חלום על בית

roni5566

New member
היי אלישבע,

חלמתי פעמיים השבוע חלום דומה, אשמח לשמוע מה דעתך.

בחלום הראשון, בעלי ואני הולכים בשביל, מסביב הכל מרחבים, נוף חלומי כמו של טוסקנה וכמו שאני אוהבת, אנחנו מתקדמים ורואים שם בתים פרטיים ואני רוצה לחפש שם בית.
בחלום השני, שוב אני רואה מרחבים ונוף מדהים כמו באגדה ואני יודעת שבאתי לחפש את הבית שלנו, לקנות בית חדש. חוץ מזה בדרך אל הבית, השביל שבד"כ מורכב מלבנים גדולות כאלה אז במקום הרצפות יש פטריות לבנות גדולות. נראה כמו באגדה.

זהו, אני כן רוצה לעבור דירה וכן יש לי חלום על בית פרטי ועל מרחבים כאלה. אבל אנחנו ממש לא בשלב של לחפש בתים או בכלל לעבור דירה. חוץ מזה החיים די רגילים שגרתיים, עבודה, ילדים וכו'.

תודה רבה!

אלישבע777

Well-known member
לרוני הפרוש שלי על שני החלומות הדומים

חלום ראשון

את ובעלך צועדים בשביל בנוף חלומי כאילו זו סצנה מן החלומות... או מהסרטים. אתם מתקדמים ורואים בתים. עד כאן אין כאן רגשות או אירועים, אבל אחרי שראית את הבתים הפרטיים – את רוצה לחפש שם בית.

החלום הוא מילוי משאלה. להתקדם הלאה, לצעוד למקום בו תהיה לך שלוות נפש בבית במקום יפה עם מרחבים. לפי רקע שכתבת בחלומות קודמים: נעת מפרוייקט לפרוייקט, עבדת מהבית, זה לא מספיק. את שואפת ליותר. כפי שכתבת בעבר, רצית לעסוק בהרצאות ולהוציא ספר. עתה החלום הוא בית כפרי בסביבה יפה. החלום מראה שיש לך שאיפות ומטרות ואת רוצה להתקדם לעברן: בית יפה, עבודה אחרת ואפילו ספר או הרצאות לקהל הרחב. אולי בבית היפה תתגשמנה כל התקוות.

ברקע כתבת שהחיים רגילים ושגרתיים, אבל בחלום מראה מקום לא מאוד שגרתי. כך שיתכן שהחיים השגרתיים הללו, יותר מדי שגרתיים לך, ואת רוצה לעשות משהו יותר רציני ומשמעותי

חלום שני

כאן את ובעלך, ממש מחפשים לקנות בית, כלומר אתם מתחילים בהגשמת המשאלה. אם בחלום הראשון רק רצית לחפש בית, עתה אתם בשביל החיפושים ממש (בשביל החיפושים = למען החיפושים וגם בשלב החיפושים).

אכן החלומות דומים מאוד! (הפרוש של חלום הראשון מתאים גם לשני) גם כאן המקום נראה נפלא כמו באגדות למעט השביל. כאן השביל אינו מרוצף אלא מכוסה פטריות גדולות. השביל הוא – פרטי ! רק שלכם! והוא מוביל לבית הפרטי שלכם. הפטריות מסמלות גם משהו שנפטרים ממנו. פטריה -פ.ט.ר. את רוצה להפטר ממשקעי העבר או מבעיות העבר, אולי חלומות העבר, ולעבור למקום חדש ויפה. עוד אפשרות : הפטריה מסמלת גם מטריה.
כמו בשיר הידוע של נעמי שמר -שנינו יחד תחת מטריה אחת, שנינו מדלגים על כל השלוליות. בחלום אתם מדלגים מפטריה לפטריה וצועדים לעבר המטרה יחד. פטריה = מטריה = מטרה.

אשמח לתגובתך!

roni5566

New member
וואו מעניין. תודה רבה אלישבע. מתחברת מאוד, אכן יש את השאיפות, כל מה שכתבת כולל בית חדש ובתקופה הזו השגרה שולטת ואני מרגישה שעדיין לא מגשימה את אותן שאיפות, בינתיים נשארו רק חלומות.

למעלה