חלום ישן...

• פותח הנושא ajl
  • פורסם בתאריך

ajl

New member
חלום ישן...

יש לי חלום ישן, הוא התחיל לפני 15 שנה כשעליתי למטוס חזרה לארץ אחרי חצי שנה באוסטרליה... הבטחתי לעצמי שיום אחד אחזור לשם.
היום כשאני נשוי + 2 (10 ו 7) ומאחורי 40 שנות חיים החלטתי שהגיע הזמן לממש את ההבטחה הזו, זה לא יהיה קל אני בטוח אבל הרצון למעבר, לעשות ריסט, חזק ממני.

לי ולאשתי יש הרבה התלבטויות בעניין, מצד אחד יש לנו אזרחות ארופאית ואנחנו יכולים לעשות מעבר לאחת מארצות אירופה בלי לעבור את "מסע הכומתה" המתיש כדי לעבור לחיות ולעבוד ומצד שני, החלום שלי... אוסטרליה המדהימה!! זו שזכורה לי עם הנופים והמרחבים האין סופיים, האנשים והרוגע...

אז למה אני מבלבל לכם ת' !@#$ אתם שואלים? מעניין אותי לשמוע מכם איך אתם חווים את אוסטרליה היום, אחרי המעבר והקשיים?
הייתם משנים או עושים משהו אחרת? האם אתם חווים קשיים גם היום או שאתם כבר מרגישים בבית? לאלו מכם שיש ילדים, איך הם קיבלו את המעבר? והאם בסופו של דבר אתם מאושרים... אבל באמת מאושרים?

Sweet Hereafter

New member
יש לי תשובה קצרה בשבילך:

אם אתה באמת מתעניין בתכנים שרשמת, תפנה לעצמך כל ערב שעה, ותתחיל לקרוא בפורום הזה אחורה. מהר מאוד אתה תיחשף למגוון תשובות בנושאים ששאלת. ככל שתקרא יותר, תקבל תמונה רחבה וברורה יותר. כמה לקרוא? כמה שיהיה לך חשק. אני מעריך שכ-50% מהתוכן כאן יהיה רלבנטי ומעשיר עבורך, וככל שתקרא יותר תלמד לסנן בזריזות את הפוסטים / השרשורים הלא-רלבנטיים.

אולי בעצם כדאי לך לדלג לסוף 2011 ומשם לקרוא אחורה, התקופה שבאה אח"כ היתה מאוד עכורה סביב נושא ניהול הפורום, ואתה עלול לבזבז יותר מדי זמן עד שתבין מי נגד מי.

התשובה שלי לשאלתך האחרונה היא שכדי להיות מאושר רק צריך להחליט להיות מאושר, ולדעתי גם אין שום דרך אחרת אל האושר.

ajl

New member
זה בדיוק מה שאני עושה...

כבר יומיים "טוחן" על הפורום... תודה על טיפ 2011

לגבי האושר אני מסכים איתך ולמען האמת אני די מאושר ... אחרי הכל, אני עושה את מה שאני אוהב וגם מרוויח מזה לא רע, העניין הוא שאני לא מרוצה מהמקום בו אני חי וכשאני מסתכל 20 שנה קדימה זה לא נראה טוב יותר אז למה לא לעשות שינוי כל עוד אני עדיין יכול.

ajl

New member
תיקון קטן...

כתבתי "אני לא מרוצה מהמקום בו אני חי" והתכוונתי לא נעים לי במקום בו אני חי ואם להיות קצת יותר בהיר אזי במדינה בה אני חי.

Sweet Hereafter

New member
יש הבדל גדול בין מה שאני כתבתי ומה שאתה

אתה אומר:
"למען האמת אני די מאושר ... אחרי הכל, אני עושה את מה שאני אוהב וגם מרוויח מזה לא רע, העניין הוא שלא נעים לי במדינה בה אני חי וכשאני מסתכל 20 שנה קדימה זה לא נראה טוב יותר אז למה לא לעשות שינוי כל עוד אני עדיין יכול."

אני הייתי מנסח את זה כך:
"למען האמת אני די מאושר ... אחרי הכל, החלטתי שמספיק לי להיות די מאושר. העניין הוא שלא נעים לי במדינה בה אני חי וכשאני מסתכל 20 שנה קדימה זה לא נראה טוב יותר אז למה לא לעשות שינוי כל עוד אני עדיין יכול."

עם החלק השני אני יכול להזדהות. את החלק הראשון אתה יכול לשנות גם בלי לעבור, ומאידך מעבר לא בהכרח יגרור שינוי בכיוון הרצוי (יותר אושר).

zaske

New member
קח בחשבון כמה דברים

חוויות כתייר הן לא חוויות של מי שגר שם.
גם אני נפלתי בקסם האוסטרלי כמוך. ומתעד לעבור לשם בעוד כמה חודשים.
מנסה לעשות שיעורי בית כמה שניתן, אבל אני בטוח שאת ההלם אנחנו עדיין נחטוף. תוך כדי שיעורי בית, אתה קורא דברים שהם אולי לא אידאלים מבחינתך, ואז אתה צריך לחשוב - מה יותר גרוע - המינוסים של ישראל מול המינוסים של אוסטרליה ואיך זה מתקזז עם הפלוסים של שתי המדינות, ואתה צריך להגיע למאזן כלשהו. עושה רושם שבמקרה שלך, גם אפשר לשקול את האיחוד האירופאי כאופציה, וזה רק מסבך את חישובי המאזן , לדעתי האישית.
ממליץ לך להשקיע בחיפושים בפורום לגבי כל מה שקשור לעלויות מחיה, או אפילו לעלות שאלה משלך, עם פירוט של הדברים שחשובים לכם.
מה שכן, אתה כבר לא הכי צעיר בעולם, כדאי לברר שאתה עדיין יכול בכלל לעשות את המעבר, לפני שאתה טוחן פה שעות על גבי שעות בפורום , ומדלג כמובן על תקופת המריבות האחרונה.

ajl

New member
חחח לא הכי צעיר אבל גם לא הכי "זקן"

על פי מה שהבנתי עדיין לא פיספסתי :) ... הרף למעבר ע"פ מקצוע הוא 45 ומישהו ציין שזה עודכן עד לגיל 50.

אני בטוח שהמעבר לא יהיה פשוט ואת ההלם חוטפים רק כשנמצאים שם כי כאן זה עדיין בשלב הפנטזיה והכל ורוד.

שמע, השיקולים כרגע הם לא ברמת העלויות אלא ברמת ה-"איפה", אם נכניס לרגע את אירופה למשוואה אזי אנחנו יכולים תאורטית לעבור לשם תוך חודש, מה שצריך זה בגדול כרטיסי טיסה, לארגן מגורים וכסף לחודשים הראשונים עד שנכנסים לעניינים (עבודה, בתי ספר, הרשמה בעירייה, ביטוחים וכיוצ') ואילו למעבר לאוסטרליה יש עוד דרך ארוכה מאוד עד שנקבל את האישור אם בכלל.

העניין הוא שלחיות באוסטרליה עבורי זה חלום (עד כמה נאיבי וצולע שזה נשמע) שתבין, יש לי מכר/חבר (עבדנו יחד בחברת הייטק בעבר) שעשה רילוקשיין (דרך אותה חברה) לאוסטרליה והיום הוא אזרח וכל פעם שאני מדבר איתו אני ירוק... מקנאה

ajl

New member
ועוד משהו שלמדתי על הדרך...

עוד בכיתה ד' - "אין דבר העומד בפני הרצון" ומי שיכול לעמוד בדרכי... זה רק אני

zaske

New member
תשובות

עדיף לא להסתמך על "לפי מה שהבנת" - גיל הוא לא המדד היחיד. יש עוד מדדים במה שנקרא מבחן הנקודות.
אתה מוזמן להסתכל בלינק הבא -
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-fact.pdf

ועדיין כדאי שתתיעץ עם סוכן הגירה לגבי סיכוייך לעבור לאוסטרליה, יש שם סעיפים שאישית לא ברורים לי (אני הייתי על מבחן הנקודות הישן שהתחלף לפני כשנה אם אני זוכר נכון).

אני חושב שאתה טועה, וצריך לכלול שיקולים ברמת עלויות.אני לא מדבר על עלויות ברמת הוצאות המעבר + תהליך ההגירה, אלא עלויות ברמה היום-יומית. לראות שאתם יכולים לחיות באוסטרליה ברמת החיים שאתם מעוניינים לחיות בה, מעבר כמובן לזה שיש בה נופים מרביהים.

אני בעד חלומות. הוצאת תושבות הקבע האוסטרלית היא ללא ספק הגשמת חלום, ועדיין , ניסינו להערך לחלום הזה בצורה הכי מפוכחת שאפשר, בהתחשב בזה שאנחנו חיים מחוץ לאוסטרליה והתחלנו את החלום עם כמעט אפס ידע על המקום המקסים הזה.

ajl

New member
RE: תשובות

zaske, כוונתי הייתה שמאחר ועדיין לא הוחלט סופית האם רודפים אחר החלום או מתמקדים באירופה ראוי לבדוק כמו שציינת את סיכויי ההגירה לפני שבכלל מבזבזים זמן על תחשיבים (לא משנה אלו).

השלב הראשון (בזמן שאני מפשפש בפורום) הוא סיכויי ההגירה, ראיתי שישנן מספר המלצות על סוכן בשם יפתח סער... יש המלצות נוספות אודות סוכנים אחרים? או שאין טעם ויפתח הוא הכתובת?

efroch99

New member
גם אני בעלת אזרחות אירופאית

מעולם לא הייתי באוסטרליה ולא התאהבתי בה, אך עשינו החלטה מושכלת שאנחנו מאמינים יותר בעתיד של המדינה הזאת וחוששים מתהליכים מדאיגים מאוד באירופה.

גם אני ממליצה מאוד על יפתח סער
.

ajl

New member
בדיוק, בגלל זה אנחנו בודקים אופציות אחרות

ajl

New member
10x, הבנתי שב - 1.7.2012 נכנסות תקנות חדשות..

ושכדאי להמתין עד אז.

כדאי להתחיל להתכונן כבר עכשיו.

התקנות החדשות לא ישנו עד כדי כך את תהליך ההגשה שלכם. תתחילו ליצור קשר עם סוכנים, לארגן את הניירת וכו'.

lmnopqrstuvw

New member
תלוי...

יש לנו זוג חברים שהסוכן שלהם אמר להם שיכול להיות שהתקנות החדשות ישנו את הגיל, והמקסימום יהיה 35.

זה הגיוני??

zaske

New member
אם כן, זה רק יאושש כמה מההנחות שלך

1. שאוסטרליה היא מקום שחור משחור
2. (פירוט על 1) שאוסטרליה היא מקום של אנשים ממוצעים, שלא מעוניין באנשים הישגיים ומשכילים.

או בקיצור -
אין לדעת מה יהיה.
אני יכול רק לציין שקראתי בזמנו כמה כתבות לגבי המעבר למבחן הנקודות החדש. אחת הסיבות שהגדילו את הגיל המקסימלי מ45 (כמדומני) ל50, זה כדי להכניס יותר אנשים עם יותר נסיון לאוסטרליה, לפי מה שהיה כתוב באותן כתבות.
אז עכשיו רוצים אנשים עם פחות נסיון?
עד גיל 35 , אם לא עושים צבא, אפשר לצבור כמות לא רעה של נסיון, אבל זה עדיין אומר שצריך להתפקס די אחרי סיום התיכון על מה שאתה רוצה ללמוד, ולא להתחרט באמצע או חס וחלילה - לסיים תואר , להבין שזה לא מה שרצינו, וללמוד תואר אחר , רק אז לצבור נסיון (ואני מכיר כמה וכמה מקרים כאלה , לא כל אחד יודע בגיל 16 שהוא רוצה ללכת ללמוד מדעי המחשב בטכניון).
בנוסף , קראתי שמבחן הנקודות החדש הוריד את כמות בקשות הויזה, ומצד שני, הוסיפו עוד מקומות (כמה אלפי ויזות) שיאושרו השנה.
אז איך כל זה מסתדר עם זה שיורידו את הגיל המקסימלי ל35 ? לא ברור.

למעלה