חלום מרוצים

אבוללה

New member
חלום מרוצים

אני לא יכול יותר תראו, כל לילה אני חולם אל מרוצים ואני חייב לדעת: האם יש לי איזה שהו סיכוי להתחרות ברמה בין לאומית למרות שהתחלתי לרכב בגיל המופלג של 16

TheFinalCut

New member
הנממ (!)

תראה...... הסיכוי של כל רוכב, גם אחד שגדל באיטליה והחל להשחיז PW50-ים מגיל 4 להגיע לרמה בינלאומית הוא קטן מאוד, מאוד. אבל זה לא בלתי אפשרי, גם למי שמתחיל בגיל מאוחר כמו שלך. כל מה שאתה צריך זה המון, המון כסף, הרבה רצון ונחישות וגם לא מעט כישרון. כישרון יש? נחישות יש? אתה צריך המון כסף. כל אחד מ-3 היסודות הללו חשוב, ואף אחד לא פחות חשוב מהשני. למה? אין כישרון אלוהי? רצון ונחישות ומספיק כסף כדי להיות ביתרון "חומרה" על יריבך יכולים לחפות על כך. אין כל כך הרבה כסף? כישרון אלוהי ונחישות יכולים אולי לחפות על כך... (אם כי ברמה בינלאומית הם לא יחפו עליך, ובעצם בכלל בלי הון עתק מאחורייך לגיבוי אתה לא יכול להכנס לשום קטגוריה בינלאומית שהיא). אין נחישות? אולי הכישרון והכסף יצליחו לעורר בך כזו... ועדיין, גם עם כל השלושה, מעט מאוד אנשים מצליחים להגיע להצלחה ברמה בינלאומית, ולפעמים בכלל להתחרות שם. בקיצור, אם אתה רציני לחלוטין בעניין, יש לך מספר אפשרויות - בתנאי שהוריך מאחוריך ובעניין לגמרי: 1. לעבור למקום אחר בעולם בו מכבדים מרוצים ורוכבי מירוצים, ובו מסתובבים "ציידי כישרונות", כמו איטליה, אוסטרליה, ספרד, בריטניה וכו´. 2. במידה ויש לך הכסף, להתחיל להתחרות בליגה מקומית כמו 125 פרודקשן למשל, במשך שנתיים לערך, כדי לגלות מה אתה באמת שווה מול אנשים עם פחות או יותר אופנועים זהים לך. 3. הצלחת? אם יש לך הרבה מזל, הרשמת ספונסר והוא יממן לך מעבר לקטגוריה יותר רצינית, או ינסה לעזור לך להגיע למקום מכובד בקטגוריה בה התחלת כדי להרשים עוד ספונסרים ולקבל עוד כסף, שיבסס מעבר למקום מכובד יותר. 4. הצלחת? מצאת ספונסרים? אתה עולה בדרגה, מגיע למקום עם יותר השקעה, רוכבים ברמה גבוהה יותר, ופה ברמת העיקרון אחת הצמתים הקשות ביותר של "קריירת מירוצים", בגלל שבדרך כלל אתה מגיע בנחיתות תקציבית וגם נאלץ להתמודד עם חוסר היכרות עם האנשים והמקום, לעבוד למחייתך ולמימון מאמץ המירוצים (הספונסרים לא מכסים הכל בשלב כזה מוקדם). המון אנשים נשברים בשלב זה, מסכמים עניין ומחליטים שהחוויה ומה שלמדו ממנה היה שווה ומספיק. 5. אם היית נחוש ובר-מזל עד מאוד, והצלחת להגיע להישגים בקטגורייה שבה מבלים "ציידי כשרונות", אולי, רק אולי, אחד מהם יחליט שאתה מספיק טוב כדי להתחרות ברמה בינלאומית ולקחת אותך תחת כנפו החלקית. העניין כל כך נדיר, שאפילו לחלום על זה, זו הגזמה. זכית בלוטו? לך על זה.....

new_rider

New member
רגע רגע...

גיל 16 זה נקרא מבוגר???? אבל רק אז אפשר להתחיל רישיון לא??? ושלא תחשבו שאני כזה תמים...אני יודע שהרבה נוסעים לפני הרישיון... אבל בכל זאת...אני התחלתי לנסוע רק עכשיו בגיל 17 אז אני כבר נקרא סבא?

TheFinalCut

New member
הכל יחסי

הבעיה היא שבארץ אתה יכול להתחיל רק מגיל 16. בחו"ל יש אופנועים לבני 5, ומרוצים כבר מגיל 6. יש אנשים שקונים לילדיהם אופנועים כבר מגיל 3, רק שתבין על מה מדובר...... זה יתרון אדיר מבחינת ניסיון ורכישת טכניקת רכיבה, מאחר וידוע שילדים קולטים מעולה, וחוצמזה כמה שאתה צעיר יותר - אתה מחלים יותר מהר מכל פציעה. תחשוב על זה שעם עכשיו אבוללה הולך להתחיל להתחרות במירוצי אליפות אפריליה 125 סמ"ק בספרד למשל, הוא מגיע עם בקושי חצי שנה ניסיון, כשכל השאר, באותו הגיל (16) כבר עם 10 שנות ניסיון!!

new_rider

New member
מצב כזה יכול לקרות רק אם...

אם אתה בא ממשפחה של משוגעי אופנועים(אצלי זה דיי ההפך...) זה גם תלוי איפה אתה גר...

barakhalla

New member
טראביס פאסטרנה

בן גילך (17) מוטוקרוסר מהשורה הראשונה (125) עמוס תארים כולל תחרות קפיצות ראווה (שבהן האופנועים הם 250 סמ"ק ומעלה!) ראיתי אותו מבצע קפיצות עם ה RM125 שפשוט היו מביישות כלים גדולים אחרים... אתה חושב שהוא התחיל בגיל 16??? איך אמר מקולי קלקין? I DON´T THINK SO והמבין יבין...

zataomm

New member
מירוצים

א) כדאי לך לעבור על הטורים של יניב פלג שכותב מזה כשנתיים במוטו על הקורה אותו כמתחרה באוסטרליה וגם עצות למעוניינים. מעניין לראות את ההתקדמות שלו עם הזמן. ב) אפרופו מתחרים צעירים, מוביל טבלת ה- 125 סמ"ק בגרנדפרי הוא טוני אליאס (לא הוא לא מרוקאי, למרות שכספרדי כדאי לבדוק אם הוא מצאצאי האנוסים) והוא רק בן 18. כמו כן אנחל רודריגז וחואן אוליב מתחרים בקטיגוריה הזו והם בני 16 (ג"כ מספרד) וצעיר המתחרים הלא הוא דניאל פדרוסה מספרד בן 15. כלומר חוץ מהדרישות שהוצבו לך עד כה כדאי שתהיה גם ספרדי ונתון נוסף שהעלתי הוא שעליך להיות נמוך ממטר ושבעים ושוקל בסביבות השישים קילו, כמובן שנמוך יותר וקל יותר מה טוב. נתוני המשקל והגובה העלו אצלי את המחשבה שהרעיון להתחרות אצל אותם חבר´ה עלה כפתרון ליכולתם אצל המין היפה (אני אומנם גמד אך יש לי יכולות אחרות). בקיצור תצטרף לש"ס, גם ספרדים וגם עם כסף.

Ryan

New member
קודם כל

קנה אפריליה SR ונסה להתחרות בנחשונים... אחר כך נדבר :) אגב, המירוצים שם אכן בוטלו או שהמדובר בשמועה זדונית/זמנית?

MexMex

New member
מה הבעיה - תספר לו ביז´ו...

מה קפץ לך לראש מירוצים בינלאומיים??? הכי קרוב, זול, זמין ו כיף נמצא אצלך מתחת לאף !!! צעדים לקראת מירוצים: 1. קנה DT או KTM או בטא או RMX - לפי טעמך. 2. בדוק טכנית שהכל תקין ובמצב טוב 3. הרשם לעמותת רוכבי השטח 4. שלם ביטוח מירוצים 5. תן גז במירוץ הקרוב ותראה מה אתה שווה... אישית, אני התחלתי להתחרות על KTM 620 ואח"כ על KTM 250 ןאני לר מתבייש לספר שבמירוץ אל-מידיה לפני מספר שנים (מירוץ האנדורו הראשון שלי), היה ילדון קטן וזב חוטם בשם אומרי ארבל, שעקף אותי על ה 250 (!) בין העצים, כשהדרדק רכוב על DT זעיר וחסר כוח. לפחות יכלתי לנקום במירוץ פלמחים בו הכח שיחק תפקיד יותר חשוב מהיוכלת האישית
תגיד לי ביז´ו - איך זה שאני לא מופיע אפילו בתחתית הרשימה של חברי הפורום? יש להם משהו נגד מקסיקנים? לאומניים פה? אז למה לא נגד גרוזינים? מה זאת האפליה הזאת?
אדיוס נ.ב. בהצלחה למי שקורא במירוץ הגלבוע בשבוע הבא - לכל עכברי השטח כדאי לבוא לראות אקשן אמיתי וחוקי...

MexMex

New member
בנוגע לפסקה האחרונה...

התכוונתי שכל עכברי הכביש יבואו לראות את האקשן... עכברי השטח יהיו שם מן הסתם...

למעלה