חלום מטריד

שבתאי

New member
חלום מטריד../images/Emo67.gif

מישהי נתנה לי במתנה סדרת הרצאות בספרות של הסופר חיים באר, זאת אומרת רכשה עבורי את כרטיס המנוי. כיף. אלא שתמיד אני שוכח/לא מספיק לקרוא את הסיפורים שעליהם עתיד חיים באר לדבר בשיעור. תמיד אני קורא, ותמיד זה ברגע האחרון. שלשום עסק חיים באר בסיפורה של עמליה כהנא כרמון "נעימה ששון", יצאתי מוקדם מהעבודה, הלכתי לסניף הספרייה של צומת ספרים בדיזינגוף סנטר, התיישבתי על איזה פוף (יש שם פופים לילדים) קראתי את הסיפור (אגב סיפור מדהים) ונרדמתי. ובחלומי חזרתי לישיבה (נשבע לכם חלום אמיתי) בפוניבז', חילוני כהיום פגשתי בבחור בשם נ' (חבר אמיתי שלי) דיברנו ודיברנו. מצאתי את עצמי יושב איתו לשיחה במקום שנראה כמו בית קפה, שנינו על אותה ספה. הוא היה צריך להביא משהו מהצד שלי שעמד על שידה שהייתה לי בחדר בישיבה. ופשוט עלה עלי, ראיתי את צווארו המסתובב וגרונו כמעט נצמד לפי. הגרון שהה שם זמן רב מדיי. החלו עולות במוחי חשדות, אולי הוא הומו. דיברנו עוד והוא, תוך כדי שיחה ערה, נישק אותי בפה, לנשיקה שלו היה טעם ניטרלי. וחשבתי שהוא חושב שבגלל שאני חילוני שעושה דברים אסורים, הרי שאני נמשך לגברים. לא דחיתי אותו, הוא נרגע מהנשיקה שהייתה פולשנית. בהרגשה כאילו הוא נדחף אלי, ואילו בתמונה שראיתי הייתי אני זה שנשך את שפתיו, מן נשיקה לא מציאותית שבה שפתיו מתארכות ואני מנשק אותן מבחוץ כשהן בתוך פי. שוב, בהרגשה הוא נדחף אלי ובתמונה המוצגת בחלום הוא מנסה להשתחרר ממני. איך שהוא אנחנו בדרך אלי הביתה. אני לא יכול לשכב איתו, הוא עלול להתאהב בי, אני חושב, ואני הלוא לא באמת מעוניין בו. אני חושב, בשבילי הוא עוד דוס ובשבילו אני החילוני היחיד שהוא מכיר. נ' כבחור בישיבה, היה אחד הבחורים המבריקים ביותר, מאלו שמבינים וזוכרים הכל ויש לו אורך רוח וענווה, ויחד עם זאת שחצנות וריחוק כלפי כל מי שנחשב בעיניו לחלש. למדנו חברותא פעם. פעם הוא היה חזק ואיתן וכעת הוא חלש וסהרורי, אני חושב. אני מרגיש שאני עלול לעשות לו עוול ואני מתעורר. ובתחושה: הוא חרדי שסובל מהרהורים אסורים, אני בעיניו האיש שעושה דברים אסורים, ממילא להערכתו אני כנראה הומו. במציאות היומיומית, כך לפחות האמנתי עד החלום, אני לא נמשך לגברים כלל וכלל, הם לא מושכים בעיניי ולא דוחים בעיניי, יצורים לא מיניים. סיפורה של עמליה כהנא כרמון, "נעימה ששון" שקראתי לפני שנרדמתי מספר על ילדה שמאוהבת במורה יחזקאל, המורה נמשך אליה אבל מסרב להתקדם עם זה הלאה "יש כללים" והכללים בעצם עוצרים בעדו. בשלב מסוים בסיפור חל המהפך והוא שהיה בעיניה מעין אלוהים, הופך מאוס. הסיפור והמיניות האסורה בו מאוד מתאימים לרוח החלום ובכל זאת החלום הזה מטריד אותי. אני כאילו מרגיש בושה על כך שחלמתי שהתנשקתי עם גבר ואני מתבייש בכך שאני מתבייש בכך וההודעה הזו היא מעין עונש שאני מעניש את עצמי על הבושה – כי לפי איך שאני תופס את העולם אסור לי "להורות לעצמי" מה לעשות, רק להקשיב לעצמי כדי לדעת מה אני באמת רוצה. וזה מסתבך עם עצמו כי אני כאילו אוסר על עצמי לאסור על עצמי. מישהו יודע משהו על חלומות ומה הם אומרים?

שר החלומות השתלט על הפורום../images/Emo1.gif

מה קרה לפורום היקר הזה בזמן האחרון??? מתחיל עם 100 סימני שאלה, עבור לאמיתי וגם ישר, ולך תדע אם החלום של סקרו דרייבר נכון. (אחרי הכל גם סטנדאפיסטים חולמים) ועכשיו שבתאי היקר. כנראה שאלוהים שולח לנו אזהרות אחרונות לחזור בתשובה. אהה כן את זה אני חלמתי בלילה. ונסיים בתפילת רבש"ע חלום חלמתי ואיני יודע וכו'

שבתאי

New member
../images/Emo8.gif

חלומו של יעקב, (מלאכים עולים ויורדים בו) הוא גם "סוג" של חלום אירוטי ע"פ הקבלה, (המלאכים הם זרע, והסולם הוא "אות ברית קודש

Le Fay

New member
לא יודעת מה חלומות אומרים.

לעומת זאת עמליה כהנא-כרמון היא אחת משתי הסופרות העבריות החביבות עלי ביותר, ואני שמחה בשבילך שקראת משלה. נתקלתי בה בכלל במקרה, היה עלי לקרוא את "וירח בעמק איילון" לקראת ראיון איתה בטלויזיה החינוכית. הייתי צעירה מאד, תלמידה, לא למדתי אותה בבית הספר ולא הכרתי אחרים שקראו אותה. הספר שייר בי רושם עז וטילטל אותי כהוגן. לצערי עדיין לא הייתי די בוגרת לשאול את השאלות הנכונות ולהוציא מכהנא-כרמון תוכן ראיוני בעל ערך. גם בלי המגבלות שלי היתה אשה סגורה, לא נוחה לראיונות. סיפורה הראשון הופיע בעיתון ללא ידיעתה. ספרה הראשון נדפס כשהיתה בת ארבעים, וגם אז לא ביוזמתה (ספריית פועלים ביקשה להוציא את הספר). לצערי היא לא פירסמה הרבה, מצד שני כל מה שפירסמה צרוף ומזוקק (וכתביה המאוחרים הם מעשה צריפה וזיקוק של קודמיהם). וא-פרופו החלום הרשה לי לצטט לך מתוך "מסיכת המוות" שלה: "רואה בית-מרזח בשם 'צנצנת דג-הזהב'? עבור אותו. בסיבוב נחבא בית-מרזח: 'הסוס המעופף'. עבור. בסיבוב, 'פרנסיס, הנזיר השחור'. עבור..." נתן לי סימנים מוכר העיתונים ברחוב. בדרך חזרה, השוטר: "רואה רמזור? עבור. בסיבוב, רמזור. עבור..." מעניין מה סימני-הדרך אשר מציב אנוכי.

שבתאי

New member
חתיכת גאון הבחורה הזו

חבל שלא היית זו לדעתי הייתה ההרצאה המרתקת ביותר של באר, בסדרת ההרצאות, עד כה.

שיש קלקול קיבה

וברצינות, נראה כאילו החבר הזה, בתודעתך, רוצה להתקרב אליך אחרי שנים של ריחוק. כלומר, עד עכשיו חשבת שהוא חושבת אותך לאסור ומוקצה מחמת מיאוס, ואילו כרגע תת המודע שלך אומר לך שבוודאי הוא מקבל אותך ורצה בעצמו לטעום מהטעם האסור. אתה מרחם עליו כי בוא נמצא שם ולא יכול, ולכן אתה מרגיש חזק יותר ממנו והוא נראה לך יותר חלש. עוד סיבה קשורה שהוא יראה לך חלש, היא עצם העובדה שכל האנשים שנמצאים בתחילת דרכם נראים חלשים, במיוחד אלה המתלבטים, ויתכן והוא נראה לך כזה, מתוך ההכרות שהכרת אותו כשהייתם יחד בישיבה. התחושה הזו של תשוקה, לטעמי היא אותה תחושה של התחדשות, פרפרים בבטן, אותה תחושה שחשת(אני מאמין) כאשר יצאת בשאלה, ואתה נוטה להרגיש אותה עכשיו כשאתה חושב עליו. יש בה בתחושה הזו ייתכן, לא היה לי נסיון אף פעם של ריגוש רב כשל המפגש עם בן מינך שהוא מצד אחד דבר מאד קל, ענין שבכל יום, אבל כשיש באותו דבר קל מימד חדש כמו של נשיקה קרובה מאד יש בזה ריגוש גדול מאד, בעיקר מנטלי, הנובע מהמחשבה "מה אני עושה עכשיו, אמאלה". מקוה שהנחתי את דעתך.

שבתאי

New member
העניין הוא שלא הינו ממש חברים

והוא לא הבחור הכי חתיך בעולם (בלשון המעטה) מעניין מאיפה הוא בא...

על זה רק אתה תוכל לענות

אבל כנראה תצטרך להיות יצירתי. תנסה להזכר מה החבר הזה עשה לך פעם. לדעתי בכל קשר בין גברים יש זעיר אנפין של קשר מיני, בשלב מוקדם של ההתבגרות זהו הקשר היחיד היותר מוכר, אצל כל בני המינים , יתכן ומשהו מזה נשאר אי שם בתודעה. דוקא המשיכה למכוערים מחזקת את התיזה שיש כאן רצון לתקן, לרבן (מלשון ריבונות) ברור לי שכיום יש לך תחושת עליונות עליו, שיתכן והיתה פעם גם כן, עליך רק לבדוק מה קרה בזמן הזה, שהזכיר לך את הימים ההם.

אנחנו באותה סירה

שבתאי אלוהים מחפש אותך ואותי ואת כל חברי הפורום שובו אלי ואשובה אליכם בשבועות הבאים כולנו הולכים לגלות את עצמינו תוך כדי שינה פתרון חלומך הוא שאתה הולך להיות הומו.מה ,לא שמעת על דבר כזה?החלפת נטיות מיניות באמצע החיים?אז תדע שזה העונש של יוצא בשאלה. הכי הכי כדאי לקחת ברצינות את החלומות של סקרו דרייבר,נראה לי שכדאי ליצור איזשהו מתכון כדי להזמין את החלומות מראש 1+1 וכד'..

evc

New member
מעניין.

סחטיין על האומץ.אני לא יודע אם זה אומר משהו,למרות שהמחשבה האינסטינקטיבית והבסיסית היא שזה משקף את התת מודע, וגם אם כן יש בך פוטנציאל לדו מיניות כמו שפרויד אומר,ברגע שאתה חושב שגברים הם לא מיניים התת מודע לא רלבנטי,כי המודע כבר השתלט על הליבידו. גם לי היה איזה חלום לאחרונה - חלמתי שמישהי שאני יוצא איתה קושרת אותי באזיקים.

מתלבט13

New member
יש הרבה תיאוריות על חלומות

ואני לא יודע על זה. יש תיאוריה שמדובר בזרמים אקראיים מחשבות שמצטרפים לסיפורים ואיך שהוא הופכים למשהו מעניין. אנו יודעים שלעתים אנו חוזרים ומעבדים מידע שלמדנו ביום במשך השינה. גם מידע רגשי וגם מיומנויות. כמדומני שממה שידוע לנו היום על חלומות מאד קשה להסיק איזה שהיא משמעות לחלום. אנו מלאים בכל כך הרבה נטיות והשפעות. גם אני מתנגד לקבלה של השפעה מבחוץ. אבל אני מקבל את העובדה המציאותית יותר שאני מושפע. והערת אגב על הומוסקסואליות. הרעיון שמי שמקיים יחסים עם גברים הוא הומו הוא רעיון חדש מאד. בהיסטוריה לא ראו סתירה בין מין עם גברים למין עם נשים. וגם..... גדולי הפילוסופים היווניים קיימו יחסי מין עם התלמידים שלהם. וכמובן היו נשואים באושר.

עובבי

New member
החלום אומר שאתה הומו-סקסואל

אבל אל תכנס ללחץ יכולת עוד לחלום שאתה ערבי.

למעלה