי כמו חלום שבו חלמת שאתה צלול, למרות שאני לא יכול לדעת 100% כי אתה זה שחלמת. בעקרון, בחלום צלול יש לך הרגשה כמו שבערנות, טיפה יותר חלשה או יותר גבוהה. אבל הן קרובות להרגשה שיש כשאתה ער. בחלום שבו אתה חולם שיש לך חלום צלול, אתה בעקרון יודע שאתה חולם אבל כל זה כחלק מהחלום ואין לך את היכולת לעשות מה שאתה רוצה באמת כמו בחלום צלול. אני לא יודע איך לתאר את זה אבל אתה חושב בצורה שונה. למשל אם כל הזמן רצית לעשות רשימה של דברים בחלום צלול, אני לא בטוח שתזכור אותה בחלום שאתה חולם שאתה צלול. או אפילו אם כן תעשה את אותם הדברים, זה יהיה הרגשה שונה. היום בדיוק היה לי חלום דומה. אני נסעתי לאנשהו, והייתה תאונת דרכים בין 2 מכוניות שהיו שם. כשיצאתי מהאותו לעזור למכוניות הפגועות, שמתי את הארנק והפלאפון שלי על הכביש, ואיזה אוטו בכוונה דרס אותם והרס את הפלאפון (הוא היה מנייאק רציני). רדפתי אחרי האוטו, והופעתי בחדר עם מראה. הבנתי שאני חולם אבל חשבתי משום מה שכל מה שקרה עד עכשיו באמת היה. אז ביקשתי שאם זה אפשרי לתקן מהחלום משהו במציאות, שהפלאפון שלי יהיה שלם. ואז "העתוררתי" שוב בסנצת התאונת דרכים עם הפלאפון שלם :) לכן אני מסווג את החלום הזה כחלום שחלמתי על חלום צלול. אם הייתי צלול באמת, הייתי בכלל יודע שהתאונה היא חלום, והפלאפון לא אמיתי והייתי עושה את מה שבאמת הייתי רוצה לעשות בחלום צלול. למרות שכשידעתי שאני חולם, (ניסיתי להכנס למראה וכך הופעתי שוב בסצנת התאונה) היה רגע של צלילות צלילות, אבל מיד איבדתי אותה כנראה מחוסר שעות שינה. חלומות פז, Variety-

scofflaw

New member
אמרת את זה בצורה מדוייקת

בדיוק זה מה שהיה, חשבתי בצורה שונה ולכן לא הצלחתי להשתלט על החלום.

Variety

New member
תגובה

יחסית קל להבחין בין החלומות אך דיי קשה לתאר את זה. קשה לתאר הרגשה במילים. אם מישהו יקרא את היומן חלומות שלך בעוד 200 שנה, הוא יכול לחשוב שזה היה חלום צלול כי אתה כותב "הבנתי שאני חולם, והתחלתי לעוף" למרות שלא הבנת שחלמת באמת, והתחלת לעוף כי לעוף מאוד קשור למילה חלום צלול לדעתי, לפחות אצלי זה באסוסיאציה. נ.ב. יש לך אי סי קיו? חלומות פז, Variety-

ליוויתן

New member
למה תעופה קשורה לחצלול?

אני מאז ומתמיד חלמתי שאני עפה ולא תמיד הייתי מודעת שזהו חלום. אין לתעופה קשר לשליטה בחלום. אני זוכרת שהייתי ממש צעירה הייתי נתקלת במפלצות ועומדת מולם ואומרת להם :אני חולמת אז אתם לא מפחידים אותי" אני מדברת על לפני גיל 9 בערך. אלו היו החלומות הצלוצים הראשונים שלי. ועפתי הרבה לפני זה בלי קשר. היום לפעמים שאני עפה אני יודעת שזה חלום אך לא בזכות התעופה

Variety

New member
תגובה

היי, אולי לא הבנת אותי נכון. תעופה לא עושה אותי צלול, אבל כשאני צלול ברמה חלקית, יש לי חשק לעוף. יש לי גם המון חלומות תעופה אבל הם התחילו מאז שהתחלתי עם כל תחום החלומות צלולים. מאז היו לי המון חלומות, ולפי "איכות" התעופה, אני יכול להבין המון דברים. איכות התעופה (גובה, יכולת, שיווי משקל) מסמלת המון. חלומות סונול, Variety-

ליוויתן

New member
מעניין...

לא חשבתי על זה, זה כמו בדיקת מציאות אבל מציאות החלום. לבדוק את איכות התעופה, לא רע! אני אנסה את זה

למעלה