חלום על ברית מילה

אלישבע777

Well-known member
חלום על ברית מילה

חלמתי שאני בארוע של ברית מילה. אני רואה את התינוק שליבי נכמר עליו ממה שהוא עתיד לעבור. עוד רגע ואני אשמע בכי מר וזה יהיה נורא! באיזה שהוא שלב, מניפים את התינוק ואני מבינה שזהו עכשו הוא יבכה ואני מתחילה לחשוש ממה שאני עתידה לשמוע בעוד שניה. אכן כעבור שניה, נשמעה יבבה, אבל היא היתה פחות איומה ממה שחשבתי ( התפלאתי על כך). אמרתי לאחד האורחים שאם לי היה ילד, לא הייתי מסכימה לערוך טקס אכזרי כזה! שניה אחרי שאמרתי זאת, התחרטתי! לא אומרים לאנשים זרים ( אולי דתיים, אולי הם הורים לבנים שעברו ברית מילה), את דעתך השונה מדעתם. דברים כאלה, עלולים לפגוע בהם ולהעליבם קשות! (וזה יחזור אלי חזרה בדרך כל שהיא). רקע - בת 67 ללא משפחה או זוגיות. לא הייתי בטקס ברית מילה כבר שנים. גם כשאני מוזמנת לטקס כזה, אני יושבת רחוק וממש ומנסה להסיח את דעתי מאכזריות הטקס ולא לשמוע את בכי התינוק. אכן המחשבה על מה שעושים לתינוק קשה עלי מאוד, למרות שהם עוברים את זה על פי רוב, בקלות יחסית. מאידך, אני לא אומרת חלילה, להורים או לאורחים דבר שעלול להעליב אותם. המנהג מקובל על רוב המוחלט של הציבור היהודי , אלפי שנים. איני יודעת מה עורר את החלום הזה. לא חל שום דבר מיוחד בתקופה האחרונה. לא לטוב ולא לרע. בגלל הקורונה, רוב הפעילויות בהן עסקתי, הוקפאו או בוטלו והן חסרות לי . אני מבלה יותר (מדי) זמן בבית. לא רע לי בבית, אבל בהחלט הייתי רוצה לחזור לפעילויות הקודמות שלי ( מחוץ לבית). אני קצת מרגישה כאילו אני באיזו תקופת המתנה (ארוכה מדי), לתקופה אחרת - פעילה יותר, ואיני יודעת מתי היא תגיע סוף סוף. תודה טופי, קוסמת ואחרים לנסות לפתור את חלומי ולתת לי קצה חוט. עדיין לא מצאתי איך להתחיל.

טופי33

New member
שלום לך יקירה

ברית מילה =ברית-חוזה.מחויבות שאת רוצה לקחת על עצמך או חוזה עם עצמך. זה יכול להיות:קשר,הרגל,התנדבות ,פעילות שונה מהרגיל. לפי החלום זה יהיה קל ממה שחשבת. מה נראה לך?

אלישבע777

Well-known member
מעניין, אבל איני יודעת מה

בגלל הקורונה, עדיין לא חזרתי לשום פעילות שהיתה לי . איני יודעת איזו ברית או חוזה שאני יכולה לקחת על עצמי. אולי החלום הוא בדיוק הפוך? אני רוצה קשר(ים), פרוייקט (ים), לחזור למוד מחוץ לבית, לבלות, לנסוע לחו"ל, לחזור להתנדבות בבית חולים, לבקר את אימי במוסד סיעודי - אבל קיצצו
הכל! אומנם, אני מסתדרת היטב במצב הזה ולא נורא קשה לי ( התינוק לא בכה כמו שהיה צפוי). אני יודעת להעסיק את עצמי, אבל זה לא מצב רצוי לי ( ברית זה טקס אכזרי). אני חשה במצב המתנה, ללא אופק לשינוי. נראה לי שזה שעוררת אצלי יותר מקצה חוט!!
כנאה שזה הפתרון המתאים לחלום. שברתי את הראש על החלום הזה . לא הייתי מגיעה לפתרון בכוחות עצמי!!!... אולי יעלה לך רעיון נוסף. אשמח לשמוע! תודה!!

טופי33

New member
המשך תגובה

מחויבות יכולה להיות כלפי עצמך ,כלפי חזרה לשיגרה ,כלפי שינוי או מעבר כלשהו. בגלל דעותייך על ברית מילה אולי מדובר בניסיון להימנע ממשהו ,להתרחק ממשהו גם אם בדיעבד זה לא נורא. בהצלחה רבה .

אלישבע777

Well-known member
תודה טופי! מתאים לי

אכן בזמן הסגר ארוך לא רק שלא עליתי במשקל מחוסר פעילות, אפילו הצלחתי לרדת....גם זה סוג של מחוייבות עצמית וגם סוג של התרחקות והימנעות. גם הסגר הארוך, לא היה לי כל כך קשה בדיעבד ולא פגע בי אנושות, כמו באחרים, היה לי סדר יום והעסקתי את עצמי היטב בבית, ימים על ימים. באופן כללי, אני נמנעת מדברים בוטים, קשים לצפיה, רעש, אלימות, צעקות . בזמן הסגר היה שקט מדהים ברחובות, אפילו יותר מאשר ביום כיפור , והיה סוג של שלווה למרות המתח והדאגה. אני עוד אחשוב על הרעיונות שלך, לפעמים לוקח להם זמן לחלחל. יופי תודה!!

ברית מילה כוללת פעולת חיתוך..

אולי רצון לחתוך משהו מחייך אבל בצורה נעימה שלא פוגעת בזולת ולא יוצרת הדים שליליים. אפשר גם להתחיל פרוייקטים ולהשכיל דרך קורסים באינטרנט. תינוק זה גם דבר חדש זה משהו שמתבשל במוחך אבל עדיין לא עשית עם זה משהו מהותי

אלישבע777

Well-known member
פרושים מעניינים תודה! הוספת לי!

בהחלט אני יודעת שיש קורסים באינטרנט, אבל הרצון שלי תמיד - לצאת מהבית ובעיקר בימים שהכל סגור,ריחוק חברתי וכדומה. אולי זה מה שאני רוצה לחתוך מחיי - את הריחוק החברתי! גם אני חשבתי, על כך שתינוק הוא פרוייקט חדש, אבל עדיין לא מצאתי מהו... אני חושבת, שהפרוייקטים הכי טובים הם דווקא הפרוייקטים הישנים, שנקטעו השנה באיבם.

למעלה