חלה התקדמות
!

חלה התקדמות ../images/Emo13.gif!

הצלחתי לשכנע את בעלי לחשוב על מעבר דירה ליישוב אחר!!! אמנם הוא הסכים רק אחרי שייגמר החוזה (ביולי), אבל גם זו התקדמות... הרעיון הכי זול הוא לעבור לגור מאחורי ההורים שלו. השאלה היא אם זה באמת מה שאנחנו רוצים. אתמול כשהוא אמר לאבא שלו על הרעיון אבא שלו עשה פרצוף, ולא ממש בא לנו לגור ולהרגיש כל הזמן "חייבים" להורים, או כאילו עושים לנו טובה... מה דעתכן?

חלה התקדמות......./images/Emo149.gif

חמודה!! קפצי על זה חבל על הזמן שכירות זה בור ללא תחתית למרות שזה אצל חמותך תנסי להתגבר על כל מכשול אבל תקפצי על המציאה רק כך זו הדרך לחסוך........ ובעה תיקנו גם בית!!! בהצלחה בהמשך.........
לילונית5

rrina

New member
לאאאאאאאאאאאאאא

היו על זה דיונים ארוכים בפורום. לגור מאחורי ההורים זה מתכון לחיכוכים מתמשכים. למה לך? בפרט אם מראש הם עושים פרצופים....

../images/Emo124.gifיעל../images/Emo88.gif

אושר שלווה ונחת קונים לפעמים בכסף רב. צ'מעי כאן ממנוסות מימך!!!!!!!!!!!!!!! ברחי כל עוד נפשך ורוחך בך!!!!!!!!!!!!!!! לא כדאי לגור ליד/אצל/מאחורי משפחת הבעל (משפחת האישה בהחלט כן! ורק עם החמות (אימך) לא חטטנית ומסתדרת עם בעלך) זהו מתכון בדוק ו"מעולה" להריסת מערכת יחסים עם החמות/חם/בעל/גיסים/גיסות ושאר ירקות. את עוד כאן????????????? רוצי לארוז ויפה שעת אחת קודם - דח ו ף

jesenia

New member
לא אצל אף צד

לא ההורים שלך, ולא ההורים שלו. אז תשלמו עוד קצת שכירות. זה עולה הרבה פחות מיועץ נישואין/פסיכולוג, לטווח הארוך.

ענתר

New member
בחיים לא הייתי גרה

ליד חמתי גרתי 5 דקות באוטו ממנה וברחתי לגליל אחרת לא יודעת מה היה קורה אתי היום גם זה לא מספיק רחוק באמריקה היה ממש טוב (רק מהבחינה הזאת - אל תבינו מבחינות אחרות)

tomsima

New member
מסכימה עם המתנגדות

חיסכון חיסכון אבל זה מתכון להגיע ישר לגהה או אברבנאל. הבטן תתמלא לך בטענות שלא יהיה לך נעים לומר ובסוף משתגעים מזה או שנוצר כזה בום גדול שהכל מתפוצץ. הדבר הכי עצוב הוא שלמרות שעל פניו זה לא יראה לך כך בהתחלה המעבר יכול לגרום אף לגירושים בסופו של דבר. את רוצה עוד סיבות למה לא לעבור? אני חושבת שיהיו לך מליון ואין מספיק מקום בכל הפורום.

יעל אל תעשי את אותה הטעות

כמו שלי אני התחתנתי לפני חצי שנה בערך ובעלי אמר שאם נחיה אצל הוריו שזה גם בית ענקי שנוכל לחסוך כסף לבית וכאן הטעות עד היום אני אוכלת את עצמי שלא קניתי בית לפני החתונה. אנחנו קנינו בית אחרי שהייתי חיה אצלהם והרגשתי מנוצלת ולא היה לי את הפרטיות שלי, אז תעשי טובה תחפשו בית לא יקר וככה זה יהיה שווה את העצמאות שלך

אבל זה לא ממש בתוך הבית שלהם...

זה מאחוריו. יש להם שם כמה בתים נפרדים שכרגע מושכרים. הבעיה היא גם לא עם חמותי אלא עם אבא של בעלי. הוא זה שעשה את הפרצוף וגם ככה בעלי לא ממש ישמח לגור בקרבתו. אבל- כל המקומות במרכז יקרים נורא ואין מצב שאני אסכים לעבור שוב לאיזה מקום נידח שהוא לא במרכז הארץ...

rrina

New member
אז תקחו דירה פשוטה במרכז הארץ

תאמיני לי שעדיף! אנחנו גרנו תקופה בשכירות בדירה של חדרון וחצי שבקושי נכנס שם אור ואויר - אבל היא היתה במרכז הארץ. ו*ל*א* ליד ההורים של בעלי!!! יש המון דירות כאלו - והן עדיפות על פני בית מפואר שליד ההורים. יש לי חברות שעשו את הטעות הזו וגרו קרוב מדי להורים. ויש הרבה בפורום שעשו את הטעות הזו - וכולן הודו שזו טעות (חפשי בארכיון) והדרך חזרה מהטעות הרבה יותר ארוכה כי אז צריך לשכנע את הבעל שיסכים לעבור למקום אחר.... תרדי מזה, יעל. זה מתכון לצרות. חם וחמות טובים=חם וחמות רחוקים.

קוראת וחייבת להגיב למרות שאני לא

ממש משתתפת. אנחנו עשינו את זה גרנו אצל ההורים. כולם אמרו לנו שאנחנו מטורפים, שזה נורא ואיום . נכון לא היה קל (גם לא ממש נורא) זה היה לתקופה ברורה וידועה מראש. היתה לנו מטרה אחת לחסוך כסף וכך עשינו, קנינו דירה ועברנו לגור אצל ההורים . כשהדירה היתה מוכנה עברנו (שנה וחודשיים) כל הזוגות שהתחילו איתנו ומרוויחים כמונו נמצאים היום במשכנתאות גדולות מאד אנחנו לא. לקחנו משכנתא מאד קטנה ומהר מאד סגרנו אותה ויכולנו לעבור לבית גדול יותר ומרווח יותר. החברים שלנו רובם נשארו בדירה הקטנה עם משכנתא גדולה. לכן אני יודעת שעשיתי את המעשה הנכון והמעשה הזה סידר את עתידי.

בהצלחה, ואני דווקא בעד לגור מאחורי

בית ההורים, יכול מאד לעזור בעתיד עם ילדים. לדעתי זה אחלה, גם להיות בנפרד וגם קרוב. המון הצלחה, וזה צעד נבון לדעתי.

בעיקרון אני נגד

אבל את סיפרת כמה חמותך מקסימה, אז זה יכול להיות נחמד.

אנילה1

New member
יעל, אני בעד פשרה. נניח שתעברו לגור

בדירה מאחורי ההורים של הבעל, לשנה. זמן ידוע מראש. אם אחרי שנה אתם רואים שאתם לא מסתדרים ביניכם תחשבו על לעבור. אולי בשנה הזאת יתאפשר לכם לקנות דירה אז אולי תוכלו להיות עם ההורים עוד שנה ותשלמו את המשכנתא. ככה הם יכולים לעזור לכם. אני הייתי הולכת על זה. בייחוד שאני רואה שאת אדם שדי מתפשר, יודעת לשכנע בדרכי נועם. תראי איך שיכנעת את בעלך, על מעבר ליישוב קרוב למרכז הארץ. לגבי זה שחמיך עיקם את האף, לא נורא. אם יבוא נכד/נכדה הוא יתרצה.

sovlanit

New member
יעלי,

"טוב ארוחת ירק ואהבה שם משור אבוס ושנאה בו" תרגמי כראות עינייך. נראה לי שהמסר ברור. והעיקר- שלום בית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לפי דעתי כדאי לכם לגור מאחורי הבית

אצל ההורים של בעלך - אבל רק במטרה לחסוך כסף לדירה משלכם. כל הזוגות הצעירים שמשכירים דירות - חבל על הכסף. בסכום הזה אפשר לשלם משכנתא. אמנם צריך קצת כסף להתחלה - והשהיה אצל ההורים מאפשרת את זה. שני הבנים שלי גרו אצלי בתקופת הנישואים שלהם. אחד סידר את המרתף ועשה ממנו דירה לתפארת וגר שם שנה וחצי אחרי הנישואים. יש כניסה נפרדת ולא הרגשתי שבאו ויצאו. שניהם עבדו וחסכו וקנו דירה יפהפיה. כשהם עזבו השכרתי את המרתף לזוג צעיר. חבר וחברה. הבן השני - לאחר חתונת אחיו, עזב את הבית ושכר דירה עם חבר. ראה שיש לו הרבה הוצאות ואחרי שנה חזר הביתה. החליט לשפץ את עלית הגג. עשה לו דירה לתפארת - ממש בונבוניירה. רק גמר לשפץ, הכיר את אשתו, היא עברה לגור איתו (הם היו חייבים לעבור דרך הדירה שלנו). לאחר כשנה הם התחתנו, נשארו אצלנו עוד כמה חודשים ועברו לדירה שקנו. הבן הצעיר - זה שגר במרתף ועבר לדירה יפה מאוד בנס-ציונה, מכר את הדירה וקנה קוטג' - על הנייר - בישוב לידי מודיעין. ועלה לו זול יותר מהבית שמכר. הוא קיבל מחיר טוב אם יפנה מייד. הוא חזר לגור אצלי על הגג - עם אשתו והתינוק. הם גרו שם שנה וחצי, עד שהמקום היה כבר צפוף. כמובן היה להם מטבח שלהם ומדי פעם אכלו אצלי. גם פה הם חסכו. היחסים ביני ובין כלותי היו מצויינים ונשארו מצויינים, למרות שהם גרו אצלי. אני בטוחה שהיה להם נוח יותר בביתן - אבל זה היה קרש קפיצה לדירה שלהם - או לדירה גדולה יותר. יעלי - אם היחסים שלך עם ההורים של בעלך בסדר - אז הכל יהיה בסדר. תנצלי את ההזדמנות שאת מקבלת. לא כל אחד מקבל הזדמנות כזאת.

Shiolin

New member
מחזקת את תגובתך ../images/Emo45.gif

אני נשואה 8 חודשים, וגרתי אצל חמותי בערך שנה וחצי. להגיד שהיה קל יהיה מוגזם, אבל גם לא היה נורא. חלמתי על היום שבו אעבור לבית משלי, וזה הגיע מהר משצפיתי, קודמתי צדקה כשאמרה שלא כל אחד מקבל זכות כזו, במיוחד אם היחסים שלכם עם הוריו מצוינים. בגלל שהם פתחו עבורנו את דלתם, קנינו בית גדול עם משכנתא קטנה שתיסגר אוטוטו. מצד אחד אני מודה להם, מצד שני מברכת את היום בו עברנו לבית משלנו. אני בטוחה שהיחסים שלנו יהיו אפילו טובים יותר עכשיו, כשאנחנו ברשות עצמנו. בקיצור - מה שאני מנסה להגיד - במקרה שלי : היה סביל. וזה היה כדאי.

למעלה