חלום או נישואין?

בשבילך

אני מוכנה להפחית את כמות ההתעלפויות

לא יודעת מה איתך

אבל תמיד אפשר לשלב בין דברים מה יותר חשוב לך להקים בית או החלום ? ואם ממש אין באפשרותך גם וגם תצטרכי להתפשר על מה עדיפות

לוותר לוותר אה אה...../images/Emo3.gif

עדיף חיים נורמטיבים עם שמחת חיים ואידיליה הדדית מאשר חלום חד צדדי ואושר הדדי ממוצע מינוס... חישבי על זה.....

ארטיימר

New member
שאלה קשה

הרי ברור שאהבה למשפחה גדולה מאהבה לבעלי חיים וזוגיות והקמת בית זה ערך גדול יותר מאשר מה שיתנו לך בעלי חיים וההוכחה לזה - איך היית רוצה לראות את עצמך בגיל 35.. עם בעל וילדים.. ואולי בלי בעלי חיים.. או עם חווה אבל בלי בעל וילדים? כמובן שזה מוקצן.. אבל חייב להיות ברור לך מה עדיף על מה.. במקרה הכי גרוע שלא תצליחי לשלב.. ועל מנת שלא לאבד גם את החלום.. יש בחורים שנמצאים לאו דוקא בערים, אלא יותר בישובים עם מרחבים.. אמנם לא הרבה.. אבל בטוחה שיש.. גם בצבור של החוזבתים יותר נפוץ למצוא את זה.. שימי לב שאת כותבת שאת רוצה את החלום הזה בכל מחיר.. וקצת כואב לך שאולי לא תתחתני בגלל זה.. וזה לא הפוך.. שיש לך חלום לבית ומשפחה.. ובעל אוהב.. וילדים.. וקצת כואב לך שתאבדי את החלום השני בגלל זה.. כותבת כך לא בגלל שאני חושבת שאת צריכה לוותר על חלומות. אלא בגלל שנראה ששווה להשקיע בסדרי העדיפויות שקבעת לעצמך ודבר נוסף.. כשזה מוצב כך בסדר הזה.. גם תזכרי שגבר לא ירצה בעל חיים שיקח את תשומת הלב שלך ממנו.. כלומר, תצטרכי להיות חכמה עם זה... תחשבי על הדברים .. זה לא סותר.. אלא שצריך להיות ברור לך מה צריך להיות לפני מה.. וכשגבר ירגיש מה חשוב לך יותר.. וירגיש שאת אוהבת את זה.. אולי הוא גם יבוא בעקבות החלום שלך.. אבל תזהרי שלא ירגיש שהוא מקריב את הקשר שלו איתך עבור החלום שלך.. ושוב.. זה מגיע מתוך שדר של סדרי עדיפויות.. נקודה למחשבה.. מבינה לליבך.. זה לא קל אבל כשיהיה בסדר הנכון.. תצאי מורווחת מכל הכיוונים.. גודלאק סיס..

אממ

אולי אני חושבת שכואב שלא אתחתן כי זה קצת מיאוש שאני הבנאדם הכי מוזר בציבור החרדי.. גם בלי קשר לבע`ח. וכל העניין של בע`ח נובע ממקום הרבה יותר עקרוני. זה קשור גם למקום מגורים.. אני פשוט שונאת לגור בעיר. החלום שלי זה ביישוב. זה עכשיו ניראה שולי אבל כמה שנים אחרי חתונה דבר כזה הופך למהותי! אם בחור לא מוכן להתפשר, לנסות להגיע לדרך אמצע.. מה שווה הנישואין? מי אמר שעל דברים אחרים הוא כן יתפשר? אני חושבת בגדול. לא רק על מה שהגיוני ולגטימי מתפשרים.

ארטיימר

New member
תקשיבי חומד

חברה שלי הכירה מישהו שהיה לו חלום כזה.. ולה היה מאד קשה.. השידוך עלה וירד עד שבסופו של דבר הסכימה להקריב בשבילו אז לומר שלא קורים דברים כאלו? קורים.. לכן כתבתי לך.. את תמצאי את זה יותר אצל אנשים שגדלו מהתחלה בצורה הזו.. או באזור צדדי מאד בעיר.. או בכפר או מושב.. או חוזבתים שגדלו באזורים פתוחים.. ובכל מקרה.. תלמדי ותפנימי גם .. למרות שזה קשה.. שיתכן ותאלצי לותר על חלום.. יש דברים שבחיי נישואים מתפשרים כי אין אפשרות אחרת.. למי שלא רגיל לחיות כך מדובר בהתפשרות גדולה מאד.. בערך כמו שלך.. אלא ששלך פחות נפוצה.. ולא היית רוצה להשאר לבד.. נכון ? תעשי את השיקולים שלך.. אני בטוחה שאת תצליחי לשלב , או דרך עבודה שתעבדי בה, עם בע"ח או כל דבר אחר.. כי אם זו אהבה גדולה שלך.. היא תמשיך איתך.. אז מדי פעם תצאו לאויר.. לנופשים.. אבל אל תוותרי בגלל החלום על הדברים הכי חשובים בחיים... בהצלחה..

אני גדלתי על זה

שעל חלומות לא מוותרים ושזה הדבר החשוב בחיים. "לך עם החלום לך עם זה קדימה"!! אני אהיה מוכנה להתפשר אבל לא לוותר. לוותר זה לא להתפשר... אז נכון החלום שלי הוא חלום מיוחד, הוא נדיר.. אבל אף פעם לא הייתי אותו דבר כמו כולם... החלום הזה.. זה שאני לא מוותרת.. זה הופך אותי למי שאני. ואני בטוחה שאני לא צריכה לחפש אנשים מיוחדים דווקא שאוהבים חיות... דווקא אלו השוני הוא זה שעושה את זה. הוא זה שמלמד. וההתפשרות זו הדרך המנצחת... אני לא מאמינה בוויתורים. אני מאמינה שאם אני מאמינה שמשהו יקרה אז הוא יקרה. ואני מאמינה שאני אהיה עם גבר לאו דווקא חוזר בתשובה או ממושב... זה לא מחייב ואני בכלל לא מנסה לחפש אותם... ברגע שזה הבן אדם שיתאים לי אני מאמינה שנמצא את הדרך המשותפת לשנינו... אתמול קצת הייתי מיואשת אבל בדר"כ אני לא חושבת על זה.. וזה בדר"כ לא מפריע לאף בחור..:)

בועz

New member
מה זה לא מקובל?!‏

למה לזוג חרדים לא יגרו בחווה עם בעח?‏ מה רע?‏

למציאות

יש דינמיקה משלה, שלא מתחשבת יותר מדי {ולפעמים בכלל לא בחלומות שלנו. אם רוצים למצות ממנה את המירב וגם להגשים חלק מהחלומות, כדאי להבין את זה. רוב בני האדם מבינים את החלק שיש מציאות שלא לגמרי סופרת אותם בגיל כלשהוא ועל הדרך מתייאשים מהחלומות. חלק אחר ממשיך לחלום כנגד כל הסיכויים. ובדר"כ נשאר כשחצי מתאוותו בידו. רק מיעוט קטן מבין, שדוקא ע"י קבלת המציאות כמות שהיא אפשר ללמוד אותה, ולפעול באופן שיגשים את החלומות באופן מציאותי ואופטימלי למרות כל הקשיים שבדרך. הנה, תראי את מהלך חייו של יוסף הצדיק. הוא למד {אומנם בדרך הלא קלה, אבל למד} כיצד להוריד את החלומות לתוך המציאות ולהגשים אותם.

יש בבוסטון

אזור של חוות של חבדניקים... חוצמיזה לידיעתך בקוממיות יש חרדים שחיים עם כלבים ובע"ח ואני בטוחה שיש עוד ישובים חרדים כאלו.. תיזהרי שלא תישארי בסוף רווקה בעיר הגדולה....

למעלה