חלום על אמא

דונקה

New member
חלום על אמא

מזמן לא כתבתי, אבל אני קוראת סמוייה, חלמתי אתמול על אמא שלי שרבתי איתה כי היא עשתה לי "בושות" לפני חברים לעבודה ואמרתי לה שאני לא רוצה לראות אותה יותר לעולם...קמתי בבוקר מזועזעת זה נראה לי מין חלום-מציאות שזה הפחיד אותי. מה דעתכן?

ymz

New member
הפינה האוהובה עליי

תראי, את התשובה האמיתית לחלום שלך רק את יכולה לדעת. עם זאת, הכעס הזה על אמא שהיא "נטשה" אותנו קיים ולדעתי מאוד טבעי להרגיש אותו. באחד החלומות שלי צעקתי על אבא כבר לא זוכרת למה אבל הרגשתי שממש כעסתי. לדעתי הכעס נובע מאי יכולת לשנות את המצב, ז"א העובדה קיימת ואנחנו נאלצות לחיות איתה אבל באיזשהו מקום אף פעם לא משלימות אם המצב עד הסוף.

MIF2004

New member
הי דונקה

זה נשמע לי כמו תחושות אשם שאת מרגישה על דברים שנשארו פתוחים בינך לבין אימך, משהו שקורה לדעתי לכל אחד שמת לו מישהו קרוב. התחושה הזו שאם היינו יכולים היינו רוצים לומר עוד סליחה, עוד תודה, לתת עוד חיבוק, עוד נשיקה, האבל הוא לא רק על מי שמת לנו אלא גם על מה שלא הספקנו לומר לו, לעשות איתו.... את אימי איבדתי בגיל מאוד צעיר ואינני זוכרת אותה, אבל אני מכירה את התחושות האלו היטב מהאובדן שחוויתי עם סבא וסבתא שלי - ההורים של אמא, לגבי כל אחד מהם, כשנפטר, הרגשתי שהיו עוד כל כך הרבה דברים שרציתי לסגור מולם, לעשות איתם, כולל גם ליבון של כעסים וריבים שלא יושבו עד הסוף, שלא מוצו, ולא ימוצו לעולם.... בבקשה אל תאשימי את עצמך בשום דבר, אני חושבת שהדבר הכי חשוב שאת צריכה לקחת איתך מהחלום הזה הוא שאת מגעגעת לאמא שלך, ושבחלום שלך היא היתה שם, איתך, ובעצם החלום הזה הוא סוג של מפגש בינך לבינה בלי שהמוות מפריד ביניכן...
גדול!

דונקה

New member
ל MIF2004

האם את גם בפורום הורים בטיפולים? כי החזרת לי תשובה לשאלה שכתבתי איזה קטע!!!

היי דונקה.

אני לא כל כך מתמצאת בפירוש חלומות [אם כי זה תמיד מרתק אותי], אבל אני תמיד שמחה לראות אותך כאן!

למעלה