חלום מוזר על נפטר

חלום מוזר על נפטר

שבת שלום, רקע- עובדת, לא נמצאת בקשר זוגי. אין משהו מיוחד שקדם לחלום, מלבד מחשבות בנושא לימודים, אני לומדת ויש לי מחשבות שאני צריכה להשקיע יותר לקדם את המטלות הלימודיות וגם לעסוק יותר בנושא, במקביל לעבודתי. במציאות- אבא שלי נפטר לפני שנים רבות בחודש הנוכחי, יוני. בחלום גיליתי שהחליפו לי אבא כשהיית קטנה, בטעות נתנו לאדם אחר את השם של אבא שלי. הוא נפרד מאמא שלי ולא היה אכפת לו, לא היה בינינו קשר כל השנים (במציאות הורי היו גרושים שנים רבות). פתאום אבא שלי הוא עובד ותיק באותו מקום עבודה שלי, הוא עבד במקום אחר במשך 3 חודשים ולאחרונה חזר לעבודה. (בחלום הוא לא דומה לאבי ז"ל). בחלום הוא נראה טוב, צעיר יחסית בסביבות גיל 45-50, דומיננטי, כרזימטי, קשוח, בעל סמכות. בהתחלה ניסיתי לגרום לו לדבר איתי, שיתעניין בי, ממש חיזרתי אחריו, בכדי לקבל תשומת לב, אך לכאורה לא היה אכפת לו ממני, אבל ככל שהיינו יותר זמן יחד ודיברנו הרגשתי שכן אכפת לו ממני. שוחחנו על העבודה והוא כמו הנחה אותי, דיבר בסמכותיות וגם שאל איך אני מסתדרת עם המנהלת שלי. סיפרתי לו שבהתחלה היה לא קל וכיום למדנו להסתדר והיא אוהבת אותי (נכון גם במציאות). באמצע השיחה הוא פתאום קם והלך להתקלח. התלבטתי אם לחכות לו וללכת יחד לעבודה, אך נעלבתי שהוא קם באמצע השיחה כאילו לא אכפת לו ולכן התחלתי לאסוף את הבגדים שלי לתיק, אם כי חשבתי שזה מיותר, שעד שאאסוף את הבגדים בסוף הוא יחזור ונלך יחד. ראיתי שהוא יצא מחוץ לבית ופתאום נפל עם הפנים לרצפה, אך כשהסתכלתי הוא היה נראה כמו דמות של ילדה. פתאום כאבה לי השן והיא התחילה ממש להתפרק, יצאו ממנה כל מיני דברים- כמו שעושים סתימה והרופא שם צמר גפן וכדומה, ונותר רק צמר גפן קטן בשן שהתפרקה לגמרי. התלבטתי אם לעשות טיפול שיניים ע"י אבא שלי (למרות שהוא לא רופא שיניים), או ללכת לרופא שיניים הרגיל שלי, חשבתי שאני לא סומכת על שניהם. פתאום בחלום ראיתי שמי שהתפרקו לה השיניים זאת מטופלות שלי (במציאות ובחלום), וחשבתי שאני לא חייבת ללכת איתה לרופא שיניים, רק לחתום על הסכמה על הפעולה. אשמח לפירוש החלום המוזר...

אלישבע777

Well-known member
הפרוש לי לחלום על השן ( פרוש חלקי)

קטע זה של החלום הוא חלום בפני עצמו. חבל שלא כתבת מה הן המטופלות שלך או שיש רק אחת ( "זאת המטופלות שלי" ) ובאיזה טיפול מדובר. זה היה אולי עוזר. לכן התעלמתי מהמשפט הזה, כי לא ידעתי למה לייחס אותו ולכן הפרוש הזה אינו לגמרי שלם. שן לדעתי היא חלק בפה שצומח בילדות ונשאר עד שיבה וזקנה. שן יחידה אינה עוזרת והיא מתפקדת רק אם יש על ידה עוד שיניים וכן במקביל – בלסת העליונה והתחתונה. שן יחידה שנושרת או מתפרקת, זה אירוע הדורש טיפול, אבל אם לא מטפלים, אז חסר משהו. כשחסרה שן אחת, עלולה לנשור שן נוספת ואז יש באמת בעיה. השן המכאיבה והמתפוררת במהירות, אומרת שיש משהו מטריד בחייך, מכאיב ועלול להתפורר ולגרום לנזק . זה סימן אזהרה, לאיזה מצב שעלול להחמיר . באיזה תחום ? קשה לי לדעת מהחלום. רק את יכולה לדעת. יתכן שזו בעיה שמטרידה אותך כבר זמן, ואת דוחה את פתרונה. יתכן שהיא קשורה לתחום הלימודים או הבריאות, או הזוגיות. מה שהחלום אומר – שאם לא תטפלי תאבדי משהו . מאחר שאינך סומכת על אף אחד, את צריכה לטפל או לפחות להסכים שמישהו יטפל (בחלום – לחתום על הסכמה לפעולה, בחלום מוזכרות מטופלות או מטפלת. כלומר – צריך לטפל בבעיה) . מה את אומרת? אשמח לתגובה.

תודה אלישבע,

מבחינת השאלה על מטופלות- זה פחות טיפול במובן הקלאסי, אלא יותר תפקיד על של רכזת שאחראית על אזור ופתרון בעיות מגוונות של אנשים עם קשיים מסוימים. בנוגע לחלום, אולי הכוונה למטלה לימודית די רצינית שאני אמורה לעשות, כדי לקבל את התעודה ואני די דוחה אותה... תודה רבה על הפירוש, אגלה יותר תשומת לב למצבים השונים, בעיקר שזה סימן אזהרה.

אלישבע777

Well-known member
תודה קרן על תגובתך

חלק החלום על השן, יכול להתקשר לנושא מערכות היחסים (המתפוררות? מכאיבות?) בעבודה, לפי מה שהעלית בתגובתך לחלום על אבא. ראי התייחסותי בתגובתי לחלום על אבא. כמובן שגם הפרוש של שן מכאיבה ומתפוררת וזקוקה לטיפול - היא נורת אזהרה, שאת בעצם מזהירה את עצמך. אכן כנראה שדחיית המטלה, היא מכאיבה ודורשת טיפול. או לפי החלום - את אפילו לא צריכה ללכת לרופא שיניים, רק לחתום על הסכם. כלומר - המטלה כמעט גמורה, או לא קשה וגם לא מפחידה ( כמו לדוגמא ללכת לרופא שינים שאינך סומכת עליו...) אם תסכימי עם עצמך, להיכנס ולסיים אותה, את תרפאי את השן החולה. היא לא תציק לך יותר. ובמציאות - תזכי לתעודה הנכספת. אולי התעודה הזאת - תביא לך פעם מזור, או מזל או תפתח לך דלתות . מי יודע? גם זה סוג של גמול ( צדק ) קוסמי!

אלישבע777

Well-known member
חלק א - החלום על אבא

החלום מתחלק לכמה וכמה פסקאות, והרי הן לפי הסדר : חלק א – אבא הוחלף, לא אכפת לו מאימא חלק ב - אבא חזר לעבוד במקום עבודתי , אחרי שלוש שנות היעדרות חלק ג – אבא צעיר וסמכותי, אני רוצה לדבר איתו והוא לא. לא איכפת לו ממני. חלק ד – אבא משוחח איתי ומתגלה שכן איכפת לו ממני חלק ה – אבא קם ועוזב באמצע השיחה, ואני אוספת את בגדי חלק ו – סצנת הסיום - אבא נופל והוא נראה כמו... ילדה... חבל שלא נתת רקע על מערכת יחסייך עם אביך. אולי הייתי יכולה לפרש טוב יותר. לדעתי החלום הוא לא רק על אביך, אלא גם על אהוב או בן זוג, את רצית איתם קשר, אבל נחלת אכזבה. האב בחלום, הוחלף לא אכפת לו מאימא וגם בהמשך, לא אכפת לו ממך. את מחזרת אחריו , ואחרי מאמצים - הוא מתרצה ומתגלה כאדם כריזמטי ואיכפתי. כשסוף סוף אתם כבר משוחחים יפה ובאיכפתיות, ומתחיל להיווצר קשר מבטיח ... הוא קם לפתע ונוטש! את אוספת את הבגדים שלך, (או אולי את השברים שלך), אבל עדיין מקווה שהוא יחזור. הוא ( אבא /בן זוג) יוצא ממקום ( מקום העבודה?) ו... נופל על הפנים כמו ילדה! בסוף החלום, שהוא החלק החשוב בחלום, אבא/בן זוג כבר לא כריזמטי, לא דומיננטי, לא קשוח. רק מוטל חסר אונים על הרצפה!!! הוא נטש אותך , אבל הוא ננטש בעצמו. ולך – אין רגשות בקטע הזה. לא נבהלת, לא התפלאת, את לא עצובה ולא שמחה. את כבר לא ילדה. את כבר אישה בוגרת, חזקה, מסתדרת! לא צמאה לקשר איתו. והוא – (אבא/ בן זוג) הוחלף שוב!! – הוא הילדה!! החלום הוא חלום גמול קוסמי או בידי שמים. החלום אומר בשמך: מי שמתייחס אלי ככה - כה יעשה לו האל! אשמח לתגובתך!

הי אלישבע

תודה על הפירוש המעמיק והמעניין. מבחינת רקע,ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 4 שנים וגרו בערים שונות, כך שמבחינת הקשר עם אבי ז"ל היה לא אינטנסיבי, היינו נפגשים מספר פעמים בודדות במהלך השנה. הפרשנות שכתבת משקפת מערכות יחסים קודמות. בשנתיים שלוש האחרונות התחום הזוגי נדחק מאוד הצידה, מעניין אם החלום קשור לזוגיות, או אולי זה דווקא מתחבר לקשרים בין אישיים בעבודה כל הנושא של גמול קוסמי..?

אלישבע777

Well-known member
כן הרעיון שהצעת הוא אפשרי

תודה על תגובתך המהירה. את כמובן יכולה לפרש את החלום כפי שאת חשה. בעצם - רק את יכולה לפרש את החלום שלך!!! כבר היה לך באוקטובר אשתקד, חלום על בעיות עם קולגה בעבודה שמנסה להכשיל אותך. בהחלט יתכן יחסי האנוש בעבודה, ממשיכים להעסיק אותך לא רק שם, אלא בחלומותייך. אילו היית נותנת על זה רקע, הייתי הולכת לכיוון הזה בפרוש שלי. אבל את יכולה לעשות זאת בעצמך - את צריכה להתאים את החלום למציאות. החלום הוא שפה או צופן. נסי לדלות ממנו את הפרטים המתאימים לארועים בעבודה עליהם מגיע עונש קוסמי. מי האב, מי הוחלף מי הילדה וכדומה. אולי גם השן הכואבת והמתפוררת, תיכנס לכאן.

למעלה