חלום צלול או חוויה חוץ גופית?!

BaBi31

New member
חלום צלול או חוויה חוץ גופית?!

אהלן חבר'ה, רציתי לשתף אותכם במשהו קטן... אני בן 22 ומגיל 15 אני מצליח לחלום חלומות צלולים - בגיל 15 השקעתי בתחום, היום יוצא לי מדי פעם בטבעיות. קרה לי מקרה מאוד מעניין לפני כמה ימים... לפני כמה ימים הייתי בחופש וקמתי בבוקר והיה רעש בקומה למטה, הבנתי שיש אורחים בבית... חזרתי לישון ותוך כדי הירדמות "קמתי" מהמיטה - הבנתי שאני חולם חלום שבו אני קם מהמיטה... הרעש נמשך כאילו הייתי ער וירדתי לקומה למטה בעודי מודע לעובדה שאני חולם חלום צלול.. הקולות התחילו להתחזק והתחלתי לזהות מיהו האורח - חבר של אבא שלי... אני מגיע ללמטה ובהבזק של שניה אחת אני רואה את חבר של אבא שלי יושב בסלון ושותה קפה שחור - הוא לבש חולצה שחורה עם פסים לבנים. אני לא זוכר את תוכן השיחה שלהם... רק הרבה בלבולי שכל וברבורים כאלה... אחרי שניה וחצי של מודעות, הכל הפך למעורפל... וכשניסיתי לראות יותר טוב (בעזרת שפשופי ידיים ופקודות הגברת צלילות שכשלו) זה פשוט לא עבד.. בשלב מסויים פתחתי עיניים , הייתי במודעות מוחלטת שאני בחדר, וכשעצמתי את עיניי חזרתי ללמטה , לסלון... אמנם כבר לא הצלחתי לראות כלום,אבל הרגשתי נוכחות.. והמון רעש.. בשלב מסוים זה כבר לא עבד בכלל.. התעוררתי בחדר, ואפילו לא הצלחתי לחזור לישון.. קמתי צחצחתי שיניים... ירדתי לסלון... ו.... ואללה?? חבר של אבא שלי עם אותה חולצת פסים שחלמתי עליה, עם כוס קפה גמורה, יושב בדיוק איפה שדמיינתי אותו... חשוב לציין שזה חבר שגר בארצות הברית, הפעם האחרונה שראיתי אותו הייתה לפני חמש שנים... - זה לא עוד חבר של אבא שלי שההתנהגות שלו והלבוש שלו צרובים במוחי... מה דעתכם?? חוויה חוץ גופית?? חלום צלול?? צירוף מקרים מטורף?? או שאולי שמעתי תוכן תוך כדי החלום מהקומה למעלה שהצליח לחדור לתת מודע שלי ברמה כזאת ולהשפיע ממש על החלום הצלול..?? אשמח לתגובות! :]

Amaterasu

New member
אור

האם חוויה חוץ גופית היא דבר אמיתי זה דיון בפני עצמו. אבל אני אישית מאמין שכן, ושאחת הדרכים להבדיל בין חלום צלול לחוויה חוץ גופית היא התאורה שבחוץ. אם התעוררת באמצע, תסתכל מה השעה ותראה את מצב האור שבחוץ. האם האור בחלום/חוויה תאם לאור שהיה במציאות באותה השעה?

BaBi31

New member
מעניין...

האור והתחושה היו תקפות לרגע הנתון ידעתי מה השעה והרגיש לי בדיוק אותו הדבר.... אבל הסלון היה מואר יותר בתאורה פנימית בחלום מאשר במציאות.. את זה אני זוכר בוודאות.. מה זה אומר לדעתך? שזה חלום צלול פשוט?? אם כך איך היו לי כל כך הרבה הצטלבויות..?

Amaterasu

New member
לדעתי

לדעתי זה היה משהו באמצע, אבל יותר קרוב לחוויה חוץ גופית. זו הדעה שלי בכל אופן. קצת כתבתי על זה בסיפור "בתולת החלומות" באתר www.halom.co.il, ואני מתכוון להרחיב בזה בעתיד.

BaBi31

New member
אתר מעניין!!

איפה אני יכול לקרוא עוד על חוויה חוץ גופית? [אם יש מאמרים בעברית זה הרבה יותר טוב כי האנגלית שלי בינונית מאוד..] - ובלי קשר לפי האתר והידע שאתה מראה, אתה נראה לי עמוק בתחום... אתה לומד את זה בצורה מסודרת?? או ידע שרכשת עם השנים??

Amaterasu

New member
לומד

אי אפשר ללמוד שום דבר מתחומי המיסטיקה בצורה "מסודרת" בשום מקום בעולם. זה ההפך מלימודים אקדמאיים. למדתי מהרבה מורים במשך תקופה של כמה שנים, ומשם התחלתי ללמוד לבד מניסיון אישי, קריאה באינטרנט, לימוד אנשים אחרים, שיחות כאלה בפורום וכו'. אין ממש מאמרים בעברית על חוויות חוץ גופיות, וגם באנגלית אף אחד לא באמת יודע על מה הוא מדבר. זה משהו שאני מנסה לפצח בתקופה האחרונה, ומתכוון לכתוב על זה הרבה מאמרים בעתיד.

BaBi31

New member
אני אשמח ואעקוב! :]

עוד שאלה קטנה לי אליך... מהו מדריך רוחני? יש מאמרים על כך באינטרנט או שאתה אולי תוכל להסביר לי? איך מגיעים לאינטרקציה עם מדריך כזה? האם מדריך חלומות זה אותו הדבר או שיש הבדל ביניהם?? תודה על הסבלנות וההקשבה! :)

Amaterasu

New member
בגדול אין הבדל

מדריך רוחני הוא כל סוג של חלק ממך שבחרת לתת לו דמות דרך מדיטציה. מדריך החלומות הוא מדריך רוחני לכל דבר, שבחרתי למקד אותו בתחום החלומות, כדי שיהיה יותר ספציפי. הדרך הפשוטה ביותר ליצור אינטראקציה עם מדריך כזה היא דרך מדיטציה. אתה גם יכול לעשות את זה דרך חלומות אם תבקש מספיק, ואז המפגש יהיה הרבה יותר אמיתי.

silverhawk

New member
ברוך הבא לפורום!

אני אאלץ לנקוט בגישה שונה. באופן אישי, אינני מאמין בחוויות חוץ-גופניות ושאר ירקות ולטעמי הן לא יותר מחלום צלול שלא הובן נכון (ולמעשה, במרבית המקרים, דווקא חלום צלול בעל מודעות נמוכה יחסית). ברמה מסוימת, אני חושב שענית על שאלתך בעצמך. מוכר וידוע שפרטים מהעולם החיצוני יכולים לחדור לחלום באמצעות חוש השמיעה, שממשיך לעבוד גם בזמן החלום. כך, צלצול טלפון במציאות יכול להופיע גם בחלום, והדבר נכון גם לשיחות של אנשים ולכל צליל אחר. לטעמי, במקרה שלך מדובר בשילוב של העובדה הזו לצד צירופי מקרים פשוטים וכמה "התאמות זכרוניות" פשוטות - סביר להניח שחלק מהעובדות שזכרת מהחלום הוזכרו במהלך השיחה בין אביך לחבר וכך חדרו לחלום. לצד זאת, חשוב לזכור כי גם כאשר זוכרים חלום בצורה מצוינת, רבות המוח משלים ומשנה פרטים באופן אוטומטי, בלי שאנו שמים לב. כך, ייתכן בהחלט שהחולצה שזכרת הייתה עם פסים מסוג מסוים (או ללא פסים כלל) בעוד שבמציאות היו פסים מעט שונים. כנ"ל ביחס לגוונים, לצורת הישיבה וכיוצ"ב. כאשר התעוררת וירדת למטה, מוחך שינה את הפרטים הללו בהתאם למה שראית. זו, אגב, גם התשובה (לדעתי האישית, כמובן), למקרים השונים של "חלומות משותפים", לכאורה. בכל אופן, נשמח לשמוע על הניסיון שלך בתחום גם בהקשרים אחרים. :)

BaBi31

New member
שלום! :]

תודה על הקבלת פנים היפה! אמשיך ואעדכן בהמשך לגבי חלומות צלולים...! (יש לי עבר עשיר בחלומות צלולים אבל בשנתיים האחרונות ממש לא עשיתי כלום בשביל לחלום חלום צלול והיו רק בודדים ..!) לגבי מה שאמרת בנוגע לחלום צלול... יש סיכוי מאוד גדול שמה שאמרת נכון... זה גם מה שאני חשבתי... למרות שחפרתי קצת באינטרנט ומצאתי כמה שטוענים שניתן לחוות חוויה חוץ גופית... במקרה היה לי מזל מאוד גדול והייתה תכנית טלוויזיה אתמול בערב על אנשים עם כוחות על טבעיים לכאורה... אחד מהם נבדק במעבדת שינה כשהוא מחובר לאלקטרודות ומצולם כל הלילה.. מעליו, ממש צמוד לתקרת החדר (שגובהה כ4 מטר) התקינו מדף ועליו שמו פתק עם מספרים... (בתקווה שאם הבנאדם יכול לצאת מתוך גופו ולרחף, הוא יוכל להגיע למעלה..) וכך היה! שקר? אמת? אין לדעת... מעניין? ממש מעניין ללא ספק!! :]

silverhawk

New member
ללא ספק יש הרבה שמאמינים בכך

יחד עם זאת, העובדה שהם מאמינים בזה, לא הופכת את זה לאמת (ולהפך, כמובן). בנוגע לתוכנית, הייתי לוקח אותה בערבון מוגבל. במשך שנים ארוכות מוצאים פרסים של מיליוני דולרים (ותהילת עולם...) למי שיצליח להוכיח בתנאי מעבדה ניתנים לשחזור יכולות על-טבעיות שכאלו, אך לשווא. לטעמי, זה כשלעצמו אומר דרשני.

יאירעלי

New member
לדעתי שמעת אותו

וזה נכנס לך לחלום. שמעת אותם מדברים על קפה ולכן חלמת גם על הקפה.

למעלה