חלום חוזר על גובה

אור_30

Active member
היי אהובה,

רקע:
עבודה עצמית כאסח, התגברות על פחדים, התבוננות לאמת בעיניים, התקדמות אדירה בעניין הרגשי מול כולם. פחות ופחות צריכה אישור חיצוני, יותר יותר מתחזקת מבפנים.
השורש לדעתי התגברות על חרדת נטישה, התמודדות בכוחות עצמי, להיות לבד. לשאל את המחשבות רגשות תחושות שלי.
הבנתי שבת זוג היא לא תחליף לאמא. הקשר מאוד בריא בעיניי ואני מאוד מרוצה, התקדמות הדדית, עדיין פחד לפגוש את אמא שלה הרוחנית. היא מאוד קשורה לאמא שלה ויש להן קשר שונה לגמרי ואולי הפוך משלי עם אמא שלי. אני מפחדת שאני לא "מספיקה" לאמא שלה שנשמעת מאוד חומלת, זה קשור אליי לגמרי.יש לי נטיה לפעמים להרגיש פחותת ערך מול אנשים שבעיניי ראויים.
החלום נחלם יום יומיים לפני כנס של התכנית בה אני נמצאת. הייתה הופעה שלי עם המון המון מילים מול קהל
התגברות על פחד מטורף מביקורת בושה אשמה השפלה ולסמוך על עצמי
הליך פרידה מהילדות (מבחינת תודעה ורגש) לעבר בגרות רגשית
המטפלת עובדת איתי על המון דברים שלי מול אמא, מול אנשים. גבולות גבולות..
אעבור דירה בקרוב (עם בת הזוג כנראה) ובהמשך גם שוקלת להפריד כוחות של רכב משותף עם אמא
המון שינויים וגדילה.

החלום
זכור לי מתקן (או משהו שעולים עליו המונים) בחו"ל, אין לי מושג איפה
עם גובה עצוםםםםםם
פחד מטורף, הרגשתי תלושה מהכל
זה נראלי שתמיד חוזר עם הורים וילדים (לא ממש ברור לי)
זכור לי שלכל ילד היו הורים לחבק אותם ולי לא, הייתי לבד
זוכרת ילדה מהגן שעבדתי בו (לא גן שהייתי כילדה) שמפחדת ומחובקת ע"י אמא שלה
אני הייתי לבד
זה היה כ"כ מפחיד
גובה ברמה לא הגיונית

תוספת לחלום:
חלום חוזר. אפעם לא כתבתי אותו כי לא תמיד זכרתי אותו... או שפשוט הייתי שם בגלגול אחר? לא יודעת, זה היה סופר מוכר. הייתי שם כמה פעמים בוודאות!
גם ההרגשה הייתה כזה: אוייי שוב זה? :(
אולי לא הצלחתי בפעמים קודמות והפעם כן? אין לי מושג
אולי כן הצלחתי בפעמים קודמות, אולי זה אימונים..
אולי זה פשוט משהו שאני שונאת.. באמת שאני לא יודעת
אני תוהה אם זה חלום שקשור לבין הגלגולים
זה גובה לא הגיוני,עם הרגשה מאוד מוזרה ועוצמתית, פחד הכי גדול שאני מכירה אולי? בחלום
לא אתפלא אם זה אומר על קפיצת מדרגה רוחנית כי אני לגמרי מרגישה את זה, וזה מאוד קשה ומפחיד
ואני לא מצליחה להכיל את השינויים עדיין

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
היי אהובה,

רקע:
עבודה עצמית כאסח, התגברות על פחדים, התבוננות לאמת בעיניים, התקדמות אדירה בעניין הרגשי מול כולם. פחות ופחות צריכה אישור חיצוני, יותר יותר מתחזקת מבפנים.
השורש לדעתי התגברות על חרדת נטישה, התמודדות בכוחות עצמי, להיות לבד. לשאל את המחשבות רגשות תחושות שלי.
הבנתי שבת זוג היא לא תחליף לאמא. הקשר מאוד בריא בעיניי ואני מאוד מרוצה, התקדמות הדדית, עדיין פחד לפגוש את אמא שלה הרוחנית. היא מאוד קשורה לאמא שלה ויש להן קשר שונה לגמרי ואולי הפוך משלי עם אמא שלי. אני מפחדת שאני לא "מספיקה" לאמא שלה שנשמעת מאוד חומלת, זה קשור אליי לגמרי.יש לי נטיה לפעמים להרגיש פחותת ערך מול אנשים שבעיניי ראויים.
החלום נחלם יום יומיים לפני כנס של התכנית בה אני נמצאת. הייתה הופעה שלי עם המון המון מילים מול קהל
התגברות על פחד מטורף מביקורת בושה אשמה השפלה ולסמוך על עצמי
הליך פרידה מהילדות (מבחינת תודעה ורגש) לעבר בגרות רגשית
המטפלת עובדת איתי על המון דברים שלי מול אמא, מול אנשים. גבולות גבולות..
אעבור דירה בקרוב (עם בת הזוג כנראה) ובהמשך גם שוקלת להפריד כוחות של רכב משותף עם אמא
המון שינויים וגדילה.

החלום
זכור לי מתקן (או משהו שעולים עליו המונים) בחו"ל, אין לי מושג איפה
עם גובה עצוםםםםםם
פחד מטורף, הרגשתי תלושה מהכל
זה נראלי שתמיד חוזר עם הורים וילדים (לא ממש ברור לי)
זכור לי שלכל ילד היו הורים לחבק אותם ולי לא, הייתי לבד
זוכרת ילדה מהגן שעבדתי בו (לא גן שהייתי כילדה) שמפחדת ומחובקת ע"י אמא שלה
אני הייתי לבד
זה היה כ"כ מפחיד
גובה ברמה לא הגיונית

תוספת לחלום:
חלום חוזר. אפעם לא כתבתי אותו כי לא תמיד זכרתי אותו... או שפשוט הייתי שם בגלגול אחר? לא יודעת, זה היה סופר מוכר. הייתי שם כמה פעמים בוודאות!
גם ההרגשה הייתה כזה: אוייי שוב זה? :(
אולי לא הצלחתי בפעמים קודמות והפעם כן? אין לי מושג
אולי כן הצלחתי בפעמים קודמות, אולי זה אימונים..
אולי זה פשוט משהו שאני שונאת.. באמת שאני לא יודעת
אני תוהה אם זה חלום שקשור לבין הגלגולים
זה גובה לא הגיוני,עם הרגשה מאוד מוזרה ועוצמתית, פחד הכי גדול שאני מכירה אולי? בחלום
לא אתפלא אם זה אומר על קפיצת מדרגה רוחנית כי אני לגמרי מרגישה את זה, וזה מאוד קשה ומפחיד
ואני לא מצליחה להכיל את השינויים עדיין

תודה מראש
הי אור,

לא הבנתי את החלום שלך. נראה לי שיש בו ערבוב בין חלום על המתקן הגבוה לבין זיכרונות מגן הילדים שלך או הגן שבו עבדת. אם יש כאן ערבוב, אנא כתבי אותו מחדש.

לא הבנתי את התוספת לחלום בקשר להצלחה. ואם הוא חלום חוזר (זה חשוב) – אבל לא הבנתי מה חוזר בחלום זה. יש לך הרבה חלומות חוזרים ולכן הם כה חשובים.

אור_30

Active member
אין ערבוב
"זוכרת" הכוונה לחלום, הוא כתוב מאוד פשוט
חלום על מתקן גבוה שחוזר
אותו חלום. מתקן גבוה, הורים וילדים
הם ביחד ואני לבד
זה כאילו לא מבחירה
זה משהו שחובה לעשות
בחלום ההרגשה מאוד מוכרת
וכזה "שוב המתקן הקשה הזה? אין לי כוח לעוד סיבוב"
לכל הילדים יש הורים שתומכים ומחבקים במתקן הקשה הזה
ואני לבד, בלי הורים שם
בחלום הייתה ילדה שאמא שלה חיבקה אותה, הילדה הזו הייתה בגן שלי כשעבדתי
החלק החוזר זה המתקן, ההורים והילדים, המשימה שחייבים לעבור כאילו מול אלוהים? אין לי מושג
ואני מדברת על גובה של טיסה, לא של מתקן בלונה פארק, על גובה שהוא מפחיד ברמות, זה נראה כמו מימד כזה לא מהעולם הפיזי
אבל כן יש מתקן ואנשים
אני גם לא יכולה לחזור לקרקע מתי שאני רוצה, זה נראלי תלוי אם כולם מצליחים, אני לא ממש יודעת
זה כאילו משהו שכופים עליי להיות שם, אני לא יודעת להסביר
אפחד לא מדבר על זה, זה פשוט ידיעה כזאת בחלום, שחייבם לעשות, כולם עושים
והייתי שם כמה פעמים! בוודאות
לא יודעת אן בין הגלגולים או בחלומות, או גם וגם
זה משהו מאוד קשה ומאוד מוכר
אבל קשה ברמות עם פחד נוראי, בהלה

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

את מתארת פחד נוראי ובהלה במקום לא ידוע, במתקן כל שהוא שאינו מתקן שעשועים, או כלי תחבורה. המקום מאוד גבוה אולי בגובה של מטוס. את לא יכולה לרדת משם, כופים עלייך להישאר שם, המתקן הזה הולך וחוזר או אולי עולה ויורד ( לא כתבת). עם כל זאת המקום מלא אנשים! לא סתם אנשים, אלא הורים וילדים! וההורים מחבקים את הילדים ותמכים בהם וכולם אינם פוחדים מהגובה. אף אחד (גם לא את) – לא צורח מפחד. [כמו ברכבת הרים בלונה פרק] המקום המפחיד הוא שקט!

ולמרות הקהל שמסביב את – חשה בדידות איומה, לא רוצה עוד סיבוב במתקן הזה, לא יכולה לרדת. אין מי שיגן עלייך ואין מי שיחבק אותך כמו שאר הילדים והילדה מהגן שעבדת בו. את למעשה חסרת אונים בשמים ואין פתרון למצבך.

מה שמוזר לי הוא שהחלום הנורא הזה, כלל לא מתקשר להווה שלך. היום את בוגרת, יש לך חברת נפש ואת עומדת לפני חיי זוגיות בריאים בדירה משלכן, את לא תלויה באימך ברכב שלה ובגחמות שלה. מפרגנים לך, יש לך חברים ( את יודעת לסנן מי טוב לך ומי לא), יש לך ביטחון עצמי מעולם לא היה לך כל כך טוב בחיים!! אני קושרת את החלום למצב בו היית לפני הכנס שנערך יומיים אחרי החלום הזה. הכנס שלך והדברים שהיית צריכה לשאת שם – גרמו לך חרדות קשות. מצד אחד היית בשמים, בעננים- מצב מרגש מאוד מצד שני, זה היה גבוה מדי בשבילך ועוד לבד! ללא הגנה, ללא הורים ( בחלום את עדיין קטנה) החלום מראה שאת צמחת לגבהים אבל... את עדיין לא מספיק מוכנה לצמיחה הזאת. גם דברים טובים מאוד (אהבה חדשה, זכיה בפרס, נאום לפני קהל בכנס, וכד') מפחידים עד מוות לפעמים!!! בחלום את חשה עדיין ילדה. השינויים החיוביים בחייך בשנה האחרונה – עדיין לא חלחלו לחלום. ודבר נוסף – כשמגיעים לעננים, לגבהים שלא יאומנו בזכות עצמנו ( חברה , זוגיות, הכרה חברתית, עשיה חברתית, קריירה וכד') זו בהחלט הצלחה. אבל... אין משהו יותר מפחיד מההצלחה!! על ההצלחה צריך לשמור כי אפשר לפול חזק.

החלום משקף לך את הבעיה שבהצלחה - הפחד מנפילה או מ -"עוד סיבוב" במתקן השטני הזה . הילדים האחרים – אינם פוחדים. להם טוב! יש מי ששומר עליהם מנפילה והם יכולים לרדת מהמתקן מתי שהם רוצים. את לא! את חייבת להישאר גבוה, ואין מי שיעזור לך. את שומרת של עצמך. את ... אימא של עצמך!!!

החלום מראה חרדות פנימיות עמוקות שקיימות בך. את עדיין לא רגילה להיות גבוה כל כך. אבל הוא גם בעצם משקף גם את הדרך הארוכה שעשית בכוחות עצמך - כדי לנגוע בשמים! השקט במקום הזה, הוא גם שקט טוב. השקט הזה – אומר שאת במקום טוב ואת צריכה להיות שקטה בתוך נפשך. לא יקרה לך כלום. נכון – את חייבת להישאר בגבהים, וזה מכביד, כי את לא יכולה לרדת מתי שאת רוצה. אבל האם באמת את רוצה?? האם את רוצה לרדת למטה בגלל פחד? אם כן – אז אולי זו נקודה למחשבה. מהחלום הקודם שפרשתי – לא ברחת ממקום אסון. שם את אמיצה! יתכן שיש רגשות מנוגדים המתרוצצים בקרבך ( מקום גבוה מפחיד, מקום נמוך מדכא). לכל דבר יש מחיר.
נתתי לך חומר למחשבה!

אשמח לתגובה.

אור_30

Active member
תודה רבה על הפירוש
מדויק:
"גבוה מדי בשבילך ועוד לבד! ללא הגנה, ללא הורים
בחלום את חשה עדיין ילדה
כשמגיעים לעננים, לגבהים שלא יאומנו בזכות עצמנו
את חייבת להישאר גבוה, ואין מי שיעזור לך. את שומרת של עצמך. את ... אימא של עצמך!!!"

לדעתי יש משהו שקשור לפרידה רגשית מההורים. פרידה רוחנית כזו, לעוף לבד
לעזוב את הגולם, את הקן
לבד
לעוף
מפחיד מאוד
אכן זה טרם יושב במערכת, בלתי נתפס עבורי לאן הגעתי. שינויים מפחידים אותי, בהדרגה משתחררת...
יש לי מטפלת שלקחתי מאז הפרידה והיא עובדת איתי קשה ולא מוותרת לי, כדי לגדול רגשית.
אני אכן מרגישה שאני צריכה לנוח ולעבד, לעכל, לתת לחומרים לשבת במערכת.

האם תוכלי לפרש את החלום על סבתא ז"ל?|לב|
תודה רבה.

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה על הפירוש
מדויק:
"גבוה מדי בשבילך ועוד לבד! ללא הגנה, ללא הורים
בחלום את חשה עדיין ילדה
כשמגיעים לעננים, לגבהים שלא יאומנו בזכות עצמנו
את חייבת להישאר גבוה, ואין מי שיעזור לך. את שומרת של עצמך. את ... אימא של עצמך!!!"

לדעתי יש משהו שקשור לפרידה רגשית מההורים. פרידה רוחנית כזו, לעוף לבד
לעזוב את הגולם, את הקן
לבד
לעוף
מפחיד מאוד
אכן זה טרם יושב במערכת, בלתי נתפס עבורי לאן הגעתי. שינויים מפחידים אותי, בהדרגה משתחררת...
יש לי מטפלת שלקחתי מאז הפרידה והיא עובדת איתי קשה ולא מוותרת לי, כדי לגדול רגשית.
אני אכן מרגישה שאני צריכה לנוח ולעבד, לעכל, לתת לחומרים לשבת במערכת.

האם תוכלי לפרש את החלום על סבתא ז"ל?|לב|
תודה רבה.
תודה על התגובה. אני תמיד מפרשת הכל. את יודעת. יקח לי זמן הפעם.

למעלה