חלום - הכי קרבי שיש.

pSyhoKokiLiDa

New member
חלום - הכי קרבי שיש.

אני יש לי כבר מגיל 0 חלום של להיות בקרבי. אני החלטתי בתקופה ההיא,ף בגיל ממש צעיר שלשם אני הולך, להכי קרבי שיש, שאני מכוון להכי גבוהה בחיל הרגלים ושום דבר אחר לא יעלה על הדעת. הבעיה היא שאני אסמטתי והעובדה הזאת סותרת את החלום שלי. האסטמה שלי אומנם לא קשה, אני ספורטאי ומתאמן בקבוצה כבר כמה שנים וזה לא מפריע לי לא באימונים של הקבוצה, ולא במהלך ריצות ארוכות שאנימבצע מדי פעם. במיוחד שאני על תרופות ואז האסטמה נעלמת כליל. חלומות מגשימים, שום דבר אחר לא בא בחשבון, לכן יש לי מס' שאלות: - האם אני יכול להיות עם פרופיל 82 עם אסטמה? או בכלל להיות עם פרופיל 97 והאסטמה בתור סעיף? אם כן, מה הסיכויים? - האם הם הבודקים יכולים לגלות שיש לי אסטמה בלי שאני אספר להם על זה? כלומר, האם הם מסתכלים בתיק הרפואי? מותר להם בכלל? אני ממש חושב על הסתרת האסטמה ושמעתי על מס' חיילים שעשו את זה (אחד מהם מת במלחמה האחרונה (לא מהאסטמה כמובן)). השאלה שלי היא איך עושים את זה? פשוט לא מגלים? אני ידוע שזה יראה בעיניי חלקכם כדבר מוזר ולא נכון מוסרית, אבל אני פשוט לא יכול לחשוב עלי עושה משהו אחר חוץ מחיל רגלים עם שאיפה לסיירות. אני מקווה שתענו לי ברצינות. תודה רבה לעוזרים ולקוראים! אני מקווה שאתם מבינים אותי, תום.

bitonano

New member
אני מכיר אחד שהי לו אסטמה קלה

והיה לו 72, וזה הפרופיל הגבוה ביותר ששמעתי שחולי אסטמה מקבלים. החברים שלי שחולי אסטמה בעלי פרופיל 64, שהוא לא קרבי אפילו. אם אתה מוכן לעשות הכל כדי ליהיות קרי אל תספר. אני יכול לספר לך שדוד שלי שגם חולה אסטמה שירת באחת מהסיירות המיוחדות והמסווגות בצה"ל, ככה שגם אתה יכול. בהצלחה בהמשך...

pSyhoKokiLiDa

New member
השאלה היא אם אני לא אספר

האם הם יגלו את השקר? איך הם יכולים לגלות?

RENI1

New member
רק אם חלילה

יהיה לך התקף אסטמה מתישהו. אין להם דרך אחרת לגלות..

מייבל

New member
טוב, תקשיב...

אם באמת אתה לא חוטף התקפים בזמן ריצות (קצרות או ארוכות) ואם זה ממש לא מפריע לך לעשות כלום, אבל רק אם זה באמת נכון (אני פשוט אומרת לך שתהיה אחראי על עצמך, כי אם יקרה לך משהו בעקבות האסתמה אתה תראה איך המפקדים מתנערים מאחריות וזה באמת צרות...). בתור אסתמתית שבדיוק כמוך חלמה להגיע להכי קרבי שיש (לבנות). ניסיתי להסתיר את המידע על האסתמה, אבל יש שאלון שהרופא המטפל שלך צריך למלא והם בדר"כ אומרים את האמת ולא יעזרו ההפצרות שלך, אז זה יהיה קצת קשה להסתיר. אני אומרת שבצו הראשון בועדה הרפואית תגיד שיש לך אסתמה אבל באותה נשימה גם תגיד שאתה ספורטאי ושהאסתמה לא מפריע לך לעשות משהו (ואם לא קיבלת התקף כבר כמה שנים טובות תרגיש חופשי לציין את זה, אבל רק אם זה באמת נכון.) במקרה כזה, הרופא יציע לך ללכת לעשות בדיקת מאמץ ותיפקוד ריאות (פשוט שמים אותך על הליכון ומחברים לך כל מיני מכשירים שבודקים את תפקוד הריאות שלך ואומרים לך ללכת ולאט לאט מגבירים מהירות ומגיעים למצב של ריצה מאומצת... הבדיקה היא משהו כמו חצי שעה). עכשיו אם הבדיקות יהיו תקינות ויראו שהריאות שלך לא הראו כל מיני סימני מצוקה או משהו כזה, אתה פונה בחזרה ללשכת הגיוס יחד עם תוצאות הבדיקה ואז מעלים לך את הפרופיל (לכמה אני לא ממש בטוחה, אבל מעלים לך לפרופיל קרבי). בכל מקרה, בהצלחה :)

מייבל

New member
אני אפילו לא עשית את הבדיקות...

באמצע שיעור ספורט קיבלתי התקף ומאז נגוז החלום להיות הרמטכ"לית הראשונה שיצאה משייטת 13 של סיירת מטכ"ל :)))) אני מתגייסת בסוף לכל"צ ב-24 לאוקטובר.

G A L 1 8 0 4

New member
24 לאוקטובר

יש גיוס של מדריכות חי"ר, יש מצב שישבצו אותך שם? מה הקב"א שלך את יודעת?

מייבל

New member
הקב"א שלי הוא 54...

אבל לא צריך לעבור איזשהו מיון למדריכת חי"ר?

RENI1

New member
צריך..

לא מקבלים הדרכת חי"ר ללא מיונים. כנראה זה גם גיוס של מדריכות חי"ר וגם גיוס כל"צ.

pSyhoKokiLiDa

New member
תודה רבה על התגובה.

- האסטמה לא מפריע לי בריצות ובמקרים הנדירים שהיא כן מפריעה לי, אני ממשיך במאמץ בלי לקחת ונטולין וזה נעלם מעצמו (אני לא מת על תרופות). - יש לי אסטמה. אם אני אלך לבדיקות יראו את זה, הרופא שם יוצר תנאים במיוחד בשביל שאני אקבל התקף, בשביל לראות את חומרת האסטמה במצבים הכי קיצוניים (עברתי את זה כבר. התבאסתי מהתוצאות). - את בטוחה שיש שאלון שהרופא שלי צריך למלא? בדוק? פה כבר מתחילה בעיה. אבל אני מאמין שאני יכול לדבר איתו לב אל לב והוא יבין אותי (אני איתו כבר שנים). שוב, תודה על העזרה [; כמה שיותר אינפורמציה בנושא של הבדיקות וכל אלה תעזור לי לגבש את המהלך שלי, ולמנוע פאשלות.

RENI1

New member
זה לא עניין

של "לדבר איתו לב אל לב והוא יבין". רופא שמסתיר מידע רפואי מהצבא עושה עבירה פלילית. לא נראה לי שרופא יסכים לסכן את עצמו. חוץ מזה, אתה בעצמך אמרת שהתאכזבת מהתוצאות של הבדיקות. תחשוב מה יכול לקרות במצב אמת. זה לא צחוק. נסה לחשוב על אפשרויות אחרות, טובות לא פחות מחי"ר. בהצלחה!

pSyhoKokiLiDa

New member
אני נעול חזק מדי על חי"ר.

אין אופציות אחרות מבחינתי. הרופא שלי יודע שיש לי אסטמה, אבל לא אסטמה חזקה, כלומר אף פעם לא באתי אליו בגלל התקף או משהו כזה. מצד שני הוא זה שתמיד נותךן לי מרשמים על תרופות. הוא יבין את המצב אני מניח, אם לא אני אמצא רופא אחר.. זה מצב של הכל או כלום.

pSyhoKokiLiDa

New member
עוד משהו;

הייתי אצל רופא האסטמה בגלל שהרגשתי עיות נשימה שלאו דווקא קשורות לאסטמה.. הייתי חולה במשך תקופה די ארוכה והמליצו לי להגיע אליו. אצל הרופא הזה, אחרי הבדיקה על ההליכון מאמץ (הוא עשה לי מבחן של ספורטאים, כלומר העמיד אותי במהיריות שהוא לא מעמיד את רוב האנשים, אם הוא היה מעמיד אותי בהם אני בספק אם הייתי מרגיש משהו) קיבלתי את קוצר הנשימה הכי קשה שהיה לי בחיים. לא היו כמוהו לפניו ולא היו כאלה אחריו.

RENI1

New member
רואה..?

ביחידות מובחרות זה גם יכול להגיע למצבים כאלה :/ תתעניין בשיריון אולי. הם גם עושים פעילות חי"ר בשטחים בנוסף להתמקצעות שלהם על הטנקים.

מייבל

New member
בצו הראשון שלך אתה מקבל שאלון רפואי

שהרופא צריך למלא. זה הכל. יצא לי פעם אחת לעשות את הבדיקה הזאת של תפקוד ריאות (לא בשביל הצבא). בעיקרון, אם אתה מסתדר עם ריצות אין שום סיבה בעולם שלא תעבור את הבדיקה. נותנים לך עשרים דקות- חצי שעה ללכת על ההליכון במהירות עולה (מתחיל 7 קמ"ש ועולה לאט לאט עד ל-12 קמ"ש) הבדיקה הזאת לא גרמה לי להתקף (ולי יש דווקא בעיה עם ריצות) בקושי היא גרמה לריאות שלי להתאמץ. אם אתה בכושר, תבוא לבדיקה הזאת רגוע (עם דגש לרגוע, כי לפעמים לחץ גורם להתקף), אחרי שישנת טוב בלילה והבדיקה הזאת תעבור באמת חלק. ושוב, בצו ראשון אתה בא לרופא ומספר לו את כל מה שכתבת פה, שהאסתמה לא מפריע לך בגרוש וגם כשכן קורה משהו, ההתקף הוא כל כך קל שזה עובר מעצמו. אני מכירה מישהו שכן הצהיר על אסתמה, אבל הצהיר שהיא לא מפריעה לו לעשות כלום (הוא קיבל 95 במבחן ריצה בבגרות בספורט), עשה את הבדיקה וקיבל 97 עם סעיף. לא הייתי ממליצה לך להסתיר מידע מהסיבה הפשוטה שהפרופיל הרפואי נועד קודם כל להגן עלייך מפני תפקידים ואימונים שיכולים לפגוע בך, דבר שני כי אחרי זה עם יש איזשהו סיבוך שקשור לאסתמה (אם היא חס וחלילה תחמיר במהלך השירות שלך או משהו כזה) אף אחד פשוט לא ישים עלייך קצוץ. לדוגמא אני יכולה לתת לך את אח שלי, שיש לו בעיה בגב אבל הוא הוא הסתיר את חומרתה ובזמן האימונים בטירונות הגב שלו פשוט נתקע והיו צריכים לשלוף אותו מהאימונים עם לוח גב. כמובן שהוציאו אותו מהיחידה והורידו לו פרופיל לפרופיל המתאים (מ-84 ל-72 והוא הגיע בסוף להנדסה קרבית) אבל היה לו מזל שהיה לו אחלה מפקד שלא שפט אותו על הסתרת המידע הזה. תאמין לי, אני הכי מבינה לליבך מה עובר עלייך עכשיו, אבל לפני שאתה הולך לעשות משהו, תחשוב ברצינות על ההשלכות של העניין במקרה הכי גרוע ותדאג לעצמך גם, כי אף אחד בצה"ל לא יעשה את זה במקומך. אז שוב, המון בהצלחה ותעדכן אותי מה נסגר עם העניין.

למעלה