חלב שאוב..

חלב שאוב..

רציתי לדעת כמה זמן ניתן להקפיא במקרר? וחלב שנשאב באותו רגע ונשאר קצת בחוץ עד מתי הוא טוב? אם מישהי יכולה לסכם לי את כל נושא הטריות של חלב זה. תודה.

ielly

New member
עד חצי שנה

לגבי חלב שאוב למנות שנמצאות במקרר עד 24 שעות ולמנות שנמצאות במקפיא עד חצי שנה אז מומלץ לרשום תאריכים ע"ג השקית בכדי להשתמש בתאריכים הישנים יותר. בנוסף לגבי חלב שנמצא בחוץ זה תלוי במידת הטמפרטורה שבחדר למרות שעכשיו בחודשי הקיץ לא כדאי לקחת סיכון לגבי הטריות מקווה שעזרתי ובהצלחה

ielly

New member
בשיטה הישנה

בכל בית מרקחת אפשר לקנות שקיות להקפאת חלב אם אני אישית השתמשתי בשקיות של אוונט, כמובן שמיחזרתי אותן לשימוש רב פעמי...הבעיה היחידה שלא ממש חשבו על הרעיון עד הסוף ואין אפשרות לסגור את השקית בצורה הרמטית אלא בקשירה. מה שאני עשיתי ועבד יופי פשוט השתמשתי בגומיות קטנות כמו של הכוסברה בשוק רק חדשות כמובן ולאחר הקשירה העמדתי את השקיות בתוך קופסת איחסון בכדי שהשקיות לא יקבלו את הריח הנלווה מהפריטים במקפיא דגים וכו' לאחר שהשקיות קפאו זה כבר לא משנה אם הסגירה אטומה כי אין מצב לנזילות

sagitlaleche

New member
מצטערת, לא מדוייק. ../images/Emo20.gif

אנא ראי תשובה שלי לשאלה זהה בעמוד זה. ההנחיות הבאות הן עבור תינוק בריא שנולד במועד, החלב הוא עבור שימוש בבית (ולא בבית חולים), עבור אמהות ששוטפות ידיהן לפני השאיבה והטיפול בחלב, משתמשות במיכלי איחסון שנשטפו במים חמים וסבון ויובשו היטב לפני אחסון החלב. ניתן לאחסן חלב שאוב במקרר עד 8 ימים. במקפיא ניתן לאחסן 3-4 חודשים. בדיפ-פריז (מכשיר נפרד) 6 חודשים ויותר. חלב אם שאוב טרי יכול להישאר מחוץ למקרר בטמפ' החדר 15 מעלות 24 שעות. 19-22 מעלות 10 שעות. 25 מעלות 4-6 שעות. 30-38 מעלות 4 שעות.

רויטַל

New member
שאלת הבהרה בנושא חלב מחוץ למקרר

כתבת שמדובר בחלב אם שאוב טרי. ומה לגבי חלב אם שהיה במקרר (כמה שעות עד יממה) וחומם מעט לצורך האכלה, התינוקת אכלה רק חלק מהכמות. האם גם אותו ניתן לשמור למס' שעות מחוץ למקרר (האם ניתן להכניס למקרר ולחמם שוב?) להאכלה הבאה? [תודה. וסליחה על ההתפרצות ככה בלי להציג את עצמי. אני קצת לחוצה כרגע]

1טלטלים

New member
שמירת חלב אם לחצי שנה עד שנה

יכולה להתבצע בDEEP FREZE (הקפאה עמוקה),מדובר ביחידות הקפאה מופרדות לגמרי ממקרר הביתי . אמא של טל

למעלה