חלב

שמיצית

New member
חלב../images/Emo35.gif

שלום לכולם וברכות על פתיחת הפורום הנחוץ הזה
בעלי ואני מנסים מזה זמן רב לנהל אורח חיים בריא, ולדעתי - אנחנו גם מצליחים בכך, להוציא מעידות ספורות פה ושם :) אולם, אנחנו מקבלים מכל מיני "יודעי דבר" מידע סותר.. ואני מעוניינת במיוחד לשמוע מה דעתכם על חלב. הרבה, יחסית, אנשים הזהירו אותנו שלאכול חלב (על כל מוצריו, כולל גבינות ויוגורטים) זה לא בריא. הכצעתקם?
 
תשובה בענין החלב: חלב ומוצריו

מספקים ערכים תזונתיים חשובים ביותר כגון חלבון מערך גבוה, ויטמינים מקבוצת B וכמויות נאות של סידן. ישנם פרטים באוכלוסיה שרגישים לחלב או עקב אי סבילות לסוכר החלב או עקב הרגישות לחלבון החלב ועל אלה להמנע מחלב ובחלקם רק מחלב ולא ממוצרי חלב אז מי שלא רגיש אין סיבה שיפסיק עם החלב ומוצריו להפך. הצרה היא כפי שאמרת של "יודעי דבר" המפיצים מיתוסים וזורעים מבוכה ובלבול. אסתר/דיאטנית
 

אלי ו.

New member
תזונה ופוליטיקה

אסתר ענתה תשובה תזונתית, רציתי לכתוב תשובה כללית יותר. נושא התזונה הוא לכאורה תמים אבל למעשה הוא מאוד פוליטי ומלא אינטרסים מנוגדים ואידיאולוגיות. מצד אחד יש את תעשיות המזון (ותעשית מוצרי החלב היא תעשיה גדולה וחזקה) מצד שני יש תעשיות וקבוצות אידיאולוגיות אחרות (זכויות בע"ח ותעשית הסויה) וזו אחת הסיבות שתשמעי אינפורמציה מנוגדת ממקורות שונים. אם תכנסי לאתר ה PCRM למשל תגלי שהחלב הוא מוצר זוועה ותתפלאי איך קמת בכלל הבוקר לאחר ששתית חלב, מצד שני אם תכנסי לאתר תנובה "תביני מיד" שהחלב הוא אוכל פלאים שאי אפשר לחיות בלעדיו. אינפורמציה מנוגדת יש גם בנושא הסויה, בשר ועוד. איך יודעים מה נכון? זו שאלה קשה מדי בשבילי. הפתרון הוא אכילה מגוונת ובמינון סביר. לא לבסס את התזונה על מוצרי חלב או על סויה או על כל מוצר אחר. אגב, כיום בעולם המערבי חלב הוא המקור העיקרי לסידן, אם תפסיקו לאכול מוצרי חלב תצטרכו למצוא מקור חלופי.
 

שמיצית

New member
מעניין! למרות שמגביר את הבלבול

ומה בעניין טרנדים/מגמות? נראה לי שגם הם משחקים תפקיד...
 
אם כבר סויה, הרי זה מכיל פיטו-

אסטרוגנים. חומרים הדומים להורמונים נשיים. כל הצורכים סויה בשתיה או בטבעול ומדובר בילדות קטנות, שלא יתפלא אם אלה תצמחנה שתיים בגיל פחות מעשר.
 

שמיצית

New member
קראתי בספר אחד (זה לא ממש משנה איזה

נוכח הכמות של הספרים הללו) שסויה לא מומלצת לנשים בסיכון לסרטן השד.. כנראה בגלל שיש בה הורמונים. הכצעתקתם?
 
אין כמעט קשר בין חלב ל-מוצריו. החלב

אכן גורם לרגישות מסויימת לאלה הרגישים ללקטוז (סוכר החלב). אלה שאינם רגישים, שיהנו. המוצרים נוגעים לגבינות ויוגורט. היוגורט בריא במיוחד, אפילו זה עם פרי והמומתק. רק לקחת בחשבון שכל אלה מכילים כולסטרול ואפילו זה לא תרוץ מספיק להמנע.
 
חלב - הכצעקתה

ובכן, נושא החלב הוא עוד אחד משטחי המחלוקת בין הרפואה הקונבנציונלית למשלימה. ברפואה הקנובנציונלית חלב הפרה נחשב מוצר מזון בריא המהווה מקור חיוני לסידן וחלבון. אומרים רק לאנשים שיש להם בעיה בעיכול חלבון החלב לא להשתמש בו. לאנשים עם אי סבילות ללקטוז, סוכר החלב (כמוני) הרפואה הקונבנציונלית מציעה להשתמש בחלב דל לקטוז או לקחת איתו כמוסות לקטאז. הגישה של הרפואה הטבעית הרבה יותר גורפת כאן. היא טוענת: "חלב של פרה מיועד רק לעגל". אנשי הרפואה הטבעית טוענים שהחלב מייצר בגוף ליחות וגורם לבעיות עיכול ולאלרגיות בכל הגוף. אז מה עושים? שוב, האמת כנראה נמצא באמצע. אני מניחה שאת ובעלך כל חייכם אכלתם חלב. האם אתם סובליןם מאלרגיות קשות? בעיות עיכול? אם כן, אז כדאי לכם אולי לנסות נניח חודש בלי חלב. אם תראו שאתם מרגישים טוב יותר, תמשיכו בלי. אם לא, חזרו בהדרגה לצרוך חלב. כפי שנאמר, אכן יש הבדל בין חלב למוצרי חלב. לפחות מבחינת תכולת הלקטוז. במוצרי חלב יש הרבה פחות מאשר בכוס חלב לשתיה. לפעמים כדאי להפסיק לשתות חלב אבל לא להפסיק לאכול יוגורט. או פשרות אחרות ככל העולה על רוחכם. הכל לפי ההרגשה והיכולת. לבריאות! עפרה עפרה
 
ומי שרוצה לקרוא עוד קצת

הנה קישור לדיון מרתק שהתקיים אמנם כמעט לפני שנתיים, אך ככל הידוע לי לא השתנה הרבה מאז. שימו לב שבדיון משתתף גם מומחה לתזונת פרות.
 
הו, באמת מעניין

תודה, טובה. טוב לראות אותך כאן שוב. הנה שוב עולה כאן עניין המתינוּת. אני חושבת שמתינות בכל תחומי החיים היא מפתח לבריאות. מה דעתך? עפרה
 
למעלה