חלום על אבא שלי

limor085

New member
חלום על אבא שלי

שלום אבא שלי נפטר לפני כמה חודשים הבן של אחות של אבא שלי הוא בנאדם נורא דתי והוא חלם שאבא שלי אמר לו שיקראו עליו קדיש ושלא טוב לו אני לא מפסיקה לבכות מאז ששמעתי את זה איך אני אמורה לדעת שאבא שלי בסדר?

פארור

New member
תנחומי

המציאות מורה שכאשר אנו נפרדים ממישהו קרוב אלינו כמו אבא שהוא דמות מרכזית בחיינו והוא בחינת חופה המסוככת עלינו כי הוא ממלא את כל חסרונינו - אזי הבכי הוא על עצמינו כי עדיין לא הגענו למקום שאבא היה שם ובמקום הזה נפערו הרבה בורות שבורים שנדמה לנו שאין מי שיתקן וימלא לנו את אותם פערים רוחניים וארציים - ולכן אנו מרבים לבכות "על אבא" אבל למעשה אנחנו בוכים על עצמינו. לצערי כמוך כמו עוד רבים ואחרים אבדנו את הקרובים - אך למדתי שבעולם הזה המת כבר לא ישוב הוא זכרון צורב ןכואב כי הכל קרוב וטרי והפחדים שלנו רבים - פעמים שאנו לא מבינים תובנות אלה רק עם הזמן , לכן נוהגים לומר לאבל "תנוחמו מן השמים " או "השמים ינחמו אתכם" כי הנחמה הוא עניין רוחני עד מתי נשקע או נצא משם יש מקומות שאומרים לאבל "המקום ינחם אתכם" לעניין המקום זה המקום שבו אנחנו מניחים את עצמנו והוא למעשה יכול לתת לנו את הנחמה כלומר אנו מבקשים מבורא עולם שינחם אותנו מהרה כי הניחום תלוי בנו ובכח הרצון שנקבל על עצמנו לחזור לחיים ולשגרה - זה קשה לא בגין הקושי הפיזי - אלא בגין הקושי להבין זאת ולכן הזמן ירפא - "וכאשר אומרים הזמן ירפא" אנו כביכול מאנישים את הזמן לתת לנו מרפא ולכן הזמן הזה תלוי בנו . לעניין החלום - אומרים שהפתרון הולך אחרי מוצא הפה של הפותר - ולכן מה שאני יכול לומר לך כי החלום הוא חלום טוב אצלנו נוהגים לומר כי חלום שנראה לנו רע בהכרח הוא טוב כי הראות היא שלנו ובעולם הרוח אין רע כי הכל בחינת טוב אלא הכל במתבונן ולכן תחשבי חיובי - ום בכל זאת תרצי לעשות מעשה זה פשוט להיות אדם טוב לבריות וזה די לעשות נחת רוח לנשמוות קרובינו. הרבה נחמה וכח לרצות לחזור לחיים - מותר לפחד ולחשוש אבל שהמטרה תהיה העקר ואלה החיים..

VERED SHEL

New member
שלום לך...

לא קראתי את התשובה שלפני ומקווה שלא חוזרת אבל אני מאמינה שאם הוא ביקש שיקראו עליו קדיש אז פשוט צריך לקרוא עליו קדיש אני מאמינה שבן דודך יודע מה לארגן בבית כנסת/לבד ואיך לעשות את זה. תנסי לבקש מאביך מסר בלילה, לשאול אותו למה לא טוב לו ומה הוא צריך... אולי התשובה תגיע בלילה... כמו כן יש אנשים אליהם את יכולה להגיע והם יתקשרו לך מסר ישיר ממנו. גם אופציה. תנחומי הכנים על אובדנך!!

רותי 11

New member
limor085 מתוקה

סליחה שאני אומרת את זה אבל לדעתי צריך לבדוק למה זה נאמר ומה באמת הוא חלם. לנשמה עצמה כשהיא מגיעה למקום הנכון לה אין בעיה שלא טוב לה, יכול להיות שהוא פירש את הנאמר לפי אמונתו יכול להיות שהוא (אביך ז"ל) אמר שקשה לו לראות את כאבכם. רק מצב אחד יכול להעיד על כך שלא טוב לו וזה יכול לקרות רק כאשר הנשמה לא מגיעה למקומה וזה מצב נדיר מאוד.

למעלה