חלה לשבת

EYTAN155

New member
לא , הם לא יהודים מוסווים

הם חיו כמה שנים בשטחים, אבא שלהם ניהל מפעל פלסטיק (בבעלות יהודית) באזור השרון.במפעל היו כ-30 פועלים יהודים ופלשתינים, על אף מעמדו ומשכורתו הגבוהה מאוד הוא החליט לעזוב ולעבור לירדן. הוא פשוט לא יכול היה לסבול את היחס המשפיל שעבר יום יום במחסומים בדרכו לעבודה. בקיצור הם התרגלו לאכול חלות ובירדן כנראה שאין. בתמורה הם הזמינו אותי לפלפל טוסט. מה זה? זה כמו בייגל טוסט, שמים את כדורי הפלפל בתוך לחמניה ועושים ממנה טוסט.

הומינר

New member
ראשון ראשון

ואחרון אחרון, אין סכנה שאני אעבור לגור במרכז, אני גר במרכז יקנעם עילית, וטוב לי כאן. אינני חולק על כך שניתן לקבל את העונג שבת גם בפיתה, היה לי פעם חבר עירקי, והוזמנתי פעם אליו לליל שבת, הלכנו יחד לבית הכנסת, התפללנו לפי הנוסח העיראקי, ובאנו הביתה והוא עשה קידוש על היין, לאחר מכן בירך על הפיתות, חצה את הפיתה לשנים ונתן לכל אחד מהיושבים סביב השולחן, לאחר מכן אם הבית הגישה קערה של קציצות דג ברוטב עגבניות, וראה זה פלא, כל אחד לקח את חצי הפיתה שלו ושם פתוכה קציצת דג, שפך עליה קצת רוטב, ואכל כשהוא מחזיק את הפיתה בידו, כמו שאוכלים ברחוב פאלאפל, תרבות האכילה לא נפלה כהוא זה, מתרבות האכילה של כל בר תרבות, סיימנו את אכילת הדג, והוגשו מטעמים אחרים, וכל זה היה מלווה בפיתות, ולא היה חסר שם על השולחן חלת שבת, הפיתות הן הן חלות השבת שלהם. אבל אין בזה כדי לגרוע מן הזעקה שלי שהרגו לי את חלת השבת, החזירו לי את הטעם של חלת השבת הטהורה והטעימה

EYTAN155

New member
אפשר לארגן הפגנה מול אנג'ל

או אולי בכיכר הלחם יותר מוצלח? זה בעצם רעיון לא רע לעשות מפגש של הפורום בכיכר הלחם כשהנושא הפעם יהיה איך לא - סיפורי לחם.

אני בעד סיפורי לחם, חושבת שזה

רעיון יפה, נתחיל בסיפורים ואז אולי מפגש לחמים...חלות ופיתות.

הומינר

New member
סיפורי לחם

יש לי כמה וכמה סיפורי לחם, למשל כיצד אפו לחם בכפרים היהודים בראשית ההתישבות, זכיתי להיות אורח בכפר ברוך וראיתי כיצד האימא רודה ואופה לחם וחלות בתנור מעשה בית, אשר חיממו בקלחים של התירס

למעלה